Coppa Italia (1/8): JUVENTUS 2-0 Catania

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 16:09

<<W@jTEk>> pisze:Tak jak powiedział tabo to jedyne trofeum na jakie mamy jakieś szanse, wiadomo fajnie byłoby wygrać ten puchar po raz 10 ale łatwo oczywiście nie będzie...Wreszczie zobaczymy Gigiego ;)
Tylko, że my go nie wygramy.
Pewnie do czasu tego meczu nikogo nie sprowadzimy, ale Melo już będzie grał, więc może jakiś remis uciułamy.

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 16:45

Jeżeli Juve nie wygra tego meczu to zespół Del Neriego jest nic nie warty. I napisałem to w bardzo grzecznych słowach.

Obrazek
Obrazek
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 17:03

Może przynajmniej ten puchar wygramy? Na pewno było by to jakieś osiągnięcie, bo nie sięgnęliśmy po żadne trofeum od 5 lat..

mat01

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 17:41

Naszej ekipie przyda sie porzadny master reset i start w pucharze z wysokiego C

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 17:59

Coś czuję, że akurat tym razem mecz zakończy się naszym zwycięstwem. Uspokoi to zapewne nieco atmosferę w drużynie i stworzy złudny obraz tego, co tak naprawdę dzieje się w tym środkowisku.

Ciężko będzie zdobyć ten puchar. Co roku, gdy nasi odpadają z europejskich rozgrywek i w lidze radzą sobie przeciętnie, zapowiadają rychłe zwycięstwo w CI. Kończy się zawsze tak samo. Trafiamy w końcu na rywala, któremu co prawda na tym pucharze nie zależy, ale i tak okazuje się od nas silniejszy. Zresztą na Puchar Włoch Delneri będzie chyba w przeważającej ilości wystawiał zawodników rezerwowych, zwłaszcza w sytuacji, w której się ostatnio znaleźliśmy. Co jak co, ale dla nas priorytetem jest nadal liga i musimy walczyć o LM do końca, znaczy się do momentu, do którego matematyczne szanse na awans będą nadal istnieć.

Nie zmienia to faktu, że ucieszyłaby mnie dodatkowa, tym razem srebrna gwiazdka na trykocie (na takową szanse ma również Roma, która w CI radzie sobie zazwyczaj znakomicie). Bylibyśmy pod tym względem pionierem we Włoszech i to pewnie sprawiłoby nam nieco radości w tych ciężkich czasach.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 18:02

Fredy Sorensen powinien zagrać w tym spotkaniu w środku może okazałby się lepszą alternatywą niż Leo.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 18:16

dp10 pisze:Fredy Sorensen powinien zagrać w tym spotkaniu w środku może okazałby się lepszą alternatywą niż Leo.
Chcesz powiedzieć , że Bonucci jest słabszy od Sorensena ? Co Ty ćpasz ?

Fino Alla Fine Forza Juventus!
^Slim^

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 18:48

KondzioJuveFans pisze:będzie 0:0 i w 90 minucie Buffon wybroni karnego po czym uruchomi Amauriego , który minie 3 obrońców Catani i piętką wpakuje piłkę do bramki i wygramy to 1:0.
Piętką z przewrotki... takim frontflipem.

Mimo tych ostatnich blamaży jest jakoś dziwnie spokojny o ten mecz i wydaje mi się, że lekko wygramy. To pewnie dlatego, że Gigi wraca - ogarnie naszą defensywę, a i enty muszą w końcu coś trącić do bramki.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 19:57

mrozzi pisze:Nie zmienia to faktu, że ucieszyłaby mnie dodatkowa, tym razem srebrna gwiazdka na trykocie (na takową szanse ma również Roma, która w CI radzie sobie zazwyczaj znakomicie). Bylibyśmy pod tym względem pionierem we Włoszech i to pewnie sprawiłoby nam nieco radości w tych ciężkich czasach.
...która po naszym zwycięstwie, bedzie kolejnym rywalem w 1/4 finału a tu....gra się tylko 1 mecz, nam przyszłoby rzecz jasna zagrać na terenie rywala. A później...?? inter lub napoli....nawet grają 1 składem, nasze szanse na wygranie tego turnieju nie są wielkie.
Zobaczymy jak będzie, ale w tym roku drabinka jest najtrudniejsza od lat My swoje szanse w tych rozgrywkach w kompromitujący spsób straciliśmy ostatnimi czasy. Niemniej jednak z catanią wygramy. 2 lata temu na tym samym półapie, stadionie i z tą samą drużyną wygraliśmy 3-0 (Marchionni, Alex i Giovinco)[ zresztą widziałem to na żywo 8) ]

Obrazek
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 20:40

Puchar na pocieszenie, którego i tak nie zdobędziemy. Bądźmy realistami.
Co innego wierzyć w zwycięstwo po słabszych meczach, ale z walką, a nie klęskach, które zrujnowały cały wysiłek, całą serię bez porażek.

