Coppa Italia (1/4): JUVENTUS 0-2 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 23:48

Za jakie grzechy?! Serie B przecierpieliśmy! A co roku to samo procz 08/09 sezonu! Dostajemy ostro w zady od każdego! 0 gry dno i 100 metrów mułu! Ale i tak nie rzucę tego klubu ! Bede czekać 15000 lat na to Scudetto czy co innego!! Ale to jest teraz kpina! 2 akcje w meczu: strzał Del Piero i karny ewidentny i nic więcej! Nie ma o czym gadać, tylko czemu my kibice cierpimy! Obecnie tylko my jesteśmy świetni a reszta do śmieci! Dziwię się ultrasom , że zdzierają japę oglądając taką manianę!!

JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 23:49

ale to juz bylo, i nie wroci wiecej... :płaczę: ja za Capello nie tesknie, przez niego o malo Alex nie odszedl.

jesli nie awansujemy do LM to smialo mozna zgasic swiatlo i rozejsc sie. znowu czeka nas 30 baniek na transfery, i znow zobaczymy 13 nowych grajkow, z czego moze 2 bedzie na poziomie.
potrzebujemy charyzmatycznego lidera, kogos kto pojdzie do Elkanow, walnie piescia w stol i zazada kasy. a potem bedzie wiedzial co z ta kasa zrobic. kogos kto pozbedzie sie szrotu. jest tylko jedna osoba ktora mogla by to zrobic. ale czy Moggi przyjdzie? ciezka sprawa. ale to chyba nasza ostatnia nadzieja. bo Andrea to wielka pomylka. Avvocato przewraca sie w grobie

moze Lippi powinien wrocic? bo nie widze wolnego klasowego trenera ktory moglby nas poprowadzic. a Del Neri wcale nie wypada lepiej od Ciro :shock: :o
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2011, 00:13 przez JuveForeverPoznan, łącznie zmieniany 2 razy.

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 23:51

cerb pisze:Mozna krytykowac Del Neriego za jego pomysly taktyczne... no ale badzmy obiektywni z takimi graczami nawet Mourinho niezakwalifikowal by sie do LM.

Do poki nie bedzie transferow nie bedzie pucharów.
Oczywiscie, Ranieri majac Molinaro, Marchionniego, Poulsena, Tiago przewaznie w 1 skladzie + rotacja i w nim Hasan, Mellberg, De Ceglie, Zdenas zrobil wicemistrzostwo.

Obrazek
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 23:55

Ogladałem ten mecz i wlasnym oczom nie wierzylem to co oni wyprawiaja .... za duzo kombinacji na bokach ... Raz Pepe na lewej a Martinez na prawej i na odwrót to samo Melo z Sissoko .... jak oni graja to jest piach w lini pomocy ... A co do ataku to nie wspomne bo jak każdy wie ze ta formacja jest przede wszystkim do wzmocnienia i boki obrony oraz jakis prozadny lewo skrzydłowy pomocnik ... tez tego nic nie wskóramy ! Marotta widzi mecz, podpiera brode o reke i mysli dalej tak bez czynnie siedziec ?!

MaNieK_JuVe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 00:14

Brak slow po tym co dzis zobaczylem.
Zastanawiam sie czy Amauri jest w ogole pilkarzem, nie wiem co na boisku robil "statysta Martinez", Motta chyba zapatrzyl sie na Amauriego jak sobie wlosy poprawial, Sissoko w kolejnym meczu wyglada jak by mial kije hokejowe zamiast nog.
Dzisiaj był po prostu dramat nad dramaty. Roma ktora w zasadzie nic kunsztownego nie grala pokazala jakie mamy braki.
Mozna by napisac caly esej o tym jak to pieknie bonucci co chwile wyjasnial pilke pod pole karne rywali, o tym jak Martinez poszedl na trybuny bo myslal ze zostal zmieniony az go ranieri wolal przez mikrofon z transmisji, o tym jak to Amauri zapusczal korzenie.

Oglnie to:
"Panie, daj Pan spokój" !!!
Smiech, łzy, rozpacz !

Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 00:17

Serie B to pikuś przy tym co serwuje nam Juventus ponad rok...

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 00:21

-10- pisze:Serie B to pikuś przy tym co serwuje nam Juventus ponad rok...
Bo w Serie B było już co oglądać. A tutaj? totalne dno.

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 00:24

Tylko jedno się naciska do ust potrzebujemy napastników bo w ogóle ataku nie mamy :( Sam Alex nic nie pomoże gdy nie ma komu podać piłki. To było doskonale widać. Ale i co do gry to oni dzisiaj grali chyba najgorzej w całym sezonie. Ten mecz to był spacerek bo w takim tempie ten mecz rozegrali.
Ale też wina troszkę arbitra bo przy 1:0 nie podyktował karnego dla Juve. No ale cóż nic na to nie poradzimy. Zresztą takie sędziowanie jaka gra. NIESTETY :płaczę:

FORZA JUVE
jorgemartinez1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 00:26

Skoro nasz Jorge Martinez woli brylować w mediach zamiast zapierniczac na treningach to nie dziwota, że gra jak dziś. Ciekaw jestem na czyje zlecenie działa ten typ?

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 00:30

Co tego Buffona jeszcze trzyma? Chłopie uciekaj stąd, nie marnuj sobie kariery! Na oczach Buffona, Alexa, Nedveda rżną w dupę klub jego właśni zawodnicy i włodarze.

Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 00:30

No i się zaczyna. Niestety nie uczymy się na błędach. Tj. kierownictwo nie uczy się na błędach. Tak jak wieszczyłem to przez ostatnie tygodnie wcale nie jest lepiej niż w analogicznej porze w zeszłym sezonie. I nie jest, a może być gorzej. Trzeba jak najprędzej zwolnić tego dziada Marnottę i zatrudnić porządnego trenera (poziom Ranieriego to w obecnej sytuacji byłoby marzenie). Choć młody Agnelli nie ma do tego jaj. Jakieś jeszcze nadzieję mam więc związane z Barzaglim. Kiedyś był jednym z najlepszych stoperów we Włoszech. Być może on do spółki z Chiellinim będzie lepiej łatał dziury w obronie, bo Bonucci nie nadaje się do takiego klubu na 1 skład (o bokach nie wspominam).

Do zawodników pretensji nie mam. Są przeciętni i powyżej pewnego poziomu nie podskoczą. Taka prawda. Zwłaszcza jak nie ma ataku lub czegoś w pojedynkę nie stworzy Krasić/Aquilani/Del Piero.

Ale jasne dalej udawajmy że nic się nie dzieje. Jutro p. Marnotta powie że nie ma na rynku piłkarzy godnych Juve a w składzie mamy mistrzów i świetnego trenera, który poprowadzi klub do sukcesów. A owy trener powie o tym że zespół świetnie zareaguje na tą porażkę w następnym meczu z Udinese.

Niestety jak zatrudnia się przeciętniaków, czy to piłkarskich czy to menadżerskich czy trenerskich to nie można się potem dziwić porażkom w takim stylu. Oni przegrywali całe życie i dokonywali transferów przeciętniaków. Dla nich to normalne. Taki Delneri z każdego poważnego klubu był zwalniany. Czy my okażemy się w końcu poważni ?

Nawet Chielllini, Del Piero czy Krasić równają w dół. Jeśli ktoś tym klubem nie wstrząśnie to nie tylko nie pozyskamy dobrych zawodników to jeszcze stracimy nasze ikony. I może byłoby lepiej oglądać Buffona, Chielliniego czy Del Piero w klubie na miarę ich możliwości bo patrzeć na ich twarze po kolejnym przegranym w żenującym stylu meczu nie jestem stanie. Wstyd co się dzieję z tym klubem.

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !

Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?

Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 00:32

Czy nadchodzi ten moment, żeby rozważyć powiedzenie "Del Neri out"....?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jorgemartinez1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 00:32

Zapomniałem dodac co mnie boli najmocniej - że tacy tytani jak Buffon i Del Piero musieli jako piłkarze doczekać takich czasów...

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 00:37

deszczowy pisze:Czy nadchodzi ten moment, żeby rozważyć powiedzenie "Del Neri out"....?
nawet jeśli, to w chwili obecnej chyba nie ma kogoś, kto by go mógł zastapić...

edit: teraz jeszcze raz czytam to, co napisał deszczowy i chyba nie do końca zrozumiałem za pierwszym razem :P

niechże się stanie! Del Neri out! :smile:
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2011, 00:48 przez mati888, łącznie zmieniany 1 raz.

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2011, 00:40

Jest trudno teraz coś powiedzieć. Mam jakąś obawę co do kolejnej zmiany na stanowisku trenera. Trochę za często to się nam zdarza ostatnio, a niewiele z tego dobrego wychodzi.. Moim zdaniem, Del Neri powinien zostać do końca sezonu, raczej bez względu na wyniki (chyba, że byłby dramat)

Zablokowany