Serie A (25): JUVENTUS 1-0 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 12:06

@yanquez - jasne, że albo "na tak", albo "na nie", a nie w linii, ale nie chciało mi się już tego rozrysowywać. Chodziło mi o sam skład personalny.
;)
bajbek17 pisze: Aquilani--------------Melo
---------Sissoko----------

lub

---------Aquilani---------
Melo--------------Sissoko
Z tych dwóch opcji tylko ta druga.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 12:16

Łukasz pisze:
bajbek17 pisze: Aquilani--------------Melo
---------Sissoko----------

lub

---------Aquilani---------
Melo--------------Sissoko
Z tych dwóch opcji tylko ta druga.
Tez tak myślę tylko w pierwszej chciałem bardziej przedstawić obraz pozycji Momo. Najlepiej pasowałaby do tego dawna taktyka Barcelony, która jeżeli się nie mylę wyglądała tak:

------------------Deco-----------
---chyba Xavi----------------
--------------Marquez---------

mat01

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 12:39

Zapomnieliscie tylko ze naszym menago jest Del Neri wiec bedzie 4-4-2 chocby nie wiem co.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 12:43

mat01 pisze:Zapomnieliscie tylko ze naszym menago jest Del Neri wiec bedzie 4-4-2 chocby nie wiem co.
W ostatnim meczu zmieniliśmy ustawienie przecież :roll: .
Powiem szczerze ,że jakby moja nienawiść do interku była ludźmi to tylko i wyłącznie Chinami. Liczę ,że wygramy ten mecz. Zdaję sobie sprawę ,że mamy słabszych piłkarzy, jesteśmy w gorszej formie, ale to przecież nie ważne! Zremisowaliśmy tam, to czemu nie możemy wygrać u siebie?
Najważniejszą rzeczą będzie zatrzymanie tego małego Holendra, jeżeli Melo go szczelnie pokryje i czasami go subtelnie kopnie w nóżkę, to Inter straci swój motor napędowy i będzie mniej groźny :)

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 12:53

4-3-3 to uważam, że nasza pomoc powinna mieć w sobie zarówno Aquilaniego jak i Marchisio. Tzn.

------------------Aqua---------------Marchisio----------------
-----------------------------Melo-------------------------------

Aczkolwiek wydaje mi się, że Del Neri pójdzie w to 4-4-2 z Marchisio na lewej stronie boiska. Może w trakcie meczu zmienimy to w 4-3-3.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 12:57

Pierwszy mecz był na 1:1, ale wtedy nam szło bardzo dobrze, a Interek był w dołku, więc nie napawa to optymizmem, ale... to są derby i jak wiadomo wszystko rządzi się tam swoimi prawami i liczę, że chłopaki pokażą jaja i skopią im dupska.
Co do ustawienia to myślę , że będzie to przebiegało tak jak w meczu z Cagliari, najpierw 4-4-2, a później jak nie będzie za bardzo szło to zmiana na 4-3-3, wtedy obowiązkowo Momo do składu, ostatnio naprawdę dobrze mu szło w odbiorze.

#AllegriOut
psychol_sympatyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 13:00

Stawiam na wynik 3:0, tym razem po strzałach matriego i del piero.

Matri strzeli pierwszą bramkę na przełamanie, potem del piero, dwa piękne techniczne strzały. Przebudzenie aquilaniego, pozwoli mi się cieszyć widokiem przegrywającego interu.

Do tego twarda gra lini defensywy i pomocy, skrzydła słabo będą działać w tym meczu, ale nic to, siła wychodzi zawsze ze środka.....

czyli z filipa

Info potwierdzone, także spokojnie
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2011, 13:03 przez psychol_sympatyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 13:03

jarmel pisze:najpierw 4-4-2, a później jak nie będzie za bardzo szło to zmiana na 4-3-3, wtedy obowiązkowo Momo do składu, ostatnio naprawdę dobrze mu szło w odbiorze.
Inter to nie Cagliari. Samo odebranie piłki to nie sukces. Tutaj trzeba będzie pomyśleć, dobrze odegrać. A Momo ma z tym problem.

Obrazek
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 13:08

psychol_sympatyk pisze:Stawiam na wynik 3:0, tym razem po strzałach matriego i del piero.

Matri strzeli pierwszą bramkę na przełamanie, potem del piero, dwa piękne techniczne strzały.

