Serie A (25): JUVENTUS 1-0 Inter
- Łukasz
- Juventino
@yanquez - jasne, że albo "na tak", albo "na nie", a nie w linii, ale nie chciało mi się już tego rozrysowywać. Chodziło mi o sam skład personalny.

Z tych dwóch opcji tylko ta druga.bajbek17 pisze: Aquilani--------------Melo
---------Sissoko----------
lub
---------Aquilani---------
Melo--------------Sissoko
- bajbek17
- Juventino
Tez tak myślę tylko w pierwszej chciałem bardziej przedstawić obraz pozycji Momo. Najlepiej pasowałaby do tego dawna taktyka Barcelony, która jeżeli się nie mylę wyglądała tak:Łukasz pisze:Z tych dwóch opcji tylko ta druga.bajbek17 pisze: Aquilani--------------Melo
---------Sissoko----------
lub
---------Aquilani---------
Melo--------------Sissoko
------------------Deco-----------
---chyba Xavi----------------
--------------Marquez---------
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W ostatnim meczu zmieniliśmy ustawienie przecież :roll: .mat01 pisze:Zapomnieliscie tylko ze naszym menago jest Del Neri wiec bedzie 4-4-2 chocby nie wiem co.
Powiem szczerze ,że jakby moja nienawiść do interku była ludźmi to tylko i wyłącznie Chinami. Liczę ,że wygramy ten mecz. Zdaję sobie sprawę ,że mamy słabszych piłkarzy, jesteśmy w gorszej formie, ale to przecież nie ważne! Zremisowaliśmy tam, to czemu nie możemy wygrać u siebie?
Najważniejszą rzeczą będzie zatrzymanie tego małego Holendra, jeżeli Melo go szczelnie pokryje i czasami go subtelnie kopnie w nóżkę, to Inter straci swój motor napędowy i będzie mniej groźny

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
4-3-3 to uważam, że nasza pomoc powinna mieć w sobie zarówno Aquilaniego jak i Marchisio. Tzn.
------------------Aqua---------------Marchisio----------------
-----------------------------Melo-------------------------------
Aczkolwiek wydaje mi się, że Del Neri pójdzie w to 4-4-2 z Marchisio na lewej stronie boiska. Może w trakcie meczu zmienimy to w 4-3-3.
------------------Aqua---------------Marchisio----------------
-----------------------------Melo-------------------------------
Aczkolwiek wydaje mi się, że Del Neri pójdzie w to 4-4-2 z Marchisio na lewej stronie boiska. Może w trakcie meczu zmienimy to w 4-3-3.
- jarmel
- Redaktor
Pierwszy mecz był na 1:1, ale wtedy nam szło bardzo dobrze, a Interek był w dołku, więc nie napawa to optymizmem, ale... to są derby i jak wiadomo wszystko rządzi się tam swoimi prawami i liczę, że chłopaki pokażą jaja i skopią im dupska.
Co do ustawienia to myślę , że będzie to przebiegało tak jak w meczu z Cagliari, najpierw 4-4-2, a później jak nie będzie za bardzo szło to zmiana na 4-3-3, wtedy obowiązkowo Momo do składu, ostatnio naprawdę dobrze mu szło w odbiorze.
Co do ustawienia to myślę , że będzie to przebiegało tak jak w meczu z Cagliari, najpierw 4-4-2, a później jak nie będzie za bardzo szło to zmiana na 4-3-3, wtedy obowiązkowo Momo do składu, ostatnio naprawdę dobrze mu szło w odbiorze.
#AllegriOut
- psychol_sympatyk
- Juventino
Stawiam na wynik 3:0, tym razem po strzałach matriego i del piero.
Matri strzeli pierwszą bramkę na przełamanie, potem del piero, dwa piękne techniczne strzały. Przebudzenie aquilaniego, pozwoli mi się cieszyć widokiem przegrywającego interu.
Do tego twarda gra lini defensywy i pomocy, skrzydła słabo będą działać w tym meczu, ale nic to, siła wychodzi zawsze ze środka.....
czyli z filipa
Info potwierdzone, także spokojnie
Matri strzeli pierwszą bramkę na przełamanie, potem del piero, dwa piękne techniczne strzały. Przebudzenie aquilaniego, pozwoli mi się cieszyć widokiem przegrywającego interu.
Do tego twarda gra lini defensywy i pomocy, skrzydła słabo będą działać w tym meczu, ale nic to, siła wychodzi zawsze ze środka.....
czyli z filipa
Info potwierdzone, także spokojnie
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2011, 13:03 przez psychol_sympatyk, łącznie zmieniany 1 raz.

