Polityka
- deszczowy
- Juventino
Z innej beczki: lekarz- Żyd odmówił pomocy człowiekowi z nazistowskim tatuażem.
Zapraszam wszystkich.... hmmmm..... Dinizosie, jesteś? Czy nie porywa Cię gniew, kiedy to czytasz? Czy nie masz ochoty rozbić jakiejś kędzierzawej łepetyny z wielkim nosem?
Zapraszam wszystkich.... hmmmm..... Dinizosie, jesteś? Czy nie porywa Cię gniew, kiedy to czytasz? Czy nie masz ochoty rozbić jakiejś kędzierzawej łepetyny z wielkim nosem?
- deszczowy
- Juventino
No tak, zapomniałem.Dionizos pisze:? pocałuj mnie w dupę prowokatorze...
A ja ciągle chcę prowadzić dialog na jakimś poziomie... Ech.
Przepraszam, już nie będę.Lypsky pisze:Ty <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> czy jak? Weź się chłopaku ogarnij, bo chyba twoi czerwoni przyjaciele za długo nad tobą pracują.
Najpierw prowokujesz <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> tekstami, a później domagasz się poziomu. Kilka osób powtarza byś ścisnął, ale do Ciebie nic nie trafia. Śmigaj na wiejską, będziesz pasował tam jak ulał do reszty czerwonych świń.
Gęsto się tu robi. Strączki łuskane, rasiole, prostaczkowie. Szkoda, że tak.
Pozdrawiam ze smutkiem i rozczarowaniem.
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2010, 00:03 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lypsky
- Juventino
Ty <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> czy jak? Weź się chłopaku ogarnij, bo chyba twoi czerwoni przyjaciele za długo nad tobą pracują.
Najpierw prowokujesz <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> tekstami, a później domagasz się poziomu. Kilka osób powtarza byś ścisnął, ale do Ciebie nic nie trafia. Śmigaj na wiejską, będziesz pasował tam jak ulał do reszty czerwonych świń.
Popłacz się i poskarż, jak twój ziomekdeszczowy pisze: Pozdrawiam ze smutkiem i rozczarowaniem.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- LordJuve
- Juventino
Jakoś, gdy kilka miesięcy temu, informowałem O TYM to Ty nie zrobiłeś zlotu na Łysej Górze, powiedz mi więc, dlaczego oczekujesz teraz od nas tego samego?deszczowy pisze:Z innej beczki: lekarz- Żyd odmówił pomocy człowiekowi z nazistowskim tatuażem.

- deszczowy
- Juventino
Nie oczekuję robienia zlotu na Łysej Górze. Zwracam uwagę na ciekawy precedens społeczno - obyczajowy. Socjologiczny także.LordJuve pisze:Jakoś, gdy kilka miesięcy temu, informowałem O TYM to Ty nie zrobiłeś zlotu na Łysej Górze, powiedz mi więc, dlaczego oczekujesz teraz od nas tego samego?deszczowy pisze:Z innej beczki: lekarz- Żyd odmówił pomocy człowiekowi z nazistowskim tatuażem.
- Vimes
- Juventino
Przez parę stron tematu emocjonowaliśmy się tym, co Joachim powiedział Monice. Teraz wróćmy do poważniejszego tematu. Wczoraj pisałem o deklaracji ministra Jacka Rostowskiego w sprawie wprowadzenia euro. Przypominam, że minister Rostowski powiedział, że: "Wejście do Eurolandu nie jest priorytetem Polski i nawet 2015 rok wydaje się tu datą nierealną". Jeżeli ktoś zastanawiał się skąd ta zmiana stanowiska o 180 stopni, skoro wcześniej premier Tusk był niesamowicie entuzjastycznie nastawiony do pomysłu wproadzenia euro, to myślę, że odpowiedź jest bardzo prosta. Panowie zaczęli obawiać się, że do 2015 roku euro może już nie istnieć. To nie jest żart. W poniedziałek ciekawą wypowiedź wygłosił szef słowackiego parlamentu:
Doszło nawet do tego, że lewacki "Le Monde" zaczął na poważnie o tym pisać:
Proponuję także przeczytać felieton pana Piotra Śmiłowicza z "Newsweeka", żeby przekonać się jak naćpany propagandą UE dziennikarz z niby poważnego tygodnika wychodzi na pożytecznego idiotę. Pan redaktor m. in. napisał:
Ekonomiści już od jakiegoś czasu mówią o możliwości upadku euro. Najbardziej znany w gronie zwolenników tej hipotezy jest Nouriel Roubini, który ostatnio wsławił się przewidzeniem kryzysu: "Nouriel Roubini w Davos: Strefa euro może się rozpaść".Przewodniczący słowackiej Rady Narodowej (parlamentu) Richard Sulik powiedział w poniedziałek, że Słowacja powinna być przygotowana do wyjścia ze strefy euro i powrotu do waluty narodowej, jeśli kryzys zadłużenia ogarnie dalsze kraje. Sulik powiedział, że obecny system pomocy może zadziałać w przypadku Grecji, Irlandii i być może Portugalii, ale z trudem mógłby uratować o wiele większą Hiszpanię czy Włochy.
