LE (gr. A) [05]: Lech 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 15:52

mrozzi pisze:To dopiero artykuł :smile: Wybaczcie... Nie mogłem się opanować :rotfl: Look zwłaszcza na ostatni akapit tekstu i typ :prochno:

http://www.pilka.pl/lech-gra-o-awans
Mnie tam nie przeszkadza takie coś, niech się cieszą i wierzą w Lecha, przecież mają do tego prawo, może i nie jest to zbyt obiektywne, ale można im to wybaczyć w tym momencie. Nie co dzień się zdarza, że do Polski przyjeżdza taki znany klub. Zwłaszcza w momencie kiedy Polska drużyna ma szanse ich wyeliminować, nie to co przyjazd Barcelony w 2008 roku, jedynie na wycieczkę.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 15:53

EDIT: Co do meczu - myślę, że będzie 1:1, ale wierzę w zwycięstwo Juventusu.
Nie ma co - zdecydowany koleś z Ciebie :P

2:0 dla Nas

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 16:11

Dla polskich kibiców Juventusu ten mecz jest ważny. Pytanie tylko jak ważny będzie dla piłkarzy Juventusu? Del Neri zadedykował dzisiejsze spotkanie Scirei, więc mam nadzieję, że podejdą do sprawy na poważnie. Aczkolwiek martwi mnie trochę brak Melo w wyjściowej jedenastce, bo Sissoko jest ostatnio bardzo pokraczny i kompletnie bezużyteczny w grze ofensywnej. Wiem, że to nigdy nie było jego specjalnością, ale teraz wygląda jeszcze gorzej niż zwykle. Jednak powinniśmy ten mecz wygrać. Lech wykorzystał już swój limit szczęścia w pierwszym spotkaniu, które było rozegrane w trudnym dla nas okresie, kiedy przegraliśmy nawet z Bari. Juventus jest ten sam, ale już nie taki sam jak wtedy.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 16:19

A tak swoją drogą, to pytanie do poznaniaków: jak tam z temperaturą? Bo tv straszy odwołaniem meczu.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 16:34

Na chwilę obecną -13 stopni, a do tego wiatr który naprawdę powoduje straszne uczucie chłodu (wg portali 10 m/s) czyli temperatura odczuwalna jest na poziomie -29 stopni jest naprawdę fatalnie. Przepisy UEFA mówią, że jeśli temperatura jest poniżej 15 stopni, lekarze klubowi mogą odmówić gry i wtedy sędzia przełoży spotkanie na następny dzień na godzinę, o której warunki na to pozwalają. Zobaczymy.

Dawniej Virus[Mauro].
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 17:10

Większe ryzyko kontuzji

No to w takim wypadku mamy pewne że ktoś się połamie :/ Chyba że zjedzą duuuużo makaronu :D

Musimy ich rozjechać! FORZA JUVE!!

PS. Skład Lecha na ten mecz:
Kotorowski - Wojtkowiak, Bosacki, Arboleda, Henriquez - Injać, Djurdjević - Peszko, Stilić, Kriwiec - Rudnevs

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 17:43

Zagramy na biało... Niespecjalnie lubię kiedy nasi grają w wyjazdowych kompletach :doh:
Poza tym mam coraz większe przeczucie, że mecz się nie odbędzie :/

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
RDKA

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 17:55

Dlaczego jak ktoś mowi ze Lech wygra lub ze bedzie remis niektorzy rechoczą jak ropuchy..? przypomnijcie sobie co było przy pierwszym meczu i troche pokory... bedzie co bedzie... ale lepiej wyjsc z twarza niezaleznie od wyniku nieprawda?

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 17:55

http://www.eurofutbol.pl/news/146915-Ju ... ej-murawy/

"La Stampa" dodaje, że murawę na stadionie w Poznaniu skrytykował Franco Monetta, który od 17 lat przygotowuje buty dla piłkarzy Juventusu. - Moje pierwsze wrażenie? To jedna z najgorszych muraw, jakie widziałem - stwierdził

Mróz panujący w Polsce jest także powodem żartów. Turyński dziennik zacytował piłkarza Juventusu Simone Pepe, który wchodząc do samolotu. - Mówią, że trzeba przyzwyczaić się do zimna. Jak to zrobić? Ja na przykład spałem w lodówce - powiedział włoski pomocnik.

