Serie A (23): Palermo 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2011, 21:37

ech, od poczatku sezonu wszyscy widza (poza zarzadem!! ) ze nasza najslabsza formacja jest obrona( ostatnio nawet srodkowi obroncy zawodza), my tymczasem sprowadzamy 2 napastnikow( w tym 1 zaraz lapie kontuzje) i srodkowego obronce. transfery potrzebne, ale gdzie boczni obroncy? ile mamy jeszcze znosic Grygere i Grosso?! :doh: dzialanie zarzadu przypomina wypompowywanie wody z piwnicy gdy plonie caly dom.
Marchisio znow strzela :shock: :lol: nasza gra z przodu nie wyglada jakos tragicznie, widze pewien progres( Marchisio sie zaczal pokazywac), martwi troche Krasic no i Aqua tez. ale co z tego skoro defensywa puszcza 2 gole :angry: mina Buffona mowi wszystko...
a najgorszy na boisku jest sedzia. kret czy drukarz?! znowu powinnismy miec karnego! jesli tego nie widzial to powinien skonczyc kariere. skandal!
Matri mi sie narazie podoba, niech sie jeszcze zgra z reszta i bedzie git :pray: :bravo:
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2011, 21:39 przez JuveForeverPoznan, łącznie zmieniany 2 razy.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No i po pierwszej połowie oczywiście przegrywamy :angry: . A nasz nowy nabytek - Matri udowadnia, że potrafi marnować wyśmienite okazje niczym Iaquinta :doh: . Szkoda, że pod koniec nie udało się "wepchnąć" gola na 2:2, ale myślę, że w drugiej połowie jeśli nadal Juve będzie stwarzać sytuacje to którąś uda się wykorzystać. Ten mecz można jeszcze wygrać...

A sędzia to chyba żyje w swoim świecie - ręka w polu karnym, 2 faule na Krasiciu i ze 3 na Alexie a gość "nic nie widział" :roll: .

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Matriemu trzeba za to przyznać, że potrafi sobie niesamowicie sklepać niemożliwe do przyjęcia piłki :ok:

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Najlepszy w Juve dzisiaj Marchisio.Gdybyśmy mieli więcej szczęścia mogłobyc już 3-2 dla nas .Mecz jest do wygrania jak się mocno postarają.Matri nie strzelił ale już widać że jest lepszy niż drewno.Dobre przyjęcie piłki,aktywny nie to co ent .Myślę że w następnym meczu będzie lepiej,jest postęp

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2011, 21:39

W takim meczu zawodzi nas ten który zawodzić nie zwykł. Dziś Buffon moim zdaniem zawalił nam 2 bramki.
Gramy całkiem nieźle. Gdyby nie dwa babole Gigiego i ślepy sędzia może byśmy wygrywali. Nadal jednak jest nadzieja. Bardzo podoba mi się cofnięty Krasic, w środku pola jakby odzyskał swój drybling i potrafi zrobić nam przewagę. Szkoda niewykorzystanych szans Matriego, ale ewidentnie widać, że jeszcze w ogóle nie jest zgrany i koledzy nie grają mu dobrych piłek.
Na koniec opr musi dostać DelPiero - 2 razy jego idiotyczne holowanie piłki pozbawiło nas szans na groźną kontrę !! Jak można wbiegać z piłką w 5 zawodników ??

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2011, 21:40

wydrzyjmy to zwycięstwo temu Palermo!!! Szkoda, że zaczęliśmy grać dopiero od ok. 35 min, zaczynamy drugą połowę z -1, ale liczę na dwie bramki Matriego ;) Ktokolwiek chłopaki ktokolwiek. Wpuszczenie Martineza faktycznie jeszcze wzmocniło naszą siłę ofensywną tylko za kogo? Za najsłabszego Aquilaniego?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Wy też macie wrażenie, że do bramki Buffona piłka jakoś łątwiej wpada, niż do bramki Starariego ? ;/

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

^FAZZI^ pisze:Matri jaką sete zmaścił :shock:
No nie przesadzajmy. Po pierwsze miał obok siebie obrońce, po drugie musiał się wyciągnąć do tej piłki. Nie nazwałbym tego taką typową setą. Prędzej powiedziałbym bym to o sytuacji która miał Pastore i walnął obok bramki 8)
Bartek(Juventino) pisze:wydrzyjmy to zwycięstwo temu Palermo!!! Szkoda, że zaczęliśmy grać dopiero od ok. 35 min, zaczynamy drugą połowę z -1, ale liczę na dwie bramki Matriego ;) Ktokolwiek chłopaki ktokolwiek. Wpuszczenie Martineza faktycznie jeszcze wzmocniło naszą siłę ofensywną tylko za kogo? Za najsłabszego Aquilaniego?
Rzeczywiście Aquę chyba pierwszego zmienił, jednak jeśli Marchisio pójdzie to środka to jestem prawie pewien że dostanie drugą żółtą i nie ukończymy tego meczu w 11...
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2011, 21:43 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazekObrazek
Shady

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2011, 21:41

Krasić na ławkę, niech nawet Del Neri wejdzie za niego, nie mogę patrzeć na te jego "rajdy". Widocznie Krasić i jego zwody to było zaskoczenie dla obrońców na początku sezonu ale teraz każdy jest na niego przygotowany przed meczem. Dwóch zawodników obok niego i już biedny Milos nie wie co zrobić. Niech się uczy od Del Piero gry pod presją, Del Piero traci również, ale przynajmniej ma w głowie plan co zrobić z piłką kiedy go atakuje przeciwnik. Milos ma w głowie zakodowane "rajd do końca boiska i jak się uda to dobrze, a jak nie, to stanę i pomruczę coś pod nosem"
Dośrodkowania, ktoś to u nas trenuje przed meczem? Grosso wszystkie piłki ładuje na 16 metr, Krasić przerzuca pole karne, Grygera nie potrafi przerzucić pierwszego obrońcy. Może czas i pora to wyszkolić?
Przerzuty na drugą stronę... Melo czasem da taką piłkę że aż ręce składają się do oklasków, ale jak to robi za często to na ładne kontry nas naraża. Aquilani to już w ogóle porażka w tym elemencie, rozgrywający który nie umie dograć piłki na 50 metrów do nogi to nie jest rozgrywający, to jest środkowy pomocnik rodem z polskiej ligi.
Chiellini - czas i pora przestać się opieprzać, bo widzę że odkąd całe Włochy się nim zaczęły zachwycać to gra coraz gorzej. A dzisiejsza "interwencja" przy drugiej bramce to było mistrzostwo...
W skrócie, jestem wściekły, bo znowu do straty bramki gramy nawet ładną piłkę a potem jakby nam urwali nogi. Bramka daje nadzieje, ale jeśli nie przyciśniemy i nie wykorzystamy tego to się nadziejemy na kontrę.
No i oczywiście tradycją jest że znowu nas niszczy eks-piłkarz Juve. Miccoli to zrobił już po raz kolejny, czas na Nocerino jeszcze bo Balzaretti zszedł :)

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Ja jeszcze mam nadzieję na jedno: że Melo nie strzeli szajba i że nie wywinie jakiegoś numeru w drugiej połowie... bo coś się póki co zanosi na to.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Oglądałem tylko kwadrans. Pierwsze wrażenie-"O Boże znowu". Drugie wrażenie-"o jednak coś gramy" Zdaje się, że należał nam się karny? Choć w dłuższej perspektywie zdobyty corner i gol po nim był kontynuacją tamtej akcji.
Edyta: Co ja widzę, że niby Claudio był widoczny nie tylko w momencie zdobycia bramki?:P
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2011, 21:43 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
LuckyLuciano

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2011, 21:42

Szkoda, że nie strzelił w tamtej sytuacji, moim zdaniem spanikował, nie będę osądzał jakim jest graczem po tym strzale, bo wiadomo, że nie przychodzi do nas ze statusem gwiazdy, gracza który strzela ileś tam bramek w sezonie kim np. byłby Dzeko, a jako uratowanie sytuacji w środku sezonu za małe pieniądze (nie chodzi mi o 2,5mln, a o budzet jakim Juve dysponuję). Zmierzam do tego, że nie należy wieszać na nim psy za to, że jest z Cagliari a nie Barcelony.

Ave Juve! Ave!
roostekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2011, 21:43

mnowo pisze:Ja jeszcze mam nadzieję na jedno: że Melo nie strzeli szajba i że nie wywinie jakiegoś numeru w drugiej połowie... bo coś się póki co zanosi na to.
Też mam takie wrażenie. Do tego Marchisio też ma już "żółtko" a wygląda dziś na dość poddenerwowanego.

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

mnowo pisze:Ja jeszcze mam nadzieję na jedno: że Melo nie strzeli szajba i że nie wywinie jakiegoś numeru w drugiej połowie... bo coś się póki co zanosi na to.
To prawda, Melo dziś ewidentnie jest nerwowy. Dostał tą żółtą chyba za groźne miny i pokrzykiwanie. Mam nadzieję, że nie wyleci bo dużo nam daje w środku pola.
Zapomniałem pochwalić Marchisio a dziś Claudio na prawdę pokazuje, że jest coś wart. Może dziś wypadł akurat ten jego mecz sezonu ?? :D
Napoli na razie przegrywa, Udine i Roma remisują - jeśli dziś dopisze nam szczęście i odczarujemy Stadio Renezzo Barbera może znów wrócimy do gry o LM :D
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2011, 21:47 przez SirRose, łącznie zmieniany 1 raz.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

w drugiej połowie , albo to zremisujemy lub wygramy albo zostaniemy rozgromieni !

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Zablokowany