Iaquinta vs Amauri
- DiaVolO
- Juventino
:rotfl:beka pisze:Amauri przy próbie takiego zagrania by się połamał w 3 miejscach, a potem próbował zaczesać włosy.
Takie coś lubię,zamiast pierdzielić w wywiadach przed kamerami jakim się to nie jest kozakiem lepiej udowodnić to na boisku,tak robi Iaquinta i to mi się podobakaczy19FJ pisze:Moim zdaniem Amauri OUT,
a dlaczego? Ponieważ Vicek może i niby jest słabszy, fakt przemawiają za nimi statystyki, lecz wolę słabszego ( niby ), który ma pewne uczucia do Juve i pieprzy co się da, lecz się stara, niż drewno gorsze niż Vicek, które nie wie czego chce -,-. Niby zapowiada, że strzeli 20 goli, co najmniej ( taki pewniak). Vicek nic nie mówił i stara się strzelać dla Juve i jak na razie lepiej mu to wychodzi.
Vicek zostaje

- darek
- Juventino
Wczorajszy mecz z Romą tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że to Włoch powinien zostać w Juve. Do tej pory uważałem podobnie.
Amauri u mnie nie ma żadnych plusów. Nawet z wyglądu mi się nie podoba. Ja nie widzę w tym zawodniku niczego dobrego. Czasem strzeli bramkę i to chyba tyle. Nie pamiętam żeby strzelił bramkę z odległości większej niż jakieś 13 m od bramki. Poza tym ciągle macha tymi łapami, gada, ma pretensje do wszystkich... Nie wytrzymałbym z takim na boisku.
Iaquinta może nie jest świetnym napastnikiem, ale dzisiejszy mecz pokazał, że warto go mieć. Już nie jeden raz strzelał ważne bramki. Ważne dla mnie jest też to, że stara się, biega, walczy. Bardzo cenie sobie te cechy u piłkarzy.
Nie mam żadnych wątpliwości. Gdybym to ja miał decydować, który z nich zostanie w Turynie, to na pewno byłby to Vincenzo.
Amauri u mnie nie ma żadnych plusów. Nawet z wyglądu mi się nie podoba. Ja nie widzę w tym zawodniku niczego dobrego. Czasem strzeli bramkę i to chyba tyle. Nie pamiętam żeby strzelił bramkę z odległości większej niż jakieś 13 m od bramki. Poza tym ciągle macha tymi łapami, gada, ma pretensje do wszystkich... Nie wytrzymałbym z takim na boisku.
Iaquinta może nie jest świetnym napastnikiem, ale dzisiejszy mecz pokazał, że warto go mieć. Już nie jeden raz strzelał ważne bramki. Ważne dla mnie jest też to, że stara się, biega, walczy. Bardzo cenie sobie te cechy u piłkarzy.
Nie mam żadnych wątpliwości. Gdybym to ja miał decydować, który z nich zostanie w Turynie, to na pewno byłby to Vincenzo.
- francois
- Juventino
Pierwszy do odejścia jest oczywiście Amauri.
Po pierwsze wystarczy spojrzeć na ilość zdobywanych goli. Iaquinta jest drugi w drużynie jeśli chodzi o ilość zdobywanych goli. Po 3 miesiącach sezonu ma ich już 5 w 11 występach, często wchodząc tylko na końcówki spotkań, zdobywając gola średnio co 120 minut.
Po drugie: zarobki. Vicenzo zarabia 2.9 miliona na sezon, a Amauri 4.2 miliona.
Po trzecie Iaquinta nie jest facetem, który strzela focha gdy siedzi na ławce rezerwowych, ale ciężko pracuje na treningach.
Podsumowywując powinien zostać Iaquinta. Będzie dobrym zmiennikiem dla Dzeko w przyszłym sezonie :lol:
Po pierwsze wystarczy spojrzeć na ilość zdobywanych goli. Iaquinta jest drugi w drużynie jeśli chodzi o ilość zdobywanych goli. Po 3 miesiącach sezonu ma ich już 5 w 11 występach, często wchodząc tylko na końcówki spotkań, zdobywając gola średnio co 120 minut.
Po drugie: zarobki. Vicenzo zarabia 2.9 miliona na sezon, a Amauri 4.2 miliona.
Po trzecie Iaquinta nie jest facetem, który strzela focha gdy siedzi na ławce rezerwowych, ale ciężko pracuje na treningach.
Podsumowywując powinien zostać Iaquinta. Będzie dobrym zmiennikiem dla Dzeko w przyszłym sezonie :lol:
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Powinien odejść Iaquinta. Wczoraj było to wyraźnie widać - Amauri rozgrzewając się przy linii bocznej przekazywał kluczowe dla przebiegu spotkania wskazówki taktyczne. Sam Alex Del Piero w milczeniu słuchał chytrych spostrzeżeń Brazylijczyka, które przy dobrym wdrożeniu ich w życie, z pewnością pomogłyby zwyciężyć Rzymian. Amauri Carvalho nie jest ograniczony w swej wiedzy piłkarski jedynie do pozycji napastnika, co widzieliśmy gdy po jego porady zgłosił się Sissoko. Były napastnik Palermo wnosi do zespołu Starej Damy nową jakość taktyczną.
- francois
- Juventino
Ty tak na serioOuh_yeah pisze:Powinien odejść Iaquinta. Wczoraj było to wyraźnie widać - Amauri rozgrzewając się przy linii bocznej przekazywał kluczowe dla przebiegu spotkania wskazówki taktyczne. Sam Alex Del Piero w milczeniu słuchał chytrych spostrzeżeń Brazylijczyka, które przy dobrym wdrożeniu ich w życie, z pewnością pomogłyby zwyciężyć Rzymian. Amauri Carvalho nie jest ograniczony w swej wiedzy piłkarski jedynie do pozycji napastnika, co widzieliśmy gdy po jego porady zgłosił się Sissoko. Były napastnik Palermo wnosi do zespołu Starej Damy nową jakość taktyczną.

:doh:
- Buri
- Juventino
francois - Ty tak na serio myślsz, że Ouh_yeah na serio ?francois pisze:Ty tak na serioOuh_yeah pisze:Powinien odejść Iaquinta. Wczoraj było to wyraźnie widać - Amauri rozgrzewając się przy linii bocznej przekazywał kluczowe dla przebiegu spotkania wskazówki taktyczne. Sam Alex Del Piero w milczeniu słuchał chytrych spostrzeżeń Brazylijczyka, które przy dobrym wdrożeniu ich w życie, z pewnością pomogłyby zwyciężyć Rzymian. Amauri Carvalho nie jest ograniczony w swej wiedzy piłkarski jedynie do pozycji napastnika, co widzieliśmy gdy po jego porady zgłosił się Sissoko. Były napastnik Palermo wnosi do zespołu Starej Damy nową jakość taktyczną.![]()
:doh:

Racja, Amauri jest dla nas istotnym fundamentem wiedzy taktycznej, powinien zostać jak najdłużej na ławce rezerwowych.
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Vojtimar
- Juventino
Jak zamiast 4 milionów będzie zarabiał 500 tys. to może zostać na ławce. Ale jak już ktoś wspomniał, przy wczorajszej bramce Vincezno, Amauri by zdrewniaczył podając piłkę do jednego z kibiców.
Z Juve na dobre i złe!
- Brutalo
- Juventino
Taktyka to pikuś. Najważniejsze są wartości moralne i etyczne, które wraz z Legro wpaja całej drużynie (trenerom też) przed każdym meczem. Drugiego takiego motywatora ze święcą szukać.Buri pisze:francois - Ty tak na serio myślsz, że Ouh_yeah na serio ?francois pisze:Ty tak na serioOuh_yeah pisze:Powinien odejść Iaquinta. Wczoraj było to wyraźnie widać - Amauri rozgrzewając się przy linii bocznej przekazywał kluczowe dla przebiegu spotkania wskazówki taktyczne. Sam Alex Del Piero w milczeniu słuchał chytrych spostrzeżeń Brazylijczyka, które przy dobrym wdrożeniu ich w życie, z pewnością pomogłyby zwyciężyć Rzymian. Amauri Carvalho nie jest ograniczony w swej wiedzy piłkarski jedynie do pozycji napastnika, co widzieliśmy gdy po jego porady zgłosił się Sissoko. Były napastnik Palermo wnosi do zespołu Starej Damy nową jakość taktyczną.![]()
:doh:![]()
Racja, Amauri jest dla nas istotnym fundamentem wiedzy taktycznej, powinien zostać jak najdłużej na ławce rezerwowych.