Do tego twarda gra lini defensywy i pomocy, skrzydła słabo będą działać w tym meczu, ale nic to, siła wychodzi zawsze ze środka.....

czyli z filipa
Powaga? Jak siła ma zależeć od Melo, który po zawieszeniu gra jakby mu ktoś genitalia związał to remis biorę w ciemno. Inter jest w dobrej formie i taki wynik nie może paść. Możliwy jest to jedynie w przypadku czerwonej kartki dla kogoś z rywali. Bioroąc pod uwagę naszą grę w obronie najlepiej byłoby gdybyśmy grali trójką w środku i liczyć na Matriego wraz ze skrzydłowymi. Jak zagramy 4-4-2 to ciężko to widzę.

zoff pisze: Inter to nie Cagliari. Samo odebranie piłki to nie sukces. Tutaj trzeba będzie pomyśleć, dobrze odegrać. A Momo ma z tym problem.
I własnie Momo grając w środku z Melo i Alberto to najlepsze rozwiązanie gdzie jego zadanie polega tylko i wyłącznie na odbiorze i oddaniu piłki do jednego z partnerów ze środka. Rozgrywanie słabo nam idzie i taka jest prawda więc trzeba liczyć na kontrataki i długie piłki Aquilaniego na szybkich skrzydlowych i Matriego. Wydaje mi się to dobrą taktyką. Za dużo mamy problemów w obronie dlatego Momo powinien ich wesprzeć. W taki ustawieniu pewne jest, że nie przegramy, ale Del Neri w życiu tego nie spróbuje bo musi grać Alex i Marchisio.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2011, 13:20 przez bajbek17, łącznie zmieniany 1 raz.

psychol_sympatyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 13:19

bajbek17 pisze: Powaga? Jak siła ma zależeć od Melo, który po zawieszeniu gra jakby mu ktoś genitalia związał to remis biorę w ciemno. Inter jest w dobrej formie i taki wynik nie może paść. Możliwy jest to jedynie w przypadku czerwonej kartki dla kogoś z rywali. Bioroąc pod uwagę naszą grę w obronie najlepiej byłoby gdybyśmy grali trójką w środku i liczyć na Matriego wraz ze skrzydłowymi. Jak zagramy 4-4-2 to ciężko to widzę.
Tak, powaga. Ja wierzę w zwycięstwo, nie mam wątpliwości, ślepa wiara, scenariusz rzeczywiście trochę fantastyczny, ale byłboby pięknie gdyby się spełnił.

Melo jest jak basista w zespole, widać co robi dopiero jak go nie ma. Wierzę w niego.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 13:28

bajbek17 pisze: Del Neri w życiu tego nie spróbuje bo musi grać Alex i Marchisio.
Zgadzam się. Ustawienie 4-3-3 wyklucza Del Piero. Ale Machisio? Marchisio w takim gazie jak ostatnio? Wręcz przeciwnie. Marchisio bardzo ładnie może się wkomponować w to ustawienie grając razem z Aquą, mając za plecami Melo.

Obrazek
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 13:33

zoff pisze:
bajbek17 pisze: Del Neri w życiu tego nie spróbuje bo musi grać Alex i Marchisio.
Zgadzam się. Ustawienie 4-3-3 wyklucza Del Piero. Ale Machisio? Marchisio w takim gazie jak ostatnio? Wręcz przeciwnie. Marchisio bardzo ładnie może się wkomponować w to ustawienie grając razem z Aquą, mając za plecami Melo.
A wyobrażasz sobie Del Neriego nie wystawiającego Alexa w pierwszej jedenastce na taki mecz? Już bardziej prawdopodobny jest brak Matriego. Wyjdziemy niestety 4-4-2...

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 13:36

Tak nas ustawia Gazzetta. Czyli zaskoczenia nie ma. Może Aqua się obudzi po meczu z Niemcami?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 13:56

zoff pisze:
jarmel pisze:najpierw 4-4-2, a później jak nie będzie za bardzo szło to zmiana na 4-3-3, wtedy obowiązkowo Momo do składu, ostatnio naprawdę dobrze mu szło w odbiorze.
Inter to nie Cagliari. Samo odebranie piłki to nie sukces. Tutaj trzeba będzie pomyśleć, dobrze odegrać. A Momo ma z tym problem.
No to od odegrania są inni, ktoś od brudnej roboty też musi być :wink:

#AllegriOut
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 14:03

Podczas oglądania tego fajnego skrótu znowu przypomniał mi się caceres i to jak frajersko się go pozbylismy.byłby naprawdę solidnym wyborem na prawą stronę obrony.. zresztą na każdą pozycję w defensywie..na pewno pomógłby nam w meczu z interem. dawał z siebie wszystko w każdym meczu.

Zablokowany