Reprezentacja Polski - sparingi
- Klasyczna 10
- Juventino
Jest jeszcze jedna rzecz z którą nie mogę się pogodzić to jest brak piłkarza europejskiego formatu, takiego piłkarza, który w swojej drużynie jest prawdziwym liderem. No może Jeleń, ale czy to gwiazda europejskiego formatu, no chyba nie to raczej dobry/przyzwoity rzemieślnik. Nawet Słowacja ma takich graczy, Skrtel, Hamsik,
Białorus ma Hleba, Czesi mają Cecha, Rosickego, a my co? Toż to patologia :shock:
Białorus ma Hleba, Czesi mają Cecha, Rosickego, a my co? Toż to patologia :shock:
- Klasyczna 10
- Juventino
Phi, to ci dopiero przykład, ostatnio grzeje ławę, a BvB trudno nazwać europejską czołówką....
- @D@$
- Juventino
Problem jest taki, że to się gryzie z przepisami europejskimi. Można ograniczyć liczbę piłkarzy spoza Unii, ale nie takich co są spoza Polski a w UE... Stąd potem takie paradoksy, że łatwiej sprowadzić Brazylijczyka lub Argentyńczyka (często mają hiszpański, portugalski czy włoski paszport) niż np. Serba, Chorwata czy Bośniaka.artur_89 pisze:Mamy przykład WŁOCHY :!: Po ostatnich blamażach, wprowadzili, już restrykcje co do zawodników spoza UE, za jakiś czas wprowadzą, "nakaz" grania w lidze określoną liczbą zawodników z ich rodzimego kraju. Można zobaczyć ile Włosi mają młodych talentów... ZERO, nie ma nikogo konkretnego. To samo tyczy się Polski, za dużo zawodników na -jać, -vić itp. Polska piłka stacza się coraz bardziej. Ostatnio oglądałem, mecz Legii, jak usłyszałem, że znowu mają zamiar sprowadzić, kogoś z bałkanów, to się we mnie zagotowało, Lech robi to samo, Burić, Stilić, Djurdević, Krivets itd...
Jedyne wyjście wprowadzić ograniczenia np. min. 8 Polaków w 1 składzie...
W ogóle to problem jest w szkoleniu, bo mam już serdecznie dosyć tematu Podolskiego czy Klose. Na ME panowała opinia, że przegrywamy bo PZPN nie chiał Podolskiego. Gówno prawda, bo:
a) już to widzę jak Łukasz (Lucas) błagał żeby dostać powołanie a zly pzpn go nie chciał. Tak wybrał i tyle. Z resztą jak już to pretensje nie do PZPN-u a ówczesnego selekcjonera (nie wiem kto wtedy był)
b) nawet jakby grał dla Polski to by kadry nie zbawił, strzelił te dwa gole, ale miał za sobą zespół (gadam jak Maleńczuk w Idolu) który mu te sytuacje sprokurował. Trzeba mieć oczy otwarte, ale nie można opierać reprezentacji na takim podbieraniu. A Niemcy się kiedyś przejadą na takiej "polityce", choć jakby sie przyjrzeć, to wielu z tych z obco brzmiącymi nazwiskami, urodziło się w Niemczech.
- Klasyczna 10
- Juventino
Niemcy to robią tak od zawsze chyba, ale obowiązującego prawa nie łamią i nikt na dobra sprawę nie może im nic zarzucić, bo przecież może robić tak samo.
- steru
- Qualità Juventino
Dyzma... yyy znaczy Smuda ogłosił powołania piłkarzy z zagranicy :
Bramkarze: Łukasz Fabiański (Arsenal FC, Anglia, 16A/0), Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade, Holandia, 4A/0).
Obrońcy: Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909, Niemcy, 12A/0), Kamil Glik (US Città di Palermo, Włochy, 7A/1).
Pomocnicy: Adam Matuszczyk (1.FC Köln, Niemcy, 6A/1), Rafał Murawski (Rubin Kazań, Rosja, 28A/1), Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909, Niemcy, 35A/4).
Napastnicy: Ludovic Joseph Obraniak (Lille OSC, Francja, 11A/3), Robert Lewandowski (BV Borussia 1909, Niemcy, 28A/7).
Obyło się bez Boruca i Żewłakowa, ale ich przyszłość nie jest chyba tak negatywna jak można było o tym ostatnio słyszeć. To, że Smuda przeczy sam sobie chyba przestało już kogokolwiek dziwić i możemy się spodziewać ich powrotu do kadry, równie bardzo jak powołania Arboledy. W całym tym śmiesznym zamieszaniu bardziej przekonał mnie Boruc. Również uważam, że afera jest rozdmuchana. Smuda musi powoli tracić posłuch wśród swoich piłkarzy to i potem pokazuje jak to łatwo pozbyć się najlepszego bramkarza i kapitana kadry.
