Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2011/2012

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 15:49

Ale oficjalne zastrzeżenia dotarły do Lecha w piątek. A konkretne wytyczne na piśmie dopiero w poniedziałek. Europejska federacja też działa tak szybko jak nasz PZPN, dopiero przed meczami zabrali się za te sprawy a mieli na to prawie całą zimę.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 15:52

Ja to widze tak: wciąz trąbili o problemach, mówili czego oczekują, co jest nie tak. Nie widzieli poprawy sytuacji więc, zeby dać karę, najpierw wysłali pismo, bez którego kara nie mogłaby wejść w życie. A jakie wytyczne doszły wczoraj, bo nie mogę ich znaleźć ;)

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 16:12

stahoo pisze:Stadion jest źle zbudowany o czym mówią sami kibice Lecha, niefukcjonalny i juz potrzebujący poprawek. UEFA chce mieć wszystko cacy na Euro 2012 więc dowala sie do Lecha, a po dupie oczywiście dostaja szarzy ludzie, czyli w tym wypadku kibice ;)
Nowy stadion i niefunkcjonalny - to jest właśnie Polska :roll:
Dostają po dupie nie tylko szarzy ludzie ale też klub i miasto, trochę kasy im uciekło.

FORZA JUVE!!!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 16:24

Nowy stadion - i tak i nie. Kilka(naście?) lat temu rozpoczęła sie budowa, typowo na potrzeby Lecha. Wtedy rozpoczął się sen i marzenie o organizacji Euro, więc trzeba było nieco przerobić projekt. W momencie gdy była wybudowana juz jedna trybuna i budowana nowa druga, zrobiono nowy projekt i zatrudniono nowego wykonawcę ;) Dodatkowo na środku stadionu wyłonił się bunkier na którego "wywalenie" nie zgodził sie konserwator zabytków :prochno: Więc nie do końca to wszytko było takie proste... Najważniejsze w tym wszytkim jest chyba to, że Lech nie potrzebuje niefunkcjonalnego 45cio tysięcznika co twierdzą sami kibice. 30 tys by im styknęło. Stadion jest typowo robiony "na szybko" pod Euro, a po Euro będzie tlyko problemem. Dużym.

Miastu akurat kasa nie uciekła chyba? Stadion jest miejski, ale to Lech kasuje za bilety. Natomiast, co ważne, wszystkie pisma od UEFA Lech musi przedstawiac miastu i to ono wydaje decyzje o ewentualnych robotach (tak ja przynajmniej zrozumiałem). UEFA kara Lecha, bo to on jest uczestnikiem rozgrywek, trudno by ukarała Poznań. Ale to Poznań (jego władze) ponoć jest najbardziej winny.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2011, 20:48

Stan murawy fatalny. Ja niewiem jak można tak przygotować murawe na takie spotkanie? To samo było z nami (sory było jeszcze gorzej!) całe szczęście że Euro jest w lato :D

Lech wygrywa 1:0 które zapewnił im nasz pogromca Rudnevs. Sam mecz nie powalił ale licz się zwycięstwo. Jak najbardziej wierze w awans Lecha tym bardziej że Braga ostatnio gra wielką padake.

FORZA LECH!

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2011, 20:56

<<W@jTEk>> pisze:FORZA LECH!
:stop:

Mecz w porównaniu do wczorajszego to padaka, no ale takie porównanie jest tez troche nie-fair. Portugalczycy którzy nie są przyzwyczajeni do śniegu nie pokazali pełni swoich umiejętności. Najlepszy na boisku Bakero - nikt tak nie "skleił" piłki jak on.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2011, 21:00

Mam nadzieję, że Lech - choć szkoda, że naszym kosztem - tworzy historię polskiej piłki.

