Serie A (12): JUVENTUS 1-1 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
typkens

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 00:53

Imo zagra na lewej Fabio, na prawej Hasacz. Wynik 7-1 dla Starej Damy. Grosso i Salihamidzić po hattricku, 1 dołoży Quagliarella, o! Dla Romy strzeli... Julio Sergio z piąty po rzucie karnym!

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 01:05

Ciekawy scenariusz,na pewno dodałby smaku widowisku 8) Oby nie skończyło się tylko jak w tamtym sezonie :P

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 10:48

"troszkę" nie w temacie ale przy okazji tego meczu potwierdza się teza, że C+ zaczyna trochę zaniedbywać i marginalizować Serie A. Meczu z interem nie było w HD, meczu z Milanem nie było w HD no i meczu z Romą też nie będzie. Rozumie, że gdy gra ktoś z czołówki z jakimiś ogórkami to nie puszczają ale takie klasyki?

Mecz musi być wygrany, innej opcji nie przyjmuję :wink: Chcąc nie chcąc raczej na pewno zobaczymy dziś debiut Traore

E.
wagner pisze:czego w kadrze meczowej nie ma Motty? :whistle: coś mnie ominęło? jakaś kontuzja? czy liczba kartek przekroczona? :?
siedzi za kartki
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2010, 11:05 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 11:03

czego w kadrze meczowej nie ma Motty? :whistle: coś mnie ominęło? jakaś kontuzja? czy liczba kartek przekroczona? :?

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 11:07

mateo369 pisze:C+ zaczyna trochę zaniedbywać i marginalizować Serie A. Meczu z interem nie było w HD, meczu z Milanem nie było w HD no i meczu z Romą też nie będzie. Rozumie, że gdy gra ktoś z czołówki z jakimiś ogórkami to nie puszczają ale takie klasyki?
Ale za to Barcelona-Real pod koniec listopada puszczą w HD! :whistle: Co zrobisz... Masz zupełną rację, dobrze jednak, że w ogóle coś puszczają.

Co do samego meczu - dzisiaj mają szansę stanąć naprzeciw siebie chyba dwie ostatnie legendy włoskiej piłki: Del Piero i Totti. Obaj z resztą ładnie słodzą sobie nawzajem przed tym meczem i przyznam, że ich obecność w tym spotkaniu na pewno dodaje temu meczowi smaku. Do tego Ranieri na ławce, ale to już odrębna historia. Liczę na 2:0 dla nas, choć nie obraziłbym się, gdyby nawet było 2:1.
wagner pisze:czego w kadrze meczowej nie ma Motty? :whistle: coś mnie ominęło? jakaś kontuzja? czy liczba kartek przekroczona? :?
Pauzuje za kartki.

rafal-1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 13:18

Mam nadzieję, że mecz będzie ciekawy. Prawdopodobnie nie będę oglądał całego meczu, ale i tak zwycięstwo mile widziane :wink: Roma jest zaraz po Juve w tabeli, więc wypadałoby zdobyć tu 3pkt... Przy okazji tego meczu, cieszą kolejne powroty kontuzjowanych (choć pewnie i tak nie zagrają...). Stawiam na 3:1 dla Juve, bramki...nie ważne :) ...

pelbel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 14:19

mateo369 pisze:"troszkę" nie w temacie ale przy okazji tego meczu potwierdza się teza, że C+ zaczyna trochę zaniedbywać i marginalizować Serie A. Meczu z interem nie było w HD, meczu z Milanem nie było w HD no i meczu z Romą też nie będzie. Rozumie, że gdy gra ktoś z czołówki z jakimiś ogórkami to nie puszczają ale takie klasyki?
Tłumaczą się, że nie ma takiej transmisji, więc nie mają skąd wziąć HD :D
Natomiast dostają już taki nagrany materiał po meczu. Powtórki już są w HD.

Co do meczu. Jeśli trzy bramki strzelone przez Romę dadzą nam 3 punkty, to dla mnie może być. Nie interesuje mnie jak, ile, kto. Chcę starego dawnego Juventusu 1-0 Turyn.

juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 15:11

Macie rację, nieważne jakim wynikiem byle 3 punkty.
Pojedynek na linii Totti-Del Piero dodaje smaku jakby to były małe derby.
Ranieri faktycznie z niechęcią jedzie do Turynu po tym jak go potraktowali.
Mamy szansę na fotel w-ce lidera jeśli Inter zaliczy remis z Milanem.
Trzeba wykorzystać okazję.
Do Boju Juve!