Szkoda mi Del Neriego, bo to nie tylko jego wina. Jedyne, co mu można zarzucić to zmiany, które dokonuje, rzadko są one trafione.
Zero walki, zero zaangażowania w rozgrywkach ligowych. To ma się przełożyć na sukces w jeszcze mniej ważnym Pucharze Włoch?
Wiadomo nie od dziś, że od dawna troszkę olewamy te rozgrywki, to dlaczego niby teraz miałoby powiać chęcią zwycięstwa? :whistle:

Cieszy mnie tylko powrót Gigiego, może on ożywi tych zwiotczałych grajków. Oby mu nie zepsuli powrotu :pray:
Nie ma co prognozować postępu w grze Juve ( jeśli w ogóle taki będzie ) w takich rozgrywkach, bo to średnio ma pokrycie z ligą.
Zagrajmy tylko tak, by się nie zhańbić. O nic więcej nie proszę :?

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 20:52

Mateo21 pisze:Ciekawe czy będzie bronił Manninger czy Storari , według mnie powinien Alex. Wiadomo jakie mamy plany co do tego pucharu? Chcemy wygrać ten puchar czy jak LE nie chcemy?
Z tego co mi wiadomo i trąbią o tym już od dłuższego czasu, to między słupkami ma stanąć Buffon...
jsduga pisze:Zero walki, zero zaangażowania w rozgrywkach ligowych. To ma się przełożyć na sukces w jeszcze mniej ważnym Pucharze Włoch?
Wiadomo nie od dziś, że od dawna troszkę olewamy te rozgrywki, to dlaczego niby teraz miałoby powiać chęcią zwycięstwa? :whistle:
Może właśnie dlatego, że jak już wyżej było wspomniane, nie zdobyliśmy żadnego trofeum od 5 lat :P

ObrazekObrazekObrazek
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 21:43

w tym meczu zdecydowanie najbardziej mnie będzie ciekawił Buffon. Stęskniłem się za nim niesamowicie. Na pewno wzbudzi trochę więcej respektu w piłkarzach Słoni niż Storari, ale też nie liczę na jakieś super-ekstra parady. Coś czuję, że w tym meczu będziemy mieli więcej niż 90 minut emocji...

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 21:49

Ja myślę, że powrót Buffona może przynieść pozytywne zmiany. I nie chodzi mi o to, że lepszego bramkarza będziemy mieli (bo Storari spisywał się nienagannie) ale o to, że wróci kapitan i przywódca. Lubię Kielona ale on chyba jeszcze nie nadaje się na lidera drużyny. Może Gigiemu uda się zmotywować i zagrzać resztę piłkarzy do walki?

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 23:34

drabinka jak zwykle nam sie zle uklada... Lazio v Roma pozniej ew. Inter badz Napoli a Milanek - Udinese, Sampdoria, Chievo, Palermo...

marek.siedlce

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2011, 11:04

Simi pisze:Może przynajmniej ten puchar wygramy? Na pewno było by to jakieś osiągnięcie, bo nie sięgnęliśmy po żadne trofeum od 5 lat..
Przepraszam bardzo...a Trofeo Berlusconi to co :C

A tak poważnie śmiać mi się chce z takiego gadania żę CI to mało ważny Puchar. LE też okazała się mało ważna, a patrząc na dwa ostatnie spotkania to można wywnioskować, że Serie A zaczyna schodzić na dalszy plan. Już teraz padają słowa o ciężkiej drabince turniejowej. Ludzie, co się stało przez te kilka lat z tym Klubem i z Wami? Kilka lat temu po takiej porażce z Parmą u siebie prezydent Klubu ze wstydem przepraszał by kibiców, a teraz co mamy... aj szkoda gadać nawet. W meczu z Napoli zamiast gryźć trawę i zawalczyć jak przystało na Juventus, piłkarze i trener przechodzą obok meczu. Przecież przegrać 3-0 z drużyną pretendującą do zwycięstwa w Serie A to żaden wstyd, mając na uwadze porażkę z przed kilku dni z zespołem z dołu tabeli.

Wbrew pozorom taki Puchar Włoch może okazać się łatwiejszą drogą do europejskich pucharów niż Serie A...

FORZA JUVE !!!
Zablokowany