Oby nie roztrwonili przewagi za tydzień w Portugalii :pray:

Kriwec i Rudnevs :bravo:

Ślusarski :stop:

Borek, Kołtoń i Bakero :happy:

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2011, 21:05

Słysząc Borka i Kołtonia coś mi się wewnątrz przewraca, strasznie nie trawię polsatowskich komentatorów :/ Lech jeżeli przejdzie Bragę i trafi na Liverpool będzie musiał załatwić armatki śnieżne na mecz u siebie :whistle:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2011, 21:08

Komitet transferowy Lecha :bravo:

400 000 zł za Ślusarskiego :ok:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2011, 21:09

M.R. pisze:Słysząc Borka i Kołtonia coś mi się wewnątrz przewraca, strasznie nie trawię polsatowskich komentatorów :/
Ooo, tutaj muszę się stanowczo nie zgodzić :naughty:

Wg mnie jest to najlepsza w Polsce para komentatorów.

Uwielbiam, kiedy to oni komentują mecze, a we dwójkę podwójnie wymiatają.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2011, 21:14

francois pisze:
M.R. pisze:Słysząc Borka i Kołtonia coś mi się wewnątrz przewraca, strasznie nie trawię polsatowskich komentatorów :/

Ty chyba nie na poważnie, co? :shock:

Słyszałeś Smokowskiego&Twarowskiego z C+?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2011, 21:20

deszczowy pisze:
francois pisze:

dokładnie : Smokowski&Twarowski to najlepsza w Polsce para komentatorów.

Czachor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2011, 21:27

M.R. pisze:
deszczowy pisze:
francois pisze: Ooo, tutaj muszę się stanowczo nie zgodzić :naughty:

Ja ich lubię, może dlatego że kojarzą mi się z ligą mistrzów w Polsacie i wieczorami LM + Juve. Jeśli mnie pamięć nie myli to komentowali razem takie hity jak Juventus - Real z 2003. Piękne czasy, piękna historia.

Co do meczu to się nie wypowiem bo telewizor co prawda miałem włączony i ustawiony na odpowiedni kanał ale nie oglądałem meczu w całości. Zerkałem tylko gdy komentatorzy dawali znać, że coś się dzieje ciekawego. Jakoś nie interesuje mnie wynik pyrów. Od kibicowania polakom mam reprezentacje. Jeszcze gdyby się liczyli w lidze to bym się cieszył, że mordują się na 2 frontach.

EDIT

@down
co nie zmienia faktu, że zamulają. Dla mnie to najgorsza para komentatorów, do tego te niektóre wywody Kołtonia i ten jego głos
Oni zamulają. Wywody Kołtonia ? To co powiesz np. o tym
[/quote]
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2011, 21:41 przez Czachor, łącznie zmieniany 1 raz.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lutego 2011, 21:35

Czachor pisze:
M.R. pisze:
deszczowy pisze:

Jeśli mnie pamięć nie myli to komentowali razem takie hity jak Juventus - Real z 2003. Piękne czasy, piękna historia.
co nie zmienia faktu, że zamulają. Dla mnie to najgorsza para komentatorów, do tego te niektóre wywody Kołtonia i ten jego głos :/

Mecz słabiutki, nic się nie działo, jednym słowem tragedia. Dobrze, że ta Braga jest taka słaba, może ich Lech przejdzie. Zero rozegrania piłki, byle do przodu, może trafi do partnera z drużyny lub najwyżej nie.
W ogóle się nie starali.

FORZA JUVE!!!
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2011, 22:15

Dajciez spokoj, przeciez Borek, a szczegolnie Roman "Cztardzieści" Kolton to jest jakas porazka :doh: Nie dosc, ze pieprza czasami trzy po trzy, to jeszcze zamulaja i przeinaczaja fakty (dowiedzialem sie dzis, ze Rudnevs strzelil w Turynie dwie bramki :ok:)

Mecz tragiczny, momentami nie dalo sie tego ogladac. W Portugalii, na normalnej murawie pewnie bedzie to wygladalo zupelnie inaczej. Pytanie, na korzysc ktorej druzyny.

Obrazek
Zablokowany