Dlatego "najwyższy czas, by Słowacja przestała wierzyć w to, co mówią przywódcy strefy euro i przygotowała plan B. Czyli ponowne wprowadzenie słowackiej korony" - powiedział Sulik.
W artykule dla dziennika gospodarczego "Hospodarske Noviny" Sulik wskazuje, że Słowacja jest zbyt małym krajem, by mieć wpływ na posunięcia strefy euro, do której należy 16 państw. Wyraża w związku z tym opinię, że jego kraj musi "przynajmniej chronić te wartości, które tworzą ludzie żyjący na Słowacji".
W poniedziałek Sulik odmówił skomentowania tych wypowiedzi.
Sulik stoi na czele nowej partii Wolność i Solidarność (SaS), wchodzącej w skład centroprawicowej koalicji rządzącej, utworzonej po czerwcowych wyborach.
Słowacki minister finansów Ivan Miklosz powiedział w poniedziałek: "Oczywiście, trzeba być przygotowanym na każdą możliwość, ale jak na razie zrobiono wszystko co trzeba, aby utrzymać euro przy życiu i silne".
Słowacja, która do strefy euro przystąpiła 1 stycznia 2009 roku, była jedynym krajem, który odmówił uczestnictwa w pakiecie pomocy finansowej dla Grecji.
Źródło
Doszło nawet do tego, że lewacki "Le Monde" zaczął na poważnie o tym pisać:
Wprowadzenie wspólnej europejskiej waluty od początku było oparte głównie na przesłankach politycznych, a nie ekonomicznych, więc trudno się dziwić, że lekceważenie ekonomii przynosi takie rezultaty.15.12. Paryż (PAP) - Wielu ekonomistów rozważa poważnie wyjście Niemiec ze strefy euro lub też nawet koniec wspólnej unijnej waluty - pisze we wtorek "Le Monde". (...)
Według "Le Monde", choć przywódcy UE powtarzają deklaracje o solidarności wszystkich państw w obliczu kryzysu, wielu ekonomistów przyjmuje jako coś realnego hipotezę, że niektóre kraje porzucą wspólną walutę albo nawet - że samo euro przestanie istnieć.
Źródło
Proponuję także przeczytać felieton pana Piotra Śmiłowicza z "Newsweeka", żeby przekonać się jak naćpany propagandą UE dziennikarz z niby poważnego tygodnika wychodzi na pożytecznego idiotę. Pan redaktor m. in. napisał:
Panie Redaktorze niech Pan odstawi towar od brukselskich dealerów :lol:.Rząd PiS mógł wprowadzić Polskę do strefy euro. Zaniechanie tego może okazać się najważniejszą decyzją po 1989 roku. I najbardziej katastrofalną w skutkach. (...)
Wiadomo, kto i z jakich powodów postanowił zaniechać tej drogi. Rząd PiS – Samoobrona – LPR, wyłącznie z powodów ideologicznych, nie chciał wchodzić do strefy euro. Jeżeli przedstawiony wyżej scenariusz się spełni, zaniechanie braci Kaczyńskich będzie w przyszłości postrzegane jako jedna z najgorszych decyzji w dziejach Rzeczypospolitej. Jako decyzja powodująca ciężką, śmiertelną chorobę państwa, przy której winy poprzedników, takie jak korupcja, afery – wszystko to, co krytykowało PiS i dzięki czemu doszło do władzy – okażą się niewinnym katarem.
