Serie A (19): Napoli 3-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 20:30

jarmel pisze:
jakku1 pisze:Sa sklady ;)

Storari - Grygera, Bonucci, Chiellini, Grosso - Krasic, Aquilani, Marchisio, Pepe - Toni, Del Piero.

De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Grava - Maggio, Gargano, Pazienza, Dossena - Hamsik, Lavezzi - Cavani.
Bardzo ofensywne ustawienie Napoli 3-4-3, zawsze tak grają?
chyba tak

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 20:31

Pomoc wygląda dobrze. Liczmy na celne dośrodkowania, które za każdym razem, kiedy będą się odbijały od pni i konarów będą wpadały do bramki przeciwnika. Mooooże się uda. :pray:

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 20:38

--Maq-- pisze:
jarmel pisze:
jakku1 pisze:Sa sklady ;)

Storari - Grygera, Bonucci, Chiellini, Grosso - Krasic, Aquilani, Marchisio, Pepe - Toni, Del Piero.

De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Grava - Maggio, Gargano, Pazienza, Dossena - Hamsik, Lavezzi - Cavani.
Bardzo ofensywne ustawienie Napoli 3-4-3, zawsze tak grają?
chyba tak
Za Mazzariego zawsze tak grają - nietypowe ustawienie w dzisiejszym futbolu ale u neapolitańczyków się sprawdza. Dla mnie to bardziej 3-5-2 .

sylvin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 21:38

Z taka gra, to i bez calciopoli pojdziemy na dno, zaczeła sie nam rownia pochyla z tenedencja w dol, i to corazszybciej, zawdzieczamy to bandzie idiotow, ktorzy kieruja ta druzyna, szczegolne podziekowanie panu Miernoccie za doskonale transfery a do spolki panu DN... ten klub ze starej damy stal sie stara <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>(boli mnie to gdy tak pisze) ale odnosze takei wrazenie, gdyz kazdy nas wali w dupsko bez mydla! bedzie kolejne mordobicie Juve to moze przejrza na oczy i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wszystkich starych zerdzewialych dziadkow, czy juventus jest klubem dlaemerytow? gdzie ten klub ktory walczyl o najwyzsze trofea i mial perspektywy?!

By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba.
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba
fruwajacy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 21:40

2-0 do przerwy... tego się nie spodziewałem. Niestety jadą nas chłopaki i dopóki mamy tego drewniaka Amauriego w napadzie to raczej Toni nic sam nie wywalczy.
Jakieś pomysły, dlaczego nam nie uznali gola?

Obrazek
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 21:40

Stary słaby Grygera powrócił .... dlaczego nasi stoperzy zostawiają do krycia Traore Cavaniego... ?! Luca Toni widzę to samo co Amauri potrafi ... machanie rękoma im wychodzi... nie dość , że drewniaki to jeszcze klauny , co za ironia losu... Krasić niewidoczny nic nic nie gramy totalna porażka..

Fino Alla Fine Forza Juventus!
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 21:41

No i koszmar staje się rzeczywistością. Amauri-Toni vs Lavezzi-Cavani-Hamsik LOL. Aż ciężko uwierzyć, że to ci pierwsi stanowią o sile ataku takiej drużyny jak Juventus. Może niech się wypowie ten kolo, który twierdził że dramatyzujemy za bardzo po meczu z Parmą. Nie wiem jak Wy, ale ja mam deja vu poprzedniego sezonu. Znów wyglądamy jak ułomni, dzieci we mgle, bez pomysłu, ładu, składu, zarówno w ofensywie jak i defensywie. Znów nie mamy ataku przez co ciężko cokolwiek zrobić z przodu, do tego nie mamy boków obrony ( 2 gole wrzutki ze skrzydeł ). Najgorsze jest to, że DN ciężko pracował nad moralami i pewnością siebie naszej drużyny, wyglądało to już dobrze, widać było już jakiś styl i zalążki dobrej gry i nagle.... Wszystko poszło się walić. Znów pewnie wylądujemy w LE ( i nie piszcie mi że przesadzam... ). Niestety, dużo razy to mówiłem - brak JAKOŚCI.
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2011, 21:45 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 21:41

FATALNIE. Nie wiem co się stało z tą drużyną w przerwie zimowej. Piłkarze grają jakby pierwszy raz się widzieli na boisku. Do gry Krasica raczej można się zacząć przyzwyczajać z prostego powodu, każdy trener wie jaki jest groźny gdy ma trochę miejsca więc ma z miejsca plaster dwóch zawodników, można by taką blokadę zneutralizować, ale nie z obrońcami typu Grygera, który nic nie wnosi do ofensywy. Nasz środek nie istnieje, ale to przewidzieli już co poniektórzy z forum, że tak będzie. Obrona gra znowu jak na początku sezonu, czyli wręcz katastrofalnie.Szkoda, że sędzia dopatrzył się faulu przy bramce Toniego...Nie wiem co musi się stać, żeby nasi zaczęli grać lepiej, napewno przydałaby się bramka na początku meczu.
Zastanawiam się nad zmianą Aqua za Sissoko, a w dalszej części gry, któraś z wież będzie musiał ustąpić miejsca DP, ciężko wybrać która bo obaj grają na tym samym poziomie.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 21:42

