Serie A (24): Cagliari 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 18:03

Chciałbym jutro włączyć canal + sport 2 i zobaczyć piękny, ofensywny futbol w wykonaniu Juve. Zobaczyć jak nasi pomocnicy rozgrywają piłkę niczym Barcelona a Del Piero i Matri strzelają po hattricku. Marzenia ale czy nie możemy z nimi wygrać w chwili gdy pozbyli się Matriego? Żeby tylko chłopak nie stremował się i nic nie trafił bo w tabeli będzie nie ciekawo.
Musimy wygrać i zdobyć w końcu te 3 pkt. Forza Juve!

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 18:08

juventusprzemek pisze:Chciałbym jutro włączyć canal + sport 2 i zobaczyć piękny, ofensywny futbol w wykonaniu Juve.
Pomarzyć zawsze można :) Del Neri z dnia na dzień strategii nie zmieni

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 18:27

Powołania:

1 Buffon
2 Motta
3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Sissoko
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
10 Del Piero
13 Manninger
14 Aquilani
15 Barzagli
19 Bonucci
20 Toni
21 Grygera
25 Martinez
27 Krasic
30 Storari
32 Matri
43 Sorensen

wrócił Toni i Motta..;)

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 18:31

No to kto w ataku?
Matri- Toni,
Alex-Toni
Alex-Matri?
A Motty nie chce na oczy widzieć

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 18:33

lenor pisze:No to kto w ataku?
Matri- Toni,
Alex-Toni
Alex-Matri?
A Motty nie chce na oczy widzieć
Pogrubiłem prawidłową odpowiedź. Ja Motty również nie chciałbym już więcej widzieć, ale kto inny, Sorensen czy Zdenas ? Przecież to z deszczu pod rynnę...
Nie mniej jednak wygramy.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 18:46

tak looknąłem. zagrozeni zawieszeniem w Interze są: Etoo, Pazzinni i Nagatomo, maja po 3 zolte kartki, a w niedziele twardy mecz z Romą;) dodac trzeba ze Chivu zawieszony na 4 mecze, tylko zeby nasi nie nałapali kartek w Cagliari

Gość

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 19:47

Brutalo pisze: Pogrubiłem prawidłową odpowiedź. Ja Motty również nie chciałbym już więcej widzieć, ale kto inny, Sorensen czy Zdenas ? Przecież to z deszczu pod rynnę...
Nie mniej jednak wygramy.
Czy ja wiem czy tak z deszczu pod rynnę... Sorensen zagrał w 8 meczach w Serie A, w tym w 6 w podstawowym składzie, z których to Juve żadnego nie przegrało i zodbyło 14/18 ptk(m.in. mecze z Romą i Lazio oraz z Catania na ich boisku gdzie piekielnie trudno o punkty).Chłop w Serie A doznał goryczy porażki tylko z Parmą gdzie wszedł w 56 minucie przy stanie 0:2 i czerwieni dla Melo...

Jest bardzo modły i jak dla mnie bardzo perspektywiczny zawodnik, jak na skandynawa świetnie radzi sobie w lidze włoskiej. Trzeba mu dawać szansę tymabardziej przy takiej kadrze jaką dysponujemy, z resztą statystki mówią same za tym zawodnikiem.

Co do meczu... hmm... nie podobały mi się niektóre komentarze przed Palermo typu "tego nie da się oglądać" "Palermo nas rozjedzie" itp. polamentować i strzelić baranka w ścianę to sobie mogę w domu...tak więc ja jestem dobrej myśli i pełen wiary i nadziei jak przed każdym kolejnym meczem, gdzie byśmy się nie znaleźli Juve per sempre!
Nie będzie łatwo bo Cagliari dobrze radzi sobie u siebie jednak musimy to wygrać....

Typ 11:
----------------Buffon ------------------------
Sorensen---Barzagli ----Chiellini/Bonucci----Grosso/Chiellini
--------------Aquiliani------Melo-------------
Krasić-------------------------------Marchisio
------------Del Piero-----Matri---------------

Chiellini to aktualnie nasz najlepszy Juventini, swoją wolą walki i zwycięstwa zawstydza wszystkich pozostałych, mimo że gra na środku obrony to jak trzeba potrafi się znaleźć pod bramką przeciwnika(nie mam tu na myśli stałych fragmentów gry) dlatego dałbym go na lewą obronę i wierzył w to że Barzagli i Bonucci dadzą sobie radę na środku.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 20:31

Mnie się wydaję że od pierwszych minut zagra Martinez w ataku, a DP da odpocząć. W drugiej będzie grał Toni, bo zapewne na 90 minut nie jest gotowy

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 20:37

Brutalo pisze:Ja Motty również nie chciałbym już więcej widzieć, ale kto inny, Sorensen czy Zdenas ?
a może Salihamidzić? na pewno jest o wiele lepszy technicznie od wspomnianej dwójki, może w ostatnim meczu nie pokazał się najlepiej, ale sądzę, ze jeśli Luigi dałby mu wejść w pierwszym składzie, to mógłby pokazać się lepiej - Grosso dostał swoją szansę po przywróceniu do składu, Hasan takiej nie dostał (bo chyba nie można tak nazwać 15 minut bodajże z Milanem i ostatnio), a szkoda - uważam, że Bośniak może być bardziej wartościowy dla drużyny

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 20:49

Bax pisze:Chiellini to aktualnie nasz najlepszy Juventini, swoją wolą walki i zwycięstwa zawstydza wszystkich pozostałych
Zapomniałeś misiek, jak słit-słit Chiellini przytulał się z zawodnikami z Napoli przy rezultacie 0-2? Powinien sobie strzelić trzy fotki z Cavanim i wrzucić na fejsbuczka. Każdą po jednej bramce.

