Serie A (12): JUVENTUS 1-1 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 23:38

Marian. pisze:
Elo Melo:) pisze:
Marian. pisze:Sorensen? Trzeba go wykupić - chłopak nie zagrał dziś źle, ale lepiej prezentuje się na środku obrony, w moim odczuciu - będą z niego ludzie.
Sorensen chłopie to nasz zawodnik pod koniec letniego mercato kupiliśmy go do Primavery :wink:.
Myślałem, ze go wypożyczyliśmy z opcją pierwokupu, bez kitu :shock: Ale jak tak, to jeszcze lepiej :D
A jednak masz rację :smile: Mea culpa :oops:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 23:59

pan Zambrotta pisze:Non lasciare speranza ;)
Speriamo 8)
Przy okazji graty z okazji 3 paczek postów :smile:

Szkoda tego wyniku, bo mecz można było wygrać i spokojnie przyglądać się jutrzejszym derbom Mediolanu. Nasza sytuacja nie jest zła, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę problemy z kontuzjami. Moim zdaniem remis jest niesprawiedliwy, bo najzwyczajniej w świecie graliśmy lepiej - Roma ograniczała się do niewielu sytuacji, choć nie tak to chyba miało z ich strony wyglądać. Było wyraźnie widać, że naszym skrzydła podcięła bramka Tottiego tuż przed przerwą - do tego momentu cisnęliśmy aż miło.

Na duży plus Melo (jedynie w defensywie, choć i tak nie ustrzegł się błędów), Pepe (ładnie kręcił rywalami) i AQUILANI. Alberto niewątpliwie MVP pierwszej połowy, w drugiej zabrakło już widocznie sił na kontynuowanie tak dobrej gry. Bardzo dobre spotkanie także i Fabio. Vicek poza CUDOWNĄ bramką nic ciekawego nie pokazał. Aha... Jest jeszcze kwestia Sorensena oraz Traore. Ten pierwszy mile mnie zaskoczył, kilkukrotnie co prawda fatalnie podawał, ale był pewny w destrukcji, nie bał się pojedynków z doświadczonymi rywalami. Traore przeszedł raczej obok meczu - raz popisał się fantastycznym czyściutkim wślizgiem, ale wyraźnie potrzebuje jeszcze sporo czasu, aby się wdrożyć w nasz system.

Remisy w takich pojedynkach zawsze trzeba brać pod uwagę. Szkoda niewykorzystanych sytuacji, ale do końca sezonu jeszcze mnóstwo kolejek i wszystko jest możliwe. Mam dobre przeczucie :wink:

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 00:02

Fajny szybki mecz, dość wyrównany. Szkoda, że nie udało się wygrać, ale dobry i jeden punkt. Co do sędziego - nie były zbyt udane zawody Rizzoliego...

Najlepszy u Nas zdecydowanie Aqua... Gość ma fantastyczny przegląd pola. Szkoda, że jego strzał został zablokowany.
Sorensen - dobre spotkanie. Większych błędów nie widziałem - może tylko to, że na 25-30m podał piłkę prosto po nogi piłkarza Romy. Oby się chłopak rozgrywał. Praktycznie każda wysoko piłka jego. Fajnie.
Pepe - biegał jak szalony. Dziś bardzo przypadł mi do gustu jego występ i całe zaangażowanie.
Del Piero - straszna kicha. Bardzo słaby występ Naszego kapitana...
Amauri - standard. Lipa na maksa...
Traore - po za udanym wślizgiem, strasznie nie pewny, masa niecelnych podać. Grosso to on nie jest :smile:

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 00:30

DiaVolO pisze:To w końcu Amauri blokował czy Burdisso bo nie widziałem dokładnie !
Założę się, że to Amauri...

Fajny mecz, szkoda tylko że remis...Choć patrząc na ten wynik z perspektywy ilości nieobecnych zawodników w naszym zespole, to nie ma co się rozczulać. Dobry i ten punkcik:) Ciekawe jak jutro nam się inne mecze ułożą.
Chciałbym trochę wtrącić na temat niektórych piłkarzy:
Sorensen: z tyłu całkiem nieźle, nie popełnił raczej jakiegoś rażącego błędu, ale za każdym razem gdy dostawał piłkę ja bałem się co będzie dalej. Troszkę niepewny z grą do przodu. Może coś z niego będzie, ale nie popadałbym w hurraoptymizm...
Traore: wydaję mi się, że za bardzo skupia się na ataku. W sumie nie zagrał jeszcze w tym sezonie, zobaczymy co z niego wyrośnie.
Quagliarella: chyba nikt w tym meczu się tyle nie nabiegał. Bardzo mi się podoba Jego gra. Biega, walczy, szarpie strzela. Super!
Chiellini: profesor:) Nie popełnił żadnego błędu, czyścił wszystko.
Aquilani: wydaję mi się, że zagrał troszkę gorzej niż do tej pory...
Del Piero: zawiodłem się. Wszedł i praktycznie NIC nie zrobił. Kiwał się, próbował wymuszać faule (no ok, pare razy mu się udało), ale gdy był przy piłce to bałem się prawie tak jak w przypadku młodziutkiego Sorensena. Chyba lepiej byłoby, gdyby na boisku został Iaquinta.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 00:38

darek pisze: Chiellini: profesor:) Nie popełnił żadnego błędu, czyścił wszystko.
Za to sędzia popełnił, po tym jak wyrżnął Mexa.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 00:44

Remis cieszy i zarazem martwi, jest pewien nie dosyt, ale przy naszej ilości kontuzji... Teraz życzyć jedynie powodzenia w kolejnych kolejkach.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 00:46

Szkoda straconej bramki, ale jakiegoś zbytniego dramatu nie ma. Cieszy dobra gra w pierwszej połowie, trochę szkoda, że nie udało się czegoś strzelić w drugiej to myślę, że to by załatwiło sprawę. Nieźle pomoc, ale rzeczywiście brakuje bardzo Krasica na skrzydle, momentami wygląda to bardzo nieporadnie w ataku. Iaquinta naprawdę niezły gol, dobrze Qualia, natomiast Del Piero wyraźnie zmęczony- statystyki wskazują, że ten mecz był 16(mniej ma nawet Kielon !!) dla Il Capitano w tym sezonie- co prawda to nieco koło 900 minut, ale i tak najwięcej z całej formacji. Del Neri musi w końcu dać trochę odsapnąć, może teraz z Genuą na samą końcówkę przygotować Alexa i szykować go na Violę i decydujące starcie z Lechem..

Jutro będziemy wiedzieć więcej, ale dobrze że trzymamy wciąż dystans i już po raz kolejny jesteśmy póki co niepokonani.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 08:44

Łukasz pisze:
darek pisze: Chiellini: profesor:) Nie popełnił żadnego błędu, czyścił wszystko.
Masz rację, ale chyba przyznasz, że poza tym nie popełnił żadnego błędu...

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 09:01

darek pisze:
Łukasz pisze:
Masz rację, ale chyba przyznasz, że poza tym nie popełnił żadnego błędu...
Ja przyznam. Problem w tym, że Mexes zakręcił nim jak dzieckiem we mgle i 90% sędziów podyktowałaby karniacza... Stoper klasy Kielona nie ma prawa robić takich rzeczy.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 09:26

Po raz kolejny potwierdzają się problemy ze skutecznością :roll: Gdyby swoje okazje wykorzystali Iaquinta, Quagliarella, Melo lub Marchisio to 3 punkty byłyby nasze.

Z meczu na mecz zadziwia mnie Sorensen. Może dzięki niemu w Juve w końcu zacznie się stawiać na juniorów :pray:

Traore wszedł na drugą połowę i wg mnie prezentował się dobrze w destrukcji, ale był mało aktywny w ofensywie. Miało być przecież odwrotnie :whistle:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 09:44

Mnie ten remis bardziej smuci niż cieszy...mogliśmy ten mecz wygrać, Roma w drugiej połowie nie istaniała w ataku ani jednej setki po naszej stronie szkoda okazji Marchisio i Aquilaniego :(
Co do Amauriego wszedł i nic nie zrobił :angry: (OUT!)
Sorensen kolejny dobry mecz, zyskaliśmy nowego obrońce ?

Sędzia popełnił dużo błędów na naszą niekorzyść.

Mam nadzieje że Lazio i Milan zremisują wtedy zostanie tak jak było...

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 10:08

Nie będę pisał o wszystkich, wyróżnię:

Storari - brawo! Nie jestem tak pewien czy po powrocie Buffona powinien iść na ławkę. Gra bardzo ale to bardzo pewnie. Patrząc na chwilę obecną to chyba 2 tak dobrze trafiony transfer po Krasicu.

Sorensen - W odbiorze ok, ale jego podania to KATASTROFA!. Gościu zaliczył chyba z 5 podań do przeciwnika. Nie ważne czy młody, że to jego poczatek w Juve, tacy piłkarze nie powinni grać w 1 składzie.
Środkowy obrońca z niego będzie dobry ale boczny w żadnym wypadku.

Aquilani - takiego profesora środka pomocy nam trzeba, mam nadzieję że się nie połamie i będzie zaliczał więcej tak udanych występów. Szkoda, że w 2 połowie przygasł...

FabioQ - Zawsze go podziwiałem za strzały z woleja - tak jak pod koniec meczu z Romą. Udowadnia, że zasługuje na 1 skład -obok Dzeko(?)

Amauri Drewinho Padako de la Pena odejdz z naszego klubu i kalecz gdzieś indziej bo patrzeć się na Ciebie nie da. On nic nie wnosi do składu, przez niego ze składu sporo ubywa tak jak przez Grygere sezon temu.

Del Piero - pierwszy tak nie udany mecz naszego kapitana.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 10:23

Szkoda remisu jak i tego, że to Roma praktycznie dyktowała tempo gry na naszym stadionie. Alberto normalnie cud miód i jak go nie wykupią to się powieszę. Sorensen zagrał kapitalnie jak na młodzika nie na swojej pozycji. Melo coś cieńko a Alex zagrał swoje czyli nic poza tym, że nie strzelił bramki. On jest raczej takim już hamulcem do rozwoju klubu i w zimie powinni sprowadzić jakiegoś młodego obiecującego do napadu nie koniecznie za dużą kasę.

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 10:52

gawron pisze:Ślę sowite propsy do Amauriego, który niczym rasowy rzymski obrońca dzielnie bronił bramki przeciwników przy strzale Aquilaniego.
DiaVolO pisze:To w końcu Amauri blokował czy Burdisso bo nie widziałem dokładnie !
Amauri NIE zablokował tego strzału Aquilaniego, tylko obrońca As Roma.

@gawron zobacz jeszcze raz powtórki.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Filip

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 10:59

Buri pisze:
gawron pisze:Ślę sowite propsy do Amauriego, który niczym rasowy rzymski obrońca dzielnie bronił bramki przeciwników przy strzale Aquilaniego.
Amauri NIE zablokował tego strzału Aquilaniego, tylko obrońca As Roma.

@gawron zobacz jeszcze raz powtórki.

Co nie zmienia faktu, że grał totalny piach i nic swoją osobą nie wniósł do gry...

Zablokowany