Ekstraklasa 2010/2011

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto bedzie mistrzem Polski

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 października 2010, 18:07

deszczowy pisze:Bracie, chcesz być spalony na tym forum? :cry:
No jasne.
Deszczyku, aż tak źle z Twoim forumowym fejmem?
deszczowy pisze:Przykro mi, ale nie bardzo w to wierze, niestety. Ale jako mieszkaniec podlaskiego - trzymam kciuki za Jagę
Popatrz sobie jak Jagiellonia wzmacnia się, gdy do Białegostoku przyszedł Probierz. Dokupuje wartościowych graczy przy czym cały czas trzyma rękę na pulsie w temacie wartościowych zawodników pierwszego zespołu, nie pozwalając, aby ktokolwiek próbował ich podkupić. Nie sądzę, aby po sezonie polityka się diametralnie odwróciła, chyba, że podkupią nam Probierza. Ale i sam zainteresowany zarzeka się, że wypełni kontrakt z Jagiellonią.

A jak będzie to ostatecznie czas pokaże.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2010, 22:48

Jak śpiewał kiedyś Kazik "stara gwardia nie rdzewieje" w piosence o Wejherowie, tak samo ma się to w naszej Ekstraklasie co udowodnił dziś najlepszy strzelec lidera Tomasz Frankowski w meczu z Polonią Warszawą. Niestety po raz kolejny to doświadczenie wygrywa w naszym kraju, a nie świeżość i przebojowość. Mam nadzieje na poprawę tego stanu rzeczy, a poki co życzyć dzisiejszemu strzelcowi jeszcze wielu goli :smile: .

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 19:07

KOLEJORZ !! Piękna bramka Injaća i dobra gra Lecha , mam nadzieje że powrócił Lech z tamtego sezonu ;D

PS. Szkoda Clebera...

Fino Alla Fine Forza Juventus!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 19:17

A Legia w końcu... do końca :dance:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 11:21

KondzioJuveFans pisze:PS. Szkoda Clebera...
Było słychać na stadionie jak wam go szkoda ;)

Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 16:04

W tym roku ciekawie jak nigdy. Wreszcie jakieś inne drużyny włączyły się do walki o majstra. Niby nic nie mam do Jagi, ale myśląc już o europejskich pucharach, pytam się czy to jest ekipa na miarę awansu do LM. No chyba nie....

Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 16:25

deszczowy pisze:A Legia w końcu... do końca :dance:
To było piękne :) Ale Legia powinna zacząć grać od początku meczu dobrze, a nie tylko przez ostatnie 15 minut. Tym razem kolejny raz się udało wyciągnąć wynik, ale w przyszłość może już nie być tak szczęśliwie. Oczywiście, cieszę się, że Legia jest już w czołówce. Jednak żeby zdobyć mistrzostwo potrzeba jeszcze wiele pracy. Mam nadzieję, że się uda :pray:

Co do Jagiellonii, moim zdaniem nie wytrzyma tempa sezonu. Prędzej czy później "spuchnie". Gdyby udało im się awansować do pucharów to już byłby to olbrzymi sukces. Mają szanse. Ale mistrzem i tak będzie ktoś z trójki - Legia, Lech, Wisła. Jestem o tym przekonany.

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 16:32

paku pisze:
"W**********" było do kibiców Wisły , którzy obrzucali petardami kibiców Kolejorza... to nie było skierowane do Clebera , tak więc nie pisz jak nie wiesz.
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2010, 16:34 przez KondzioJuveFans, łącznie zmieniany 1 raz.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 16:32

Chip pisze:
deszczowy pisze:A Legia w końcu... do końca :dance:
To było piękne :) Ale Legia powinna zacząć grać od początku meczu dobrze, a nie tylko przez ostatnie 15 minut. Tym razem kolejny raz się udało wyciągnąć wynik, ale w przyszłość może już nie być tak szczęśliwie. Oczywiście, cieszę się, że Legia jest już w czołówce. Jednak żeby zdobyć mistrzostwo potrzeba jeszcze wiele pracy. Mam nadzieję, że się uda :pray:

Co do Jagiellonii, moim zdaniem nie wytrzyma tempa sezonu. Prędzej czy później "spuchnie". Gdyby udało im się awansować do pucharów to już byłby to olbrzymi sukces. Mają szanse. Ale mistrzem i tak będzie ktoś z trójki - Legia, Lech, Wisła. Jestem o tym przekonany.
Pozwolę sobie przypomnieć, że po 11 kolejkach, Lech ma 11 (słownie: jedenaście) punktów i jest tuż nad strefą spadkową. Wisła - zaledwie 4 więcej. Ja wiem, że to raptem połowa pierwszej części, ale w tej chwili, prorokowanie mistrzostwa dla Lecha, lub Wisły jest dość... ryzykowne.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 17:28

