Mission Scudetto (2010/11)

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 19:00

Railis pisze:No szczerze powiem, że kompilacja przekroczyła moje oczekiwania. Jako, że kiedyś miałem parę epizodów związanych z kompilacjami, powiem, że bardzo cieszę się, że poziom się podniósł.

Podniósł się w jakim sensie? O ile wiem to w Sieci (jak i na eurogoal i tego typu stronach) od zawsze był wysoki poziom, nie pamiętasz, chociażby, prac minigun'a, na których sam się wzorowałeś? Tylko na JP (i wszędzie, gdzie kompilacje były dodatkiem do działalności userów jakiejś strony, nie tylko o tematyce piłkarskiej) mieliśmy, zazwyczaj, denny poziom.
Railis pisze: Jeszcze odnośnie postu @Lorda, ciężko w kilkuminutowy filmik piłkarski, nawet dłuższy niż ten, dodać głębie. Bardzo łatwo natomiast przesadzić i stworzyć nadęty twór, który zamiast chwytać za serce jest zwykłym kiczem.

Kilka lat temu mówiłeś co innego...:| Chociaż, jak patrze na swoje prace sprzed 4 lat to też wydają mi się strasznie kiczowate, ale nie dlatego, że jest w nich zawarta jakaś "głębia" (a trwają, jak sam piszesz, nieco dłużej niż ta z tematu) czy brak im jakiś przejaskrawiających filtrów (super sprawa, kliknąć w Vegasie na dany efekt i zastosować go do całego projektu...niektórzy bawili się z After Effects czy grafiką 3D i to jest fajna i ambitna rzecz, która podnosi poziom), ale dlatego, że są zrobione w sposób strasznie banalny i kiczowaty - wynika to jedynie z moich, ówcześnie, kiepskich umiejętności, które dopiero zdobywałem.
Railis pisze: Podsumowując, wstaję i biję brawo.

Cóż, czy Ty należysz do grona tych osób, które są wielkimi amatorami kina 3D, w którym o jakości filmu nie stanowi nic innego tylko efekty 3D? Za bardzo słodzisz. Kompilacja jest bardzo czysta, wręcz sterylna, i dobrze zmontowana, ale nie ma w niej nić nadzwyczajnego. Dobry, rzemieślniczy produkt. Żadnej, wg mnie, najmniejszej dawki emocjonalnej. Facet nie robi kompilacji od wczoraj i nie rozumiem dlaczego panuje tutaj atmosfera debiutu, w której każdy słodzi autorowi i rozumie pewne braki, wynikające z błędów "wieku dziecięcego"?

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 19:34

LordJuve pisze:Kilka lat temu mówiłeś co innego...
Kilka lat temu byłem kilka lat młodszy.
LordJuve pisze:Chociaż, jak patrze na swoje prace sprzed 4 lat...
Nie wiem czemu ciągle, odbierasz każdą pozytywną opinię w stronę takiego typu kompilacji jako atak na siebie? Reagujesz prawie za każdym razem.
LordJuve pisze:Cóż, czy Ty należysz do grona tych osób, które są wielkimi amatorami kina 3D, w którym o jakości filmu nie stanowi nic innego tylko efekty 3D? Za bardzo słodzisz. Kompilacja jest bardzo czysta, wręcz sterylna, i dobrze zmontowana, ale nie ma w niej nić nadzwyczajnego. Dobry, rzemieślniczy produkt. Żadnej, wg mnie, najmniejszej dawki emocjonalnej. Facet nie robi kompilacji od wczoraj i nie rozumiem dlaczego panuje tutaj atmosfera debiutu, w której każdy słodzi autorowi i rozumie pewne braki, wynikające z błędów "wieku dziecięcego"?
Nie należę do żadnego grona osób. Uważasz, że ktoś kto lubi nacieszyć oko dobrze pokazanymi efektami to jest jakimś odbiorcą niższej kategorii? I skąd to "nic innego jak". Jeżeli lubię u dziewczyny zgrabny tyłek, to automatycznie muszę ignorować wszystkie inne?

Są różne typy filmów, po to, żeby dobierać je w zależności od aktualnych oczekiwań. Nie powiem, że Van Helsing jest gorszy od Zielonej Mili, bo ma bardziej ubogi scenariusz. Filmy należy oceniać w ramach jego gatunku, a wybór pomiędzy jednym a drugim, to już tylko sprawa gustu.

