Serie A (24): Cagliari 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
wierzba

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:28

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:39

rammstein pisze:a to skladzik oficjalny:

Buffon; Sorensen, Bonucci, Barzagli, Chiellini; Krasic, Aquilani, Felipe Melo, Marchisio; Matri, Martinez.

odwaznie, Martinez zamiast Alexa, ale mysle ze to dobra decyzja, obrona tak jak przewidywania, czuje ze bedzie dobrze...
Tak jak mówiłem...
DN daje odpocząć Alexowi i dobrze. MAmy mecz z interem więc trza dmuchac na zimne.
Wygramy :)

Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:44

Kieloninho na lewej obronie?
Jedyne słuszne ustawienie obrony w tym momencie.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 21:31

oglądałem do 30 min bo mi się zepsuła transmisja.... macie może linka ?
ogólnie to dobrze gramy;-) Brawo Matri za gola :bravo: Aquilani dzisiaj się ożywił co cieszy , oby tak dalej to wygramy

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 21:32

http://www.directon.tv/channels/2856/

Jest dobrze, powinno wreszcie się udać!

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 21:32

no, brawo dla trenera... wreszcie pomyślał i solidnie ułożył obronę

wygramy!

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 21:33

K.M. pisze:http://www.directon.tv/channels/2856/

Jest dobrze, powinno wreszcie się udać!
dzięki

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 21:34

Matri zmarnował kolejną setke, na szczęście nadrobił zdobyciem bramki...Gol z niczego Krasic chciał podać do Aquy ale dobrze jest jak jest.
Szkoda że Marchisio lepiej nie wykorzystał tej ładnej akcji kiedy ograł dwóch ;)

Buffon w jednej z akcji zachował się jak młody, niedoświadczony golkiper wychodzi do piłki po czym się z nią mija.

Mam nadzieje żę DN nie zrobi tego co z Palermo i nie ściągnie Matriego z boiska. Del Piero może wejść na Martineza który dzisiaj nie ma najlepszego dnia.
Dopóki utrzymuje się 1-0 niczego nie możemy być pewni.Może wkońcu uda się zakończyć mecz ze stratą bramki? OBY!

FORZA JUVE!

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 21:35

ketraB pisze:no, brawo dla trenera... wreszcie pomyślał i solidnie ułożył obronę

wygramy!
To samo chciałem napisać. Jakby czytał Juvepoland. Przynajmniej jest ciasno i profesjonalnie w defensywie. Milos jest zmęczony... Matri w końcu bramka :jupi: Zobaczymy co będzie w drugiej, ale mam wrażenie że będzie dobrze, że wracamy do gry :!:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 21:36

Gramy nawet przyjemnie dla oka i nie wyobrażam sobie, by druga połowa wyglądała gorzej. Brawo Matri i śmiem twierdzić po tym jednym meczu, że zagości u nas na dłużej ( takie mam przeczucie ). Zrehabilitował się za sam na sam, które spartaczył. Gramy pewnie, podoba mi się Sorensen. Wygramy! :)
Jedyne, co mnie niepokoi to bardzo, ale to bardzo niepewna gra Buffona, szczególnie przy dośrodkowaniach... :think:
http://www.stopstream.com/ch1.html dobry link
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2011, 21:37 przez jsduga, łącznie zmieniany 1 raz.

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
roostekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 21:37

Obrona bardzo dobrze poza paroma niedokładnymi zagraniami Chielliniego i niektórymi błędami Sorensena. Przeciwnicy stwarzają zagrożenie podczas stałych fragmentów i tu niestety rzuca się w oczy strasznie niepewny Buffon. Ogólnie gra jest bardzo chaotyczna i gdyby nie spryt i dobre uderzenie Matriego byłby remis. Musimy strzelić drugą bramkę, żeby gralo się spokojniej. Tym bardziej szkoda zmarnowanej setki Matriego i głupoty( albo chwili zapomnienia, jak kto woli, Chielliniego).

LuckyLuciano

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 21:37

Czy ja wiem czy tak znowu dobrze gramy, w końcu pomyślał nad innym ustawieniem DN niżeli 4-4-2 i mamy 4-3-3. Na papierze na pewno to lepiej wygląda. Martinez trochę słabo tam po lewej stronie, Buffonowi brakuję pewności, mam nadzieję, że się chłop rozegra na dobre i wróci do optymalnej formy sprzed kontuzji bo na takim graczu ciąży wielka odpowiedzialność, w kadrze Włoch w końcu gra i w Juve. Del Piero chyba za Martineza wejdzie, może Toni za Matriego bo na jakieś skurcze narzeka ponoć, wpuściłbym tez Salihaliego za Sorensena bo Duńczyk dzisiaj słabo nieco. Mam nadzieję, że wygramy, na razie bez emocji ale za to pozytywnie, niech tak zostanie do końca! Forza Juve!

Ave Juve! Ave!
varvari

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 21:38

Patrząc z perspektywy wcześniejszych spotkań to, to dzisiejsze w miarę dobrę w wykonaniu Juve. Cieszy bramka Matriego, szkoda, ze nie wykorzystał tej pierwszej sytuacji, która w moim mniemaniu była zdecydowanie lepsza niż ta po której zdobył bramkę. Do pełni szcześcia brakuje drugiej bramki, niestety gol Chielliniego nieuznany. Aby tylko to nie skończyło się tak jak w meczu z Udinese. Na plus na pewno jeszcze Marchisio szczególnie jedna jego akcja bardzo mi się podobała, szkoda, że nie została sfinalizowana strzałem. Widac po prostu że jest w dobrej dyspozycji. TRochę słabiej moim zdaniem dziś Sorensen no i Buffon przy tym dośrodkowaniu bardzo zle sie zachował. Oby 3 pkt dowiezc do konca.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Gramy słabo, ale Cagliari jest jeszcze słabsze. Na szczęście mecz się nam dobrze ułożył
Godne uwagi jest ustawienie: gramy praktycznie 4-3-3, z Martinezem i Krasicem po bokach.
Kolejny pozytywny mecz Marchisio. Podoba mi się w obronie Barzagli. W środku też należy pochwalić Melo.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2011, 21:39 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Tak, obrona z Chiellinim na boku gra bardzo dobrze. Giorgio w zasadzie kompletnie zablokowal cala flanke. Srodek takze poprawnie. Sorensen za to nie radzi sobie z Cossu. Chlopak mial dobre 20 - 25 minut, od 15 do 40 minuty meczu, ale zarowno poczatek, jak i koniec pierwszej czesci meczu, w jego wykonaniu slaby. Buffon takze dwa niepewne wyjscia do pilki. Jedno o malo co nie skonczylo sie strata bramki. I to w zasadzie jedyne Nasze slabe punkty jak dotychczas.

Bardzo dobre zawody Marchisio. Aquilani takze calkiem niezle (chociaz momentami brakuje mu dokladnosci). Melo - mniej widoczny, niz zawsze, ale gra pewnie.

Z trio Martinez - Matri - Krasic, najlepiej gra ten ostatni. Matri zmascil znow setke, dobrze, ze ten drugi strzal wszedl. Martinez bez blysku jakos - zobaczymy, co pokaze w 2 polowie. Krasic - troche odciazony przez kolegow gra lepiej. Niech czesciej stara sie szukac miejsca na strzal, a bedzie dobrze.

Zablokowany