Liga Mistrzów 2010/11

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 12:40

M.R. pisze:
Skibil pisze:Patrząc na to, jak u naszych zachodnich sąsiadów wygląda marketing, stadiony, frekwencja, inwestycje, poziom ligi... Serie A po prostu nie zasługuje na 4 miejsca w LM, a Niemcy - owszem.
Pod względem marketingu,stadionów,frekwencji i inwestycji Bundesliga przewyższa Serie A. Ale czy pod względem czysto sportowym ? Nie jestem do tego przekonany. Niemcy wywalczyli sobie to czwarte miejsce w Lidze Mistrzów dzięki świetnej grze ich drużyn w pucharze Uefa i Lidze Europejskiej. W Lidze Mistrzów tylko Bayern liczył się z niemieckich klubów. Niemcy dalej będę się spinać na Ligę Europejską, gdzie będą zdobywać punkty rankingowe, podczas gdy Włosi olewać będą sobie te rozgrywki , bo liczy się przecież tylko Liga Mistrzów :/ Mam nadzieję, że ta utrata jednego miejsca w Lidze Mistrzów przez Serie A będzie sygnałem do zmian we włoskim futbolu.

A co do dzisiejszych meczy Ligi Mistrzów , to mam nadzieję że Arsenal wreszcie pokona Barcelonę , i to w dość przekonującym stylu.
Natomiast w meczu Romy z Szachtarem nie zdziwi mnie chyba żaden wynik.
E tam. Mnie zdziwi. Zwyciestwo Romy. Szachtar nie jest moze zadnym gigantem, ale na chwile obecna mysle ze najrealniejszym wynikiem jest remis. I wciry w rewanzu. cos z 2-3:0.... Roma jest cienka jak sik pająka w tej chwili. Albo moze inaczej: Ranieri wykrzesal ze sredniej druzyny calkiem sporo - ale teraz utracili formę, i nie widzę ich ani w pierwszej 4 Serie A, ani eliminujacych Szachtara.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
marek.siedlce

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 13:02

Jako że uważam ten ranking UEFA za pozamiatany już dla Serie A, toteż liczę że Tottenham awansuje do kolejnej rundy. Zbudowali i budują ciekawy zespół, który pokazuję ładną piłkę.

Jeśli chodzi o dzisiejsze spotkania w LM. Mam nadzieję, że Wojtek zagra dziś mecz sezonu :happy:

FORZA JUVE !!!
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 13:45

Jeśli chodzi o drużyny z Serie A to życzę powodzenia Romie a to z uwagi na Ranieriego. Niech chłop coś wygra wreszcie :]
Milan i Inter mi wisi, choć z drugiej strony jak rywale będą grać na kilku frontach to moze Juve będzie łatwiej w lidze... No do Milanu strata jest spora, ale takie Napoli akby doszło do Finału LE to może z Serie A się pogubią?
No i pkt rankingu też ważne.

mat01

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 14:38

Ranieri sobie raczej nie zdobedzie bo Szachtar sie przejedzie po Romie ;>

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 14:58

@D@$ pisze:Jeśli chodzi o drużyny z Serie A to życzę powodzenia Romie a to z uwagi na Ranieriego. Niech chłop coś wygra wreszcie :]
Milan i Inter mi wisi, choć z drugiej strony jak rywale będą grać na kilku frontach to moze Juve będzie łatwiej w lidze... No do Milanu strata jest spora, ale takie Napoli akby doszło do Finału LE to może z Serie A się pogubią?
No i pkt rankingu też ważne.
No więc po kolei- jeżeli chodzi o Ranieriego, to facet z reguły nie jest w stanie nic wygrać dlatego, że im dłużej pracuje z drużyną, tym gorzej. Pamiętasz jak było w Juve - pierwszy sezon, wszyscy zgodnie uznali że z tym zespołem w pierwszym sezonie po awansie z Serie B nie dało się ugrać nic więcej niż to trzecie miejsce i Siwy ogólnie był chwalony. Ale w drugim sezonie już tak go komplementami nie obsypywano, a skończyło się tak, że wyleciał z posady. W Romie miał podobnie - piorunujący początek, wyprowadził Romę na szczyt tabeli, potem jednak przegrał mistrzostwo w głupi sposób, a obecnie dołuje jeszcze bardziej i coś mi się widzi, że za pół roku będzie już pracować gdzieś indziej (jeżeli gdziekolwiek). I nawet ewentualny, wątpliwy zresztą awans do ćwierćfinału na nic mu się chyba nie zda, bo tam już na 100% Roma nie będzie miała czego szukać, a samo dotarcie tam raczej nie usprawiedliwi zajęcia miejsca poza pierwszą czwórką w lidze, na co się zanosi.
Co do "rywali" to nie wiem o co my rywalizujemy w tym roku z Milanem, chyba co najwyżej w lecie o Puchar Berlusconiego, bo jeżeli chodzi o Serie A to oni mają swoje cele, my swoje i raczej nie widzę tutaj konfliktu interesów. Wręcz przeciwnie, powinniśmy kibicować Milanowi w meczach z zespołami, które zagrażają bezpośrednio Juventusowi w walce o europejskie puchary. Co do Interu, to również wydaje mi się że w tym roku skończy rozgrywki wyżej od Juve, chociaż im akurat życzę żeby te punkty gubili gdzie się da, bo szóstego trofeum dla merdaczy z rzędu bym nie zniósł.
A co do punktów rankingowych, to w tej chwili strata do Bundesligi jest tak kosmiczna, że te ułamki w tą czy w tamtą nie mają praktycznie znaczenia. Trzeba się pogodzić z tym, że przyszły sezon będzie ostatnim z czterema włoskimi zespołami w LM na wiele lat.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 15:18

