Serie A (11): Brescia 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 10:25

Obrazek

mecz 11 kolejki Serie A: Brescia - JUVENTUS

Czas:

2010-11-10 (środa)
Godzina 20:45

Miejsce:

Stadio Mario Rigamonti

O przeciwniku:

Rok założenia: 1911
Barwy: Niebiesko-białe
Przydomek: Rondinelle
Prezes: Luigi Corioni
Menedżer: Giuseppe Iachini

Ostatnie mecze:

6 listopad 2010
Inter 1-1 Brescia

31 październik 2010
Brescia 0-1 Napoli

24 październik 2010
Lecce 2-1 Brescia

Aktualna sytuacja w tabeli:

4. Juventus
...
17. Brescia

Najlepsi strzelcy drużyn:

5 - Quagliarella (Juventus)
4 - Caracciolo (Brescia)

mecz na żywo w TV:

Al Jazeera Sport +6
C+ Fútbol 5 (Spain)
Sky Calcio 2
SuperSport 5 (DigitAlb)

mecz w Internecie:

http://atdhe.net/
http://rojadirecta.com/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.meczenazywo.pl/
http://www.freefootball.org/
http://www.myp2p.eu/

Przewidywane składy

JUVENTUS
Brescia

źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it

Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE

Wszelkie błędy proszę kierować na PW lub gg - na pewno wprowadzę poprawki.

Juventus po wczorajszym zwycięstwie z Ceseną nie ma chwili oddechu i już w środę rozegra kolejny mecz. Tym razem nie będzie to Liga Europejska a kolejna, jedenasta już kolejka Serie A. Rywalem zajmująca 17. miejsce Brescia. Po układzie w tabeli wydawać by się mogło, że pójdzie gładko ale w ostatniej kolejce to właśnie ten zespół urwał punkty Interowi w Mediolanie więc jak widać jest dosyć groźny. Na pewno potrafią się zmobilizować na takie spotkania. Miejmy jednak nadzieje, że ten remis kosztował ich sporo sił i będą trochę mniej waleczni. Mimo wszystko nikt nie myśli tutaj, że Bianconeri mogliby w tym meczu stracić punkty. Sytuacja kadrowa nie jest najlepsza ale dajemy radę. Mamy najskuteczniejszy atak, obrona mimo braku Chielliniego radzi sobie całkiem nieźle więc przed tym meczem możemy być optymistami. Oby po meczu było podobnie.
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2010, 19:00 przez tabo89, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 10:32

Innej opcji jak 3 pkt nie widzę :) Poza tym... nawet zdziesiątkowany kontuzjami Juventus to nadal ,z całym szacunkiem dla Brescii, zespół o co najmniej klasę lepszy.

topboxing.pl zapraszam :)
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 10:45

dav3d pisze:Innej opcji jak 3 pkt nie widzę :)
a ja widzę, może być jeszcze 1 pkt albo 0 :wink: A trochę poważniej - to nie dopisywałbym nam z góry 3 pkt, bo:

a) Brescia może jest o klasę od nas gorsza, ale na pewno jest podbudowana remisem z interem i to na San Siro!
b) Juve z tego sezonu jest nieprzewidywalne i to tyczy się każdego meczu :wink:

Tak czy inaczej, najważniejsze 3 pkt, styl i rozmiar ew zwycięstwa to w tej chwili dla nas sprawa drugorzędna, a jeśli już można troszkę po kaprysić to oby na "0" z tyłu.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
karpiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 10:49

dav3d napisał :
Innej opcji jak 3 pkt nie widzę
Ja niestety widze, i to mnie martwi..
Odrobina szczęscia, i powinno być dobrze, ale co będzie jak nam tego pozytywnego zbiegu okolicznosci zabraknie ?
Brescia w ostatniej kolejce była bliska wywiezienia z Mediolanu 3 pk, wywalczony remis rownierz wpłynoł zapewne na morale drużyny.
Reasumując troszke szczęscia i wygramy jedna bramką:)

ps: Ciekawe jak sie spisze Zebina :prochno:

mateo369 - widze że spostrzeżenia co do meczu bardzo podobne:)

Obrazek
WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!
dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 11:15

Jeśli nadal chcemy liczyć się w walce o ścisłą czołówkę,to z takimi rywalami jak Brescia nie możemy tracić pkt :/ i to nawet mimo nieciekawej sytuacji kadrowej... W lidze nam idzie coraz lepiej,oby ta tendencja potwierdziła się w środowym meczu

topboxing.pl zapraszam :)
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 11:28

Fajnie by było pójść za ciosem i spróbować dopisać do swojego dorobku kolejne trzy punkty. Trochę to będzie trudne bowiem Brescia to zespół nieobliczalny, a przykładów nie trzeba nie wiadomo gdzie szukać, bo wystarczy sięgnąć pamięcią do sobotniego wieczoru, kiedy Brescia urwała punkty Interowi. Wiadomo, mamy te swoje kłopoty, gra nie jest najwyższej jakości. Ponownie obawiam się o obronę, wiem, że Sorensen potrafi grać w piłkę, ale Chiellini (co z nim?) to inna para kaloszy. To będzie bardzo ciężki mecz.

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 12:08

Jak mamy się martwić takimi klubami jak Brescia, to o mistrzu pomarzyć zawsze można. Takie "coś" trzeba rozwalić w pył i tyle, nie ma innej opcji. Nie interesuje mnie to, że są kontuzje, że Brescia zremisowała z interem. Beniaminek to beniaminek, każdy z nich miał już swoje pięć minut, teraz liczy się tylko zwycięstwo z takimi klubami.

FORZA JUVE :!: :dance:

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 12:52

Przed meczem z Ceseną byłem spokojny o wygraną. Teraz, chociaż gramy na wyjeździe, też myślę, że wygramy. Kto wraca do składu na ten mecz?

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 13:12

Z takim rywalem musi być tylko zwycięstwo, bez względu na to ,że inter zremisował z Brescią u siebie w ostatniej kolejce. Ewentualna strata punktów na pewno nie podziałałaby dobrze na drużynę w kontekście meczu 12 kolejki z Romą, dlatego wierzę ,że dopiszemy do swojego dorobku kolejne 3 punkty ;) Oby tylko bez kontuzji :pray: i może na "0" z tyłu? :think:
Stawiam 0-2, gole Quagliarelli i Del Piero :wink:
FORZA JUVE!

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 13:25

Trzeba ten mecz wygrać bo później gramy z Romą ... Genoą ... Fiorentiną , tak więc w meczu z beniaminkiem nie można pozwolić sobie na stratę punktów nawet z tyloma kontuzjami które są w zespole , Juve jest faworytem i powinno to spotkanie wygrać , nie ważne czy 1:0 czy 5:0 , ważne są 3 pkt !! FORZA JUVE !

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 13:55

Mecz będzie o wiele trudniejszy niż ten z Ceseną w którym mieliśmy dużo problemów. Brescia u siebie gra w kratkę. Wygrali z Romą i Palermo + porażki z Udinese i Napoli. Skład pewnie będzie taki sam jak w meczu z Ceseną. Mam nadzieję, że Del Neriemu nie przyjdzie do głowy wystawianie Iaquinty. Boję się o Sorensena bo skoro Caracciolo połatał jak chciał Samuela..

Mam niestety złe przeczucia co do wyniku... Łatwiej będzie nam wygrać w weekend z Romą.

Przed ostatnią kolejką Brescia miała 5 porażek z rzędu.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 14:06

Dobrze byłoby wygrać... Roma wydaje się w końcu wracać do Formy, z Genoą zazwyczaj trudno nam się grało, a Viola to w tym sezonie spora niewiadoma.

Mimo wszystko sądzę, że powinniśmy to jednak wygrać. I chyba postawiłbym właśnie na Iaquintę i Quagliarellę w ataku. A nuż się uda?

Aha, kiedy wraca do gry Chiellini?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 14:11

Marcin_FCJ pisze: Boję się o Sorensena bo skoro Caracciolo połatał jak chciał Samuela..
a u nich na środku gra Zebina, więc co z tego?
liczy się forma dnia. I motywacja. A tej w Serie A nam nie brakuje.

Jestem podejrzanie spokojny o kolejny mecz. Ostatni raz byłem tak spokojny przed meczem z Milanem.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 14:52

pan Zambrotta pisze:
Marcin_FCJ pisze: Boję się o Sorensena bo skoro Caracciolo połatał jak chciał Samuela..
a u nich na środku gra Zebina, więc co z tego?
liczy się forma dnia. I motywacja. A tej w Serie A nam nie brakuje.

Jestem podejrzanie spokojny o kolejny mecz. Ostatni raz byłem tak spokojny przed meczem z Milanem.
Obyś był spokojny do końca Serie A :lol:
A tak poważnie myślę, że Juve stać spokojnie na wygraną tylko odpowiednia mobilizacja i bd dobrze. FORZA!

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2010, 15:11

mateo369 pisze:Juve z tego sezonu jest nieprzewidywalne i to tyczy się każdego meczu :wink:
Może i tak ale nie przegrywamy meczy i to jest ważne remisy się czasem zdarzą ale warto dodać że od 8 spotkań nie przegraliśmy ;)

Melo raczej nie zagra bo znowu kontuzja :( Ale czy Chiellini już zagra ? Swoją drogą to Sorensen wydaje się być lepszą opcją na ławce niż Legrottaglie :whistle:

Gramy na wyjeździe i Zebina będzie chciał się zemiścić :evil: (żart)

Muszą być 3 pkt FORZA JUVE!!

Zablokowany