Coppa Italia (1/4): JUVENTUS 0-2 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 09:51

marek.siedlce pisze:
ewerthon pisze:
marek.siedlce pisze:
Nie sądzisz, że to trochę za małe kwalifikacje na Juventus :?:
Na odbudowę drużyny tak, na walkę o wyższe cele - nie. Żaden z lepszych trenerów nie jest obecnie dostępny.
E tam, od razu - nie jest... Kwestia $$$ i odpowiedniego podejścia.
No to już inna sprawa. Ja miałem na myśli nasze obecne możliwości ;)

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 09:59

Nie płacimy dobrych pieniędzy piłkarzom ? Dlatego grają u nas jacy grają. Nie płacimy dobrych pieniędzy trenerowi ? Dlatego mamy Del Neriego.
Proste. Przy dalszej takiej polityce klubu, szczytem marzeń będzie wyjście z grupy LE...

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
marek.siedlce

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 10:09

Wystarczy pozbyć się kontraktu Amauriego, zamiast niego ktoś z Primavery (napewno nie będzie miał słabszej skuteczności :twisted: ) i jest połowa na pensje dla porządnego trenera :happy:
Luigi del Neri

"Roma rozegrała dobry mecz, grała lepiej od nas. Pewne epizody jednak mogły zmienić oblicze spotkania i jego dynamikę. Karny po faulu na Del Piero? No jeśli Ranieri uważa, że za takie zagranie nie powinno się gwizdać rzutu karnego... Gdybyśmy go otrzymali, słusznie zremisowalibyśmy to spotkanie".
Zapomniał chyba o jednym... karny to jeszcze nie bramka :dance: . A tak poważnie, to ja nie wiem.... czy się śmiać czy płakać. Może po prostu Del Neri powie że drużyna jest totalnie bez formy i pomysłu na grę :think:

FORZA JUVE !!!
juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 11:18

Totalna porażka, jak można odsunąć Buffona ( musi odpocząć) i wstawić tak nieudolnego Storariego (ten odpoczywał w LE) a Buffon 2 mecze i już odpoczynek. Amauri idź sobie, Motta zawalił tez w 50% przy pierwszym golu i 50% winy Marco S. złe ustawienie. Drugi gol? Środek obrony złe ustawienie i zła obrona Marco S. Mamy LO Grosso a gra na prawej Motta i na lewej prawy obrońca Grygera, Buffon nie gra Krasić nie gra od początku puknij się w łeb Del Neri. Wyszło jak wyszło Del Neri i Marotta macie swój Projekt! Dymisja absolutna! Won z Juve! Chcemy naszego Juve a nie robienia z niego środkowo- tabelowej Sampdorii! Jeszcze raz Won!

Peter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 11:42

ewerthon pisze:
Niech chłop odpocznie sobie od pracy.
Del Neri jest tutaj akurat najmniej winny. To niezły trener, nie wybitny, ale solidny, na podobnym poziomie co Ranieri. Na ławce w Manchesterze City siedzi jeszcze gorszy fachowiec, sęk w tym, że jego sytuacja jest trochę inna. Latem dostał najlepszego defensywnego pomocnika świata - Y.Toure, największy talent wśród młodych napastników - Mario Balotelli, jednego z najlepszych bocznych obrońców Serie A - Kolarova, mistrza świata - Davida Silve, młodą gwiazdę Premiership - Jamesa Milnera, teraz dołozyli mu Dżeko itd. itd.

A mamy kogo dostaliśmy? Dobrego Krasicia i Quagliarelle, oraz solidnego Storariego. Z takim składem Mancini byłby w Serie A w dolnych rejonach tabeli.
Ja od momentu zatrudnienia Del Neriego uważałem, że to trener za słaby na Juventus. Tak gdzieś między Ranierim a Ferrarą.
I wydaje mi się, że właśnie taki trener potrzebowałby o wiele lepszych piłkarzy, żeby powalczyć o jakieś trofeum. Np. tak jak Mancini w City.
Oczywiście Juve nie będzie kupować hurtem i za wielkie pieniądze świetnych zawodników, więc w naszej sytuacji klub powinien postawić na trenera z górnej półki.
Jak dla mnie, najlepszy byłby Magath. Może by to w końcu wszystko poukładał.

Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?

"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 13:41

o meczu zadecydowały epizody? tak jednym z nich jesteś ty DN, bo pewnie długo tu nie posiedzisz. Będzie coraz gorzej, klubem w końcu zajmą się ludzie, którzy będą chcieli coś osiągnąć i takiego Juve nie zaakceptują, bo 2-0 to był najmniejszy wymiar kary z grajacym dno juventusem.

Obrona = 0
Pomoc = 0
atak=0

wczoraj wszystko zaczęło się w obronie, była niepewna, wynikło to z przewagi Romy w środku pola, gdzie dwóch defensywych nie potrafiło nic zrobić :rotfl: a do ataku za mało piłek? Amauri? mam nadzieje, że jego zmiana jest wyrazem tego, że jest po prostu cienki, a do małego móżczku trenera to dopiero doszło.

Przepraszam za plucie jadem, ale nic się nie dzieje, jedynie lepsza gra Juve w niektórych spotkaniach wynika z indywidualizmu, drużyny brak, choć zapowiadało się, że może być inaczej

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 14:27

To ma być drużyna biaconerich :?: Co to za futbol :?: Kiedy ktoś ich weźmie za dupę i każe im żreć trawę :?: Kiedy to się kurde stanie :?:
Kiedyś taką drużyną był Inter co nic nie wygrywali a dziś tą drużyną jest Juve. Skutki calciopoli są nadal widoczne i pewnie minie jeszcze kilka lat zanim Juve będzie tym Juve z najlepszych lat.

Obrazek
Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 14:32

[RA]MACIUS pisze:Nie płacimy dobrych pieniędzy piłkarzom ? Dlatego grają u nas jacy grają. Nie płacimy dobrych pieniędzy trenerowi ? Dlatego mamy Del Neriego.
Proste. Przy dalszej takiej polityce klubu, szczytem marzeń będzie wyjście z grupy LE...
IMO głupia wypowiedź :whistle:

Graliśmy totalny piach, w 80 minucie przestałem oglądać ten "spektakl".
Roma też słabiutko ale coś tam grała. Najbardziej denerwowały mnie te długie podania, niech Del Neri wybije je im z głowy. Dwa takie długie podania i na trzy mecze powinien być odsunięty zawodnik od składu, nie ma zmiłuj się. Musimy grać krótkimi podaniami, szybką piłką, wymieniać się pozycjami nosz kur%$%#a mać. Szkoda słów.

Zauważyłem, że co sezon mamy kryzys o tej porze roku...

Storari - w miarę pewnie, ale po jego jednej interwencji mógł paść gol, Buffonem to on nie jest.
Chielini - ostatnio często przegrywa pojedynki główkowe, coś z nim jest nie tak, ogólnie dobrze czyścił.
Bonucci - w miarę dobrze, ale kilka razy źle ustawiony.
Grygera - piach
Motta - słabeusz, pierwszy gol dla romy to jego wina, a te dośrodkowania których żyrafa by nie dosięgła...
Pepe - starał się, kilka dobrych dośrodkowań ale nie ma siły przebicia, jest za słaby na ten klub.
Martinez - Kołtoń (o zgrozo, jak ja go nienawidzę) i ten drugi z niego kpili ale moim zdaniem niesłusznie, on nie miał z kim grać, gdy był przy piłce widać było potencjał ale rajdów to on żadnych nie stworzył, od razu dwóch czy trzech zawodników Romy było przy nim, Ranieri widać miał na niego oko. Ale występ słaby nie ma co się oszukiwać, choć widać było że się starał.
Sissoko - słabo
Melo - kiwać się on nie potrafi, kilka razy stracił w ten sposób piłkę w środku pola, słaby występ.
Krasic - wszedł i od razu ożywił grę, a nurkować już mógłby przestać bo robi się to pomału żałosne. Później trochę przygasł.
Del Piero - starał się ale nic mu nie wychodziło, nie ma tej szybkości co kiedyś, ale chyba najlepszy nasz gracz w tym meczu.
Amauri - :płaczę: dlaczego on tu gra
Iaquinta - starał się

