Serie A (22): JUVENTUS 1-2 Udinese
- Ciro85
- Juventino
Juventus w styczniu gra najbrzydszy futbol we Włoszech. Nie boję się tego napisać, bo obiektywnie patrząc taka jest prawda. Zauważalną różnice w naszym zespole swoją postawa robi Del Piero a to "trochę" za mało. Udinese w niedzielnym meczu przystąpi w najmocniejszym składzie i wszystko wskazuje na to, że nasze humory będą jeszcze gorsze niż po wczorajszym meczu.
- marek.siedlce
- Juventino
Najbrzydszą i niesamowicie nieskuteczną. Jak w niedzielę powtórzą wczorajszą podwórkową kopaninę to znów będziemy w plecy. Oddala się LM, niestety.
Mimo wszystko wierzę, że z Udine będzie lepiej :!:
Mimo wszystko wierzę, że z Udine będzie lepiej :!:
FORZA JUVE !!!
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Gotti - ja uważam, że to nie jest wina słabych transferów. Nam potrzeba szkoleniowca, który zna się na nowoczesnym, europejskim futbolu. A Del Neri to taki trener, typowo dla Sampy. Nasza gra wygląda tak.
Storari do Kielona, ten do Sissoko, ten traci.
Wariant 2
Chiellini gra dłuuuuuuuuuuuuuuuuuugą piłe do Amałriego lub Dżakłinty a ci oczywiście z drewna i nic z tego, albo po prostu piłka jest grana 20 m od nich.
Wariant 3
Piła do Krasicia lub Pepe ci trochę pociągną i kończy się na marnym dośrodkowaniu, z którego nie ma żadnego pożytku.
Więcej opcji nie dostrzegłem.
No Sory jak tak ma wyglądać nasz futbol bez pomysłu, danny i marny to ja podziękowałbym Trenerowi.
Wariant 2
Chiellini gra dłuuuuuuuuuuuuuuuuuugą piłe do Amałriego lub Dżakłinty a ci oczywiście z drewna i nic z tego, albo po prostu piłka jest grana 20 m od nich.
Wariant 3
Piła do Krasicia lub Pepe ci trochę pociągną i kończy się na marnym dośrodkowaniu, z którego nie ma żadnego pożytku.
No Sory jak tak ma wyglądać nasz futbol bez pomysłu, danny i marny to ja podziękowałbym Trenerowi.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
lenor pisze:Gotti - ja uważam, że to nie jest wina słabych transferów. NAm potrzeba który zna się na nowoczesnym, europejskim futbolu. A Del Neri to taki trener, typowo dla Sampy. Nasza gra wygląda tak.
Wariant 2
Wariant 3
A może to nie jest wina trenera "typowego dla Sampy" tylko zawodników typowych dla sampy? Bo w obrazie gry podanym przez ciebie ewidentnie to widać :?
Czemu lepszych? Skoro z nimi nie przegraliśmylenor pisze:To wychodzi na to, że nawet nasz Lech ma zawodników lepszych od naszych, skoro i z nimi nie potrafimy wygrać.

Moim zdaniem jednak za ten stan bardziej odpowiadają zawodnicy niż trener i zdania nie zmienię. No bo do jasnego groma, to nie są roboty zaprogramowane przez trenera, trener ma jakiś tam wkład, ale zawodnik też ma (albo i nie ma) swój mózg i mniej więcej wie jak się w piłkę grać powinno. TRZEBA po prostu myśleć na boisku i mieć odpowiednie umiejętności a piłka sama leci od zawodnika do zawodnika jak po sznurku.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2011, 14:58 przez dawid1897, łącznie zmieniany 2 razy.
FORZA JUVE!!!
- Vojtimar
- Juventino
Udinese wychędoży nas bez łoju, sam Alex w tym wieku nic nie zrobi. A Krasic ze swoimi zwodami jest tak przewidywalny że aż słów brak.
Remis? Może, jeśli będziemy mieć szczęście.Zaś jeśli Udinese będzie w takiej formie jak ostatnio z Interem, jak będą grali z takim zaangażowaniem to może być pogrom bo boki obrony to wiadomo, Bonucci jest przeciętny, a Chiellini gra słabo ostatnio, kompletnie zgubił formę.
Remis? Może, jeśli będziemy mieć szczęście.Zaś jeśli Udinese będzie w takiej formie jak ostatnio z Interem, jak będą grali z takim zaangażowaniem to może być pogrom bo boki obrony to wiadomo, Bonucci jest przeciętny, a Chiellini gra słabo ostatnio, kompletnie zgubił formę.
Z Juve na dobre i złe!
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
To wychodzi na to, że nawet nasz Lech ma zawodników lepszych od naszych, skoro i z nimi nie potrafimy wygrać.
Zauważ, że każdy normalny zespół ma swój styl. A u nas? Nic jak zgrają rywale, tak my się do nich s dostosujemy i będziemy starać się im przeszkadzać
Zauważ, że każdy normalny zespół ma swój styl. A u nas? Nic jak zgrają rywale, tak my się do nich s dostosujemy i będziemy starać się im przeszkadzać
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Przegramy.
- marek.siedlce
- Juventino
No jak nie mamy stylulenor pisze:To wychodzi na to, że nawet nasz Lech ma zawodników lepszych od naszych, skoro i z nimi nie potrafimy wygrać.

[klepka - klepka - strata] albo
[klepka - długie podanie - strata] ewentualnie
[klepka do Del Piero bądź Krasicia - próba wymuszenia faulu - jeśli się uda to strzał Alexa z wolnego] - to jest styl Juventusu, gwarantuje Ci że mało kto teraz gra w taki sposób.
Jeżeli nie zmienimy tego stylu w niedziele to kolejne punkty stracone.
FORZA JUVE !!!
- Ciro85
- Juventino
Zawodników jakich mamy takich mamy to fakt, ale rola trenera jest moim zdaniem największa. Przykładem jest Inter który wcześniej nic w Europie nie znaczył a za rządów Mou wygrał Ligę Mistrzów.dawid91 pisze: Moim zdaniem jednak za ten stan bardziej odpowiadają zawodnicy niż trener i zdania nie zmienię.
Co do naszego trenera, to na początku optymistycznie zapatrywałem się na jego przyjście. Teraz to się zmienia i nie tylko przez marną postawę naszej drużyny. Jak ktoś już na forum wspomniał Del Neri jest zakochany w taktyce 4-4-2. Choćby się "paliło i waliło" nie zmienia jej a wiadomo, że żadna drużyna ( z tych największych) nie używa tego ustawienia. Del Neri to trener właśnie na miarę Sampdorii. Nam potrzeba trenera młodego a zarazem już dość doświadczonego ze świeżymi pomysłami. Takim trenerem jest Diedier Deschamps...
- Damianoss60
- Juventino
Będzie w plecy :płaczę: Bo jakoś nie chce że w parę dni zmieni się gra Juve.
Strzelam że będzie z 2-0 dla Udine ale mam nadzieje że się mylę.
Strzelam że będzie z 2-0 dla Udine ale mam nadzieje że się mylę.

- Franek205
- Juventino
Mam nadzieję (:doh:), że przegramy...
Tak jak napisał Gotti, może w końcu Marotta i Del Neri otworzą oczy i kupią ze 2 napastników i bocznych obrońców na lato. Jak nie to pupa zbita i na LM będziemy musieli poczekać jeszcze pare ładnych latek. Niech tylko spróbują wystawić naszego super napodziora
Może korniki go za bardzo zeżarły
Stawiam na 3:1 lub 4:1. Niech chociaż strzelą tą jedną brameczke
EDIT:
NoWaCzEk, przecież napisałem "...na lato..."
W tym okienku transferowym już nie mamy szans kogoś wychaczyć.
Tak jak napisał Gotti, może w końcu Marotta i Del Neri otworzą oczy i kupią ze 2 napastników i bocznych obrońców na lato. Jak nie to pupa zbita i na LM będziemy musieli poczekać jeszcze pare ładnych latek. Niech tylko spróbują wystawić naszego super napodziora

Stawiam na 3:1 lub 4:1. Niech chociaż strzelą tą jedną brameczke

EDIT:
NoWaCzEk, przecież napisałem "...na lato..."
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2011, 18:33 przez Franek205, łącznie zmieniany 1 raz.
- NoWaCzEk
- Juventino
Ale kiedy niby mają ich kupić? Jak przegramy z Udinese to bedzie 1 dzień na kupno zawodnika:] I myślisz, że w 1 dzień sprowadzimy kogoś kto nas uratuje? Nie żartuj. Po prostu trzeba wygrać ten mecz i każdy kolejny bo jeśli nie zakwalifikujemy do LM to będzie smutny koniec Juventusu. I niech Agnelli nie mydli oczu kibicom Calciopoli 2 ! Jakby to było najważniejsze:/ Myśli, że jak odzyskamy 2 mistrzostwa to będziemy grać lepiej?;/ Przynajmniej kibiców tym sobie udobruchał:/ Banda amatorów w tym Juventusie:/ Włącznie z trenerem, dyrektorem, piłkarzami! Zobaczcie jak walczą piłkarze Napoli! Na dupach jeżdżą! A gdzież by u nas takie poświęcenie? Po co jak i tak nam zapłacą? Takie jest myślenie tych pajaców! 

NOI VOGLIAMO QUESTA VITTORIA!
- juventussek
- Juventino
Lubimy utrzymywać passy tak więc wyczuwam porażkę. Teraz tylko się zastanawiam kiedy zbankrutujemy i podzielimy los w lidze z Bari itd. Jeszcze tylko kilka lat?
7-0 Udinese
3x Di Natale
3x Sanchez
1x Floro Flores ;d
7-0 Udinese
3x Di Natale
3x Sanchez
1x Floro Flores ;d
- KondzioJuveFans
- Juventino
w pierwszy meczu pyknęliśmy ich 4:0 i oni byli wtedy bez formy teraz jest na odwrót i wynik może być odwrotny... mimo to wierze w Juve i mam nadzieję , że wygrają 

Fino Alla Fine Forza Juventus!