KondzioJuveFans pisze:
paku pisze:
"W**********" było do kibiców Wisły , którzy obrzucali petardami kibiców Kolejorza... to nie było skierowane do Clebera , tak więc nie pisz jak nie wiesz.
:lol:
za to Ty wiesz to najlepiej, bo pewnie z perspektywy tv ;)
Zapomniałeś dodać że jeszcze granaty latały :D

Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 17:31

deszczowy pisze: Pozwolę sobie przypomnieć, że po 11 kolejkach, Lech ma 11 (słownie: jedenaście) punktów i jest tuż nad strefą spadkową. Wisła - zaledwie 4 więcej. Ja wiem, że to raptem połowa pierwszej części, ale w tej chwili, prorokowanie mistrzostwa dla Lecha, lub Wisły jest dość... ryzykowne.
Lech ma jeden mecz zaległy. Z Polonią. Jeżeli zagrają podobnie jak z Wisłą będą mieli 14 punktów. Strata do Jagi będzie wynosić 11 punktów. To nie jest dużo. Szczególnie przy bardzo wyrównanej w tym sezonie lidze gdzie każdy może wygrać z każdym. Wystarczy dobra seria. Ale żeby ta dobra seria przyszła wydaje mi się, że Lech musi odpaść z LE. Widać gołym okiem, że nie potrafi połączyć grania na trzech frontach. Ale najlepiej gdyby mistrza zdobyła Legia bo tej drużynie kibicuję od dziecka :-D
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2010, 21:00 przez Chip, łącznie zmieniany 1 raz.

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 17:40

Chip pisze:
deszczowy pisze: Pozwolę sobie przypomnieć, że po 11 kolejkach, Lech ma 11 (słownie: jedenaście) punktów i jest tuż nad strefą spadkową. Wisła - zaledwie 4 więcej. Ja wiem, że to raptem połowa pierwszej części, ale w tej chwili, prorokowanie mistrzostwa dla Lecha, lub Wisły jest dość... ryzykowne.
Lech ma jeden mecz zaległy. Z Polonią. Jeżeli zagrają podobnie jak z Wisłą będą mieli 14 punktów. Strata do Jagi będzie wynosić 11 punktów. To nie jest dużo. Szczególnie przy bardzo wyrównanej w tym sezonie lidze gdzie każdy może wygrać każdym. Wystarczy dobra seria. Ale żeby ta dobra seria przyszła wydaje mi się, że Lech musi odpaść z LE. Widać gołym okiem, że nie potrafi połączyć grania na trzech frontach. Ale najlepiej gdyby mistrza zdobyła Legia bo tej drużynie kibicuję od dziecka :-D
Przebudzenie Lecha byłoby z korzyścią dla całej ligi. Mam za to nadzieję, że Wisła zaśnie snem sprawiedliwego :wink: A co do Jagi - niech ugrywa, co się da. Ta dominacja Legii, Lecha i Wisły jest już nudna.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 18:09

paku
i jeszcze latały maczety itp. wejdź sobie na forum kibiców Lecha i zobacz oświadczenie dotyczące Clebera..

mały skała

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 listopada 2010, 16:05

paku pisze:
KondzioJuveFans pisze:
paku pisze:
:lol:
za to Ty wiesz to najlepiej, bo pewnie z perspektywy tv ;)
Zapomniałeś dodać że jeszcze granaty latały :D
Paku- niestety patrioty nie dotarły na czas- wtedy by się działo:D

"Wyp..." było skierowane do gości, tyle w temacie.

Za to wy się popisaliście kapitalną ogładą.

Nasz Kibolski Klub Sportowy Lech Poznań!
Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2010, 19:52

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html

Podobno Jacek Zieliński został zwolniony z Lecha. Moim zdaniem jest to niezrozumiała decyzja włodarzy tego klubu. O co tu chodzi? Czy jak zespół wreszcie zaczyna ładnie grać w piłkę, a dodatkowo przekonywująco wygrywa, to jest to dobry moment na podejmowanie takiej decyzji? Myślałem, że Lech to dobrze zorganizowana i profesjonalna spółka. Myliłem się. W sumie to nie moje problemy. Legia mistrz :)

ODPOWIEDZ