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 15:34

juventusprzemek pisze: Mamy szansę na fotel w-ce lidera jeśli Inter zaliczy remis z Milanem.
Jeżeli jeszcze Lazio zremisuje z Napoli. Przepraszam. Jeżeli Lazio zremisuje z Napoli to będzie miało 23 punkty, a Napoli 22, więc ex equo z Napoli trzecie miejsce.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2010, 15:36 przez Simi, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 15:34

pan Zambrotta pisze:
Ode mnie masz za to nawet i ze 100 :D Dawno się tak nie uśmiałem :rotfl: Bravo! 8)

Co do samego spotkania. Odpowiedniej motywacji nie powinno zabraknąć i nie zabraknie w takim meczu. Mam nadzieję, że uda nam się wygrać. Jeśli tak, w niepamięć odejdzie pseudo-pojedynek z Zebinami. Dzięki derbom Mediolanu możemy odrobić (lub nie) troszkę punktów do lidera, do tego przeskoczyć Inter. Oby.

pcpcpc

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 16:14

20:45 13.11.2010 Juventus Turyn - AS Roma - Liga Włoska w necie Piłka Nożna
http://transmisje-sportowe.cba.pl/viewt ... ?p=350#350
lub
http://naszsport.iq24.pl/default.asp?gr ... 5&nr_str=1

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 16:31

mrozzi pisze:
pan Zambrotta pisze:
Ode mnie masz za to nawet i ze 100 :D Dawno się tak nie uśmiałem :rotfl: Bravo! 8)
Tekst o "topiących się młodych" w Vinovo moim zdaniem nie przystoi w takiej formie... Gdyby nie to, faktycznie zabawne.

Mamy niezwykle emocjonujacy początek sezonu, tabela ligi jeszcze się na dobre nie ustabilizowała, a za nami będą juz pojedynki z interem, Milanem i Romą. Nie mogę się doczekać dzisiejszego spotkania, mam nadzieję, że nasi zagrają z takim pazurem, jak w wymienionych przeze mnie wcześniej pojedynkach. Patrząc na listę powołanych pomyślałem sobie, że nasz skład jest już prawie najmocniejszy, po czym zdałem sobie sprawę, że będziemy musieli poradzić sobie bez najlepszego bramkarza, wszystkich lewych obrońców, jak i prawych (Grosso i Hasana nie traktuję tutaj jak zawodników normalnej kadry, bo zostali odsunięci, a Traore prawdopodobnie nie da rady zagrać całego meczu na pełnych obrotach), najlepszego środkowego pomocnika, i najlepszego skrzydłowego. To mocne uszczerbki, nadal mamy szpital, ale przynajmniej w jedenastce są sami ludzie, których twarze znam, a to ostatnio nie takie oczywiste.
Motywacja, motywacja i jeszcze raz zaangażowanie. Tego nam będzie dziś potrzeba. I na to, prawdopodobnie, możemy liczyć.
Będzie dobrze!

juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 16:49

Simi pisze:
juventusprzemek pisze: Mamy szansę na fotel w-ce lidera jeśli Inter zaliczy remis z Milanem.
Jeżeli jeszcze Lazio zremisuje z Napoli. Przepraszam. Jeżeli Lazio zremisuje z Napoli to będzie miało 23 punkty, a Napoli 22, więc ex equo z Napoli trzecie miejsce.
Fakt masz rację ja pisałem swoją wypowiedź na podstawie tabeli Serie A z wp.pl gdzie nie zaktualizowali tabeli po 11 kolejce.( http://sport.wp.pl/kat,2193,kategoria.html).
Ale zapowiada się kolejka, już nie da się wytrzymać do 20:45.
Forza Juve!

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 17:34

Mati pisze: Tekst o "topiących się młodych" w Vinovo moim zdaniem nie przystoi w takiej formie... Gdyby nie to, faktycznie zabawne.
A moim zdaniem to jeden z najlepszych punktów "Upadku 2 1/2". Utopienie się piłkarzy na treningu to groteska w najczystszej postaci.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 17:43

Mam nadzieje, że nasi skupią się i zagrają tak jak z Milanem, a nie jak w środę. Forza Juve.

Zablokowany