Serie A (25): JUVENTUS 1-0 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 11:01

bajbek17 pisze:
Qrczak pisze: No ciekawe co ty byś zrobił na miejscu Alexa jeżeli byś nie dostawał piłek i chyba nie wiesz ile już padło bramek dzięki temu ,żę się cofa .
Może pare linków bo nie potrafię sobie przypomnieć, żeby to coś nam dało.

Chociażby przy bramce toniego z Calgari gdyby stał w z przodu jak toni to tej bramki by nie było.

Ale masz np. bramka 12 , 11

Ouh_yeah pisze:
bajbek17 pisze:Mnie się wydaje, że Toni zamiast Alexa to dobre rozwiązanie.
Jasne, że dobre. Alex może wejść potem zamiast Krasica i zrobi się 4-3-1-2 jak ostatnio.

Jestem za też ale tylko wtedy jak Krasić będzie grał tak jak w ostatnich meczach .
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2011, 11:03 przez Qrczak, łącznie zmieniany 1 raz.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 11:02

Ouh_yeah pisze:
bajbek17 pisze:Mnie się wydaje, że Toni zamiast Alexa to dobre rozwiązanie.
Jasne, że dobre. Alex może wejść potem zamiast Krasica i zrobi się 4-3-1-2 jak ostatnio.

Jestem za też ale tylko wtedy jak Krasić będzie grał tak jak w ostatnich meczach .

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 11:05

Patrząc na wynik wczorajszego meczu Romy z Napoli, ciśnienie jest coraz większe, jeżeli Palermo straci punkty, to w przypadku zwycięstwa z Interem zbliżymy się do LM dość poważnie. Co by tu więcej.. obawiam się troszeczkę tego meczu, chociaż patrząc wstecz, widząc, że nasi zawodnicy potrafili mobilizować się na takie spotkania... jestem dobrej myśli.

Gość

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 11:24

Dla tych co chcą oglądnąć hit Ligi Włoskiej a nie posiadają platformy Cyfy+
Dla tych osób rzucam stronki z wykazami transmisji do owego meczu
Miłego oglądania
http://all-forum.cba.pl/viewtopic.php?p=1721#1721
http://transmisje-sportowe.cba.pl/viewt ... ?p=650#650
http://naszsport.iq24.pl/default.asp?gr ... 6&nr_str=1

Cunha

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 11:36

Brutalo pisze:
Cunha pisze:
caesar2 pisze:http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Juventus/ Według Gazzetty w pierwszym składzie za Del Piero wyjdzie Toni. Ciekawe :)
Logiczne!
A możesz uzasadnić tę logikę ?
Bo moim zdaniem w ataku powinien zagrać Matri z Del Piero. ADP miał tydzień na odpoczynek, a mecze z interem zawsze są dla niego wyjątkową okazją do motywacji. Musi grać od początku :!: , a w razie co Toni może wejść na trzeciego napadziora jak z Cagliari :ok:
Swoją drogą chciałbym życzyć dobrej zabawy dla ekipy z forum, która udała się na ten mecz...
Moze tym ze Obrona Interu to Niski Cordoba i Materazzi ktory nie ogarnia zycia? Toni bedzie idealnym punktem w polu karnym Cesara.

Del Piero bedzie sie przewracal , marudzil i gwiazdorzył.
Toni-Matri to najlepszy atak na chwile obecna.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 11:57

Qrczak pisze: Chociażby przy bramce toniego z Calgari gdyby stał w z przodu jak toni to tej bramki by nie było.

Ale masz np. bramka 12 , 11
Pokazujesz mi bramki sprzed paru lat? Wtedy Alex to mógł się cofać po piłkę nawet do Buffona bo był młody, szybki, silny i miał przede wszystkim dobrą kondycję, ale teraz jest dużo wolniejszy, spowalnia grę, ma słabszy drybling i sił o wiele, wiele mniej.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 12:01

bajbek17 pisze:Mnie się wydaje, że Toni zamiast Alexa to dobre rozwiązanie. Alex gra samolubnie i w takim meczu może tym bardziej próbować na siłę zostać bohaterem meczu. A poza ty nie podoba mi się to jego ciągłe cofanie po piłkę
Samolubnie? Miewa takie mecze, ale generalnie dość dużo i dobrze podaje, a to jego cofanie to znak firmowy i kanon dla cofniętego napastnika. Alex jest wolny, przez co często traci piłkę w niepotrzebnych dryblingach i rzeczywiście tylko czasem pokazuje to, czym błyszczał przed kilku laty, ale to tyle. Przyznaj - Ty go po prostu nie lubisz?
;)
Brutalo pisze: Zaprawdę, powiadam Wam. Alessandro Del Piero strzeli jutro bramkę. Alessandro Matri również. Będzie 2:1. Oboje zagrają od początku.
Dziękuję, dobranoc :)
Obaj, chyba że któryś z nich jest kobietą. Albo że chodziło Ci o takie oboje:
http://www.emuzyczny.pl/min_mid_big_towary/big_3688.jpg
Cunha pisze: Moze tym ze Obrona Interu to Niski Cordoba i Materazzi ktory nie ogarnia zycia? Toni bedzie idealnym punktem w polu karnym Cesara.
Materazzi? Z Cordobą raczej na pewno zagra Ranocchia.
Cunha pisze:
Toni-Matri to najlepszy atak na chwile obecna.
Nie, bo choć to nieco inni piłkarze, obaj specjalizują się w wykańczaniu akcji. Zestawienie ich razem, powoduje, że Matri będzie marnował siły i strzeleckie umiejętności pałętając się poza polem karnym.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2011, 12:11 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
dp1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 12:09

