Serie A (26): Lecce 2-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 13:17

masakra zobaczyłem ostatnie 5 minut pierwszej połowy i kilka akcji pod obiema bramkami
- pod bramka przeciwnika - ktoś od nas nie trafia w piłkę
- a pod nasza bramka albo robimy sami zamieszanie albo w pojedynku 3 na 4 naszych obrońców przeciwnik dochodzi do strzału mając pusta bramkę przed sobą

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Za co Gigi dostal czerwona?!? :shock: NIe ogladalem poczatku, ogladam ogladam patrze a tu brakuje nam prawego skrzydla :?
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2011, 13:18 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.

KLIK ==>www
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Brak słów. Z 17 zespołem w tabeli przegrywać... to o co oni walczą o LM?

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 13:18

Kingofthehill pisze:jak del neri do nich nie przemowi to moze byc naprawde kiepsko...
buffon niepewny wciaz... nie musial wychodzic poza pole karne...
Jakby nie wyszedł byłaby bramka. :wink:
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2011, 13:20 przez Mateuszello, łącznie zmieniany 2 razy.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 13:18

Naprawdę wierzyliście, że wygramy 3 mecze z rzędu ??? Że po dobrym meczy z silnym rywalem nie damy d**y z leszczami ?? Pfffff.....
Nasz obrona to jakiś dramat. Przez tą formację jest jak jest w dzisiejszym meczu. Atak zresztą to samo. Czy my kiedyś przestaniemy kopać piłkę do przodu na wysokiego napastnika ?? Przecież nawet w serie a chyba już nikt tak nie gra, ale u nas jakoś nikt nie zauważa, że to kompletnie nie daje rezultatów.

Oczekuję w drugiej połowie DP i Martineza, którzy mogą rozruszać trochę grę, ale pewnie i tak pierwszy wejdzie Iaquinta a po nim Sissoko.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Piotr21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 13:19

Ci co chwalili Toniego w meczu z Interem pokażcie się...Kurde chłop przewraca się o własne nogi. Jak można grać kimś takim ludzie!!! Matri coś próbuję biega a Toni żenada! W dzisiejszym futbolu potrzebny jest napastnik kreatywny nie czekający tylko na dogranie. Gigi popełnił błąd i niech nikt się nie spina. Obrona tragedia. Aquilani nie wiem czemu wolne wykonuję on piłki wyżej kopnąć nie potrafi jak na wysokość bioder.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Szukuje się kolejny sfrajerzony mecz. A wszystko przez obronę, która gra dziś beznadziejnie, popełniając masę błędów w kryciu i na łapaniu w pułapki offsidowe.
Strata gola na konto obrońców. Gigi raczej bez winy, może nie potrzebne aż tak daleko wychodził, ale nie ma co go obwiniać. Spieprzyli obrońcy.

Meczu nie wygramy, może uda się zremisować, ale jeśli zaczniemy mieć defensywę! Inaczej czeka nas następna utrata bramki.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Możemy tylko i wyłącznie podziękować Buffonowi że nie zdobędziemy 3 pkt z Lecce :angry: :angry:
IMO lepiej jest przegrywać 0-1 i grać w 11 niż grać w 10 i nie stracić bramki, przecież wiadomo że MY prędzej czy później ją stracimy :!:

Krasic w 10 min już dostał odpoczynek i teraz nie ma kto ciągnąć gry do przodu. Jedynie Chiellini coś tam centruje i Matri coś szarpie.

Szkoda że jesteśmy zespołem który nie potrafi grać w 10, ostatnio Real od 2 min grał w 10 i wygrali, Inter też pewnie by wygrał :angry:

Del Piero za Toniego.

PS. A Gigi na dodatek po czerwonej udawał (może celowo, może nie) że niby było to w polu karnym :angry:
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2011, 13:20 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 13:20

Według mnie lepiej jest stracić bramkę niż zawodnika. Trzeba wziąć pod uwagę to, że to był początek spotkania i przeciwnik lichy, więc dwie bramki nie trudno takowemu wbić.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Bartek88 pisze:Za co Gigi dostal czerwona?!? :shock: NIe ogladalem poczatku, ogladam ogladam patrze a tu brakuje nam prawego skrzydla
Reka przed polem karnym w sytuacji sam na sam. Blad obrony, nieumiejetnie zastawiona pulapka ofsajdowa, podobnie zreszta jak przy bramce.

