Serie A (24): Cagliari 1-3 JUVENTUS
- KondzioJuveFans
- Juventino
Marchisio znowu coś ukuje ;d
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- zippo01
- Juventino
Mam nadzieję że wepchniemy jakoś dwie piłki do bramki i wymęczymy 2:1 dla nas.
Niech się ten sezon kończy i zatrudnią jakiegoś trenera z pomysłem na grę . Bo nie mogę patrzeć na poruszanie się zawodników po boisku ,zero pomysłu na grę zawodnicy nie wykonują ruchów bez piłki co jest bardzo ważne ponieważ stojąc w miejscu nie okiwasz przeciwnika ani go nie zgubisz. Drużyna jest słabo przygotowana fizyczne i nie potrafi być skupiona przez 90 minut na grze(oglądam właśnie mecz borusiia schalke i piłkarze borussi są nie do zabiegania )
Nasz skład nie jest aż taki tragiczny (nie licząc boków obrony) wierzę że da się z nich wykrzesać o wiele więcej tylko potrzeba do tego osoby która potrafi zbudować drużynę ,poukładać ją taktycznie i nauczyć ich myśleć na boisku .
Niech się ten sezon kończy i zatrudnią jakiegoś trenera z pomysłem na grę . Bo nie mogę patrzeć na poruszanie się zawodników po boisku ,zero pomysłu na grę zawodnicy nie wykonują ruchów bez piłki co jest bardzo ważne ponieważ stojąc w miejscu nie okiwasz przeciwnika ani go nie zgubisz. Drużyna jest słabo przygotowana fizyczne i nie potrafi być skupiona przez 90 minut na grze(oglądam właśnie mecz borusiia schalke i piłkarze borussi są nie do zabiegania )
Nasz skład nie jest aż taki tragiczny (nie licząc boków obrony) wierzę że da się z nich wykrzesać o wiele więcej tylko potrzeba do tego osoby która potrafi zbudować drużynę ,poukładać ją taktycznie i nauczyć ich myśleć na boisku .
- Gość
ale niestety nie daje się macać po jajcachNegri pisze:Podobno lubi też dawać buzi napastnikom.Bax pisze:króliczku muszę Ci przyznać rację, że ma słabość w czasie meczu do spoconych ciałek, lubi się obściskiwać
Negri pisze:Ty, patrz! A jak go napastnicy nawijają [ostatnimi czasy jak barana!] to go nie przeproszą! Piszemy protest, skarbie?Bax pisze:ale z drugiej strony świadczy o jego kulturze i profesjonalizmie sportowym - kopnie i przeprosi
Napisz jeszcze, że jest gorszy od Motty i że Amauri prawie strzelił 20 bramek
Negri pisze:Gdzie się podział Chiellini, przed którym każdy z napastników uciekał na sam widok?
Ten Chiellini siedzi w czasach, w których nie był magistrem, trzeba było trochę przy książkach posiedzieć to i człowiek trochę spokojniał.
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2011, 21:55 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
- blackadder
- Juventino
Chciałbym żeby w pierwszym składzie zagrał Barzagli. Wydawał mi się bardziej aktywny w ostatnim meczu niż Bonucci w styczniu. W pomocy Martinez-Melo-Aqua-Krasić, atak Alex-Matri. Ten mecz jest spokojnie do wygrania. Roma powinna stracić punkty, a to z nimi będziemy toczyć pojedynek o 4 miejsce.

- Sorek21
- Juventino
4-3-3 jest lepsze bo skoro musi grać Marchisio to mógłby stworzyć kretywny duet z Alberto w środku pola.Za nimi wyjadacz Melo. Claudio na środku to wolne jedno skrzydło dla Martineza który jest stworzony by tam grać.Na środku ataku kończący akcje zespołu Matri.Na ławce Alex,który poza rzutami wolnymi i czasami podaniem nic nie pokazuje.Irytuje mnie jego gra.Podanie do Alexa-niepotrzebny drybling i zwalnianie akcji,brak szybkiego podania i wymuszenie faulu.Właśnie dlatego tak wolno gramy bo Del Piero ustawia całą grę pod swoje możliwości czyli dogranie z wolnego.Aż czasami chce się krzyknąć podaj a oni stoi z obrońcami i czeka na gwizdek.Chiellini strasznie obniżył loty i stał się gapowaty.Rok temu cały zespół grał źle ale on był jasnym punktem ,nasza nadzieja na lepsze czasy.Ciekawostka skład z telegazety na Rai: Buffon- Sorensen Bonucci Barzagli Chiellini -Krasić Melo Alberto Marchisio - Del Piero Matri
- Corcky
- Juventino
Progres to za duże słowo. Nie da się zrobić progresu w 3 dni. Zawodnicy po prostu wyszli mega zmobilizowani i bardzo chcieli, a że Palermo (wg mnie) wcale nie jest takie mocne, to OD POCZĄTKU nasi przejęli inicjatywę. Od pierwszego gwizdka widziałem dobre nastawienie. Nie zgodzę się z tym, że dopiero po stracie gola nasi zaczęli grać.mateelv pisze:
Co za tym idzie? Myśląc sobie, że dostaniemy pewnie jakieś 3-0, 4-0 widzę to co zawsze, wolne tempo, głupie straty, znikomy pressing, zero skilla, wszystko na przód. Natomiast po stracie dwóch goli to Juventus zamknął Palermo na kawał spotkania na ich połowie, to my mieliśmy tyle kilka okazji, to my graliśmy w końcu z werwą i pazurem, z kontry, z pressingiem, z odpowiednim tempem a meczyk mógł się podobać. Właśnie dlatego widziałem progres.
Jeśli z Cagliari będą w stanie dać znowu z siebie maska na tę chwilę to powinno być dobrze. W Palermo mieliśmy mnóstwo pecha.
Zawodnicy nie potraktowali tego jak powinni? Na jakiej podstawie to piszesz? Na tej, że dostaliśmy 2 bramki po ewidentnych, moim zdaniem, błędach indywidualnych Buffona? Gdybyśmy mieli skuteczność na poziomie Palermo to strzelibyśmy im z 5 goli i zachwycalibyśmy się najlepszym meczem Juve w tym sezonie.mrozzi pisze: Szanse na LM zostały wczoraj zaprzepaszczone i nasza kwalifikacja musiałaby się wiązać z cudownym, niesamowitym zbiegiem okoliczności i ogromnym szczęściem. Zdaje się, że ostatni dzwonek był wczoraj - szkoda tylko, że zawodnicy nie potraktowali tego tak, jak powinni...
Zawodnicy zrobili co mogli. Na więcej ich nie stać w tej chwili.