:rotfl:

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 18:07

ahojekk pisze:Na chwilę obecną -13 stopni, a do tego wiatr który naprawdę powoduje straszne uczucie chłodu (wg portali 10 m/s) czyli temperatura odczuwalna jest na poziomie -29 stopni jest naprawdę fatalnie.
Ile śmiechu było po tym, gdy tuttosport przewidywał -33 stopnie. Jak widać dziennikarze włoscy znają się lepiej na pogodzie niż polscy meteorolodzy :smile: Oni pisząc o tych rzekomo śmiesznych -33 stopniach mieli z pewnością na myśli temperaturę odczuwalną, ciekawe komu jest teraz do śmiechu

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 18:12

dzisiaj o 21:05 mimo niesprzyjających warunków zostanie rozegrany przy ulicy Bułgarskiej mecz LE Lech - Juventus.

Sytuacja kadrowa, nie wygląda najlepiej:

BRAMKA: w LE występuje Manninger a w Serie A Storari, także ten 1 zagra mimo iż dopiero co wrócił po kontuzji i nie jest w formie meczowej ...

OBRONA: nie mogą zagrać boczni obrońcy którzy grają w Serie A Grosso oraz Salihamidzić (nie zostali zgłoszeni do LE) , natomiast kontuzje mają Grygera ,De Ceglie oraz Motta, także boki obrony będą kosmiczne, lewa obrona Traore (kontuzjowany od początku sezonu zagrał przez 45 min z Roma i strasznie się motał ) - prawa obrona Pepe (nominalny pomocnik) lub Camilleri (gracz Primavery nigdy nie grał w 1 drużynie Juventusu), dobrze że przynajmniej stoperzy są z podstawy Chiellini oraz Bonucci.

POMOC: tutaj oczywiście nie może zagrać Aquillani który grał już w tej edycycij LE w Liverpoolu. Na środku zagrają Marchisio oraz Sissoko ( Melo najprawdopodobniej odpocznie na ławce bo ostatnio często gra) skrzydła to oczywiście Krasić oraz Pepe / ( jak cofną go na obronę zagra Lanzafame )

ATAK: kontuzje ma Amauri , natomiast Quagiarella nie może grać (grał w Napoli w tej edycji LE) od początku wybiegnie Alex Del Piero oraz Iaquinta.

Juventus (4-4-2): Manninger - Pepe /Camilleri, Chiellini, Bonucci, Traore - Krasić, Sissoko, Marchisio, Lanzafame - Iaquinta, Del Piero

na ławce sama młodzież z Primavery + Felipe Melo.

Juventus to już nie ta sama drużyna co na początku sezonu nie zgrana , popełniająca masę błędów, tracąca mnóstwo bramek, Luigi Del Neri poukładał te klocki i Juventus jest niepokonany od 13 spotkań licząc Serie A + Le. Jeśli potraktują ten mecz na serio to powinni spokojnie dać radę, oczywiście nie ma lekko, sytuacja kadrowa jaka jest to jest , tylko 3 pkt !

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 18:19

Może mi ktoś powiedzieć, czy na ipli.tv można na żywo obejrzeć ten mecz, czy tam są tylko powtórki?

Z góry dzięki.

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 18:26

chyba można , tak mi się wydaje

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 19:30

francois pisze:Może mi ktoś powiedzieć, czy na ipli.tv można na żywo obejrzeć ten mecz, czy tam są tylko powtórki?

Z góry dzięki.
Oni chyba ostatnio wprowadzili opłaty za oglądanie, ale nie jestem pewien czy na każdy mecz.

dejvid_00

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2010, 20:10

Już nie moge się doczekać.Mam nadzieje że juve od początku nażuci swoje tempo i zdominuje gre w środku pola.Żeby tylko z tego mrozu nie było kontuzji.Wierze że wygramy,my musimy wygrać! TYLKO JUVEEE!!!

Zablokowany