Serie A (24): Cagliari 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 09:50

Buczus_JuveFan pisze: Lanzafame tak naprawdę nie dano szansy.
Był tak beznadziejny, że na więcej niż dostał nie zasługiwał - nie oszukujmy się.

Buczus_JuveFan pisze:Nie rozumiem jak można było wystawiać wiecznie trzepiacego się Amauriego kosztem spróbowania innych grajkow, choćby Davide.
Już Ci tłumaczę - to nie ta pozycja. Amauri to striker, Lanaza zaś - ofensywna zapchajdziura, która akurat rzadko w swojej karierze łatała szpicę ataku.
Buczus_JuveFan pisze:Mam nadzieje, że włodarze nie skreślą go ze swoich list tak samo Giovinco.
Obyś się co do Lanzy mylił, bo to grajek za slaby nawet na ławkę. Giovinco to inna bajka - on jest ponadprzeciętnie utalentowany

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 09:56

Odetchnąłęm z ulgą po końcowym gwizdku. Należała się nam wygrana bez dwóch zdań. Matri zaaplikował swojemu byłemu klubowi dwie sztuki i praktycznie pozamiatane. A chłopak już w tym sezonie pokazał, że potrafi strzelać każdemu. Tak się zastanawiam, że jeśli dalej będzie ładował bramki i grał dobrze, to będzie trzeba się zastanowić, czy wybrać jego, czy też Fabio Q. Bo ich dwóch nie możemy zatrudnić na dłużej. 15 mln za Matriego...jeśli rzeczywiście udźwignie ciężar gry u nas to czemu nie. Z napastników powinniśmy w lecie zostawić na pewno Matri/Fabio, Del Piero, a reszta do sprzedaży, no może Toni na ławę. Jakiś jeden klasowy napastnik i formację mamy z głowy.
Wracając do meczu, to po stracie gola czekałem na wyrok, bo kilka minut kopaliśmy piłkę bez jakiejkolwiek koncepcji. Na szczęście pokazaliśmy, komu 3 pkt się należą.
Gol Toniego to coś wspaniałego. Co jak co, ale głową potrafi grać jak mało kto.
Moggi porównywał Matriego do Amauriego, ale to nawet nie jest logiczne. Wystarczy spojrzeć na samo poruszanie się naszego nowego nabytku, a dryfowanie Brazylijczyka :roll:
W ostatnich paru meczach Marchisio jest jedną z wyróżniającyh się postaci, troszkę słabiej Aqua.
Buffon niepewnie i teraz czy to jest spowodowane brakiem regularnej gry od dawna, czy po prostu Gigi nie łapnął formy. Obstawiam za tym pierwszym. Czy postawić na Storariego w meczu z Interem? Nie, bo spotkanie z takim rywalem na pewno dodatkowo mobilizuje i jestem przekonany, że Gigi da radę.
Chwaliłem Sorensena po pierwszej połowie, ale gdy się przyjrzałem mu bliżej, to troszkę chatoycznie to wyglądało. Nie mniej jednak uważam, że Del Neri powinien brać go często pod uwagę przy ustalaniu składu, bo niewielu mamy tak utalentowanych obrońców młodego pokolenia.
Podsumowując, zagraliśmy w miarę dobrze, wynik jest, gra też się układała.
Tylko, czy to jest zryw na dłuższą metę, czy jednorazowy przebłysk?
:think:
Forza Juve!!!

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 10:01

jsduga pisze:będzie trzeba się zastanowić, czy wybrać jego, czy też Fabio Q. Bo ich dwóch nie możemy zatrudnić na dłużej.
Nie? Para Quag/Matri może prezentować się bardzo dobrze. Wiem że zasadniczo oboje są egzekutorami, ale jeśli ogarniemy sprawę lewego skrzydła a Milos naładuje swój akumulator to mogłoby zadziałać.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 10:03

Z przyjściem Barzagliego łączyłem nadzieje i nawet poruszałem ten temat na spotkaniach Lbn (nikt się ze mną nie zgadzał), że dla wzmocnienia obrony Chiellini przejdzie na lewą stronę i bardzo się ciesze, że moje przewidywania się sprawdziły. I niech tak będzie dopóki nie wzmocnimy poważnie tych boków, czyli mam nadzieje tylko do lata. Chiellini w ofensywie bardzo dobrze, w obronie jeszcze się czasem zapominał i schodził za bardzo do środka i tutaj brawa także dla Bonucciego który przynajmniej raz w takiej sytuacji zaasekurował Giorgio. I z tą nową linią obrony można wiązać duże nadzieje jeśli chodzi o walkę o te nieszczęsne 4 miejsce.

