Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2010, 13:23

Zgnijecie wszyscy w piekle, wy wieprze antypolskie!! Za to, co mówicie o największym zamachu na polskość, od czasów gen. Sikorskiego! Michnik będzie wam rozcinał języki na pół (symbolika zdradzieckiego węża), a Jaruzel obróci wam głowy do tyłu i łzy będą wam ciekły po waszych zdradzieckich zadach, psy moskiewskie!

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2010, 14:11

Mnie z kolei ciekawi sprawa posłanki Blidy. Ostatnio Kalisz naprawdę sensownie wypowiadał się na temat ukrywania dowodów w tej sprawie. Naprawdę niebywałe jest to, że nikt tego aż tak nie nagłaśnia bo od razu widać, że ABW coś kręci. I ciekawe co na ten temat ma do powiedzenia Kaczyński?

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2010, 14:16

Mietson pisze:Mnie z kolei ciekawi sprawa posłanki Blidy. Ostatnio Kalisz naprawdę sensownie wypowiadał się na temat ukrywania dowodów w tej sprawie. Naprawdę niebywałe jest to, że nikt tego aż tak nie nagłaśnia bo od razu widać, że ABW coś kręci. I ciekawe co na ten temat ma do powiedzenia Kaczyński?
Ahahaha, no nie mów ,że dałeś się zmanipulować? Sprawa jest prosta, Blida wiedziała mnóstwo rzeczy, o których nie mogła wspomnieć ABW, więc się zastrzeliła. Jeżeli ktoś myśli ,że agentka ABW zabiła "Panią Basie" to jest na równi z osobami ,którzy twierdzą ,że Tupolewa, zestrzelił Putin z bazooki.
Jakby do mnie przyszli agenci ABW to bym się z nich śmiał ,iż chciało im się tak wcześnie wstawać, a nie szedł do łazienki by się zastrzelić.

Dobrze ,że wspomniałeś o tym temacie, bo od razu przypomniał mi się ten komiczny film na 2 :rotfl:

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2010, 14:39

Sprawa jest prosta, Blida wiedziała mnóstwo rzeczy, o których nie mogła wspomnieć ABW, więc się zastrzeliła. Jeżeli ktoś myśli ,że agentka ABW zabiła "Panią Basie" to jest na równi z osobami ,którzy twierdzą ,że Tupolewa, zestrzelił Putin z bazooki.
Kalisz mówił o tym, że z broni wytarto odciski palców a agentka która ją pilnowała umyła łapy zanim poddano ją testom na obecność prochu na dłoniach. Wspomniał też o paru innych rzeczach, które wskazują na to, że ta sprawa wcale nie musi być taka prosta jak się wydaje.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2010, 14:41

Mietson pisze:Mnie z kolei ciekawi sprawa posłanki Blidy. Ostatnio Kalisz naprawdę sensownie wypowiadał się na temat ukrywania dowodów w tej sprawie. Naprawdę niebywałe jest to, że nikt tego aż tak nie nagłaśnia bo od razu widać, że ABW coś kręci. I ciekawe co na ten temat ma do powiedzenia Kaczyński?
Myślę, że nigdy nie dowiemy się, jak było naprawdę, aczkolwiek daleki byłbym od tezy, że Pani Bilda została, mówiąc kolokwialnie zlikwidowana.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2010, 14:50

Mietson pisze:Kalisz mówił o tym, że z broni wytarto odciski palców a agentka która ją pilnowała umyła łapy zanim poddano ją testom na obecność prochu na dłoniach. Wspomniał też o paru innych rzeczach, które wskazują na to, że ta sprawa wcale nie musi być taka prosta jak się wydaje.
A skąd on niby to wie? Dostał cynk od Boga? Przecież takie farmazony, każdy może powiedzieć :)

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2010, 15:04

Sądzisz, że Kalisz mówi, że na broni nie ma odcisków bez powodu?

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2010, 15:32

Wprawdzie nadal uważam, że katastrofa w Smoleńsku była na 99% nieszczęśliwym wypadkiem, jednak 1% pozostawiam na inne wyjaśnienie, ponieważ:

- próba zamordowania przywódcy sąsiedniego kraju to dla Rosji nie pierwszyzna i nie mówię tutaj o ZSRS tylko o współczesnej Federacji Rosyjskiej vide próba otrucia Wiktora Juszczenki w 2004 roku,
- karząca ręka rosyjskich służb specjalnych jest w stanie dosięgnąć każdego vide otrucie Aleksandra Litwinienki w 2006 roku,
- Rosja to kraj, w którym morderstwa, pobicia i próby zamknięcia ust niezależnym dziennikarzom są na porządku dziennym: "Putinowska Rosja, czyli tam, gdzie rządowy PR zastępuje dziennikarstwo",
- przywódcą kraju jest były funkcjonariusz KGB,
- zgodnie z tym, czego dowiedzieliśmy się z amerykańskich depesz, musi minąć co najmniej pokolenie, żeby Rosja pogodziła się z utratą wpływów, czy też lepiej powiedzieć kontroli nad krajami byłego Bloku wschodniego.