- bajbek17
- Juventino
Powaga? Jak siła ma zależeć od Melo, który po zawieszeniu gra jakby mu ktoś genitalia związał to remis biorę w ciemno. Inter jest w dobrej formie i taki wynik nie może paść. Możliwy jest to jedynie w przypadku czerwonej kartki dla kogoś z rywali. Bioroąc pod uwagę naszą grę w obronie najlepiej byłoby gdybyśmy grali trójką w środku i liczyć na Matriego wraz ze skrzydłowymi. Jak zagramy 4-4-2 to ciężko to widzę.psychol_sympatyk pisze:Stawiam na wynik 3:0, tym razem po strzałach matriego i del piero.
Matri strzeli pierwszą bramkę na przełamanie, potem del piero, dwa piękne techniczne strzały.
czyli z filipa
I własnie Momo grając w środku z Melo i Alberto to najlepsze rozwiązanie gdzie jego zadanie polega tylko i wyłącznie na odbiorze i oddaniu piłki do jednego z partnerów ze środka. Rozgrywanie słabo nam idzie i taka jest prawda więc trzeba liczyć na kontrataki i długie piłki Aquilaniego na szybkich skrzydlowych i Matriego. Wydaje mi się to dobrą taktyką. Za dużo mamy problemów w obronie dlatego Momo powinien ich wesprzeć. W taki ustawieniu pewne jest, że nie przegramy, ale Del Neri w życiu tego nie spróbuje bo musi grać Alex i Marchisio.zoff pisze: Inter to nie Cagliari. Samo odebranie piłki to nie sukces. Tutaj trzeba będzie pomyśleć, dobrze odegrać. A Momo ma z tym problem.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2011, 13:20 przez bajbek17, łącznie zmieniany 1 raz.
- psychol_sympatyk
- Juventino
Tak, powaga. Ja wierzę w zwycięstwo, nie mam wątpliwości, ślepa wiara, scenariusz rzeczywiście trochę fantastyczny, ale byłboby pięknie gdyby się spełnił.bajbek17 pisze: Powaga? Jak siła ma zależeć od Melo, który po zawieszeniu gra jakby mu ktoś genitalia związał to remis biorę w ciemno. Inter jest w dobrej formie i taki wynik nie może paść. Możliwy jest to jedynie w przypadku czerwonej kartki dla kogoś z rywali. Bioroąc pod uwagę naszą grę w obronie najlepiej byłoby gdybyśmy grali trójką w środku i liczyć na Matriego wraz ze skrzydłowymi. Jak zagramy 4-4-2 to ciężko to widzę.
Melo jest jak basista w zespole, widać co robi dopiero jak go nie ma. Wierzę w niego.

- zoff
- Qualità Juventino
Zgadzam się. Ustawienie 4-3-3 wyklucza Del Piero. Ale Machisio? Marchisio w takim gazie jak ostatnio? Wręcz przeciwnie. Marchisio bardzo ładnie może się wkomponować w to ustawienie grając razem z Aquą, mając za plecami Melo.bajbek17 pisze: Del Neri w życiu tego nie spróbuje bo musi grać Alex i Marchisio.
- bajbek17
- Juventino
A wyobrażasz sobie Del Neriego nie wystawiającego Alexa w pierwszej jedenastce na taki mecz? Już bardziej prawdopodobny jest brak Matriego. Wyjdziemy niestety 4-4-2...zoff pisze:Zgadzam się. Ustawienie 4-3-3 wyklucza Del Piero. Ale Machisio? Marchisio w takim gazie jak ostatnio? Wręcz przeciwnie. Marchisio bardzo ładnie może się wkomponować w to ustawienie grając razem z Aquą, mając za plecami Melo.bajbek17 pisze: Del Neri w życiu tego nie spróbuje bo musi grać Alex i Marchisio.
- jarmel
- Redaktor
No to od odegrania są inni, ktoś od brudnej roboty też musi byćzoff pisze:Inter to nie Cagliari. Samo odebranie piłki to nie sukces. Tutaj trzeba będzie pomyśleć, dobrze odegrać. A Momo ma z tym problem.jarmel pisze:najpierw 4-4-2, a później jak nie będzie za bardzo szło to zmiana na 4-3-3, wtedy obowiązkowo Momo do składu, ostatnio naprawdę dobrze mu szło w odbiorze.
#AllegriOut
- Wicior
- Juventino
Podczas oglądania tego fajnego skrótu znowu przypomniał mi się caceres i to jak frajersko się go pozbylismy.byłby naprawdę solidnym wyborem na prawą stronę obrony.. zresztą na każdą pozycję w defensywie..na pewno pomógłby nam w meczu z interem. dawał z siebie wszystko w każdym meczu.