HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2011, 22:00

Mati1990 pisze:
jarmel pisze:Mi jakoś Scheller nie podchodził nigdy :wink:
Dokładnie, jeszcze tylko ośmieszył się zaczepiając Owala w 2007 roku.

Tak ogólnie wie ktoś jakie są teraz relacje między Owalem a Shellerem ? I ogólnie jestem ciekaw co Owal wymodzi w swoim epizodzie V, który podobno powstaje, jego rapnastyk i wirus mistrzostwo, ostatnio też dobra forma na mixtape Brudny Zachód.
co zrobił ? dobre sobie !!! owal to z mezo moze sobie nagrywac

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2011, 22:24

Mati1990 pisze:

Hmm? Twierdzisz, że Owal jest lepszym "raperem" od Shelleriniego :prochno: ?

Owal parę lat temu coś tam dobrego nagrał, ale ostatnimi czasy jakoś o nim nic nie słychać. Skończył karierę czy jak ?

Shellerini - morderczy flow. Już nie mogę się płytki doczekać.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2011, 10:35

sk1le pisze:
Mati1990 pisze:

Owal parę lat temu coś tam dobrego nagrał, ale ostatnimi czasy jakoś o nim nic nie słychać. Skończył karierę czy jak ?

Nie tyle co lepszy, ale trzeba przyznać, że w beefach pokazał klasę. Wg mnie dobrze też na Brudnym Zachodzie pojechał, dobrze z wbu "czas najwyższy" no i nie zapominając też o utworze chiwasa "to coś". Dla mnie ma teksty z przekazem.
Może to być dziwne dla was, ale ja jakoś z całego tego teamu starego mam szacunek do Owala. Może dlatego, że wychowałem się na starym dobrym hip hopie i jego rapnastyku :P

Nie skończył kariery, pracuje nad epizodem V.

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2011, 12:44

Mati1990 pisze:
sk1le pisze:
Mati1990 pisze:

Nie tyle co lepszy, ale trzeba przyznać, że w beefach pokazał klasę. Wg mnie dobrze też na Brudnym Zachodzie pojechał, dobrze z wbu "czas najwyższy" no i nie zapominając też o utworze chiwasa "to coś". Dla mnie ma teksty z przekazem.
Może to być dziwne dla was, ale ja jakoś z całego tego teamu starego mam szacunek do Owala. Może dlatego, że wychowałem się na starym dobrym hip hopie i jego rapnastyku :P

Racja. Mimo iż jestem fanem Shellera to uważam, że w beefie się nie popisał. Trzeba przyznać, że Owal niezłe punchline'y potrafi składać.

Od tamtego czasu Sheller zaliczył niesamowity progres. Sprawdź oby dwie płytki WSRH. Według mnie Sheller/Słoń to najlepszy duet MC/MC w PL.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2011, 13:12

sk1le pisze:
Mati1990 pisze:
sk1le pisze:

Racja. Mimo iż jestem fanem Shellera to uważam, że w beefie się nie popisał. Trzeba przyznać, że Owal niezłe punchline'y potrafi składać.

Od tamtego czasu Sheller zaliczył niesamowity progres. Sprawdź oby dwie płytki WSRH. Według mnie Sheller/Słoń to najlepszy duet MC/MC w PL.
Widzę, że jesteś z WLKP, orientujesz się może jakie teraz są relacje między nimi ? Wiem, że Owal żyje w zgodzie z Guralem, ale co do szelmy to po latach może już pogodzili się.
Mnie zastanawia skąd tyle jadu i nienawiści w hip hopie, kiedyś za łebka to aż chciało się słuchać nawet Mezo...

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2011, 13:54

Beef już jest dawno zakończony i pomimo tego, że było to ponad 3 lata temu to Sheller raczej nie przepada za Owalem. Co można stwierdzić oglądając wywiad ze Słoniem i Shellerem w którym odpowiadali na pytania internautów.

Tutaj masz link - 6 minuta :)

Gural z Kaczorem nawet doszedł do kompromisu :ok:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2011, 14:05

sk1le zarzuć jakimś trackiem Schellera, który podoba Ci się najbardziej, może nas przekonasz :)

#AllegriOut
sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2011, 14:20

jarmel pisze:sk1le zarzuć jakimś trackiem Schellera, który podoba Ci się najbardziej, może nas przekonasz :)

http://www.youtube.com/watch?v=P1syD4-n ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=gXKcC_fTB2Q
http://www.youtube.com/watch?v=65fclIOlrHI

Każdy lubi co innego :-D

A sprawdził ktoś płytę PIHA - Dowód rzeczowy nr 1 ?

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2011, 14:37

druga zwrotka

Pih fajna płytka mysle ze obok Demonologi najlepsza w 2010 roku ;d

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2011, 13:19

Kolejny klip promujący pierwszy legalny krążek Shellera.

Lubię to!

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2011, 14:47

Piękny kawałek. Jeśli nie słuchaliście jeszcze Fabuły koniecznie ich sprawdźcie. Ogólnie to w tym roku pojawi się dużo ciekawych produkcji.. Płyta Peji, Shellera, Fabuły, WSRH 2...

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 13:23

sk1le pisze:Ogólnie to w tym roku pojawi się dużo ciekawych produkcji.. Płyta Peji, Shellera, Fabuły, WSRH 2...
...Rasmentalismu, Mesa, Wu do E, Pariasów, Proximite... Moral/Gano się ciekawie zapowiada ze względu na gości, standardowo (znowu) Ostry, Paluch...
no i DONIU :!: :!: :!:
Ogólnie jest na co czekać...
Co do Shellera to dobre, dobre single i czekam. Fabuły poprzedni projekt bardzo dobry i ten też się zapowiada zacnie.

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 14:01

gawron pisze:
sk1le pisze:Ogólnie to w tym roku pojawi się dużo ciekawych produkcji.. Płyta Peji, Shellera, Fabuły, WSRH 2...
...Rasmentalismu, Mesa, Wu do E, Pariasów, Proximite... Moral/Gano się ciekawie zapowiada ze względu na gości, standardowo (znowu) Ostry, Paluch...
no i DONIU :!: :!: :!:
Ogólnie jest na co czekać...
Co do Shellera to dobre, dobre single i czekam. Fabuły poprzedni projekt bardzo dobry i ten też się zapowiada zacnie.

...Hemp Gru, DonGuralEsko, Raca, Rafi [?]

Dokładnie, zapowiada się bardzo ciekawy rok w polskim środowisku rapowym :D. Czas powoli odkładać pieniążki na krążki. Ja z niecierpliwością czekam na solo Shellera ! Mam nadzieje, że koleszka pokaże super klasę.

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2011, 18:27

Na oficjalnym kanale Shellera na youtube można przesłuchać płytkę ! Zachęcam ! Warto :ok:

http://www.youtube.com/user/shellerpdg# ... 6OR8yGPZK4

Nasir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 16:55

Jeżeli ktoś się zastanawia nad kupnem najnowszej płyty OSTR- nie polecam! W moim odczuciu słaba płyta, nawijka Ostrowskiego nudna, bity tylko ratują poziom ale momentami też niczym się nie wyróżniają.

W tym roku czekam na płyty Tedego, Warszafskiego Deszczu, Dioxa, Pariasów, Mesa i wspólny projekt TDFa, Gurala,Małolata i Pezeta. Reszta jakoś mało mnie interesuję.

ODPOWIEDZ