Serie A (25): JUVENTUS 1-0 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 23:03

fallweiss pisze: Ciekawie wygląda skład Interu:
Cordoba/ Zanetti/ Ranocchia/ Matrix/ Cambiasso/ Natalino (?)/ Sneijder/ Motta/ Pazzini/ Eto

Trochę dziwne te składy :P, ale kto wie. Czyżby Maicon miał nie zagrać ?!
Ten kto robil te sklady ma niepokolei w glowie.

Campione d'Europa dobrze napisal. Na 99.9% tak wyjdziemy. Mozliwa faktycznie jest zmiana Nagatomo, ale tak jak ostatnio gra Kharja, i jak sie dobrze wkomponowal w wdruzyne, to by byla na prawde spora niespodzianka gdyby zagral Yuto, a nie Kharja. Poza tym... nie naprawiaj czegos co nie jest zepuste, mowi powiedzenie.

Nie moze byc inaczej tylko tak:

(4-4-2 Diamond) Julio Cesar - Maicon, Ranocchia, Cordoba, Zanetti - Kharja, Motta, Cambiasso - Sneijder - Pazzini, Eto'o

Do tego lawka prawdopodobnie:
Castelazzi, Materazzi, Nagatomo, Coutinho, Pandev, Obi, Stankovic/Mariga

Co do skladu, kapitalna(w porownaniu do poczatku sezonu) ostatnio forma Sneijdera, Cesara i Maicona. Bramke Sneijdera z reprezentacji pewnie juz wszyscy widzieli.

Do tego Eto'o, ktory jest obecnie jednym, jesli nie najlepszym napastnikiem(jesli chodzi o forme) w Europie. Pazzini, ktory przypomnial czego nam brakowalo od Milito w tym roku w porownaniu do poprzedniego. Kharja, ktory sie swietnie wkomponowal w druzyne, i juz pokazuje, ze da druzynie 2x tyle co Muntari. Motta, ktory swietnie rozgrywa pilki w pomocy.

Problemem jest Cambiasso na lewej pomocy, ktorego gdzies Leo musial dac, po tym jak ustawil Motte jako taka imitacje Pirlo z Milanu. Defensywnie ta strona jest slaba, bo Cambiasso sprinterem to jest miernym, zeby nie powiedziec tragicznym. Cordoba z Ranocchia tez sie srednio rozumieja, chociaz na pewno to lepsze niz Ranocchia z Materazzim.

Na pewno sila nasza w ostatnim czasie to atak. Slaboscia to obrona, zwlaszcza gdy ida kontry(efekt tego, ze Leo duzo zawodnikow uzywa w ataku).

Mecz na pewno zapowiada sie bardzo ciekawie.

Obrazek
Mateo21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 00:18

Melo Zgarnie czerwoną i przegramy, obym się mylił.

caesar2

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 11:40

http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Juventus/ Według Gazzetty w pierwszym składzie za Del Piero wyjdzie Toni. Ciekawe :)

Filip

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 11:59

caesar2 pisze:http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Juventus/ Według Gazzetty w pierwszym składzie za Del Piero wyjdzie Toni. Ciekawe :)
To jest całkiem dobre rozwiązanie moim zdaniem :)Dwie wieże w tym jedna szybka i sprytna mogą dać nam prowadzenie na początku spotkania. Del Piero mógłby zmienić Toniego po pierwszej połowie.

mat01

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 13:15

rowniez jestem za. Del Piero wprowadzic pozniej jak juz bedziemy mieli pewne zwyciestwo

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 13:32

mat01 pisze:rowniez jestem za. Del Piero wprowadzic pozniej jak juz bedziemy mieli pewne zwyciestwo
Liczysz na to, że będziemy mieli "pewne zwycięstwo" :?: :!: Ja się obawiam, że to będzie cholernie zacięty mecz do ostatniej minuty. Alexa wprowadzić najlepiej w połowie drugiej połowy :)

Filip

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 14:23

mat01 pisze:rowniez jestem za. Del Piero wprowadzic pozniej jak juz bedziemy mieli pewne zwyciestwo

Tutaj trochę popłynąłeś kolego :D Chciałbym żeby ten mecz był na tyle nie przewidywalny co mecz z Milanem :) Wygrana 2-1 z Interem zupełnie by mi wystarczyła (podejrzewam że większości również)

