Serie A (17): Chievo 1-1 JUVENTUS
- ManiekJuve91
- Juventino
Powiem tak łatwo na pewno nie będzie.Skoro potrafili doprowadzić do remisu z Romą to widać że bardzo mobilizują się na mecze z mocnymi drużynami.Może być różnie ale mam nadzieję że zakończymy ten rok zwycięstwem z Chievo a zarazem liczę na to że Milan zgubi punkty z Romą.
- fruwajacy
- Juventino
Mecz na pewno do łatwych nie będzie należał, ale skoro chcemy myśleć o scudetto w tym roku to nie możemy pozwolić sobie na stratę punktów z takim zespołem jak Chievo!
Moim zdaniem jedyny ich mocny punkt to Pellissier (swoją drogą zawsze mieliśmy z nim problemy) - strzelił już 5 bramek, a jak na 12ty zespół w lidze to dużo. Poza tym grają bardzo chaotycznie: wygrana u siebie z Interem, remis z Romą, ale też dwie ostatnie porażki z Bologną i z Lecce.
Stawiam na to, że obie drużyny zachowają swoje passe - zwycięstwo nasze!
Moim zdaniem jedyny ich mocny punkt to Pellissier (swoją drogą zawsze mieliśmy z nim problemy) - strzelił już 5 bramek, a jak na 12ty zespół w lidze to dużo. Poza tym grają bardzo chaotycznie: wygrana u siebie z Interem, remis z Romą, ale też dwie ostatnie porażki z Bologną i z Lecce.
- thor21
- Juventino
fruwajacy pisze:Mecz na pewno do łatwych nie będzie należał, ale skoro chcemy myśleć o scudetto w tym roku to nie możemy pozwolić sobie na stratę punktów z takim zespołem jak Chievo!
Mistrzostwo,jest już niemożliwe w tym sezonie.Bo już je zdobył milan ,kupując cassano.Teraz Juventus musi za wszelką cenę bić się o miejsca 3-2 z lazio i napoli.Bo na razie jak widze z Juve robi się drugi ajax-arsenal ,co jest złym wzynacznikiem na przyszłośc.
- fruwajacy
- Juventino
Po pierwsze, nie było oficjalnej wiadomości odnośnie Cassano (chociaż najprawdopodobniej powędruje do Mediolanu); Po drugie, napad i tak mają już wystarczająco dobry (Antonio wiele tam nie wniesie - będzie się jedynie bił o pierwszy skład, moim zdaniem); Po trzecie, dopiero połowa sezonu, 6pkt różnicy pomiędzy nami a Milanem, nic nie jest przesądzone - chłopaki muszą grać i nie oglądać się na nikogo; Po czwarte, każdy chyba widzi, że przed obecnym Juventusem maluje się coraz piękniejsza przyszłość - trochę więcej optymizmu!thor21 pisze:Mistrzostwo,jest już niemożliwe w tym sezonie.Bo już je zdobył milan ,kupując cassano.Teraz Juventus musi za wszelką cenę bić się o miejsca 3-2 z lazio i napoli.Bo na razie jak widze z Juve robi się drugi ajax-arsenal ,co jest złym wzynacznikiem na przyszłośc.
- Darius19
- Juventino
Spokojnie mamy jeszcze szanse na wygraną tylko nie możemy sobie pozwolić na porażki (co wydaje się mało prawdopodobne) i liczyć na co najmniej 2 porażki Milanu. W końcu różnica to 6 punktów więc jest do zniwelowania. A w jutrzejszym meczu sądzę że wygramy 2:0 lub 2:1.
FORZA JUVE
- Wojtek
- Juventino
Antonio będzie się bił ale chyba dosłownie więc ten transfer może nam pomócfruwajacy pisze:(Antonio wiele tam nie wniesie - będzie się jedynie bił o pierwszy skład, moim zdaniem);

Alex zagrał jeden cały mecz i już problemy z mięśniami (jeżeli to prawda). Za kilkadziesiąt minut Milan vs Roma mam ogromne nadzieje na strate pkt Milanu...Jutro muszą być 3 pkt!
- ManiekJuve91
- Juventino
Śmieszą mnie takie wypowiedzi znawców którzy twierdzą po 16 kolejkach że mistrzem jest milan
:rotfl:
Na dobrą sprawę mistrzem może zostać nawet inter czego im nie życzę.Najlepiej gdyby Juventus się o to pokusił ale narazie nikt o tym nie mówi do tego potrzeba wyników.Milan mistrzem? oni mają tylko nazwiska.Nie zapominaj że jest jeszcze 21 kolejek a Ty mówisz ze milan ma mistrza? :roll: Nawet jak dziś wygrają to nie znaczy ze są mistrzami.