Jeśli przegramy dzisiaj to już na bank nie wejdziemy do LM Milan i Napoli nam już uciekło a Roma i Inter na dzień dzisiejszy są drużyną lepszą.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 12:12

bajbek17 pisze:Wtedy Alex to mógł się cofać po piłkę nawet do Buffona bo był młody, szybki, silny i miał przede wszystkim dobrą kondycję
Teraz też tak gra. Myśląc obiektywnie uważam, że Del Piero to w tej chwili nasz najlepszy cofnięty napastnik. Martinez na tej pozycji się absolutnie nie sprawdza. Większy dym robił na skrzydle.

Poza tym w meczach takich jak ten dzisiaj - Del Piero - może okazać się kluczową postacią. Dlatego optuje w to 4-4-2 (z Chiellinim na lewej stronie) na późniejsza ew. zmianę w 4-3-3.

Obrazek
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 12:25

Łukasz pisze:
bajbek17 pisze:Mnie się wydaje, że Toni zamiast Alexa to dobre rozwiązanie. Alex gra samolubnie i w takim meczu może tym bardziej próbować na siłę zostać bohaterem meczu. A poza ty nie podoba mi się to jego ciągłe cofanie po piłkę
Samolubnie? Miewa takie mecze, ale generalnie dość dużo i dobrze podaje, a to jego cofanie to znak firmowy i kanon dla cofniętego napastnika. Alex jest wolny, przez co często traci piłkę w niepotrzebnych dryblingach i rzeczywiście tylko czasem pokazuje to, czym błyszczał przed kilku laty, ale to tyle. Przyznaj - Ty go po prostu nie lubisz?
;)
Lubię go choć przyznam, że jego gra ostatnimi czasy działa mi na nerwy. Jakoś wolę go bardziej w linii ataku gdzie nie raz rozpracowali wraz z Trezege obronę przeciwnika. Twierdzę nadal, że jego cofanie po piłkę nie przynosi efektów tylko straty w większości przypadkach. Cieszy mnie fakt, że jako jedyny Łukaszku zauważyłeś coś złego w grze Alexa bo chyba największą niechęć do naszego kapitana spowodowali u mnie forumowicze robiące z niego Boga i sławiące go za każdy mecz, nawet gdy gra słabo.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 12:33

Fakt, nasz kapitan ostatnio nie gra tak jak byśmy wszyscy chcieli, nie ma za co wychwalać go pod niebiosa, ale Ty bajbek przesadzasz w drugą stronę :wink:

Kurde ale mnie już stres przed meczem złapał, ostatnio miałem takiego przed Napoli, oby teraz mecz potoczył się całkiem inaczej, wierzę, że tak będzie. Forza Juve!

#AllegriOut
dzidzia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 12:40

A mi się gra Alexa ostatnio bardzo podoba. Wcześniej trochę mnie denerwował, bo grał zbyt samolubnie, ale od początku tego roku przy słabej formie Krasica i Aqu to Del Piero cały czas ratuje nam tyłki.
forumowicze robiące z niego Boga
bo on jest Bogiem w Juve :lol:

Matri powinien zagrać cały mecz, Aleks i Toni pewnie zagrają mniej więcej po połowie, chyba, że trener zdecyduje się na desperackie wpuszczenie Vicka :smile: . Zobaczymy z przebiegu meczu. Najbardziej dziś boję się o Buffona, bo do szczytu formy jeszcze ma daleko :pray:

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 12:46

Roma przegrała, wiec trzeba zdobyć dziś jakieś punkty. Najlepiej 3 ale jak będzie 1 chyba nie będziemy mieli podstaw do narzekania.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 12:57

jarmel pisze: Kurde ale mnie już stres przed meczem złapał,
Ja od ostatniego meczu o niczym innym nie myślę. Zastanawiam sie jaka koszulkę założyć na ten mecz, która jest szczęśliwa? Jak zagrają nasi? Jaki będzie sędzia i czy zabiję mojego brata fana Interu?! Już nie wytrzymam tego czekania. Czemu ten mecz tak późno idzie? jeszcze tylko 5 godzin i 45 minut...

Krótki szpic Palermo prowadzi 1-0 z Forentiną. Pastore, który według ostatnich doniesień prasowych latem trafi do Juve :lol: , strzela bramkę.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 13:14

bajbek17 pisze:
jarmel pisze: Kurde ale mnie już stres przed meczem złapał,
Ja od ostatniego meczu o niczym innym nie myślę. Zastanawiam sie jaka koszulkę założyć na ten mecz, która jest szczęśliwa? Jak zagrają nasi? Jaki będzie sędzia i czy zabiję mojego brata fana Interu?! Już nie wytrzymam tego czekania. Czemu ten mecz tak późno idzie? jeszcze tylko 5 godzin i 45 minut...

Krótki szpic Palermo prowadzi 1-0 z Forentiną. Pastore, który według ostatnich doniesień prasowych latem trafi do Juve :lol: , strzela bramkę.
Tera już 1:1 jest :) Dobrze dla nas.
Ja na ten mecz czekam odkąd skończyłem sesję :) Ale generalnie im bliżej tym lepszy mam nastrój.

Zablokowany