Dramatycznie to wyglada. Niezrozumiala moim zdaniem zmiana Del Neriego, lepiej bylo poswiecic jednego z napastnikow i grac 4-4-1. Coz z tego, ze mamy dwie wieze, skoro ciezko zagrac jakakolwiek wrzutke. W obecnej sytuacji bede zadowolony z punktu wywiezionego stamtad. Moze uda sie cos wturlac i wybronic remis :doh:

Obrazek
Nasir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

To co prezentujemy w defensywie to jakaś masakra... Nie wiem jak można tak odpuszczać krycie jak to robią nasi obrońcy... Będę się cieszył z remisu bo na wygraną nie liczę. Mam nadzieję, że Lazio się skompromituję w spotkaniu z Bari.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2011, 13:21 przez Nasir, łącznie zmieniany 1 raz.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

:puck: zachwyty po meczu z Interem tak jak myślałem nieuzasadnione. Właściwie jedyny mecz, w którym graliśmy w piłkę ostatnio to był mecz (poza fragmentami drugiej połowy z Cagliari) z Palermo. No ale i tak dostaliśmy baty
:puck: bramka na konto Chielliniego, który nie trzymał linii. Poza tym nie wiem czy kondycyjnie ogarnie w pojedynkę całą lewą stronę :roll:
:puck: jeden ze słabszych meczów Aquillaniego
:puck: na plus jedynie Matri
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2011, 13:22 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bartek88 pisze:Za co Gigi dostal czerwona?!? :shock: NIe ogladalem poczatku, ogladam ogladam patrze a tu brakuje nam prawego skrzydla :?
Za ręke tuż przed polem karnym, która zatrzymała akcję, w której w 100% byłby gol.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 13:21

Piotr21 pisze: W dzisiejszym futbolu potrzebny jest napastnik kreatywny nie czekający tylko na dogranie.
W dzisiejszym futbolu potrzeba jest czegoś więcej niż górne , bezsensowne podania do napastnika, który o własne nogi się przewraca. Del neri żyje jeszcze czasami Platiniego. Ciemnogród i ciemnota

LuckyLuciano

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 13:21

Nie wiem czemu nie dostrzegacie błędów obrony a głównie Sorensena. Przecież ten koleś jeszcze jak Gigi był w bramce stworzył co najmniej ze 3 sety dla gości z tamtej drużyny, już nie wspominając o tym, że bramka jego. Pierwszy do zmiany, to nie jest forma kiedy przyszedł z Primavery i nikt nie mógł przejść jego prawą stroną. Teraz gra jak junior bo jeszcze nim chyba jest. W ofensywie go nie ma, w defensywie tylko odbiory funkcjonują bo ustawić się nie potrafi.
<<W@jTEk>> pisze:Możemy tylko i wyłącznie podziękować Buffonowi że nie zdobędziemy 3 pkt z Lecce :angry: :angry:
IMO lepiej jest przegrywać 0-1 i grać w 11 niż grać w 10 i nie stracić bramki, przecież wiadomo że MY prędzej czy później ją stracimy :!:
Nie mam słów do takich gości, aż nawet się nie chce denerwować bo bana bym zarobił. Słuchaj, jeszcze raz, Buffon sam nie tworzy formacji defensywnej a grają tam jeszcze obrońcy i to oni mają za zadanie nie dopuszczać do sytuacji sam na sam z bramkarzem, więc zastanów się nad tym co piszesz kilka razy. A co do złej decyzji Buffona to pomyśl też, który człowiek na świecie w przeciągu kilku sekund przekalkuluje sobie kiedy mają większe szanse na wygraną, a w tym czasie jeszcze wyłapie sam na sam? No właśnie. Milczenie jest złotem w twoim przypadku.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2011, 13:29 przez LuckyLuciano, łącznie zmieniany 1 raz.

Ave Juve! Ave!
Zablokowany