Wtedy bracia Kaczyńscy w podręcznikach historii będą wymieniani jeśli nie obok przywódców targowicy, to na pewno obok przywódców powstania listopadowego, takich jak Józef Chłopicki czy Jan Skrzynecki. To przez ich zaniechania zryw ten zakończył się porażką, pogrążając Polskę w niebycie na dziesięciolecia.
Źródło
- deszczowy
- Juventino
W ogóle cały twór, zwany Unią Europejską jest cokolwiek zabawny. Idea Schumana była piękna, ale nie przewidział on, niestety, pewnych rzeczy.
Miejmy nadzieję, że jak Polska dostanie prezydencję, to wszystko się równo i równomiernie posypie
Tylko pewnie rolnicy znowu będą płakać....
Miejmy nadzieję, że jak Polska dostanie prezydencję, to wszystko się równo i równomiernie posypie
Tylko pewnie rolnicy znowu będą płakać....
- Łukasz
- Juventino
Zawsze płaczą.deszczowy pisze: Tylko pewnie rolnicy znowu będą płakać....
Świeci słońce - źle
Nie świeci słońce - źle
Pada deszcz - źle
Nie pada deszcz - źle
- deszczowy
- Juventino
Dają dopłaty - źle.Łukasz pisze:Zawsze płaczą.deszczowy pisze: Tylko pewnie rolnicy znowu będą płakać....
Świeci słońce - źle
Nie świeci słońce - źle
Pada deszcz - źle
Nie pada deszcz - źle
Nie dają dopłat - jeszcze gorzej
- deszczowy
- Juventino
Nie powinienem w ogóle Ci odpowiadać, ale co mi tam: w moim domu czytuje się raczej Newsweeka, Wprost, Politykę i Przekrój. Znasz? Czy lektury spoza Najwyższego Czasu! i Naszego dziennika są Ci obce?Don Mateo pisze:Wykrzyknik.Lypsky pisze:Ty <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> czy jak?
Jaruzel, coś dla ciebie, bo w domu to pewnie obowiązkowa pozycja.
- Vimes
- Juventino
Wikileaks o Władimirze Putinie i rosyjskim systemie władzy: "Mafijna piramida Rosji".
Warto także przeczytać wywiad z prof. Andrzejem Nowakiem: "Prezydent Federacji Rosyjskiej Władimir Putin szczycił się tym, że zlecił zamordowanie kolejnych prezydentów Czeczenii".
Jednak nasz prezydent i premier bezgranicznie ufają temu samemu Putinowi i pieją z zachwytu nad tzw. "ociepleniem stosunków" - cokolwiek to znaczy. Najważniejsze pytanie brzmi - czy oni naprawdę mają klapki na oczach, czy tylko udają? Wydaje mi się, że chyba bujają w obłokach.
Warto także przeczytać wywiad z prof. Andrzejem Nowakiem: "Prezydent Federacji Rosyjskiej Władimir Putin szczycił się tym, że zlecił zamordowanie kolejnych prezydentów Czeczenii".
Jednak nasz prezydent i premier bezgranicznie ufają temu samemu Putinowi i pieją z zachwytu nad tzw. "ociepleniem stosunków" - cokolwiek to znaczy. Najważniejsze pytanie brzmi - czy oni naprawdę mają klapki na oczach, czy tylko udają? Wydaje mi się, że chyba bujają w obłokach.
- Don Mateo
- Juventino
Dlaczego?deszczowy pisze:Nie powinienem w ogóle Ci odpowiadać, ale co mi tam:
Tylko pierwsza pozycja. Wprost po wejściu POstępowego Lisa, i równie POstępowej Środy zaprzestałem czytać, POlityka z Żakowskim odpada, Przekrój z Najszubem (?) również mi się nie widzi.deszczowy pisze: w moim domu czytuje się raczej Newsweeka, Wprost, Politykę i Przekrój. Znasz? Czy lektury spoza Najwyższego Czasu! i Naszego dziennika są Ci obce?
Forza Juve!
- Lypsky
- Juventino
Najsztub obecnie chyba robi u Tomka, się dobrało towarzystwo.Don Mateo pisze: Tylko pierwsza pozycja. Wprost po wejściu POstępowego Lisa, i równie POstępowej Środy zaprzestałem czytać, POlityka z Żakowskim odpada, Przekrój z Najszubem (?) również mi się nie widzi.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady