Wszystko o Squadra Azzurra
- ewerthon
- Juventino
Zastanawia mnie także, dlaczego nie ma Marco Storariego. Widać, że Prandelli tak jak Lippi ma swoich ulubieńców, bo nie mówcie mi, że ci wszyscy trzej bramkarze są od niego lepsi.Brutalo pisze:W związku z towarzyskim meczem między Rumunią a Italią Prandelli powołał :
Bramkarze: Mirante (Parma), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna);
4 Juventino powołanych, ciekawe czemu brakuje Giorgio.
- Brutalo
- Juventino
W towarzyskim ?jakku1 pisze:Jakies zawieszenie?Brutalo pisze: ciekawe czemu brakuje Giorgio.
Nie lepsi, ale młodsi. Cała kadra generalnie wydaje się być odmłodzona w stosunku do grupy, na którą stawiał Lippi. To chyba dobrze...ewerthon pisze:Zastanawia mnie także, dlaczego nie ma Marco Storariego. Widać, że Prandelli tak jak Lippi ma swoich ulubieńców, bo nie mówcie mi, że ci wszyscy trzej bramkarze są od niego lepsi.Brutalo pisze:W związku z towarzyskim meczem między Rumunią a Italią Prandelli powołał :
Bramkarze: Mirante (Parma), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna);
4 Juventino powołanych, ciekawe czemu brakuje Giorgio.
- Łukasz
- Juventino
Fajnie, że Balza dostał wreszcie szansę. Oby jej nie zmarnował. Kielon jest liderem tej kadry, po co go przemęczać. To świetny mecz, żeby przetestować Ranocchię.
- Il Fenomeno
- Juventino
Mialem napisac dokladnie to samo co Lukasz. Mam nadzieje, ze Ranocchia w pewni wykorzysta ta szanse. Warto zauwazyc, ze w kadrze zadebiutuje Argentynczyk Ledesma. I co cieszy najbardziej - brak powolania dla Pepe.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
To raczej powinno być pytanie, które ja sobie zadanie oglądając jego grę w ostatnim czasie. Taki lewy obrońca byłby dla nas zbawieniem.zoff pisze:Balza w kadrze.. dlaczego nie jest już Juventino!!
Prandelli trochę chyba przejrzał na oczy jeśli chodzi o ofensywę. Brak Iaquinty i Pepe to duże wzmocnienie.
- Łukasz
- Juventino
Prandelli za swojej (krótkiej) kadencji ani razu nie powołał Iaquinty.szczypek pisze: Prandelli trochę chyba przejrzał na oczy jeśli chodzi o ofensywę. Brak Iaquinty i Pepe to duże wzmocnienie.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
A no rzeczywiście, mój błąd. Tak czy inaczej, ma oczy, że go nie powołuje.Łukasz pisze:Prandelli za swojej (krótkiej) kadencji ani razu nie powołał Iaquinty.szczypek pisze: Prandelli trochę chyba przejrzał na oczy jeśli chodzi o ofensywę. Brak Iaquinty i Pepe to duże wzmocnienie.
Nieobecność Cassano to spora szansa dla Barwuaha. Ciekawie jak ją wykorzysta.
- Vincitore
- Juventino
To chyba najbardziej cieszy. Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to obecnie najlepszy włoski lewy obrońca. Szybki, silny, nieźle trzymający się na nogach, z ciągiem na bramkę. Wciąż nie do odżałowania patrząc na to czym my możemy postraszyć na lewym bloku naszej defensywy.Łukasz pisze:Fajnie, że Balza dostał wreszcie szansę.
Diamanti zdecydowanie na to powołanie zasłużył i nie piszę tego przez pryzmat jego świetnej gry w meczu z nami tydzień temu, to po prostu od jakiegoś czasu bardzo dobry gracz.
- Łukasz
- Juventino
Balza zagrał tak, jak grywał jeszcze w Juve - ładnie podłączał się do ofensywy, ale zostawiał dużo miejsca z tyłu. Bonucci bardzo niepewnie (Ranocchia prezentował się solidniej), Ledesma słabo. Mauri jest fajną opcją na półlewą pomoc, Aqua pokazał że może być pełnowartościowym zmiennikiem Pirlo (po przesunięciu na trequartistę w drugiej połowie grał gorzej, brakuje mu szybkości na ofensywną pomoc), a Pirlo pokazał, że wciąż jest liderem tej kadry. Ot, taka lekcja poglądowa.
- PrzemasJuve
- Juventino
Stuosobowa grupa ultraprawicowych kibiców Azzurrich buczeniem i gwizdami reagowała na każde dotknięcie piłki przez czarnoskórego Mario Balotellego, którego rodzice pochodzą z Ghany. 20-letni piłkarz Manchesteru City w drużynie narodowej zadebiutował w sierpniu. Gdy występował w Serie A w barwach Interu Mediolan wielokrotnie skarżył się na rasistowskie zachowania fanów.
tak apropos meczu...
tak apropos meczu...
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Łukasz
- Juventino
Tu coś masz, ale to byle jak jest zrobione:zoff pisze:Ma ktoś może skład Italii U21 i ew. zmiany?
http://www.transfermarkt.de/de/italien- ... 63918.html