Z innej beczki : Dudek ma dostać mecz pożegnalny w kadrze. Co ciekawe sam Dudek liczy na to, że po odejściu z Realu zakotwiczy w jakimś ciut słabszym zespole i dzięki regularnej grze powróci do kadry na stałe i zagra na Euro :shock: Brawa za ambicję, z wykonaniem już może być różnie, szczególnie że na jego pozycji to raczej posuchy u nas nie ma.
Bramkarze: Łukasz Fabiański (Arsenal FC, Anglia, 16A/0), Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade, Holandia, 4A/0).
Obrońcy: Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909, Niemcy, 12A/0), Kamil Glik (US Città di Palermo, Włochy, 7A/1).
Pomocnicy: Adam Matuszczyk (1.FC Köln, Niemcy, 6A/1), Rafał Murawski (Rubin Kazań, Rosja, 28A/1), Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909, Niemcy, 35A/4).
Napastnicy: Ludovic Joseph Obraniak (Lille OSC, Francja, 11A/3), Robert Lewandowski (BV Borussia 1909, Niemcy, 28A/7).
Obyło się bez Boruca i Żewłakowa, ale ich przyszłość nie jest chyba tak negatywna jak można było o tym ostatnio słyszeć. To, że Smuda przeczy sam sobie chyba przestało już kogokolwiek dziwić i możemy się spodziewać ich powrotu do kadry, równie bardzo jak powołania Arboledy. W całym tym śmiesznym zamieszaniu bardziej przekonał mnie Boruc. Również uważam, że afera jest rozdmuchana. Smuda musi powoli tracić posłuch wśród swoich piłkarzy to i potem pokazuje jak to łatwo pozbyć się najlepszego bramkarza i kapitana kadry.
Z innej beczki : Dudek ma dostać mecz pożegnalny w kadrze. Co ciekawe sam Dudek liczy na to, że po odejściu z Realu zakotwiczy w jakimś ciut słabszym zespole i dzięki regularnej grze powróci do kadry na stałe i zagra na Euro :shock: Brawa za ambicję, z wykonaniem już może być różnie, szczególnie że na jego pozycji to raczej posuchy u nas nie ma.
- Klasyczna 10
- Juventino
Podobno Frey doznał kontuzji i ma iść na operację. To oznacza, że Boruc wskoczy automatycznie wskoczy do składu :lol:
Pokaże klasę i Franek go nie ominie następnym razem. To nasz najlepszy bramkarz w tym momencie.
Pokaże klasę i Franek go nie ominie następnym razem. To nasz najlepszy bramkarz w tym momencie.
- KondzioJuveFans
- Juventino
niech pokaże klase , ale w meczu z Juve niech wpuści z 2 , 3 brameczki :CKlasyczna 10 pisze:Podobno Frey doznał kontuzji i ma iść na operację. To oznacza, że Boruc wskoczy automatycznie wskoczy do składu :lol:
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- deszczowy
- Juventino
W tej chwili, to on jest naszym najlepszym bramkarzem... siedzącym na ławie. Zagra dobrze we Fiorentinie, to go Smuda powoła.Klasyczna 10 pisze:Podobno Frey doznał kontuzji i ma iść na operację. To oznacza, że Boruc wskoczy automatycznie wskoczy do składu :lol:
Natomiast nie mogę oprzeć się wrażenie, że Franio zaczyna głupieć. Patrzcie na TO. A na WKS Borubara nie powołał... :roll:
- Łukasz
- Juventino
deszczu, żeby zacząć głupieć, trzeba być najpierw mądrym...deszczowy pisze: Natomiast nie mogę oprzeć się wrażenie, że Franio zaczyna głupieć. Patrzcie na TO. A na WKS Borubara nie powołał... :roll:
Boruc ma "za duże jaja", żeby Smuda go jeszcze kiedykolwiek powołał. Wczorajszym wywiadem, choć nie był on aż tak pikantny, jak go reklamowano, raczej zamknął sobie drogę do kadry Smudy. Choć w zasadzie to sam Smuda zamknął mu tę drogę po amerykaśnkim tourne. Marzy mi się, żeby kadrowicze zrobili bojkot Franza. Tylko że on powołuje takich ludzi, którzy nie są niestety do tego zdolni.