Piłkarzom nie chce się biegać, wystawiać na pozycję, gra na stojąco, nic dziwnego, że Roma dobrze kryła. Żenujące widowisko i pewnie jeszcze kilka(naście) takich przed nami. Del Neri to jak na razie trener bez charakteru, Tinkerman jest o klasę lepszy od niego. Liczę, że jednak poukłada ten zespół, trzeba wziąć co niektórych za łeb.

Jeszcze pół roku temu byli tu tacy piłkarze jak Trezeguet, Camoranesi, Diego. Brakuje mi ich :/

FORZA JUVE!!!
marek.siedlce

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 14:43

dawid91 pisze:
[RA]MACIUS pisze:Nie płacimy dobrych pieniędzy piłkarzom ? Dlatego grają u nas jacy grają. Nie płacimy dobrych pieniędzy trenerowi ? Dlatego mamy Del Neriego.
IMO głupia wypowiedź :whistle:

Graliśmy totalny piach, w 80 minucie przestałem oglądać ten "spektakl".
Roma też słabiutko ale coś tam grała. Najbardziej denerwowały mnie te długie podania, niech Del Neri wybije je im z głowy. Dwa takie długie podania i na trzy mecze powinien być odsunięty zawodnik od składu, nie ma zmiłuj się. Musimy grać krótkimi podaniami, szybką piłką, wymieniać się pozycjami nosz kur%$%#a mać. Szkoda słów.
A może taka jest jego filozofia gry...

Ja już sam nie wiem co myśleć. Nie chcę mieszać Del Neriego i poprzednich trenerów z błotem, ale nie potrafię zrozumieć jak to możliwe, że piłkarze którzy do nas przychodzą zapominają jak gra się w piłkę :/

FORZA JUVE !!!
Damianoss60

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 16:45

Nie mam Polsatu Sport i nie wiedziałem tego meczu ale miałem iść do kumpla i oglądać z kumplami ale dobrze że nie poszedłem bo widać że nie było co oglądać i jeszcze pewnie koledzy walili mi durne docinki.

Obrazek
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 17:36

Jakby Del Piero sie co chwile nie przewracał to może by i gwizdnął tego karnego. Tylko bez żadnych docinek, że go jade naszego najlepszego napastnika ;p

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 19:03

juventussek pisze:Jakby Del Piero sie co chwile nie przewracał to może by i gwizdnął tego karnego. Tylko bez żadnych docinek, że go jade naszego najlepszego napastnika ;p
Jak go kopali po nogach to się przewracał, Taddei bodajże dwa razy w przeciągu kilku sekund go przewrócił, przecież to aż śmieszne było co wyrabiali z Alexem chamy z Romy.

FORZA JUVE!!!
jack1610

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 19:37

Nie śledziłem losów Del Neri w innych klubach ale kiedy szybko rzuciłem okiem na jego karierę to w żadnym liczącym się wiele czasu nie spędził. Miałem nadzieje, że po wynikach z Sampdorią u nas będzie potrafił zrobić jeszcze więcej niż tam. Nie winię go za całe zło bo to nie on sobie dobrał jako piłkarzy naszych znakomitych fachurów ale on odpowiada za to co się dzieje na boisku. Jeśli od kilku meczy ciągle gramy długą piłką to chyba nie jest to tylko wymysł samych piłkarzy.... :think:

"dumny po zwycięstwie, wierny po porażce"
Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 21:37

włączyłem, zasnąłem, obudziłem się, zobaczyłem, zwątpiłem, wyłączyłem :think:

Zablokowany