Ekstraklasa 2010/2011
- francois
- Juventino
Co ciekawe transferami do Turcji zajmuje się zajmuje się niejaki Bartłomiej Bolek, który załatwił transfer Brożkom, wcześniej Głowackiemu, a teraz zajmuje się Robakiem:
http://www.90minut.pl/news/143/news1439 ... sporu.html
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53716,titl ... omosc.html
Może i dla mnie znalazłoby się miejsce w jakiejś tureckiej drużynie z wybrzeża Morza Czarnego lub Śródziemnego :lol:
http://www.90minut.pl/news/143/news1439 ... sporu.html
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53716,titl ... omosc.html
Może i dla mnie znalazłoby się miejsce w jakiejś tureckiej drużynie z wybrzeża Morza Czarnego lub Śródziemnego :lol:
- steru
- Qualità Juventino
No i stało się. Grosicki w Turcji a w Jagielloni pojawił się Bartłomiej Grzelak. Chyba Probierz albo Kulesza mieli udar, że tak to rozegrali. Grosickiego szkoda, chłopak dawał dużo Jagielloni. Z jego ostatnich wypowiedzi wynika, że klub nie dość że nie chciał go zatrzymać to jeszcze na siłę chciał go sprzedać.
Robak też już w Turcji. Ma dziś przejść testy i podpisać umowę. Będzie z Pawełkiem wymiatał w jednym zespole
Robak też już w Turcji. Ma dziś przejść testy i podpisać umowę. Będzie z Pawełkiem wymiatał w jednym zespole

- francois
- Juventino
Grosickiemu wszystkiego najlepszego :płaczę:steru pisze:No i stało się. Grosicki w Turcji a w Jagielloni pojawił się Bartłomiej Grzelak. Chyba Probierz albo Kulesza mieli udar, że tak to rozegrali. Grosickiego szkoda, chłopak dawał dużo Jagielloni. Z jego ostatnich wypowiedzi wynika, że klub nie dość że nie chciał go zatrzymać to jeszcze na siłę chciał go sprzedać.
Oby tylko nie zgubił swojego talentu

Grzelak powinien być jego dobrym następcą na pozycji napastnika, gdyż na skrzydło się nie nadaje.
Dzięki kasie z transferu Kamila w Jadze zostaje też Burkhardt.
Co do Robaka to się dziwię, że on nie gra w jakiejś Wiśle, Lechu lub Legii. w Widzewie się marnował.
- deszczowy
- Juventino
A podobnież Sernas jest krok od Lecha. Będzie wesoło jeszcze...
Obie broszki, Grosicki, Robak... ubożeje nam liga
Obie broszki, Grosicki, Robak... ubożeje nam liga

- ArtHur
- Juventino
Grzelak do niczego się nie nadaje, Jaga właśnie straciła mistrzostwo Polski i też STRASZNIE wkurza mnie wyprzedaż polskich piłkarzy, no powariowali, już staliśmy się tak znakomitą ligą, gdzie każda drużyna ma 23 równych zawodników(polskich!)?
Faworytem znów wydaje się L, bo w Krakowie i B-stoku nie mają już najważniejszych zawodników od których 'rozpoczyna się ustalanie składu'. Ale że L ze Skorżą nie widzę w jasnych kolorach to "Niech mistrzem Polski będzie ukochany Śląsk!"... a tak po prawdzie o 3-4 miejsce zdałoby się zawalczyć.
Powrót do treningów :C
Faworytem znów wydaje się L, bo w Krakowie i B-stoku nie mają już najważniejszych zawodników od których 'rozpoczyna się ustalanie składu'. Ale że L ze Skorżą nie widzę w jasnych kolorach to "Niech mistrzem Polski będzie ukochany Śląsk!"... a tak po prawdzie o 3-4 miejsce zdałoby się zawalczyć.
Powrót do treningów :C
Kod: Zaznacz cały
- Ha, ale wam zrobiłem niespodziankę, dalej żyję - krzyknął ze śmiechem w stronę zawodników trener Lenczyk.
- Judzio
- Juventino
Przegiąłeś troche, od Grosika nigdy się nie rozpoczynało ustalania składu... ba, połowę meczów zaczynał na ławce :lol: Nie był on jakimś fundamentem, po prostu Jagiellonii będzie brakowało kogoś jako uzupełnienie dla Frankowskiego. Nie wiem jak się sprawdzi Grzelak. PoczekajmyArtHur pisze:Faworytem znów wydaje się L, bo w Krakowie i B-stoku nie mają już najważniejszych zawodników od których 'rozpoczyna się ustalanie składu'.

- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Straciliśmy "tylko i aż" Grosickiego, któremu klasy piłkarskiej odmówić nie można - szybki, dynamiczny, pełen werwy - idealny support striker lub skrzydłowy pracujący pod Frankowskiego...
CO NIE OZNACZA:
...że nie mamy już zupełnie kim straszyć, bo to nieprawda ewidentna. Obrona została w komplecie, pomoc również. W bramce dalej Sandomierski, najlepsza obrona w lidze dalej będzie najlepszą obroną w lidze, pomoc bez zmian + młody Czarnogórzec, w ataku Franek + Grzelak pewnie. Na pewno jest to zupełnie inny zawodnik niż Grosik, ale powinien się bez problemu wpasować w nasz zespół. Grosicki też miał dni, gdy był nie do zatrzymania, a sam na sam potrafił zepsuć po kilka w meczu
Mamy też Burego, który gdy nie baluje, jest na pewno jednym z najlepszych pomocników w Ekstraklasie.
No i przede wszystkim na ławce dalej gość, który ma łeb na karku i który prędzej czy później powinien dostać szansę pracy z Reprezentacją Polski, bo ewidentnie na to zasługuje.
Tak więc spokojnie z tymi osłabieniami, zwłaszcza, że to chyba nie koniec transferów Jagi.
CO NIE OZNACZA:
...że nie mamy już zupełnie kim straszyć, bo to nieprawda ewidentna. Obrona została w komplecie, pomoc również. W bramce dalej Sandomierski, najlepsza obrona w lidze dalej będzie najlepszą obroną w lidze, pomoc bez zmian + młody Czarnogórzec, w ataku Franek + Grzelak pewnie. Na pewno jest to zupełnie inny zawodnik niż Grosik, ale powinien się bez problemu wpasować w nasz zespół. Grosicki też miał dni, gdy był nie do zatrzymania, a sam na sam potrafił zepsuć po kilka w meczu

No i przede wszystkim na ławce dalej gość, który ma łeb na karku i który prędzej czy później powinien dostać szansę pracy z Reprezentacją Polski, bo ewidentnie na to zasługuje.
Tak więc spokojnie z tymi osłabieniami, zwłaszcza, że to chyba nie koniec transferów Jagi.
- steru
- Qualità Juventino
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga ... omosc.html
Sąd unieważnił decyzję o nieprzyznaniu ŁKSowi licencji na grę w Ekstraklasie w 2009 r. Szykuje Nam się kolejna szopka. W Naszej lidze już chyba nigdy nie będzie lepiej. Nawet w Rumunii mają lepsze rozgrywki.
I co teraz? ŁKS z automatu będzie grał w Ekstraklasie? Będzie chciał odszkodowania tak jak Widzew? Coś jest na rzeczy z tymi łódzkimi klubami
Sąd unieważnił decyzję o nieprzyznaniu ŁKSowi licencji na grę w Ekstraklasie w 2009 r. Szykuje Nam się kolejna szopka. W Naszej lidze już chyba nigdy nie będzie lepiej. Nawet w Rumunii mają lepsze rozgrywki.
I co teraz? ŁKS z automatu będzie grał w Ekstraklasie? Będzie chciał odszkodowania tak jak Widzew? Coś jest na rzeczy z tymi łódzkimi klubami

- sushi
- Juventino
To fakt Grosik odszedł szkoda bo z nim Jaga miała duże szanse na Majstra
Ale jest jedno ALE !!!
Bez Grosika ma nie mniejsze szanse na zdobycie Majstra
Jaga ma wyrównany skład co prawda Grzelak nie jest tak dobry jak Grosik ale poczekajmy z jego oceną po paru meczach choć chciałbym żeby jeszcze jakiś napastnik dobrej klasy zawitał w Białymstoku choć wiem że trener i działacze widzą szanse żeby zdobyć mistrzostwo to kogoś sprowadzą
Nie wiem jak transfery w innych klubach ale Wisła i Lech też sprzedali czołowych graczy nie wiem jak tam w Legi
Jeszcze okienko transferowe trwa wiec zobaczymy jak bedzie to wygladało w pierwszych kolejkach
Ale jest jedno ALE !!!
Jaga ma wyrównany skład co prawda Grzelak nie jest tak dobry jak Grosik ale poczekajmy z jego oceną po paru meczach choć chciałbym żeby jeszcze jakiś napastnik dobrej klasy zawitał w Białymstoku choć wiem że trener i działacze widzą szanse żeby zdobyć mistrzostwo to kogoś sprowadzą
Nie wiem jak transfery w innych klubach ale Wisła i Lech też sprzedali czołowych graczy nie wiem jak tam w Legi
Jeszcze okienko transferowe trwa wiec zobaczymy jak bedzie to wygladało w pierwszych kolejkach
Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
- Pan Mietek
- Juventino
Legia ponoć nie zamierza nikogo kupowaćsushi pisze:To fakt Grosik odszedł szkoda bo z nim Jaga miała duże szanse na Majstra
Ale jest jedno ALE !!!