Na dobrą sprawę mistrzem może zostać nawet inter czego im nie życzę.Najlepiej gdyby Juventus się o to pokusił ale narazie nikt o tym nie mówi do tego potrzeba wyników.Milan mistrzem? oni mają tylko nazwiska.Nie zapominaj że jest jeszcze 21 kolejek a Ty mówisz ze milan ma mistrza? :roll: Nawet jak dziś wygrają to nie znaczy ze są mistrzami.
- jsduga
- Juventino
Kto normalny myśli o mistrzostwie na tak wczesnym etapie rozgrywek? Na takie gdybania przyjdzie czas na 5 kolejek przed końcem sezonu. Ja jestem tylko za tym, byśmy nie patrzyli na innych, a grali swoją piłkę, nie wspominając nic a nic o Scudetto. Nie było tego w planach u 99?% ludzi związanych z Juve, więc nie szukajmy też po jednym lepszym okresie Starej Damy na samym szczycie.
Wszystko wyjdzie w praniu. Skoncentrujmy się na Chievo. Wielu z Was się obawia tego spotkania, ja jednak jestem spokojny. Myślę, że mimo paru osłabień pokonamy ich bez większego problemu. Najważniejsze to utrzymać drugą lokatę.
Pozdrawiam!
Wszystko wyjdzie w praniu. Skoncentrujmy się na Chievo. Wielu z Was się obawia tego spotkania, ja jednak jestem spokojny. Myślę, że mimo paru osłabień pokonamy ich bez większego problemu. Najważniejsze to utrzymać drugą lokatę.
Pozdrawiam!

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- Brutalo
- Juventino
Rok temu na takie gdybanie nie mogło być miejsca nawet w lutym...jsduga pisze:Kto normalny myśli o mistrzostwie na tak wczesnym etapie rozgrywek? Na takie gdybania przyjdzie czas na 5 kolejek przed końcem sezonu. Ja jestem tylko za tym, byśmy nie patrzyli na innych, a grali swoją piłkę, nie wspominając nic a nic o Scudetto. Nie było tego w planach u 99?% ludzi związanych z Juve, więc nie szukajmy też po jednym lepszym okresie Starej Damy na samym szczycie.
Trzeba ciągle systematycznie zdobywać punkty. Trzy punkty. Osobiście nie napalam się na Scudetto, ale trzeba być dobrych myśli i celować jak najwyżej. W końcu jesteśmy Juventusem.
Jestem z tych, co się obawiają 8)jsduga pisze: Wszystko wyjdzie w praniu. Skoncentrujmy się na Chievo. Wielu z Was się obawia tego spotkania, ja jednak jestem spokojny. Myślę, że mimo paru osłabień pokonamy ich bez większego problemu. Najważniejsze to utrzymać drugą lokatę.
Pozdrawiam!
Nie mogę się przyzwyczaić/uwierzyć że Juventus może znowu grać systematycznie. Uwierzę jak zobaczę. Obecnie widzę... fajne początki. Na początku 4-4-2 Del Neriego wydawało mi się zbyt ograne, ale obecnie widzę w nim możliwości. Potrafimy stwarzać okazje, gramy kombinacyjnie. To niewątpliwie dzieło trenera.
Forza Del Neri