Dzisiaj na Emirates dojdzie do chyba najciekawszego pojedynku 1/8 - pojedynku Barcelony z Arsenalem. Kibice Barcelony nie przepadają zbytnio za Kanonierami (Cesc boli) a Ci z kolei chcą udowodnić światu, że Arsenal to juz nie jest druzyna U-21, perspektywiczna na "za 5 lat" tylko dobrze ukształtowany zespół. Generalnie będę za Arsenalem, chociaż nie daje im większych szans- graja oni podobnym stylem co Barcelona, opartym na wymianie podań, grze technicznej i dobrym rozgrywającym. Drużyna która będzie utrzymywac się przy piłce raczej wygra ten dwu - mecz, a w tym aspekcie gry nie ma raczej mocnych na Barcelonę.

Prawdopodobnie nie zagra dzisiaj w Arsenalu Nasri, który zalicza świetny sezon na The Emirates. Zabraknie też prawego obrońcy- Bacary Sagana i środkowego- Vermalena. No i Fabiana, ale go akurat myślę, że dobrze zastępuje Szczęsny. W Barcelonie ma zabraknąć Puyola na obronie. Daję Arsenalowi 50% szans na wygranie w Anglii i 20% na przejście dalej.
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2011, 15:24 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 15:23

Ja liczę, że Theo Walcott pokaże się jak wczoraj Lennon. Skoro "Koguty" z takimi a nie innymi obrońcami pokazali, że można zatrzymać nazwiska typu Pato, Ibrahimovic czy Robinho, to i Arsenal mógłby zrobić miłą niespodziankę i nie dać sobie strzelić 40 bramek... ;)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 15:34

zahor pisze:nie wiem o co my rywalizujemy w tym roku z Milanem, chyba co najwyżej w lecie o Puchar Berlusconiego
Obrazek

Puchar Berlusconiego w tym sezonie już wygraliśmy :P Chyba że masz na myśli rok kalendarzowy.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 15:39

Ouh_yeah pisze: Puchar Berlusconiego w tym sezonie już wygraliśmy :P Chyba że masz na myśli rok kalendarzowy.
No właśnie nie wiem czy Juve wygrało Puchar Berlusconiego w tym sezonie, czy w poprzednim. W sumie to jest trochę między sezonami, tak jak np. Superpuchar Europy, który zapisuje się na poczet sezonu wcześniejszego.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 15:53

Tottenham jeden z dwóch klubów z Anglii który lubie, dzisiaj gra drugi...Milan okropnie skomplikował sobie życie, porażka u siebie to fatalny wynik chociaż do odrobienia.
I tak czy siak Bundesliga nas już wyprzedziła więc nie zależy mi by którakolwiek drużyna awansowała...Mam nadzieje że Tottenham przynajmniej zremisuje w rewanżu i zagra dalej. Powinien być już Bale :ok:

Zachowanie Flaminiego i Gattuso poniżej ich poziomu :D

Arsenal-Barca zapowiada się ciekawy mecz...Licze na Arsenal i uważam że jeśli chcą grać w 1/4 to muszą dzisiaj wygrać u siebie bo wszyscy pamiętamy co było rok temu po remisie na Emirates :whistle:

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 16:04

1. Totenham może być czarnym koniem tych zawodów i twierdziłem już tak w fazie grupowej.
2. Włoska piłka w tym roku będzie ciężko miała coś osiągnąć.
3. Niemiecka jeszcze gorzej niż Włoska.
4. Angielskie zespoły? przewiduje 3-2 zespoły w półfinale niestety znowu;/
4. Hiszpania? wątpie w zwycięstwo Realu, bądź Barcy w LM,

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 16:22

Eric6666 pisze: 3. Niemiecka jeszcze gorzej niż Włoska.
Jestem prawie pewien, że liga niemiecka będzie mieć w ćwierćfinale więcej reprezentantów niż włoska. Póki co Milan prawie że upupił szanse na awans, Schalke zrobiło dobry wynik na wyjeździ, Roma jest w rozsypce a w dwumeczu Bayern-Inter faworytem jest zespół z Bawarii.
Perspektywy Niemców w LE są również nieco lepsze.