Po meczu...
Na początku nasza gra całkiem spoko wyglądała. Wszystko do momentu stracenia gola. Potem to już równia pochyła. Gol Toniego? Moim zdaniem jak najbardziej prawidłowy.
Sędzia Morgantti? Jak dla mnie słabe zawody tego pana... A przed meczem byłem zadowolony z wyboru Morganttiego jako arbitra głównego.

Jestem dość mile zaskoczony grą Toniego z Amaurim. Nawet układa się gra między tymi dwoma wieżami.
Grygera do zdjęcia - gra okropną padakę.
Krasić? Kolejny mecz z tyłka. Beznadziejna gra Milosa, w dodatku znów chciał wymusić faul :naughty:
Słabo także środek obrony...

Podoba mi się za to gra Traore.

Wygrać nie wygramy, na remis już też nie liczę. Chociaż żeby strzelili kontaktowego i nie skompromitowali się tak jak z Parmą.

Za Ciro też było fajnie do Grudnia. Pół składu wymienionego a jak mieliśmy pół dystansowców tak chyba teraz jest to samo. Obym się mylił :/

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 21:44

Gramy slabiutko. Do 1:0 dla Napoli jeszcze jakos to szlo, momentami nawet przewazalimy i stworzylismy pare groznych sytuacji, ale po drugiej bramce Cavaniego wszystko sie posypalo. Brakuje chyba wiary w to, ze da sie odwrocic losy meczu.

Krasic gra najslabszy mecz od transferu do Juve. Pelno strat, za czesto wchodzi w drybling. Pepe niewidoczny, wrzucil pilke chociaz raz w pole karne? Bardzo slabo gramy w obronie.

Wbrew pozorom lepiej, niz mozna sie bylo tego spodziewac, gra duet Toni - Amauri. Luca wygral bardzo duzo pojedykow glowkowych i momentami naprawde fajnie sobie radzi.

sylvin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 21:44

zeby zaczeli grac, to trzeba zmienic sposob myslenia w tym klubie, a od myslenia jest sztab szkoleniowy:|

By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba.
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba
dzidzia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 21:46

Nie wiem dlaczego nam nie uznali gola, nie wiem dlaczego Krasic za każdym razem jak dostanie piłkę to zamiast grać się przewraca i symuluje i nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby dalej wystawiać Amauriego.

Obrona jest i tak dziurawa i dostajemy w dupę, więc proponuję wymienić jednego obrońcę na Sissoko i oczywiście wprowadzić Del Piero zamiast drewna. Może coś strzelą...

Szilom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 21:47

Entowi aż żywica się puściła...

Pinturicchio1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 21:47

jasne wy wszyscy jestescie najlepsi i wy powinniscie kierowac tym klubem a najlepiej biegac po bosiku... popatrzcie moze co wyczynia sedzia?????!!!!!!!!!! Smiesza mnie opinie ze Toni to beztalencie... pffff znawcy, prawdziwi kibice JUVE "czy wygrywasz czy nie" prawda? Amauri wiadome to co zawsze jak i Grygera, za samolubnie gra Grygera. Bardzo ladnie Toni i Traore. Pepe dostaje za malo pilek i za malo rajdow.
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2011, 21:50 przez Pinturicchio1987, łącznie zmieniany 1 raz.

Noi Siamo Come La Nostra Fede... Immortale!!!

Obrazek
JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2011, 21:48

normalnie mam tylko ochote wyć z bólu :angry:
po bramce na 2:0 usiadłem na ziemi i zacząłem :płaczę: normalnie nie mogę juz tego wytrzymać! mam juz dość porażek! ile jeszcze?! kiedy ta banda darmozjadów zacznie szanować NAS, kibiców?!
obrona kompletnie lezy, stoperzy graja piach. początek sezonu mieli cięzki ale myślałem że się juz pozbierali.
o ataku szkoda pisać. nasza dotąd najmocniejsza formacja, czyli pomoc, też nie istnieje. mam juz dość upadania Milosa, może za często przebywa z Entem?
liczę że wejdzie Alex. tylko on może dać jakąś nadzieje.
kibice powinni pójść pod chate właścicieli i zrobić im piekło. trzeba kasy na porządne transfery, a nie wyroby motta podobne. i pozbyć sie szrotu typy Ent i Garbus.
wracam do znieczulania sie. stracilem juz nadzieję, wiarę chyba też :płaczę: mam ochote zapaść się pod ziemię i wyć
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2011, 21:49 przez JuveForeverPoznan, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany