Liga Mistrzów 2010/11

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 23:30

ale dzisiaj to Gattuso najlepiej sie popisał w tym spotkaniu, strasznie się dziwie, ze nie skonczyl tego meczu z czerwoną kartka.. chamstwo chamstwo i jeszcze raz chamstwo, mysle ze go zawiesza na kilka ladnych meczow, przynajmniej powinni, zreszta Flamini tez dzisiaj chamski wjazd w nogi Corluki.
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2011, 23:49 przez rammstein, łącznie zmieniany 1 raz.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 23:37

rammstein pisze: mysle ze go zawiesza na kilka ladnych meczow, bbynajmniej powinni,
bynajmniej «wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie)»

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 23:49

De Rossi pisze:
rammstein pisze: mysle ze go zawiesza na kilka ladnych meczow, bbynajmniej powinni,
bynajmniej «wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie)»
ok dzieki, poprawione;p

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 23:49

De Rossi pisze:Jednak brak Cassano. Chłopak, jeszcze nie jest w najwyższej dyspozycji, jeszcze nie tak świetny, a już dał Milanowi 5 asyst. Dziś go zabrakło. Jego pomysłu na grę, podań, dryblingów itd.
Najbardziej jak dla mnie zabrakło Pirlo - nie było gościa, który byłby w stanie uporządkować grę, rozkręcić akcję w środku polu. No i Inzaghi przy jednym z tych ośmiu rożnych mógłby być przydatny.

De Rossi pisze:
deszczowy pisze:
jarmel pisze:Hmmm, wydaje mi się, że nie, chociaż... sam już nie wiem :think:
Mi się wydaje, że po poprzednim sezonie jest to przesądzone, aczkolwiek mogę się mylić.
Serie A jeszcze ma jakieś szanse się wybronić, ale jak będą takie wyniki jak dziś, to możemy już przyjąć do wiadomości, że za rok bijemy się z Interem, Milanem, Romą i Napoli o 3 miejsca.
Ja się mocno zdziwię jak w następnej rundzie któregokolwiek europejskiego pucharu będzie drużyna z Włoch. A co do przyszłego sezonu, to już przesądzone że będą 4 miejsca w LM - teraz toczy się walka o jeszcze następny sezon, ale czarno to widzę. A rok później będzie jeszcze gorzej, bo przestanie się liczyć sezon 06/07 - ten, w którym Milan wygrał LM i ostatni, w którym Serie A punktowała lepiej niż Bundesliga.
Antichrist pisze:
M.R. pisze:Zlatan znów pokazał , że jest dobry na drużyny typu Lecce, Parma, Cagliari i Bari ale w meczach Ligi Mistrzów grał słabo.
Już kiedyś o tym pisałem (bodajże w temacie meczowym Milan - Juve) i zgadzam się w 100%.
M.R. pisze:Na skrzydłach Lennon (niech Krasic go poogląda, warto)
No ba. To samo przemknęło mi przez myśl.
Mi się wydaje, że Milan nawet nie stara się ukrywać tego, że priorytetem jest scudetto. Zresztą ściągnięcie Cassano i van Bommela dobitnie o tym świadczyło.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 07:46

zahor pisze: Mi się wydaje, że Milan nawet nie stara się ukrywać tego, że priorytetem jest scudetto. Zresztą ściągnięcie Cassano i van Bommela dobitnie o tym świadczyło.
Ja tam czytałem konferencję Gallianiego, na której powiedział że po takiej kampanii transferowej ich celem jest Liga Mistrzów. Nie można wobec braku Cassano od razu mówić że w jakikolwiek sposób odpuszczają LM. Mają tylu dobrych napastników, że sam Antek zazwyczaj wchodzi z ławki. Nie ma co się oszukiwać - wczoraj Cassano by Milanu nie zbawił. Cały zespół zagrał kiepsko.

Co ciekawe dzisiaj przeczytałem już na stronach Milanu podziw dla Gattuso za te awantury "brawo!" "przynajmniej nie daje sobą pomiatać" "też bym tak zrobił na jego miejscu" "szacunek!".