18danek97

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 16:23

Lord of San Siro pisze:
Ehh, widzę, że macie mizerne pojęcie o tym jak wygląda ranking Uefa. [..]
Poniżej link do rankingu, klikając na poszególne lata można sprawdzić, jak sytuacja wyglądała wcześniej i jak będzie wyglądać w przyszłości.

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2011.html
normalnie geniusz z Mediolanu się znalazł nie myślałeś, że mógłbyś być drugim da Vinci? Normalnie co ja mówię on ci do pięt nie dorasta ;)
mat01 pisze:Ranieri sobie raczej nie zdobedzie bo Szachtar sie przejedzie po Romie ;>
Żebyś się nie zdziwił chłopie. Siwy da radę, bo są sportowo równi, ale mentalnie mocniejsza jest Roma.
Eric6666 pisze:1. Totenham może być czarnym koniem tych zawodów i twierdziłem już tak w fazie grupowej.
2. Włoska piłka w tym roku będzie ciężko miała coś osiągnąć.
3. Niemiecka jeszcze gorzej niż Włoska.
4. Angielskie zespoły? przewiduje 3-2 zespoły w półfinale niestety znowu;/
4. Hiszpania? wątpie w zwycięstwo Realu, bądź Barcy w LM,
Nie wiem czemu masz 4 punkty,więc ja ci też odpowiem w 4 punktach, które si okazały 5 ;)
1) Do finału LM niedojdzie, teraz każdy mówi,że tak twierdził a latem nikt im szans nie dawał.
2)Będzie ciężko, w zeszłym roku też tak mówiliśmy. Ale jakby miał ktoś coś osiągnąć to jedynie Napoli w LE. Inter jeżeli przejdzie Bayern, w to nie wierzę, to odpadnie w 1/4. Milan albo w rewanżu nie odrobi strat, albo jak Inter polegnie w 1/4 chyba, że trafią na siebie(choć nie wiem czy już mogą) to odpadną w 1/2. Roma prawdopodobnie również 1/4 to ich maximum.
3) Na pewno? Gdyby Borussia była w LM inaczej byś śpiewał, a poza tym Schalke i Bayern są mocne w meczach LM.
4) Myślę i tu trochę zaskoczę, że 1/2 będzie Barca, Arsenal, Bayern, Lyon, Real lub Milan. Reszta max 1/4
4) To sobie wątp, dwa obecnie z 3 najlepszych klubów w Europie.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 16:58

18danek97 pisze:Nie wiem czemu masz 4 punkty,więc ja ci też odpowiem w 4 punktach, które si okazały 5 ;)
1) Do finału LM niedojdzie, teraz każdy mówi,że tak twierdził a latem nikt im szans nie dawał.
2)Będzie ciężko, w zeszłym roku też tak mówiliśmy. Ale jakby miał ktoś coś osiągnąć to jedynie Napoli w LE. Inter jeżeli przejdzie Bayern, w to nie wierzę, to odpadnie w 1/4. Milan albo w rewanżu nie odrobi strat, albo jak Inter polegnie w 1/4 chyba, że trafią na siebie(choć nie wiem czy już mogą) to odpadną w 1/2. Roma prawdopodobnie również 1/4 to ich maximum.
3) Na pewno? Gdyby Borussia była w LM inaczej byś śpiewał, a poza tym Schalke i Bayern są mocne w meczach LM.
4) Myślę i tu trochę zaskoczę, że 1/2 będzie Barca, Arsenal, Bayern, Lyon, Real lub Milan. Reszta max 1/4
Ad.3. Gdyby była, ale nie jest i w LE pokazała tyle co my. Co to w ogóle za argument, że Bayern i Schalke są mocne w LM. Milan też niby jest...
Inter moim zdaniem przejdzie Bayern, a Valencia Schalke :D
Ad.4. Z tymi typami 1/2 trochę przesadziłeś, bo w 1/8 Barca gra z Arsenalem, a Real z Lyonem.
Ad.4'. Może i najlepsze (chodź i tak nie wiem na jakiej podstawie dokonałeś tego wyboru) ale LM nie wygrają :prochno: A trzeci to kto?

FORZA JUVE!!!
18danek97

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 17:00

dawid91 pisze:
18danek97 pisze:Nie wiem czemu masz 4 punkty,więc ja ci też odpowiem w 4 punktach, które si okazały 5 ;)
Ad.3. Gdyby była, ale nie jest i w LE pokazała tyle co my. Co to w ogóle za argument, że Bayern i Schalke są mocne w LM. Milan też niby jest...
Inter moim zdaniem przejdzie Bayern, a Valencia Schalke :D
Ad.4. Z tymi typami 1/2 trochę przesadziłeś, bo w 1/8 Barca gra z Arsenalem, a Real z Lyonem.
Ad.4'. Może i najlepsze (chodź i tak nie wiem na jakiej podstawie dokonałeś tego wyboru) ale LM nie wygrają :prochno: A trzeci to kto?
Dlatego podałem 6 drużyn bo Barca gra z Arsenalem i Lyon z Realem, by był zapas. # drużyna to Borussia Dortmund.

ODPOWIEDZ