Serie A (16): JUVENTUS 2-1 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 16:10

Niewątpliwie bardzo ciężki mecz przed nami z aktualnym wiceliderem Serie A - Lazio, które prezentuje bardzo wysoką (jak na siebie) formę w tym sezonie... Naszym atutem jest oczywiście własne boisko oraz trwająca seria meczów bez porażki... Mam nadzieję ,że mobilizacji nie zabraknie, jeżeli nie to jestem spokojny o wynik... Obyśmy wygrali i wskoczyli na fotel wicelidera ;) Obstawiam podobny wynik jak z Catanią czyli 3-1. Bramki - Krasić, 2x Quagliarella oraz dla gości Mauri.

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 16:25

<<W@jTEk>> pisze:
Ołówek pisze:
Push3k pisze:Całą kolejka ma się odbyć 14 grudnia.
Jakieś oficjalne źródło tej informacji? Z góry dzięki.
Nie ma tego w formie newsa lecz kalendarza który mam na pulpicie...KLIK
Chodziło mi raczej o źródło od Puszka..
Gdyby ten mecz miał być już teraz (jak w tym kalendarzu) to byłby na oficjalnej w NEXT MATCH a tam mamy Lazio..

Obrazek
Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 16:35

Poważny sprawdzian na własnym boisku. Jeśli wygramy to wskakujemy na drugie miejsce. Pepe czy Marchisio? Obaj. Po ostatnim meczu chyba trzeba dać Aquilaniemu odpocząć.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 16:41

Ołówek pisze:
<<W@jTEk>> pisze:
Ołówek pisze: Jakieś oficjalne źródło tej informacji? Z góry dzięki.
Nie ma tego w formie newsa lecz kalendarza który mam na pulpicie...KLIK
Gdyby ten mecz miał być już teraz (jak w tym kalendarzu) to byłby na oficjalnej w NEXT MATCH a tam mamy Lazio..
Tak, ale pytanie czy ten mecz rzeczywiście się odbędzie- FICG nie wystosowała żadnego oficjalnego komunikatu, poza informacją, że trwają ciągle rozmowy z AIC. Tymczasem biletów nie ma w sprzedaży (online- przynajmniej)

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 16:43

To będzie bardzo ważny mecz, wystarczy tylko spojrzeć na tabelę.

Liczę na kolejny udany występ Sorensena, chociaż w ostatnim meczu zdarzały mu się błędy, jednak widać w nim potencjał.

Evangelion

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 17:15

Mecz będzie trudny dla JUVE ale w końcu grają u siebie i powinno być zwycięstwo - moim zdaniem 1:0 dla Bianconerich :wink: pozdrawiam

F. C. POLNISCHE BORUSSEN !

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 18:14

Trzeba pojechać Lazio i wskoczyć na pozycję wicelidera. Rzymianie są do pokonania o ile Nasi dobrze przykryją Hernanesa i najlepiej też Zarate :) Liczę na Traore bo nie mogę już patrzeć na Grosso

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 18:24

Nie ma że boli, ten mecz musimy wygrac. Melo musi się w 100% zajac Hernanesem, aby go odciąc od gry. Sądzę że mecz jest do wygrania, bo co jak co ale na takie mecze motywujemy się bardzo dobrze. Mam nadzieję na występ Traore na lewym boku obrony, i powrót Marchisio. Szkoda troche tych straconych punktów z Romą i Fiorentiną.. :/
Kicek7 pisze:Poważny sprawdzian na własnym boisku. Jeśli wygramy to wskakujemy na drugie miejsce. Pepe czy Marchisio? Obaj. Po ostatnim meczu chyba trzeba dać Aquilaniemu odpocząć.
Właśnie jestem ciekaw, czy Alojzy postawi na Marchisio w środku razem z Melo, czy wróci do podstawowego ustawienia z Marchisio na lewej pomocy? Trochę szkoda sadzac na ławce Pepe, który jest w bardzo dobrej dyspozycji.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 19:04

tabo89 pisze:
Push3k pisze:
<<W@jTEk>> pisze: PS.Wie ktoś coś o meczu CI z Catanią? (bo wg. SJ jest w ten czwartek )
Całą kolejka ma się odbyć 14 grudnia.
Jakieś oficjalne źródło tej informacji? Z góry dzięki.
Włoska wikia i znalazłem też gdzieś wyjaśnienie - kolejka 14, ale Juve i inni grają w innym terminie, bo LE, ale 9 to nie jest. 12 gennaio to 12 styczeń, tak? Chyba wtedy zagramy.
http://it.wikipedia.org/wiki/Coppa_Ital ... se_finale)

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
typkens

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 19:36

Martwi mnie to, że gramy u siebie. Z całym szacunkiem, ale "nasz" stadion jest jakiś pechowy. Oglądając skrót z ostatniego meczu Lazio - Inter zauważyłem, że biancocelesti, owszem byli groźni, ale bez większej rewelacji. Mieli wiele sytuacji, brakowało jednak wykończenia. Zresztą Inter nie jest w najlepszej formie i do tego ma nieco krótszą kadrę niż zwykle.

Moim zdaniem powinniśmy dać sobie radę z obecnym wiceliderem Serie A. Pepe odzyskał swoją lewą nogę, więc liczę na jego dobry występ!

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 20:38

fallweiss pisze:
Ołówek pisze:
<<W@jTEk>> pisze:Nie ma tego w formie newsa lecz kalendarza który mam na pulpicie...KLIK
Tak, ale pytanie czy ten mecz rzeczywiście się odbędzie- FICG nie wystosowała żadnego oficjalnego komunikatu, poza informacją, że trwają ciągle rozmowy z AIC. Tymczasem biletów nie ma w sprzedaży (online- przynajmniej)
Jutro o godzinie 12 odbędzie się kolejna tura rozmów między FIGC a protestującymi. Z pomocą google translate dowiedziałem się tego ze strony FIGC. Pewnie po nich możemy spodziewać się wiążących decyzji. Może po mikołajkach protestujący będą w lepszym humorze ? :pray:
---------------------
Fajnie by było, jak by mecz się odbył. Skoro w czwartek nie ma być meczu, to więcej niż tydzień bez Juventusu podczas sezonu brzmi strasznie :płaczę: . O co oni protestują ? Za mało kasy mają ?
Trzeba uważać na lazio. Są na fali... Ewentualna porażka podłamała by nasze morale. Zwycięstwo z kolei mogło by je znacznie poprawić. Strasznie ważny mecz.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 21:34

Teraz nie ma już, że boli jeśli chcemy powalczyć o Scudetto, to jesteśmy zobligowani ten mecz wygrać. Gramy u siebie powinniśmy dać sobie radę. Kolejna rzecz: powrót MArchisio, Traore zagra na lewej zamiast Grosso, a jak Grygera wróci na prawą ew. Sorensen damy sobie radę z Rzymianami :wink:. Skoro pokonaliśmy jako jedyni z pierwszej 3 Catanię to i Lazio nie będzie dla nas niewiadomo jaką przeszkodą :wink: .

Co do strajku piłkarzy radzę zapoznać się z tym

Jelon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 22:11

Lazio gra dobrze, ale jest według mnie do ogrania, mistrzem na pewno nie będą ale puchary mogą śmiało walczyć, nasi muszą powalczyć o 3 punkty.

esteban

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2010, 19:52

Aqua musi odpocząć a w jego miejsce Marchisio przecież jest to nominalny pomocnik a na skrzydło Pepe.Traore i Sorensen po bokach obrony.Ważny mecz na pewno będzie ciekawy pojedynek,liczę na 3pkt

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2010, 20:04

mecz z cyklu bardzo trudnych. Lazio teraz ogrywa kogo chce i jak chce. jest na fali. będę zadowolony z 1 punkty (3 też bym nie pogardził oczywiście :wink: ) mam trochę sentyment do tego klubu bo kiedyś w górnej części tabeli był widziany regularnie, a to akurat czasy mojego rozkwitu miłości do footballu :)

Zablokowany