Druga sprawa, która napawa optymizmem to przede wszystkim Matri, który pokazał wszystko to o czym pisało kilka osób i m.in. ja, czyli szybkość i spryt. Gdzie była piłka tam był lub dobiegał Matri. Nawet przy przestrzelonej troszkę główce świetnie wyszedł do piłki. Toni także występ na plus.

Teraz trzeba sobie wyobrazić jakby wyglądała nasza siła w ofensywie w tym meczu z Grosso na lewej i z Amaurim w ataku, którego po bezbarwnej grze lub kontuzji zastąpiłby jakiś junior.... To był pierwszy mecz, ze wszystkimi nowo-zakupionymi dlatego może jeszcze za wcześnie na sądy, ale w związku z tym (dobrymi występami nowych, a Chiellini na lewej wiąże się z zakupem Barzagliego) moim zdaniem należy pochwalić także Marotte. Ten mecz póki co broni jego ruchy transferowe. Mało tego po tym meczu można powiedzieć, że sprowadziliśmy "to" co właśnie potrzebowaliśmy. Tak więc na ten
czas świetna reakcja i bardzo dobra robota.

Na minus niestety bardzo niepewny w interwencjach Buffon, który powinien sam poprosić o krótką przerwę w grze i jeszcze potrenować na spokojnie, bo z taką grą to paradoksalnie może nam przegrać mecz z Interem. No i drugi najsłabszy występ to Sorensen, który nie tylko na boku dawał się jeździć, ale i w górze nie wygrał chyba nawet jednej główki. Jeśli już przywrócili do składu Grosso i Brazzo to nie wiem czy za Sorensena nie dałbym szansy jeszcze Hasanowi, tylko do końca sezonu, albo po powrocie do zdrowia nie próbował jeszcze z Pepe. Trzeba szukać, bo Mota, Grygera i Sorensen nie sprawdzają się. Tutaj szkoda kontuzji Rinaudo, który chyba najlepiej radził sobie na tej pozycji.
kdzr pisze:I jak, jest już gdzieś link, z filmikiem, gdzie Marotta odsyła Matriego do kibiców ?
jak każdy będzie tylko czekał na gotowe, zamiast poszukać to na pewno nie będzie...
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2011, 10:33 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 3 razy.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 10:23

Z tego co widziałem (strasznie mi się ciął obraz) to Chiellini nie najgorzej sobie radził. Trochę więcej meczów i może będzie dobrze. Tylko, żeby dobre występy Giorgio na lewej stronie nie skłoniły MArotty do zaniechania ściągnięcia klasowego grajka na tę pozycję.
Matri dał Juventusowi to czego nie dawał mu Amauri i Iaquinta, czyli bramki. Kiedy ostatnio napastnik Juventusu strzelił dwa gole w meczu?? Chyba rok już minął od meczu z Ajaxem.
Ciekawe co powie Lucek :think:

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 10:26

I jak, jest już gdzieś link, z filmikiem, gdzie Marotta odsyła Matriego do kibiców ?

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 10:33

Cieszą 3 pkt, czekamy więc teraz na konfrontację z rozpędzonym Interem.
Tu już nie będzie przebacz za błędy w obronie, więc trzeba grać twardo i nieustępliwie, przede wszystkim dokładnie. To DN musi mieć teraz ból głowy, kto na prawą flankę obrony pójdzie, bo koszmarnym występie Sorensena, da szanse pewnie komuś innemu. Ciekawe co będzie w środku pomocy. Sissoko jak zwykle do palet, Aqua bez formy. Nie wiem czy Krasić po wczorajszej kartce nie będzie pauzował :think:

Campione d'Europa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 10:34

rammstein pisze: tutaj na poczatku filmiku jest te uderzenie Aquilaniego

no niby uderzyl, ciekawe jak to sie skonczy, pewne go zawiesza, ale w porownaniu z uderzeniem Chivu to jest pryszcz, ale sadze ze 1-2 spotkanie dostanie się mu, chociaz wydaje mi sie ze nie zrobil tego umyslnie.. gdzies tam czytalem, ze chyba jakos wpadl na niego, ze nie bylo w tym jakies umyslnosci, no lepiej jakby nie zawiesili
Pobiera nauki od Melo. Pierwszy stopień wtajemniczenia. Jeszcze troche i będzie kopał korkami w twarz jak jego mistrz.
Zawieszenia nie dostanie, spokojnie. Przecież w następnej kolejce Juventus z Interem.