Teraz przejdźmy do kwestii bezpośrednio związanych z katastrofą smoleńską:

- śledztwo w tej sprawie w Rosji nadzoruje kontrowersyjny prokurator Jurij Czajka (wcześniej zajmował się sprawą Politkowskiej i Litwinienki), o którym możecie sobie poczytać więcej w tym artykule: "Prokurator Putina",
- skoro Rosja nie ma nic do ukrycia, to dlaczego do tej pory nie wydała nam czarnych skrzynek,
- dlaczego Rosja nie zabezpieczyła wraku, a nawet go niszczyła: "Klich o niszczeniu wraku łomem: "No troszeczkę taki styl bałaganiarski, bym powiedział. Nie było to celowe"",
- wreszcie, dlaczego Rosja nie wydała nam samego wraku?

Jednak widzę, że niektórzy mają już tak wypalone umysły, że na takiej wyjałowionej glebie żadna samodzielna refleksja nie jest w stanie wykiełkować. Lepiej przecież rzucić żarcikiem, że pilota do lądowania zmusił prezydent Lech Kaczyński za pomocą małego pistoleciku pożyczonego od brata. Pewnie niektórzy nawet święcie w to wierzą. Tak samo jak w ocieplenie stosunków z Rosją :lol:.

Obrazek
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2010, 15:42

Mietson pisze:Sądzisz, że Kalisz mówi, że na broni nie ma odcisków bez powodu?
Ale skąd on to wie? Może ja coś przeoczyłem, masz jakiś link do wypowiedzi prokuratury?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 11:22

Jak co roku 13 grudnia, tak się zastanawiam: czy przedstawiciele Cywilizacji Życia już żądają kary śmierci dla starego człowieka pod jego domem, czy dopiero potem się tam wybiorą, z kamerami ...

Z pozdrowieniami dla.... niektórych!

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 12:18

Dzisiaj jeden z moich wykładowców przypomniał rocznicę wprowadzenia stanu wojennego i zapodał świetny żarcik z tamtych czasów:

Do Poczty Polskiej napłynęło wiele reklamacji na znaczki z generałem Jaruzelskim, które nie chciały kleić się do kopert. Poczta po zbadaniu sprawy odpowiedziała:
- Reklamacji nie przyjmujemy. Trzeba pluć z właściwej strony.

Obrazek
baron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 12:23

Z tego co wiem byli tam już w nocy. Twoim zdaniem czego powinni żądać dla zbrodniarza którego decyzje kosztowały życie wg większości szacunków minimum 100 osób??? To że się zestarzał i dzisiaj jego fizjonomia może wzbudzać litość to powód by przekreślić wszystko jego haniebne decyzje, zapomnieć o nich? Dla zdrajców i zbrodniarzy powinna być sprawiedliwa kara po uczciwym procesie, a tego wszystkiego nie było.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 12:31

Vimes pisze:Dzisiaj jeden z moich wykładowców przypomniał rocznicę wprowadzenia stanu wojennego i zapodał świetny żarcik z tamtych czasów:

Do Poczty Polskiej napłynęło wiele reklamacji na znaczki z generałem Jaruzelskim, które nie chciały kleić się do kopert. Poczta po zbadaniu sprawy odpowiedziała:
Stare. I było modyfikowane w zależności od potrzeb. Były znaczki ze Stalinem, Hitlerem, Mao...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 12:37

deszczowy pisze:
Vimes pisze:Dzisiaj jeden z moich wykładowców przypomniał rocznicę wprowadzenia stanu wojennego i zapodał świetny żarcik z tamtych czasów:

Stare. I było modyfikowane w zależności od potrzeb. Były znaczki ze Stalinem, Hitlerem, Mao...
Profesor też już leciwy, więc nie dziwota.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 12:43

Vimes pisze:
deszczowy pisze:

Profesor też już leciwy, więc nie dziwota.
No, chyba, że tak. Zastanawia mnie natomiast zaperzenie młodych ludzi. Nie mających pojęcia o tamtych czasach i realiach. Ale chcą sadzić, oskarżać, stawiać przed plutonami egzekucyjnymi... I wszyscy chcą krwi. Co ciekawe - w imię krwi przelanej.

Zabawne, że nie mówicie o ofiarach, jakie zginęły podczas zamachu majowego. Było ich nieco więcej niż 100, ale...

ODPOWIEDZ