Serie A (13): Genoa 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 14:49

<<W@jTEk>> pisze:VI powinien grać do Fabio albo uderzać a nie kiwać się z bramkarzem.
Strasznie nieporadnie wyglądał idąc sam na sam z bramkarzem. Ech, ten Vicek...

Nasi zagrali jakieś 30 minut, później solidna obrona i piknikowe wypady do przodu. Kiedyś w księgarniach pojawi się książka "Milos Krasic, czyli jak stanowiłem 90% siły ofensywnej Juventusu". Ja rozumiem, że Krasic jakiś czas nie grał i jego radość po strzeleniu gola była ogromna, ale z Naszymi problemami kadrowymi nie jest wskazane zbieranie żółtych kartek za zdejmowanie koszulki.

Trochę dziwnie jest. Mamy półtora napastnika i jednego skrzydłowego a bramki wpadają. Mamy dziurawą na bokach obronę a goli wielu nie tracimy. Teraz pytanie czy zimą wzmocnić atak czy obronę :think:

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 14:49

O to chodzi, ciężki teren, 3 punkty na koncie, oby Napoli dzisiaj się potknęło. Jak dla mnie - Del Neri bardzo dobry trener.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 14:50

Dobry mecz w wykonaniu całej drużyny. Jedni grali lepiej, drudzy trochę gorzej, podsumowując, wyszło zdecydowanie na plus.

Bardzo podobał mi się środek pomocy. Melo z Aquilanim, byli dzisiaj niezwykle pewni w tym co robili. Wszystko było, przemyślane, praktycznie każde podanie precyzyjnie. Po prostu SUPER. Szczególnie Melo w ostatnich meczach zrobił tak ogromny postęp, że tylko się cieszyć :)

Kolejny do wyróżnienia to oczywiście Krasic. Dobry mecz w jego wykonaniu. Jeśli patrzyć na to, że dopiero co wrócił po kontuzji to nawet bardzo dobry. Kilka razy "urwał" na swoim skrzydle, szczególnie udane wejście przy strzelonym golu i prawie asyście dla Iaquinty :)

Chciałem zauważyć także dobrą postawę Sorensena. Mimo kilku niecelnych podań, w obronie bez zarzutu :) Można chyba patrzyć optymistycznie na jego przyszłość.

Poważnie zastanowiła mnie zmiana Sissoko za Krasica. Dokładniej to, czemu nie wszedł wtedy Hasan. W końcu to ten drugi jest skrzydłowym a nie Momo. Malijczyk na początku miał kryzys. Praktycznie co dotknięcie piłki to zaliczał stratę. Na szczęście po przejściu do środka, wyglądało to już lepiej. Tak czy siak przy obecnej dyspozycji jego i Melo, chyba nikt nie ma wątpliwości kto jest etatowym pierwszoplanowym graczem a kto jest zmiennikiem ;)

No i to by było chyba na tyle :P

AVE Juve !!!

ObrazekObrazekObrazek
karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 14:56

Bardzo cieszą wywiezione z 3 punkty z ciężkiego terenu. Dobra postawa Krasicia i Storariego, który jak zwykle pokazał klasę zastępując Buffona. Forza Juve.

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 15:02

Hurra :happy: ale te punkty cieszą, z taką grą za tydzień rozwalimy Fiore :twisted:

Zwycięzców się nie krytykuje, każdy miał w nim swój udział :smile:

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 15:04

Mecz średniany. wynik dobry, było słychać miejscami naszych.
...a zwłaszcza

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 15:10

Mecz sredniawy ?

:lol:

To co Wy mowiliscie kilka meczow temu jak nasi grajkowie kopali sie w czoło przy byle okazji.

Teraz jest organizacja, kazde podanie przemyslane, umiejetne przetrzymywanie pilki, ladne akcje Krasica i Marchsio po skrzydle.

Od 2-3 meczy to jest Juventus na ktory bardzo dlugo czekalem.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 15:15

white_wolv pisze: Od 2-3 meczy to jest Juventus na ktory bardzo dlugo czekalem.
Gdyby to był Facebook dałbym przy Twoim komencie lubię to :smile:

Szczęście sprzyja lepszym, jak to zwykło się już mówić, a w tym spotkaniu rzeczywiście grało po naszej stronie, choć nie można powiedzieć, że rozdawało karty.

Bardzo dobra gra nie zmienia jednak faktu, że potrzebujemy na gwałt napadziora i skrzydłowego. Z całym szacunkiem dla Claudio - nie jest i nie będzie on skrzydłowym, umiejętności mu nie odmawiam, ale to zwyczajnie nie jego pozycja i basta.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 15:15

Del Neri w przeciwieństwie do Ranieriego przynajmniej widzi, że coś jest nie tak i wyciąga wnioski. Miałem tu na myśli gre Sissoko na prawej stronie. W tym momencie gra ofensywna na tej stronie nie istniała.

