Serie A (10): JUVENTUS 3-1 Cesena

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 01:33

deszczowy pisze:
Myzarel pisze:Amauri nie powołany? Del Neri stracił cierpliwość czy kontuzja jakaś znowu? :prochno:
Jest Felipe, jest Aqua i jest Q - będzie dobrze.
Nasz piękniś jest podobno przeziębiony.
A co to się stało Deczszu z Twoim ulubionym Chrystusiakiem?

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 08:29

Ciekawy jestem występu tych młodzików. Może Sorensen zagra tak dobrze, że spekulacje o nowym obrońcy będą zbędne :whistle:

Myślę, że powrót Grosso to zły pomysł. Lepiej byłoby dać szansę kolejnemu młodzikowi.

Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 09:56

Absencje: Buffon, Traorè, Rinaudo, Lanzafame, Grygera, Iaquinta, Manninger, Chiellini, De Ceglie, Martinez, Legrottaglie, Krasić

Też macie wrażenie, że gdyby z tych zawodników złozył 11stkę, drużyna ta mogłaby być lepsza od tej jedenastki która wystąpi dziś z Ceseną ?:D

Obrazek
zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 09:59

Del Piero chyba zacznie mecz na ławce bo ostatnio grał dużo i musi odpocząć(On nie ma 20 lat żeby grac co 3 dni prawie cały mecz) więc pewnie zobaczymy Q i Vicka(chodź wolał bym jakiegoś młodzika)

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 10:01

Pajo1906 pisze:Absencje: Buffon, Traorè, Rinaudo, Lanzafame, Grygera, Iaquinta, Manninger, Chiellini, De Ceglie, Martinez, Legrottaglie, Krasić

Też macie wrażenie, że gdyby z tych zawodników złozył 11stkę, drużyna ta mogłaby być lepsza od tej jedenastki która wystąpi dziś z Ceseną ?:D
Lanzafame i VI już są zdrowi...a zresztą i tak nie byłoby ataku :whistle:

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 10:31

nie wiem o czym tu pisać, jest poprostu masakra z naszym składem i cieszyłbym się z każdej wygranej nawet 1-0 w 99minucie po samobójczym golu.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 10:39

Melo strzeli w 90ej minucie i odstawi sambę lepiej od Maseraka.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 10:50

Czarne myśli mam, oj czarne. Składu praktycznie nie ma, kontuzji jest tyle, że w poprzednich sezonach to były lekki ubytki w porównaniu z tym co jest obecnie. Wygląda to naprawdę źle, skoro wracają banici Grosso i Hasan, do tego w podstawie zagra na pewno ktoś z Primavery. Miejmy nadzieję, że na Cesenę to dzisiaj starczy i będzie zwycięstwo, bo jeśli chcemy być wysoko w tabeli na koniec sezonu to takich meczy nie można przegrać, czy tam zremisować. Trzeba wygrać, nawet jeśli różnicą jednej bramki. Oby się udało. Forza Juve !

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 11:24

Marcin_FCJ pisze:Ja bym wystawił następujący skład:

Storari
Salihamidzic - Motta - Bonucci - Grosso
Pepe - Aquilani - Melo - Marchisio
Quagliarella - Del Piero

Na ławce zostają Iaquinta :prochno: , Sissoko i Lanzafame do gry.

Nie zaryzykowałbym wystawiając Sorensena.. Gdyby grał Chiellini czy nawet Legrottaglie to tak... ale nie przy Bonuccim. Grosso i Salihamidzic muszą grać z konieczności, mam nadzieję że dadzą z siebie wszystko.. Nigdy nic nie wiadomo i może któryś z nich dzięki swojej dobrej grze zmieni swą sytuacje w klubie. Motta na środku to też pewne ryzyko, ale powinien dać sobie radę.
Naprawdę uważasz, że lepiej wystawić Mottę w środku obrony, który nigdy na tej pozycji nie grał? Ja wiem, że na środku powinni grać zawodnicy odpowiedzialni i doświadczeni. Motta jak dla mnie jakimś asem w defensywie nie jest, ma ogromne problemy z odbiorem, a jeżeliby to tego dodać fakt, że na środku obrony byłby żółtodziobem to mogłoby to się skończyć tragicznie. Sorensen zapewne jakieś pojęcie o grze na środku obrony ma, jest tam ograny więc naturalnie lepiej się będzie ustawiał od Motty. Ja generalnie z tej dwójki bardziej widzę młodego Duńczyka, nie jest powiedziane, że będzie popełniał błąd za błędem, a kawał chłopa z niego, więc przynajmniej w pojedynkach powietrznych będzie sobie radził.

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 11:38

Marcin_FCJ pisze:Ja bym wystawił następujący skład:

Storari
Salihamidzic - Motta - Bonucci - Grosso
Quagliarella - Del Piero
Motta na prawej, Sorensen w środku - najlepsze rozwiązanie, zobaczymy jak sobie poradzi ten młodzieniec

Jedyna pozytywna rzecz jaka zaistniała w obliczu tych kontuzji to konieczność sięgania po młodzież. Może któryś z chłopaków się sprawdzi - mam nadzieję :)
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2010, 12:13 przez ketraB, łącznie zmieniany 1 raz.

juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 11:42

Storari
Salihamidzic - Sorensen - Bonucci - Grosso/Motta
Quagliarella - Del Piero

Z takim składem możemy wygrać, choć byliśmy już świadkami kiepskiej gry z ogórkami.
Oby Hasan coś udowodnił a duet DP i FQ zdobył kilka bramek nie tylko w tym ale i pozostałych meczach.
No 3 pkt to muszą być.
2-0 dla Juve FQ i DP/VI.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 11:49

Z takim szpitale, każde wywaloczne zwycięstwo jest tymbardziej cenne. Cóż, liczyłem, że w czwartek też wymęczymy 1-0 z bardzo słabym zespołem i się przeliczyłem...
Jest fajna sytuacja w tabeli i miłoby było jeszcze ją poprawić. Jeśli zagramy ambitnie z wolą zwycięstwa to wygramy. Liczę na Aquilaniego i Fabio, przy nich i Del Piero zagra na swoim poziomie a nie jak w czwartek.

Takiej zdziesiątkowanej drużyny Juventus nie miał chyba w całej swojej historii, nie licząc tego wirusa przed meczem z MU. :(

Obrazek
Babinicz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 12:02

Na jakiej stronie będziecie oglądać ten mecz? co jest teraz na topie?

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 12:05

niby przeciwnik należy do najsłabszych w lidze, ale przty obecnej sytuacji kadrowej każdy wynik jest możliwy. wierzę jednak w zwycięstwo i mam nadzieję, że nikt dzisiaj nie dozna kontuzji. z drugiej jednak strony może w całym tym ambarasie odkryjemy gracza na miarę pierwszego składu...

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2010, 12:11

Mamy problemy kadrowe dlatego nawet z takim przeciwnikiem może być ciężko. Mam nadzieję, że Aqua, Fabio i Alex wystarczą aby zgarnąć trzy punkty. Na nich liczę najbardziej.
Musimy wygrać!

Forza!

Zablokowany