Żenujące.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 08:15

Tottenham świetnie się spisuje w tegorocznej LM. W lidze angielskiej też (bodajże jest na 4 miejscu). Jak ich nie rozkupią, to mają szanse wyprzeć z "wielkiej czwórki" Liverpool i na dłużej zadomowić się w LM.

Przyznam, że bardziej mnie intersuje jak dziś poradzi sobie Wojtek Szczęsny przeciwko Barcelonie. Gazety w Hiszpanii porównują go do młodego Schmeichela. Żeby mu w głowie od tego typu pochwał się nie poprzestawiało.

Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 09:23

De Rossi pisze: Serie A jeszcze ma jakieś szanse się wybronić, ale jak będą takie wyniki jak dziś, to możemy już przyjąć do wiadomości, że za rok bijemy się z Interem, Milanem, Romą i Napoli o 3 miejsca.
Ehh, widzę, że macie mizerne pojęcie o tym jak wygląda ranking Uefa. Serie A, nie ma żadnych szans na to, żeby się wybronić. Ona pogrzebała swoje 3 miejsce w rankingu na bardzo długie lata, a Niemcy mają duże szanse na przeskoczenie Hiszpanów. W rankingu liczy się 5 ostatnich sezonów, a Włosi z każdym sezonem tracą i po obecnym sezonie tracić będą jeszcze więcej. Aktualnie Italia traci do Niemiec około 8 punktów rankingowych, po tym sezonie strata ta będzie zapewne oscylowała wokół 10 pkt. Wiecie co to jest? To jest przepaść! To jest walka o odzyskanie miejsca na 5-8 lat. Jaki liczy się punkty rankingowe? To jest troszkę skomplikowane, bo różnie się liczy punkty na etapie kwalifikacji, ale można spokojnie przyjąć, że dostaje się 2 pkt za zwycięstwo, 1 za remis, za awans do faz pucharowych 1 pkt. Dotyczy to zarówno LM jak i LE. Punkty meczowe jednak to nie punkty rankingowe. Żeby uzyskać pkt rankingowy należy podzielić punkty meczowe, przez liczbę drużyn, które dana federacja wystawiła do rozgrywek pucharowych. Tak więc za wygrany mecz włoski zespół dostaje 2 pkt i to dzielimy przez 7 (bo tyle włoskich drużyn wystartowało) i to daje nam 0,285 pkt rankingowego. Policzcie teraz ile tych punktów meczowych należy zdobyć, aby wskoczyć z powrotem na 3 miejsce. Na tą chwilę około 30 wygranych spotkań, zakładając, że zespoły z Niemiec przegrywać będą wszystko. Wierzycie w to?

Poniżej link do rankingu, klikając na poszególne lata można sprawdzić, jak sytuacja wyglądała wcześniej i jak będzie wyglądać w przyszłości.

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2011.html

Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 10:00

Lord of San Siro pisze:Ehh, widzę, że macie mizerne pojęcie o tym jak wygląda ranking Uefa.
All hail jaśnie oświecony LoSS!
Lord of San Siro pisze:Serie A, nie ma żadnych szans na to, żeby się wybronić. Ona pogrzebała swoje 3 miejsce w rankingu na bardzo długie lata, a Niemcy mają duże szanse na przeskoczenie Hiszpanów. W rankingu liczy się 5 ostatnich sezonów, a Włosi z każdym sezonem tracą i po obecnym sezonie tracić będą jeszcze więcej.
Tak właśnie myślałem, aczkolwiek nie byłem pewien. Dlatego pomimo wszelkich animozji, powinno nam zależeć na jak najlepszych wynikach klubów z Italii, by odzyskać 3 miejsce.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 11:56

Ouh_yeah pisze:Co ciekawe dzisiaj przeczytałem już na stronach Milanu podziw dla Gattuso za te awantury "brawo!" "przynajmniej nie daje sobą pomiatać" "też bym tak zrobił na jego miejscu" "szacunek!".
Żenujące.
Cóż, Gattuso to tak naprawdę +0,1 techniki, +0,5 umiejętności, ale +120 waleczności, zaciętości i charyzmy. I w sumie tylko za to go kochają kibice Milanu. Jakby nie łapał tylu czerwonych kartek to jak na ironię pewnie by teraz grał w jakims Lecce.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 11:58