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 10:41

Ouh_yeah pisze:
jsduga pisze:będzie trzeba się zastanowić, czy wybrać jego, czy też Fabio Q. Bo ich dwóch nie możemy zatrudnić na dłużej.
Nie? Para Quag/Matri może prezentować się bardzo dobrze. Wiem że zasadniczo oboje są egzekutorami, ale jeśli ogarniemy sprawę lewego skrzydła a Milos naładuje swój akumulator to mogłoby zadziałać.
Quagliarella egzekutorem nie jest, w Juve grał tak z konieczności także taki duet jak najbardziej!

Mecz taki sobie, ale liczy się zwycięstwo. To jednak tylko jeden mecz, a my musimy grać coraz lepiej.

Czas na inter

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 11:16

Campione d'Europa pisze:
rammstein pisze: tutaj na poczatku filmiku jest te uderzenie Aquilaniego

no niby uderzyl, ciekawe jak to sie skonczy, pewne go zawiesza, ale w porownaniu z uderzeniem Chivu to jest pryszcz, ale sadze ze 1-2 spotkanie dostanie się mu, chociaz wydaje mi sie ze nie zrobil tego umyslnie.. gdzies tam czytalem, ze chyba jakos wpadl na niego, ze nie bylo w tym jakies umyslnosci, no lepiej jakby nie zawiesili
Pobiera nauki od Melo. Pierwszy stopień wtajemniczenia. Jeszcze troche i będzie kopał korkami w twarz jak jego mistrz.
Zawieszenia nie dostanie, spokojnie. Przecież w następnej kolejce Juventus z Interem.
A co ma jedno z drugim wspólnego ? Chivu za uderzenie ktorego nie wylapal sedzia podczas meczu, dostal 4 mecze zawieszenia i tez mowil ze sie wstydzi tego co zrobil. Niestety tu tez moze byc jakis BAN. Okaze sie niedlugo...

ObrazekObrazekObrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 11:25

Campione d'Europa pisze: Pobiera nauki od Melo. Pierwszy stopień wtajemniczenia. Jeszcze troche i będzie kopał korkami w twarz jak jego mistrz.
Panie Napinka, Ty się martw żeby Eto'o nie walnął nikogo z byka dzisiaj.
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2011, 11:26 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 11:26

Buczus_JuveFan pisze:
Łukasz pisze:
Buczus_JuveFan pisze: Rozwaliła mnie wrzuta Martineza, ten to jest koks. Tak słabego piłkarza po za Amaurim u nas nie było.
Ekhm... Jeszcze kilka miesięcy temu podniecałeś się niejakim Lanzafame.
;)
Lanzafame tak naprawdę nie dano szansy. Nie sledze jego poczynań na wypożyczeniu, ale w Parmie miał dobry sezon.
Załóż mu stronkę fanowską... :rotfl:
Buczus_JuveFan pisze:na takie mecze, kto jak kto, ale Claudio potrafi się zmobilizować, wszak to Juventini z krwi i kości.
Juventino!!!

No ja akurat nie jestem zwolennikiem Marchisio w pierwszym składzie (przynajmnie w takim ustawieniu). W mojej ocenie nadaje się on jedynie do grania na środku pomocy i to w dodatku przy obecności zarówno defensywnego pomocnika, jak i rozgrywającego. Taki ubogi, mniej ofensywny Iniesta :D
Ouh_yeah pisze: Nie? Para Quag/Matri może prezentować się bardzo dobrze. Wiem że zasadniczo oboje są egzekutorami (...)
Obaj ;) ... Poza tym FaQu to jednak SS raczej :D
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2011, 11:34 przez yanquez, łącznie zmieniany 2 razy.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 11:33

Meczu niestety znowu nie mogłem oglądać, ale niewątpliwie cieszą 3 punkty, choć jak wspominałem - byłbym ostrożny z hurraoptymizmem, ale oglądając skrót rzuciło mi się coś w oczy: Matri > Amauri i to x 10. Tak samo Toni. Byłem dosyć sceptycznie nastawiony do transferu Alessandro, ale widać, że jest to skok jakościowy na plus.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 11:42

yanquez pisze: Obaj ;) ... Poza tym FaQu to jednak SS raczej :D
Obaj obaj obaj, mój błąd. FaQu przychodził jako SS ale u Nas to on chyba ani jednego meczu nie zagrał w takiej roli.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 11:49

Ouh_yeah pisze:
Campione d'Europa pisze: Pobiera nauki od Melo. Pierwszy stopień wtajemniczenia. Jeszcze troche i będzie kopał korkami w twarz jak jego mistrz.
Panie Napinka, Ty się martw żeby Eto'o nie walnął nikogo z byka dzisiaj.
Zawieszenia nie dostanie, spokojnie. Przecież w następnej kolejce Juventus z Interem
nie wiedzialem ze pan Campione jest za Interem;p, dopiero teraz zrozumialem ton jego wypowiedzi;)

Zablokowany