Na serio i co do sprzedaży... nawet obu można sprzedać. Jest tylko jeden warunek. Zawodnicy za nich nie mogą być gorsi niż oni sami. Jeżeli natomiast miałbym wybrać jednego... heh, ciężko. Rozliczymy ich po sezonie. Lubię ich obu, choć to czasem szorstka sympatia...
- Spadino
- Juventino
Myśle że żaden Juve nie opuści... Tym bardziej że nasz as Alex jest w podeszłym wieku (chociaż gra na wysokim poziomie, to i tak jestem za tym że to najwyższy czas na młodych). Moim zdaniem powinno być tak
Do wylotu
- -----
Zostaje i strzela bramki:
- Alex Del Piero
- Iaquinta
- Amauri
Do wylotu
- -----
Zostaje i strzela bramki:
- Alex Del Piero
- Iaquinta
- Amauri
JUVE PER SEMPRE!
- Pan Mietek
- Juventino
Teraz to chyba nikt nie ma wątpliwości, który jest lepszy. VI zaczyna naprawdę fajnie grać. Wciąż ma problemy ze zrozumieniem przepisu o spalonym ale ostatnio zachował zimną krew pod bramką i zaliczył 2 asysty. A w tym sezonie ma już 6 bramek (2 w LE).
- maati
- Juventino
Moim zdaniem powinien odejsc Amuri ponieważ:
-Mimo iż się stara to mu nie wychodzi.
-Gra słabo jak na piłkarza za którego wyłożono tyle gotówki.
-Poza tym Vicek pokazał ostatnio, że potrafi zdobywac bramki.
-Trzeba go sprzedac jak najszybciej bo jego cena coraz bardziej maleje.
-Mimo iż się stara to mu nie wychodzi.
-Gra słabo jak na piłkarza za którego wyłożono tyle gotówki.
-Poza tym Vicek pokazał ostatnio, że potrafi zdobywac bramki.
-Trzeba go sprzedac jak najszybciej bo jego cena coraz bardziej maleje.
- jsduga
- Juventino
Amauri out, Amauri out, a on jak był, tak jest w naszym klubie i czuję, że wypije nam więcej krwi ( i kasy zresztą też ) niż duńskiej pamięci blondwłos.
Nawet jak się uczepił na głównej stronie forum obok Platiniego ( w sumie pasują do siebie jak Leonardo do Interu
), to nijak się go nie da stamtąd ściągnąć :lol:
A tak po za tym to sprzedać Brazylijczyka jak najszybciej, nawet za pół darmo. Im wcześniej, tym lepiej.
Nawet jak się uczepił na głównej stronie forum obok Platiniego ( w sumie pasują do siebie jak Leonardo do Interu

A tak po za tym to sprzedać Brazylijczyka jak najszybciej, nawet za pół darmo. Im wcześniej, tym lepiej.
„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- juventino2
- Juventino
Statystyki Serie A:
Amauri: 265 minut 0 goli(dwa pełne spotkania)
Iaquinta: 816 minut 4 gole(4 pełne spotkania)
Wystarczy spojrzeć,Amauri wgl. nic mu nie idzie mimo że troche już zagrał.Iaquinta ma też niezbyt dobre statystyki jak na napastnika ale jednak cokolwiek strzela.
Należy podziekować Amauriemu nawet rozwiązanie kontraktu powinno być pomysłem na pozbycie się go.
Amauri: 265 minut 0 goli(dwa pełne spotkania)
Iaquinta: 816 minut 4 gole(4 pełne spotkania)
Wystarczy spojrzeć,Amauri wgl. nic mu nie idzie mimo że troche już zagrał.Iaquinta ma też niezbyt dobre statystyki jak na napastnika ale jednak cokolwiek strzela.
Należy podziekować Amauriemu nawet rozwiązanie kontraktu powinno być pomysłem na pozbycie się go.
- Brutalo
- Juventino
Może Marotta zostawił mu niespodziankę pod choinkąjuventino2 pisze: Należy podziekować Amauriemu nawet rozwiązanie kontraktu powinno być pomysłem na pozbycie się go.
Chociaż w święta byście mu darowali...
Amauri nie odejdzie w styczniu
Amauri nie odejdzie w czerwcu. Zakład ?