Iaquinta, gdyby był bardziej zwinny, to moglibyśmy wygrać to co najmniej 3:0.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 15:21

Fajny, szybki mecz od bramki do bramki i co najważniejsze wygrany przez Juve na 0 z tyłu! Jestem bardzo zadowolony. Pierwsza połowa w naszym wykonaniu świetna, w drugiej już obniżyliśmy loty, tempo siadło, ale cały czas się coś działo.

Wg. mnie najlepszy na boisku Melo. Chłop jest świetny w tym sezonie!
Fajnie Aqua i Marchisio. Krasić na początku nie mógł dobrze wejść w mecz, ale poźniej już grał fajnie.
Sorensen? Kolejny bardzo dobry występ. Nie wiem czy zauważyliście, ale w drugiej połowie Fred częściej powstrzymywał akcje, wybijał piłki przeciwnika niż Bonucci... Cholernie liczę na tego piłkarza, że się rozwinie jak Chiellini i w przyszłości to on będzie naszym podstawowym stoperem.(wiem, wiem rozmarzyłem się :prochno: )

Sissoko - coraz bardziej skłaniam się nad pozbyciem się tego piłkarza... :(

Wygrana, zero z tyłu - lepiej być nie mogło!
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2010, 15:22 przez Kubba, łącznie zmieniany 1 raz.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 15:22

mrozzi pisze:Jestem pod OGROMNYM wrażeniem gry Sorensena, chłopak bezproblemowo radził sobie z rajdami Criscito, do tego grał niezwykle dojrzale, nie wykopując piłki gdzie popadnie. Widać wyraźnie, że jest bardzo pewny siebie, a to niezwykle istotne w defensywie. Odpada nam jedno wzmocnienie?
W grze defensywnej z pewnością zaprezentował się świetnie. Chyba nawet nie pozwolił się nikomu minąć? Jednak parę razy adresat jego podań był nieznany. Jeżeli popracuje nad tym elementem gry to będzie z niego co najmniej solidny piłkarz ligowy.
mrozzi pisze:In minus z całą pewnością Vicek, który miał problem ze sklejaniem futbolówki, do tego nie wykorzystał kilku znakomitych sytuacji. Bardzo źle moim zdaniem Momo, który nie grał sporo, ale kilka razy naraził nas na niebezpieczną kontrę i również nie grzeszył dobrym przyjęciem. Reszta bez zarzutu, a Felipe, Alberto i Milos zasłużyli dzisiaj na oklaski.
Melo i Krasić zagrali bardzo dobre zawody, ale Aquilani był dzisiaj bezbarwny. Być może przemęczył się w reprezentacji. A co do Vicka, to i tak przekonuje mnie bardziej niż Amauri. I powtórzę to po raz kolejny, Iaquinta kosztuje nasz budżet o 1,7 mln euro rocznie mniej.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 15:25

Taaak, tylko jestem ciekawy, jakie będą głosy, jeśli mecz z Violą będzie niezadowalający...

Parma prowadzi z Lazio:)

A Chievo z Interem
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2010, 15:30 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 15:29

Widac bylo ze gramy o 3 pkt a nie o styl, i wsumie dobrze bo najwazniejsze sa pkt, moglo byc i powinno co najmniej 3:0 ale fatalna postawa Vicka i zmarnowany rajd Grosso przez Marchisio - a szkoda.

Powiedzcie mi skad jest ten 18-letni Sorensen?? Bohater wg mnie tego meczu, wiekszosc akcji szlo jego strona a on niepopelnil nawet 1 bledu, nie ma sie co czepiac ze nie podawal najlepiej bo to jest nominalny srodkowy obronca wiec nie wymagajmy od chlopaka wszystkiego.

Jeszcze raz man of the match Sorensen i cala kupa szczescia po naszej stronie.

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 15:34

Mi w tym meczu najbardziej zaimponował Storari, zagrał naprawdę pewnie i bezbłędnie. Jego obrony strzałów Kharij i (chyba) Destro w drugiej połowie plus pewne wyjście z bramki na samym początku meczu gdzie powstrzymał jednego z graczy Genui mogły zaimponować. W porównaniu ze strasznie niepewnym Eduardo (który jest pierwszym bramkarzem Portugalii) Storari był dziś ostoją spokoju. Oprócz Vicka i Sissoko ogólnie wszyscy dziś na plus, pewnie i dobrze :-D

PS wykupić Duńczyka :prochno:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 15:41

cerb pisze:Powiedzcie mi skad jest ten 18-letni Sorensen?? Bohater wg mnie tego meczu, wiekszosc akcji szlo jego strona a on niepopelnil nawet 1 bledu, nie ma sie co czepiac ze nie podawal najlepiej bo to jest nominalny srodkowy obronca wiec nie wymagajmy od chlopaka wszystkiego.

Jeszcze raz man of the match Sorensen i cala kupa szczescia po naszej stronie.
Sorensen zagrał bardzo dobrze, ale z tym "man of the match" to już przesada :wink:.

Obrazek
Zablokowany