- jt10
- Juventino
Zgadzam się z Tobą, dużo więcej w naszej grze systematyczności. Jednak w niektórych meczach mam wrażenie, że grany taktyką "byle do Krasica, a jak nie to wrzucamy w pole karne". Brakuje mi dziś w naszej jednastce Del Piero 10 lat młodszego. On wnosi trochę niekonwencjonalizmu. Jak gramy dwójką Iaquinta - Quagliarella jest tego mniej.Brutalo pisze:Nie mogę się przyzwyczaić/uwierzyć że Juventus może znowu grać systematycznie. Uwierzę jak zobaczę. Obecnie widzę... fajne początki. Na początku 4-4-2 Del Neriego wydawało mi się zbyt ograne, ale obecnie widzę w nim możliwości. Potrafimy stwarzać okazje, gramy kombinacyjnie. To niewątpliwie dzieło trenera.
Forza Del NeriForza Juventus !!!
Mecz z Chievo nabiera większego znaczenia po porażce Milanu z Romą. Ew. zycięstwo pozwoli nam zbliższyć się do lidera na 3 punkty. Święta z takim wynikiem zapowiadają się pysznie ;-) Gdyby mi ktoś w sierpniu powiedział, że w nowy rok Juve wejdzie z pozycji wicelidera i z 3 punktami straty do lidera (którym nie jest Inter) to uznałbym go może nie za szaleńca, ale na pewno za hurraoptymistę ;-) Dlatego jutro musimy skutecznie powalczyć o 3 pkt!
- Gajowy Marucha
- Juventino
No to mamy powód dla którego Juve może nie wygrać - wygrana Romy :lol:
Ile razy już tak było - drużyna z sąsiedztwa w tabeli traci punkty, nam pozostaje wygrać z ogórkiem aby zmniejszyć stratę i.....jajco.
Mimo tej niesprzyjającej okoliczności liczę na 1:0 po golu Krasicia w ostatniej akcji meczu
Ile razy już tak było - drużyna z sąsiedztwa w tabeli traci punkty, nam pozostaje wygrać z ogórkiem aby zmniejszyć stratę i.....jajco.
Mimo tej niesprzyjającej okoliczności liczę na 1:0 po golu Krasicia w ostatniej akcji meczu
- @Maras@
- Juventino
Po potknięciu Milanu musimy jutro zgarnąć 3 pkt. Nie możemy nie wykorzystać takiej pięknej okazji i zbliżenia się do lidera na jedynie 3 pkt. Zwycięstwo i pełna pula byłoby pięknym prezentem na święta i dobrą pozycją wyjściową do dalszej walki od nowego rokujt10 pisze:Mecz z Chievo nabiera większego znaczenia po porażce Milanu z Romą. Ew. zycięstwo pozwoli nam zbliższyć się do lidera na 3 punkty. Święta z takim wynikiem zapowiadają się pysznie ;-) Gdyby mi ktoś w sierpniu powiedział, że w nowy rok Juve wejdzie z pozycji wicelidera i z 3 punktami straty do lidera (którym nie jest Inter) to uznałbym go może nie za szaleńca, ale na pewno za hurraoptymistę ;-) Dlatego jutro musimy skutecznie powalczyć o 3 pkt!

FORZA Juve !!!

- karpiu
- Juventino
Dla mnie znakiem zapytania bedzie srodek pomocy, a dokładniej dyspozycje Momo i Albercika(mam nadzieje że wyjdzie w pierwszym składzie) od ich dzisiejszej formy warunkuje wynik dzisiejszego wyjazdu do Verony.
Sen z powiek spędza rownierz sytuacja kadrowa w lini napadu, gdzie dużej rotacji nie mamy delikatnie mówiąc, mam jednak nadzieje że przy słabszej formie napadziorów wyreczą ich Giorgio czy Milos
Można zagrać z Panem Grygerą, który wydaje sie ze jest w gazie ( po kontuzji a i przed też "ładnie" sie prezentował)
Historia pokazuje że, kiedy liderzy sie potykaja my robimy podobnie, dziś sie okaże na ile nasza gra wchodzi w tą regularnośc, fajnie gdyby świeta spedzić na 2 miejscu ze strata 3 pkt do Milanu.
Sen z powiek spędza rownierz sytuacja kadrowa w lini napadu, gdzie dużej rotacji nie mamy delikatnie mówiąc, mam jednak nadzieje że przy słabszej formie napadziorów wyreczą ich Giorgio czy Milos
Można zagrać z Panem Grygerą, który wydaje sie ze jest w gazie ( po kontuzji a i przed też "ładnie" sie prezentował)
Historia pokazuje że, kiedy liderzy sie potykaja my robimy podobnie, dziś sie okaże na ile nasza gra wchodzi w tą regularnośc, fajnie gdyby świeta spedzić na 2 miejscu ze strata 3 pkt do Milanu.

WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!