No ja kibicowałem wczoraj Milanowi,bardzo mnie zdziwiła ich porażka,tym bardziej,że nie było Gareth'a Bale'a. Teraz muszą się zdać na szczęście żeby móc awansować dalej.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 12:00

Patrząc na to, jak u naszych zachodnich sąsiadów wygląda marketing, stadiony, frekwencja, inwestycje, poziom ligi... Serie A po prostu nie zasługuje na 4 miejsca w LM, a Niemcy - owszem.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 12:14

M.R. pisze: Lennon (niech Krasic go poogląda, warto)
Krasic nie ma co go oglądać. Oboje opierają się na szybkości a Serb fizycznie wygląda ostatnio kiepsko.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 12:32

Ouh_yeah pisze:
M.R. pisze: Lennon (niech Krasic go poogląda, warto)
Krasic nie ma co go oglądać. Oboje opierają się na szybkości a Serb fizycznie wygląda ostatnio kiepsko.
Oboje? Masz na mysli instrumenty dęte, czy 2 kobiety? :pray:
OBAJ !
A co do Milanu to szczerze...po porażce u siebie, nie mają moim zdaniem czego szukać na White Hart Lane. Dostaną z 3:1 i do domu...realnie patrząc.
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2011, 12:37 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 1 raz.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 12:34

Skibil pisze:Patrząc na to, jak u naszych zachodnich sąsiadów wygląda marketing, stadiony, frekwencja, inwestycje, poziom ligi... Serie A po prostu nie zasługuje na 4 miejsca w LM, a Niemcy - owszem.
Pod względem marketingu,stadionów,frekwencji i inwestycji Bundesliga przewyższa Serie A. Ale czy pod względem czysto sportowym ? Nie jestem do tego przekonany. Niemcy wywalczyli sobie to czwarte miejsce w Lidze Mistrzów dzięki świetnej grze ich drużyn w pucharze Uefa i Lidze Europejskiej. W Lidze Mistrzów tylko Bayern liczył się z niemieckich klubów. Niemcy dalej będę się spinać na Ligę Europejską, gdzie będą zdobywać punkty rankingowe, podczas gdy Włosi olewać będą sobie te rozgrywki , bo liczy się przecież tylko Liga Mistrzów :/ Mam nadzieję, że ta utrata jednego miejsca w Lidze Mistrzów przez Serie A będzie sygnałem do zmian we włoskim futbolu.

A co do dzisiejszych meczy Ligi Mistrzów , to mam nadzieję że Arsenal wreszcie pokona Barcelonę , i to w dość przekonującym stylu.
Natomiast w meczu Romy z Szachtarem nie zdziwi mnie chyba żaden wynik.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lutego 2011, 12:38

Skibil pisze:Patrząc na to, jak u naszych zachodnich sąsiadów wygląda marketing, stadiony, frekwencja, inwestycje, poziom ligi... Serie A po prostu nie zasługuje na 4 miejsca w LM, a Niemcy - owszem.
Skończcie już ten temat. Serie A będzie czwarte i tyle.

Wczoraj Milan dał ciała, kibice Milanu przeżyli chyba szok, bo przed meczem widziałem obstawianie wyniku przez nich 2-0 minimum. Tak, Tottenham to nie Parma, Koguty są silne i mogą sporo namieszać w tej edycji LM, ale równie dobrze moga odpaść z Milanem. Widzę, że teraz kibice Premiership i Tottenhamu obstawiają zmiażdżenie Milanu w rewanżu, zupełnie jak milaniści przed wczorajszym meczem, nie wolno tak lekceważyć przeciwnika, Milan może jeszcze sprawić niespodziankę, będzie grał o wszystko, a strzelić dwa gole jest i trudno i łatwo :whistle:
Tak czy siak liczę na Milan, a dzisiaj na Romę i Arsenal :C

FORZA JUVE!!!
ODPOWIEDZ