Jakie to szczęście, że do składu wraca Leonardo "I znowu mi uciekł" Bonucci. Brakowało mi tego. Delio Rossi po cichu mi mówił, że jemu też brakowało.

Podobno Matri chce w tym meczu zdobyć bramkę.

JuveCracow

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 20:57

Nie mamy zawodników do 442, więc tak jak pisałem tutaj- granie na siłę systemem, który nie działa zakrawa na- nazwę to delikatnie- poważny błąd w trenerskiej sztuce. Stosowanie tej samej taktyki na każdego rywala to tak, jak leczenie każdej choroby aspiryną. Na bokach obrony Grosso i Hasan są już niestety za starzy na pierwszy skład i mimo, że się starają, to wiek ogranicza ich podobnie jak Alexa w ataku. Cała trójka to sowicie opłacani, solidni zmiennicy ale nie materiał na wyjściową jedenastkę :doh: Grygera i Motta? Obaj są zbyt przeciętni i chociaż czasem wyjdzie im dośrodkowanie, to robią za wiele błędów i za wolno wracają po ataku, żeby ich wystawiać. Sorensen jest na prawą stronę obrony za wolny. To stoper. Najlepszą obroną jest atak, więc niechże Matri, Toni i Malaka zagrają w trójzębie z przodu. A jeśli mimo tego, co wyżej napisał rammstein Toni nie wraca- niech gra Libertazzi. Ktokolwiek wysoki w środku ataku. Za nimi wolny elektron Krasić ustawiony przed wspierającymi go Aquilanim, Melo i Marchisio. Trójka Bonucci- Barzagli- Chiellini strzeże szlaku w naszą gorącą szesnastkę przed powracającym dopiero do formy Buffonem. Swoiste 1-3-4-3. Niechże Delneri raz przejrzy na oczy i skończy z tym cyrkiem na czterech, czterech i dwóch kółkach :roll: Bo mnie swoiście pokręci :evil:

A Il Capitano... :angry: Jeśli już musi bić kolejne rekordy, to niech to robi wchodząc z ławki. Niech przestanie spowalniać każdy wyprowadzany raz skutecznie, raz gorzej przez Krasicia, Marchisio lub Aquilaniego atak. Dostosowujemy się jako drużyna do obecnego poziomu gry naszego Kapitana... :| Wolnego, przewracającego się co chwilę, zagubionego i wykonującego fatalnie niemal wszystkie stałe fragmenty gry. Obraz nędzy i rozpaczy :doh: Ja go bardzo szanuję, ale jego czas minął w 2008 roku, po zdobyciu korony króla strzelców ligi i popisach na Bernabeu. Potem było już tylko gorzej z rzadkimi, zbyt rzadkimi przebłyskami. Szanuję jego przeszłość, ale nie mogę patrzeć na teraźniejszość.

Gość

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 21:08

Negri pisze:
Bax pisze:Chiellini to aktualnie nasz najlepszy Juventini, swoją wolą walki i zwycięstwa zawstydza wszystkich pozostałych
Zapomniałeś misiek, jak słit-słit Chiellini przytulał się z zawodnikami z Napoli przy rezultacie 0-2? Powinien sobie strzelić trzy fotki z Cavanim i wrzucić na fejsbuczka. Każdą po jednej bramce.
meczu z Napoli nie widziałem ale króliczku muszę Ci przyznać rację, że ma słabość w czasie meczu do spoconych ciałek, lubi się obściskiwać ale z drugiej strony świadczy o jego kulturze i profesjonalizmie sportowym - kopnie i przeprosi.

wiem, że słowa typu "wola walki i zwycięstwa" w aktualnej sytuacji są śmieszne, bo przez połowę meczy tego Juventusowi brakowało ale i tak uważam, że Kielon zostawił najwięcej serca na boisku z naszych zawodników.

Peace

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 21:12

Miło, że wrócił Toni. W takim razie zagrają razem z Matrim w ataku.

W pomocy najpewniej ujrzymy Martineza, Marchisio (w końcu w środku :!: ), Melo i Krasicia.

Nad obroną nie ma się co zastanawiać, bo będzie dziurawa jak zwykle. :prochno:

Myślę, że to może zabrzmieć trochę hurraoptymistycznie, ale możemy WYGRAĆ z wielkim Cagliari :wink:

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 21:18

Bax pisze:króliczku muszę Ci przyznać rację, że ma słabość w czasie meczu do spoconych ciałek, lubi się obściskiwać
Podobno lubi też dawać buzi napastnikom.
Bax pisze:ale z drugiej strony świadczy o jego kulturze i profesjonalizmie sportowym - kopnie i przeprosi
Ty, patrz! A jak go napastnicy nawijają [ostatnimi czasy jak barana!] to go nie przeproszą! Piszemy protest, skarbie?

Gdzie się podział Chiellini, przed którym każdy z napastników uciekał na sam widok?

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 21:29

Z dostępnych piłkarzy, aż się prosi o ustawienie 4-3-3. Szkoda, że Del Neri jest jak ten osioł tylko jego marchewką jest 4-4-2. Choć raz ustawiłby drużynę logicznie i jak najlepiej.

Atak: Alex i Matri. Toni raczej nie powinien zagrać od 1 minuty.

Zablokowany