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 15:18

Cunha pisze:
caesar2 pisze:http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Juventus/ Według Gazzetty w pierwszym składzie za Del Piero wyjdzie Toni. Ciekawe :)
Logiczne!
A możesz uzasadnić tę logikę ?
Bo moim zdaniem w ataku powinien zagrać Matri z Del Piero. ADP miał tydzień na odpoczynek, a mecze z interem zawsze są dla niego wyjątkową okazją do motywacji. Musi grać od początku :!: , a w razie co Toni może wejść na trzeciego napadziora jak z Cagliari :ok:
Swoją drogą chciałbym życzyć dobrej zabawy dla ekipy z forum, która udała się na ten mecz...
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2011, 16:40 przez Brutalo, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Angelu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 15:43

Mam nadzieje że mecz wyglądać będzie jak dzisiejsze derby Manchesteru i by był taki sam wynik, czyli 2:1 dla gospodarzy. Już nie oczekuję, by padały bramki takie jak Rooney (prawdziwy majstersztyk!), ale by widowisko i wynik były takie same. Tego sobie i Nam Juventini życzę ;)

Co do składu, to mając (chyba) wszystkich dostępnych zawodników, musimy dać radę, tym bardziej, że środek obrony Interu nie wygląda dobrze dla nich. Przynajmniej moim skromnym zdaniem ;)

Edvyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 19:19

Martwi mnie ten Sorensen jak dla mnie to jest słabszy od Grygery bez formy.
Aż strach pomyśleć co będą z nim wyprawiać na tym skrzydle .
Ale obstawiam skromne 1:0 po uderzeniu Del Piero .

A tu ciekawe porównanie > http://www.goal.com/en-us/news/86/italy ... al-battles
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2011, 20:41 przez Edvyn, łącznie zmieniany 1 raz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 19:24

Mateo21 pisze:Melo Zgarnie czerwoną i przegramy, obym się mylił.
Jutro będzie ślisko i złamię nogę, obym się mylił.
[TU MIAŁ BYĆ OBRAZEM FACEPALM ALE UZNAŁEM, ŻE TO ZA MAŁO]

Wyjdziemy z Tonim. Powiem szczerze, że wolałbym Del Piero. Luca mnie jeszcze do siebie nie przekonał, bramkę wprawdzie zdobył, ale trzeba jeszcze udowodnić, że nie był to wypadek przy pracy. Del Piero na takie mecze się zawsze jakoś inaczej mobilizuje i to mogłoby się nam właśnie bardzo przydać. Napisałbym coś jeszcze, ale jakoś tak mi się nie bardzo chce.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 19:48

Ja wiem po co Toni w pierwszym. W interze zagra mały Cordoba i wciąż niezbyt pewny Ranocchia także spodziewam się, że będą wrzutki na naszych wieżowców. To dobry pomysł.

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 20:18

Mietson pisze:Ja wiem po co Toni w pierwszym. W interze zagra mały Cordoba i wciąż niezbyt pewny Ranocchia także spodziewam się, że będą wrzutki na naszych wieżowców. To dobry pomysł.
W sumie nasza taktyka w ataku od dawna tak wyglądała, z małym tylko wtrąceniem. Do tej pory nie mieliśmy napastnika/wieżowca, który sprostałby temu zadaniu. :prochno:
Myślę, że Toni zagwarantuje nam chociaż przez jakiś czas kilka bramek.
Faworytem jest Inter, ale lepiej podejść do tego meczu w roli outsidera i sprawić sobie jakże idealny prezent.
Wygrajmy, proszę, chciałbym te ferie zakończyć miłym akcentem.
:pray:

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 22:29

Bramkarze:
1 Buffon
13 Manninger
30 Storari

Obrońcy:
2 Motta
3 Chiellini
15 Barzagli
19 Bonucci
21 Grygera
43 Sorensen

Pomocnicy:
4 Felipe Melo
5 Sissoko
8 Marchisio
14 Aquilani
23 Pepe
25 Martinez
27 Krasic

Napastnicy:
9 Iaquinta
10 Del Piero
20 Toni
32 Matri
Jak dla mnie? Tylko 433.

Buffon - Grygera, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Aquilani, Melo, Marchisio - Krasic, Matri, Martinez.

Toni z lawki, gdyby nie szlo jest takze Del Piero. Wazne, ze w koncu mamy mozliwosc jakiejs rotacji z przodu.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2011, 22:46

Mnie się wydaje, że Toni zamiast Alexa to dobre rozwiązanie. Alex gra samolubnie i w takim meczu może tym bardziej próbować na siłę zostać bohaterem meczu. A poza ty nie podoba mi się to jego ciągłe cofanie po piłkę co zmusza nas do grania jednym napastnikiem choć na boisku mamy dwóch. Alex zawsze może wejść na zmęczonego przeciwnika.

Zablokowany