Jeżeli chodzi zaś o pracę, nie brałem nigdzie pod uwagę, która to jest z rzędu praca. To, że jestem pracą zachwycony (i nie tylko ja) to ściśle moja opinia na jej temat i nie rozumiem, czemu na siłę chcesz wpłynąć na czyjeś oceny. Ja swojej weryfikować nie zamierzam.

BTW.

Brawa dla EuroGoal, za świetne intro.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 20:22

@Up,

Napiszę Ci obrazowo, żebyś lepiej zrozumiał. Można się zachwycać Dodą, można Mandaryną...ot co, kształtne kobiety, duże miseczki, wycięta talia przechodząca w obły tyłek...jeśli Ci się podobają ich tyłki to czy musisz od razu ignorować to co sobą te panie reprezentują (albo czego im brak)?

Ok, są gusta i guściki, osobiście wcale nie uważam, że ta kompilacja jest zła. Nie! Napisałem, że jest zmontowana bardzo dobrze, jest schludna, dynamika nie kuleje. Jednak na tym zalety się kończą...jeśli komuś to wystarcza żeby wypisywać tutaj "aplauz na stojąco" to ok, być może jestem bardziej wysublimowany od reszty tutaj się wypowiadających.

Po prostu, rozumiem konstruktywne opinie, nie jest to praca zła, jest dobra, ale Wasze opinie przypominają mi przesłodzone wypowiedzi, które mają na celu motywować żółtodzioba do zabawy w filmowca...

Otóż, panie Railis, technologia 3D, jak sama nazwa wskazuje, jest czymś w czym filmy się tworzy, filmy różnych gatunków. To coś jak stereo czy wymarłe quattro - technika w której film został stworzony - dobrze o tym wiesz. O ile dźwięk stereo jest świetnym dodatkiem do obrazu, o tyle filmy 3D są oparte na prostej zasadzie wzbudzania taniego zachwytu nad efektem 3D. Ok, jak sam napisałeś, należy to do "gatunku" filmu...problem w tym, że technologia 3D nie ogranicza się jedynie do gatunku a jest wciskana już do każdego rodzaju produkcji (co wywołuje konflikty na linii reżyser - producent, np. zawieszenie projektu remake'u RoboCopa) gdyż pazerne wytwórnie widzą w niej swoją szansę na zysk, ba!, jest wywyższana do miana przyszłości kinematografii i telewizji w ogóle...problem w tym, że osoba, która ma problemy ze słuchem możne odbierać dźwięk stereofoniczny (najwyżej jej wrażenia będą osłabione), ale osoba, która nie widzi na jedno oko bądź ma problemy z widzeniem stereoskopowym czy też w ogóle z ostrością widzenia - jest skazana na oglądanie kompletnie rozmytego obrazu.

Wiem, że być może dla Ciebie nie jest to argument...ale wydaje się to dla mnie mocno zastanawiające, szczególnie, że problemy ze wzrokiem są już elementem chorób cywilizacyjnych. Wciskanie wszędzie 3D jest jawną dyskryminacją milionów osób, które tego 3D zobaczyć nie mogą.

Nie jest to jednak topik na tego typu wywody, tak przy okazji chciałem wspomnieć...nie cierpię pływać po powierzchni rzeczywistości.

Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 21:14

LordJuve pisze:@Up,

Otóż, panie Railis, technologia 3D, jak sama nazwa wskazuje, jest czymś w czym filmy się tworzy, filmy różnych gatunków. To coś jak stereo czy wymarłe quattro - technika w której film został stworzony - dobrze o tym wiesz. O ile dźwięk stereo jest świetnym dodatkiem do obrazu, o tyle filmy 3D są oparte na prostej zasadzie wzbudzania taniego zachwytu nad efektem 3D. Ok, jak sam napisałeś, należy to do "gatunku" filmu...problem w tym, że technologia 3D nie ogranicza się jedynie do gatunku a jest wciskana już do każdego rodzaju produkcji (co wywołuje konflikty na linii reżyser - producent, np. zawieszenie projektu remake'u RoboCopa) gdyż pazerne wytwórnie widzą w niej swoją szansę na zysk, ba!, jest wywyższana do miana przyszłości kinematografii i telewizji w ogóle...problem w tym, że osoba, która ma problemy ze słuchem możne odbierać dźwięk stereofoniczny (najwyżej jej wrażenia będą osłabione), ale osoba, która nie widzi na jedno oko bądź ma problemy z widzeniem stereoskopowym czy też w ogóle z ostrością widzenia - jest skazana na oglądanie kompletnie rozmytego obrazu.
Mam w tej kwestii takie samo zdanie.
Co do reszty Twojej wypowiedzi to nie rozumiem oburzenia faktem, że kilka osób na forum "piłkarskim" doceniło dobrą kompilację o tymże sporcie. Głębia? Litości, odbiorcy takich filmików mają ją w dupie... Sam również nie kojarzę choćby jednego FILMU(dotykającego ogólnie tematyki sportu), który ową głębie by zawierał.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 21:39

Szczerze mówiąc, nie znam się na kompilacjach ale czy da się zrobić głęboki 3 minutowy filmik? Jeśli się da, to proszę o przykład.

A 3D? Nawet na przykładzie Avatara widać, że tu się robi fabułę pod 3D a nie odwrotnie. Obejrzeć jakiś stary, dobry film tylko, że w 3D (taki przykład z kapelusza - Poszukiwacze Zaginionej Arki) to byłoby coś ale niestety dzisiaj się robi filmy pod bezmózgich 13 letnich popcornojadów.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 21:44

Fidelito pisze: Co do reszty Twojej wypowiedzi to nie rozumiem oburzenia faktem, że kilka osób na forum "piłkarskim" doceniło dobrą kompilację o tymże sporcie. Głębia? Litości, odbiorcy takich filmików mają ją w dupie... Sam również nie kojarzę choćby jednego FILMU(dotykającego ogólnie tematyki sportu), który ową głębie by zawierał.
Mi zaraz do głowy przyszła kompilacja Do You ? stworzona przez mjaucvieej dostępna w download na stronie. Po spoglądnięciu na download jako przykład mogę podać również Will great Del Piero come back (by Mateusszek) (Dział video)
Nie chce mi się rozpisywać. Wystarczy zobaczyć. Czy Twoim zdaniem one nie mają przesłania ? Nie są tylko zlepkiem kilkudziesięciu/set video z neta sklejonych z jakąś piosenką ? Można :ok:
(Wiem, ma 3 minuty więcej, ale odebrałem Twoje słowa jako generalizowanie wszystkich tego typu produkcji)
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2010, 22:03 przez Brutalo, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 21:55

Mietson pisze:Szczerze mówiąc, nie znam się na kompilacjach ale czy da się zrobić głęboki 3 minutowy filmik? Jeśli się da, to proszę o przykład.

A 3D? Nawet na przykładzie Avatara widać, że tu się robi fabułę pod 3D a nie odwrotnie. Obejrzeć jakiś stary, dobry film tylko, że w 3D (taki przykład z kapelusza - Poszukiwacze Zaginionej Arki) to byłoby coś ale niestety dzisiaj się robi filmy pod bezmózgich 13 letnich popcornojadów.
Kompilka świetna ze świetną muzą ekipy Jareda Leto... Właśnie wróciłem z seansu ostatniego filmu Jareda czyli Mr. Nobody (premiere na świecie miał we wrześniu... 2009 roku) - K-A-P-I-T-A-L-N-Y. Gdyby to dzieło sztuki było jeszcze w 3D to pewnikiem nie pisałbym teraz tego komenta tylko leżał w szpitalu. Niektóre obrazy lepiej pozostawić w standardzie. :wink:

Obrazek
mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 23:37

Może ja nie będę się wtrącał do dyskusji o tym czy ten film jest arcydziełem czy też nie, bo trochę mija się to z celem...

Na marginesie tylko powiem, że życzę autorowi wygrania tego konkursu, gdyż ma na to spore szanse;)

pozdrawiam!

Obrazek
karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2010, 19:04

Świetna kompilacja, oby tak dalej, a poza tym to powodzenia na konkursie. Masz szanse go wygrać.

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2010, 20:06

świetne!

taka wizytówka naszego obecnego klubu, super robota.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
ODPOWIEDZ