A tak w ogóle to nie mogę się doczekać rundy wiosennej

- francois
- Juventino
To chyba masz złe informacje. Legia wciąż poszukuje wzmocnień obrony. Ostatnio na testach pojawił się ciekawy zawodnik - gracz Cercle Brugge, który był w szerokiej kadrze Słowenii na MŚ10':Mietson pisze:Legia ponoć nie zamierza nikogo kupować![]()
http://www.90minut.pl/news/144/news1449 ... Legii.html
Jagiellonia pozyskała z kolei reprezentanta Czarnogóry:
http://www.90minut.pl/news/144/news1449 ... lonii.html
Także Lech wzmacnia się po słabej rundzie jesiennej i przed LE :
http://www.90minut.pl/news/144/news1449 ... Lecha.html
http://www.90minut.pl/news/144/news1449 ... Lechu.html
A Cracovia znowu stawia na ilość w walce o utrzymanie. Teraz dołączył do niej Krzysztof Król:
http://www.90minut.pl/news/144/news1449 ... covii.html
A RadoMatu spróbuje szczęścia w Grecji

http://www.90minut.pl/news/144/news1449 ... polis.html
Krótko mówiąc: sezon ogórkowy w Ekstraklasie trwa :lol:
- Pan Mietek
- Juventino
Przeczytałem o tym w "Metrze" więc nic dziwnego, że okazało się to nieprawdą. Chociaż tam chyba było napisane, że Legia będzie chciała sprowadzić kogoś tylko na zasadzie wolnego transferu. W każdym razie, to dobrzefrancois pisze:To chyba masz złe informacje. Legia wciąż poszukuje wzmocnień obrony. Ostatnio na testach pojawił się ciekawy zawodnik - gracz Cercle Brugge, który był w szerokiej kadrze Słowenii na MŚ10':Mietson pisze:Legia ponoć nie zamierza nikogo kupować![]()
http://www.90minut.pl/news/144/news1449 ... Legii.html

- steru
- Qualità Juventino
Nie no, Legia pewnie kogoś ostatecznie kupi. Pewnie będzie to niewypał ale dla niektórych lepszy rydz niż nic 
Ciekaw jestem jaki jest grajek z tego zawodnika o śmiesznym nazwisku co wzmocnił Lecha. Może wreszcie w Ekstraklasie będzie napastnik który będzie ładował bramę za bramą? Musicie przyznać, że brakuje kogoś takiego. Kogoś wyrazistego, kogoś co niemalże mechanicznie ładuje piłkę do bramki.
Zastanawia mnie również co z tą Polonią Warszawa. Wojciechowski zapowiedział chyba trzy transfery z serie A. Jakiś rumun z Palermo oraz prawy obrońca i bramkarz. Może Grygera i Manninger
Jak sypnie kasiurą to będzie na lewego pomocnika.

Ciekaw jestem jaki jest grajek z tego zawodnika o śmiesznym nazwisku co wzmocnił Lecha. Może wreszcie w Ekstraklasie będzie napastnik który będzie ładował bramę za bramą? Musicie przyznać, że brakuje kogoś takiego. Kogoś wyrazistego, kogoś co niemalże mechanicznie ładuje piłkę do bramki.
Zastanawia mnie również co z tą Polonią Warszawa. Wojciechowski zapowiedział chyba trzy transfery z serie A. Jakiś rumun z Palermo oraz prawy obrońca i bramkarz. Może Grygera i Manninger

- Pan Mietek
- Juventino
Grygera pasowałby w sam raz.steru pisze:Nie no, Legia pewnie kogoś ostatecznie kupi. Pewnie będzie to niewypał ale dla niektórych lepszy rydz niż nic
Zastanawia mnie również co z tą Polonią Warszawa. Wojciechowski zapowiedział chyba trzy transfery z serie A. Jakiś rumun z Palermo oraz prawy obrońca i bramkarz. Może Grygera i ManningerJak sypnie kasiurą to będzie na lewego pomocnika.
A tak przy okazji zapytam - Wojciechowski chwalił się jakiś czas temu tym, że nawiązał współpracę z Juve. To był żart, czy faktycznie coś takiego będzie miało miejsce?
- steru
- Qualità Juventino
To, że Wojciechowski coś mówi to jedna sprawa, a jaka jest rzeczywistość to coś zupełnie innego.
Czytałem, że współpraca miałaby polegać na wymianie młodych zdolnych graczy między klubami. Jak Wojciechowski zaproponował żeby Sobiech potrenował w Turynie to został wyśmiany, że gdzie on młody :lol: Oczywiście powiedział o tym w wywiadzie Wojciechowski. Nie spotkałem się z ani jedną wypowiedzią kogokolwiek związanego z Juventusem na temat współpracy z Polonią...
Z ostatniej chwili :lol: Iwański odchodzi do Turcji!
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
To która telewizja za rok będzie transmitować rozgrywki tamtejszej ligii, gdzie aż się roi od Polaków?
Czytałem, że współpraca miałaby polegać na wymianie młodych zdolnych graczy między klubami. Jak Wojciechowski zaproponował żeby Sobiech potrenował w Turynie to został wyśmiany, że gdzie on młody :lol: Oczywiście powiedział o tym w wywiadzie Wojciechowski. Nie spotkałem się z ani jedną wypowiedzią kogokolwiek związanego z Juventusem na temat współpracy z Polonią...
Z ostatniej chwili :lol: Iwański odchodzi do Turcji!
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
To która telewizja za rok będzie transmitować rozgrywki tamtejszej ligii, gdzie aż się roi od Polaków?