Alessandro Del Piero ole!
- Bartek88
- Juventino
A w 4-4-2 Martinez nie moze grac na skrzydle? Moze. akurat jesli chodzi u nas o srodek formacji to ta 4 pomocy funkcjonuje bardzo dobrze i nie trzeba nic wprowadzac. Bol jest tylko ten, ze nie mamy napastnika, ktory moglby wykanczac akcje stworzone przez nich, wiec 4-3-3 nic tu nie zmieni.Sorek21 pisze:4-3-3 jest lepsze bo skoro musi grać Marchisio to mógłby stworzyć kretywny duet z Alberto w środku pola.Za nimi wyjadacz Melo. Claudio na środku to wolne jedno skrzydło dla Martineza który jest stworzony by tam grać.Na środku ataku kończący akcje zespołu Matri.Na ławce Alex,który poza rzutami wolnymi i czasami podaniem nic nie pokazuje.Irytuje mnie jego gra.Podanie do Alexa-niepotrzebny drybling i zwalnianie akcji,brak szybkiego podania i wymuszenie faulu.Właśnie dlatego tak wolno gramy bo Del Piero ustawia całą grę pod swoje możliwości czyli dogranie z wolnego.Aż czasami chce się krzyknąć podaj a oni stoi z obrońcami i czeka na gwizdek.Chiellini strasznie obniżył loty i stał się gapowaty.Rok temu cały zespół grał źle ale on był jasnym punktem ,nasza nadzieja na lepsze czasy.Ciekawostka skład z telegazety na Rai: Buffon- Sorensen Bonucci Barzagli Chiellini -Krasić Melo Alberto Marchisio - Del Piero Matri
Popatrz ze w 4-4-2 albo 4-2-4 atakujacych jest 4 zawodnikow, mozliwosc wrzutek na te nasze wieze, za nimi Aqua, ktory ma potezne udezenie z dystansu, a za nimi co prawda kulejace ale zawsze boki obrony. I jesli nie bedzie gral grosso, ktory wprowadza zamet do gry, niezgranie i nieład to wiele meczy bysmy wygrali.
- TURINIO
- Juventino
Jakie to szczęście, że do składu wraca Leonardo "I znowu mi uciekł" Bonucci. Brakowało mi tego. Delio Rossi po cichu mi mówił, że jemu też brakowało

Zapomniałbym o naszej super okazji - Tonim i jego kontrakcie..
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Hoffman
- Juventino
Z tego co ja pamietam, to tylko Jorge jest prawdą z tego co mówisz..TURINIO pisze:Jakie to szczęście, że do składu wraca Leonardo "I znowu mi uciekł" Bonucci. Brakowało mi tego. Delio Rossi po cichu mi mówił, że jemu też brakowałoIle to Pan Największy Znawca Transferowy Marrotta wydał na tego naszego superkosiarza? 18mln euro? Plus 12mln Euro za boskiego Żorża, prawdopodobne 16 za Alessandro "Prawie SuperPippo " Matriego.. Ile to w sumie? Prawie 50mln wyrzuconych w błoto...
Zapomniałbym o naszej super okazji - Tonim i jego kontrakcie..
- TURINIO
- Juventino
Oświeć mnie w takim razie..Za wypożyczenie Matriego zapłaciliśmy 2,5 mln euro, jeżeli latem będziemy chcieli go wykupić to będzie kosztować to 16..Z tego co ja pamietam, to tylko Jorge jest prawdą z tego co mówisz..
A co do Bonucciego faktycznie - zawyżyłem jego kupno o 2,5 mln...
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- johny55552
- Juventino
dziś chielini będzie grał na lewej obronie ,może i to bę.dzie dobry pomysł :
BUFFON
SALIHAMIDZIC BARZAGLI BONUCCI CHIELINI
MARCHISIO AQUA MELO KRASIC
MATRI DEL PIERO
jestem za
BUFFON
SALIHAMIDZIC BARZAGLI BONUCCI CHIELINI
MARCHISIO AQUA MELO KRASIC
MATRI DEL PIERO
jestem za

- Hoffman
- Juventino
Na chwile dzisiejszą, Bonucci kosztował 15,5mln, Jorge 12mln a Matri połowę karty Ariaudo.TURINIO pisze:Oświeć mnie w takim razie..Za wypożyczenie Matriego zapłaciliśmy 2,5 mln euro, jeżeli latem będziemy chcieli go wykupić to będzie kosztować to 16..Z tego co ja pamietam, to tylko Jorge jest prawdą z tego co mówisz..
A co do Bonucciego faktycznie - zawyżyłem jego kupno o 2,5 mln...
- stara _dama
- Juventino
Matri strzeli dziś!!!!!!