- TURINIO
- Juventino
Trudno się nie zgodzić. Najgorsze jest to, że do Euro coraz bliżej a popularny "Franz" ewidentnie się pogubił. Wydaje się, że selekcjoner powinien zając się treningiem i zespołem, stworzeniem zespołu, który będzie w stanie rywalizować z najlepszymi niż pierdołami takimi jak ganianie po samolocie za piłkarzami..Boruc ma "za duże jaja", żeby Smuda go jeszcze kiedykolwiek powołał. Wczorajszym wywiadem, choć nie był on aż tak pikantny, jak go reklamowano, raczej zamknął sobie drogę do kadry Smudy. Choć w zasadzie to sam Smuda zamknął mu tę drogę po amerykaśnkim tourne. Marzy mi się, żeby kadrowicze zrobili bojkot Franza. Tylko że on powołuje takich ludzi, którzy nie są niestety do tego zdolni
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Vimes
- Juventino
Smuda będzie w naprawdę ciężkiej sytuacji, jeżeli Boruc wykorzysta szansę, która przed nim stanęła po kontuzji Freya. Ciekawe jak będzie tłumaczył brak powołania dla niego w sytuacji, gdy Artur zaliczy kilka dobrych występów w Serie A. Franz będzie się musiał wznieść na wyżyny swojej elokwencjiŁukasz pisze:deszczu, żeby zacząć głupieć, trzeba być najpierw mądrym...deszczowy pisze: Natomiast nie mogę oprzeć się wrażenie, że Franio zaczyna głupieć. Patrzcie na TO. A na WKS Borubara nie powołał... :roll:
Boruc ma "za duże jaja", żeby Smuda go jeszcze kiedykolwiek powołał. Wczorajszym wywiadem, choć nie był on aż tak pikantny, jak go reklamowano, raczej zamknął sobie drogę do kadry Smudy. Choć w zasadzie to sam Smuda zamknął mu tę drogę po amerykaśnkim tourne. Marzy mi się, żeby kadrowicze zrobili bojkot Franza. Tylko że on powołuje takich ludzi, którzy nie są niestety do tego zdolni.
- deszczowy
- Juventino
A to nie będzie takie proste, zważywszy na jego... umiejętności mediatorskie. Jeśli Boruc ma okazję, to raczej ją wykorzysta, bo to zwyczajnie dobry bramkarz. Niby Fabiański zbiera ostatnio dobre recenzje, ale... posiadanie na ławce dwóch dobrych, równorzędnych bramkarzy to komfort. Bo ten cały Tytoń, to mnie jednak nie przekonuje jakoś.Vimes pisze:Smuda będzie w naprawdę ciężkiej sytuacji, jeżeli Boruc wykorzysta szansę, która przed nim stanęła po kontuzji Freya. Ciekawe jak będzie tłumaczył brak powołania dla niego w sytuacji, gdy Artur zaliczy kilka dobrych występów w Serie A. Franz będzie się musiał wznieść na wyżyny swojej elokwencjiŁukasz pisze:deszczu, żeby zacząć głupieć, trzeba być najpierw mądrym...deszczowy pisze: Natomiast nie mogę oprzeć się wrażenie, że Franio zaczyna głupieć. Patrzcie na TO. A na WKS Borubara nie powołał... :roll:
Boruc ma "za duże jaja", żeby Smuda go jeszcze kiedykolwiek powołał. Wczorajszym wywiadem, choć nie był on aż tak pikantny, jak go reklamowano, raczej zamknął sobie drogę do kadry Smudy. Choć w zasadzie to sam Smuda zamknął mu tę drogę po amerykaśnkim tourne. Marzy mi się, żeby kadrowicze zrobili bojkot Franza. Tylko że on powołuje takich ludzi, którzy nie są niestety do tego zdolni..
- Klasyczna 10
- Juventino
Coś mi się zdaje, że Franek na skompromituje na ME. Prawdą jest, że materiał ludzki jest jaki jest, ale decyzje jakie on ostatnio podejmuje mnie osobiście irytują, gra wygląda fatalnie, wyniki są słabe, czarna rozpacz normalnie. Niech go wywalą i zatrudnią jakiegoś normalnego szkoleniowca z zagranicy, o.
- Myzarel
- Juventino
Niestety strasznie się na Smudzie zawiodłem i podzielam zdanie kolegi z góry. Jest jeszcze trochę czasu - wywalię pana Dyzme i znaleźć kogoś z zagranicy. Sytuacja z Borucem i Żewłakowem potęguje tylko moją irytacje. Już widzę te Tytonie na ME... 

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti