Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2010, 19:25

deszczowy pisze:Zaczyna się...

Duch Niewiadomskiego i jednego wąsatego oszołoma znowu zaczyna krążyć.

Macie pochodnie? Kije bejsbolowe przygotowane? Piwo i kiełbaski dla wszystkich dowiezione? Koszule i opaski na ramię uszyte?

Was się powinno nakierować na marsz komuchów. Pozabijalibyście się nawzajem. Byłoby spokojniej w tym kraju.
Zaczynają się opowieści ludzi, którzy w dupie byli i gówno widzieli. Gratuluje ci, że dzięki zabójstwu w łodzi dowiedziałeś się kim był Eligiusz Niewiadomski. Ten wąsaty pan, to pewnie Hitler? Gratuluje! Każdy patriota to hitlerowiec :D. To prawda, że zjadłeś dzieci sąsiada? Skoro sąsiad miał dzieci, a już ich nie ma, to na pewno ty je zjadłeś! Taki jest właśnie twój tok myślenia. Przypominasz mi drzwi od niedziałającej pralki, jesteś tak samo inteligentny.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2010, 21:47

Dionizos pisze:
deszczowy pisze:Zaczyna się...

Duch Niewiadomskiego i jednego wąsatego oszołoma znowu zaczyna krążyć.

Macie pochodnie? Kije bejsbolowe przygotowane? Piwo i kiełbaski dla wszystkich dowiezione? Koszule i opaski na ramię uszyte?

Was się powinno nakierować na marsz komuchów. Pozabijalibyście się nawzajem. Byłoby spokojniej w tym kraju.
Zaczynają się opowieści ludzi, którzy w dupie byli i ### widzieli. Gratuluje ci, że dzięki zabójstwu w łodzi dowiedziałeś się kim był Eligiusz Niewiadomski. Ten wąsaty pan, to pewnie Hitler? Gratuluje! Każdy patriota to hitlerowiec :D. To prawda, że zjadłeś dzieci sąsiada? Skoro sąsiad miał dzieci, a już ich nie ma, to na pewno ty je zjadłeś! Taki jest właśnie twój tok myślenia. Przypominasz mi drzwi od niedziałającej pralki, jesteś tak samo inteligentny.
Czemu mówisz, że Hitler? To pierwsze skojarzenie, jaki Ci się nasunęło? Interesujący przyczynek do analizy podstaw waszego myślenia.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 00:38

Nie rzucim ziemi skąd nasz ród!
Nie damy pogrześć mowy.
Polski my naród, polski lud,
Królewski szczep Piastowy.

Nie damy, by nas zgnębił wróg!
Tak nam dopomóż Bóg!
Tak nam dopomóż Bóg!

Do krwi ostatniej kropli z żył
Bronić będziemy ducha,
Aż się rozpadnie w proch i w pył
Krzyżacka zawierucha.

Twierdzą nam będzie każdy próg!
Tak nam dopomóż Bóg!
Tak nam dopomóż Bóg!

Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz
Ni dzieci nam germanił,
Orężny stanie hufiec nasz,
Duch będzie nam hetmanił.

Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg!
Tak nam dopomóż Bóg!
Tak nam dopomóż Bóg!

Nie damy miana Polski zgnieść
Nie pójdziem żywo w trumnę
Na Polski imię, na jej cześć
Podnosi czoła dumne.

Odzyska ziemi dziadów wnuk!
Tak nam dopomóż Bóg!
Tak nam dopomóż Bóg!

Od XVIII wieku zaczęły się prawdziwa tragedia tego świata, jej początki to Francja, w której teraz łamie się te wszelkie, (tfu), lewackie prawa człowieka. Deportuje się całe mniejszości, ogranicza prawa religijne, skazuje się całe grupy zawodowe na gorsze warunki bytowania. Gdzie podziała się ta czerwona utopia?!

Nie dajmy się! Walczmy! Lewactwo, to robactwo, stworzyło mordy Lenina, Hitlera, Stalina, Mussoliniego, Pota, Mao itp. globalnych morderców.

Jestem pewien, że gdyby Polska była taka POstępowa te 200 lat temu to teraz nie istniałby taki twór jak Rzeczypospolita Polska. Tylko dzięki wartościom, które teraz są wyśmiewane, przetrwaliśmy.

Panie i Panowie, takie są fakty. Jeśli uważacie inaczej to wczytajcie się w podręczniki do historii.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 01:16

LordJuve pisze:Nie rzucim ziemi skąd nasz ród!
Nie damy pogrześć mowy.
Polski my naród, polski lud,
Królewski szczep Piastowy.

Nie damy, by nas zgnębił wróg!
Tak nam dopomóż Bóg!
Tak nam dopomóż Bóg!

Do krwi ostatniej kropli z żył
Bronić będziemy ducha,
Aż się rozpadnie w proch i w pył
Krzyżacka zawierucha.

Twierdzą nam będzie każdy próg!
Tak nam dopomóż Bóg!
Tak nam dopomóż Bóg!

Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz
Ni dzieci nam germanił,
Orężny stanie hufiec nasz,
Duch będzie nam hetmanił.

Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg!
Tak nam dopomóż Bóg!
Tak nam dopomóż Bóg!

Nie damy miana Polski zgnieść
Nie pójdziem żywo w trumnę
Na Polski imię, na jej cześć
Podnosi czoła dumne.

Odzyska ziemi dziadów wnuk!
Tak nam dopomóż Bóg!
Tak nam dopomóż Bóg!

Od XVIII wieku zaczęły się prawdziwa tragedia tego świata, jej początki to Francja, w której teraz łamie się te wszelkie, (tfu), lewackie prawa człowieka. Deportuje się całe mniejszości, ogranicza prawa religijne, skazuje się całe grupy zawodowe na gorsze warunki bytowania. Gdzie podziała się ta czerwona utopia?!

Nie dajmy się! Walczmy! Lewactwo, to robactwo, stworzyło mordy Lenina, Hitlera, Stalina, Mussoliniego, Pota, Mao itp. globalnych morderców.

Jestem pewien, że gdyby Polska była taka POstępowa te 200 lat temu to teraz nie istniałby taki twór jak Rzeczypospolita Polska. Tylko dzięki wartościom, które teraz są wyśmiewane, przetrwaliśmy.

Panie i Panowie, takie są fakty. Jeśli uważacie inaczej to wczytajcie się w podręczniki do historii.
Tak tak, a Niewiadomski, strzelający do Narutowicza, było nie było - prezydenta kraju był wzorem cnót demokratycznych... :roll:

Nie mówiąc o takich "wypadkach przy pracy", jak faszyzm włoski.

Podkute buty też już masz? :roll:

A jak już "Rota", to weź jeszcze przypomnij kulturkampf Bismarcka i Cedynię. Żenada...

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 10:41

deszczowy pisze: Nie mówiąc o takich "wypadkach przy pracy", jak faszyzm włoski.

Podkute buty też już masz? :roll:

A jak już "Rota", to weź jeszcze przypomnij kulturkampf Bismarcka i Cedynię. Żenada...
Potyzm, czyli zwijanie całego kraju w ciągu kilkunastu tygodni, to też był wypadek przy pracy czy zaplanowana akcja? Przypominam, że krąg zainteresowanych tej sprawie zamyka się wśród takich ideologów jak Jean-Paul Sartre. Polecam poczytaj ten artykuł. Wydaje mi się, że z takimi ideami, które niestety wojują w Europie, należy walczyć z całą stanowczością...

...ale...

bez użycia jakiś barbarzyńskich metod, o których pisze teraz Deszczowy. Stary, używasz taniej erystyki. Dzisiaj są pewne demokratyczne sposoby wyrażania poglądów. Ot co, przeciwnicy krzyża pokazali ich próbkę podczas demonstracji przeciw. Nie musisz używać tanich, nierzeczowych argumentów aby mnie w jakiś sposób zdyskredytować.
Myślę, że nikt butów nie podkuje, ale też nie będzie takiej żenady jak w Warszawie, w lipcu.

Jeżeli Ty stary porównujesz gnębienie i niszczenie naszego kraju do jego oobrony i wartości,dzięki którym możesz teraz wypisywać te swoje bzdury, to proponuje Ci ubrać tęczowy szal i ruszyć na zachód, tam Twoje miejsce.

Nie jesteś prawdziwym Polakiem... :lol:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 11:14

News z gatunku najpierw zła, a potem dobra wiadomość: "Sondaż: Platforma liderem, rośnie poparcie dla partii Janusza Korwin-Mikkego".

Optymista powiedziałby: "Poparcie dla partii JKM wzrosło sześciokrotnie".
Realista dodałby: "Tak, z 0,5% do 3%".
Pesymista podsumowałby: "Spójrzcie na błąd statystyczny".

Nadal będę kibicować Korwinowi, Sejm z nim byłby ciekawszy :prochno:.

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 11:34

Vimes pisze:Nadal będę kibicować Korwinowi, Sejm z nim byłby ciekawszy :prochno:.
JKM powinien być już dawno temu w sejmie kosztem PSLu. Facet może i jest cudakiem ale też wiele jest prawdy w tym co mówi i z pewnością kilka dobrych projektów poprawek/ustaw by przygotował. Tu nawet nie chodzi o ich przegłosowanie ale zwrócenie uwagi na dane problemy, których reszta zdaje się nie zauważać bądź najzwyczajniej w świecie się boi poruszać. Gdyby zrobić tak jak JKM chce czyli m.in. zalegalizować "miękkie" narkotyki, zlikwidować/przeobrazić KRUS, opodatkować burdele(likwidując/ograniczając jednocześnie pozostałe formy prostytucji) i znieść te chore ulgi dla kościoła to pewnikiem 1/3 dziury budżetowej zniknęła by w jednej chwili. 8)

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 20:16

LordJuve pisze:
Myślę, że nikt butów nie podkuje, ale też nie będzie takiej żenady jak w Warszawie, w lipcu.

Jeżeli Ty stary porównujesz gnębienie i niszczenie naszego kraju do jego oobrony i wartości,dzięki którym możesz teraz wypisywać te swoje bzdury, to proponuje Ci ubrać tęczowy szal i ruszyć na zachód, tam Twoje miejsce.

Nie jesteś prawdziwym Polakiem... :lol:
Jeśli Ty, chłopie, nazywasz paradę mniejszości seksualnych "niszczeniem kraju", to proponuję Ci kupienie sobie na wasz marsz mundrurka w kolorze feldgrau. Zrobisz furorę, powiadam Ci....

Kiedyś w Olsztynie widziałem podobny marsz. 15 - 20 ubranych na czarno, ogolonych na łyso jegomościów w glanach, bredzących coś o "dumie narodowej" i "honorze" i "wierności". Otaczał ich kordon policji. Za policją szło mniej więcej 50 panów w odzieży sportowej. W pewnym momencie policja zwinęła się. "Dumni i honorowi Polacy" też szybciutki zwinęli transparenty. I zaczęli biec. Biegli, jakby gonił ich sam diabeł. A ja usłyszałem tylko gwizd i krzyk "BIEGNIEMY". I nagle koło 50 dresów ruszył w pogoń za "dumnymi i honorowymi Polakami". Wtedy poczułem do tych goryli coś w rodzaju sympatii.

Nie wiem, czy ich wtedy dogonili. Mam nadzieję, że was dogonią. I że będą was bili. Długo. Skutecznie. Do skutku.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 20:34

deszczowy pisze:Nie wiem, czy ich wtedy dogonili. Mam nadzieję, że was dogonią. I że będą was bili. Długo. Skutecznie. Do skutku.
Skoro z Ciebie taki chojrak, to może sam się pofatygujesz i ich pobijesz? Jeżeli mnie pamięć nie myli, to od listopada miałeś być w Warszawie? Delikatnych rączek nie chcesz sobie pobrudzić, że musisz się wyręczać cudzymi?

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 20:38

Vimes pisze:
deszczowy pisze:Nie wiem, czy ich wtedy dogonili. Mam nadzieję, że was dogonią. I że będą was bili. Długo. Skutecznie. Do skutku.
Skoro z Ciebie taki chojrak, to może sam się pofatygujesz i ich pobijesz? Jeżeli mnie pamięć nie myli, to od listopada miałeś być w Warszawie? Delikatnych rączek nie chcesz sobie pobrudzić, że chcesz się wyręczać cudzymi?
Niestety, Vimesie, pewne problemy uniemożliwiły mi zjawienie się w Wawie. A poza tym nie zamierzam się pokazywać w takich miejscach. Nie chcę być kojarzony z fanatykami.

EDYTA:
I jeszcze jedno. Nie zamierzam od miłujących pokój "prawdziwych Polaków" zbierać cięgów. Jak chcesz - wolna droga. Tak, jak napisałem - mam nadzieję, że nadziejecie się na jeszcze większych, ale silniejszych od was durniów.

PS. Czemu twierdzisz, że jestem "chojrakiem", w charakterze argumentu używając zdjęcia? :)
Ostatnio zmieniony 31 października 2010, 20:49 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 20:46

deszczowy pisze:Niestety, Vimesie, niezależne problemy uniemożliwiły mi zjawienie się w Wawie.
Paluszek i główka to...
deszczowy pisze:A poza tym nie zamierzam się pokazywać w takich miejscach. Nie chcę być kojarzony z fanatykami.
Wymówki, ciągle wymówki. Skoro tak Cię oburzają ci "faszyści" to idź na kontrmanifestację. Wyraź swój obywatelski sprzeciw zamiast wyręczać się innymi. Towarszystwo miałbyś doprawdy "zacne" :lol:.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 21:18

Vimes pisze: Wymówki, ciągle wymówki. Skoro tak Cię oburzają ci "faszyści" to idź na kontrmanifestację. Wyraź swój obywatelski sprzeciw zamiast wyręczać się innymi. Towarszystwo miałbyś doprawdy "zacne" :lol:.
Przypuszczam, że jednak mądrzejsze. Kult tępej siły, idiotycznie pojętej męskości i "dumy narodowej" to nie jest to, co mnie kręci. Ale jeśli Ciebie tak - proszę bardzo. Na pewno będziesz się dobrze czuł w towarzystwie równo maszerujących i wykrzykujących dumne hasła kolegów.

Wasz honor to wierność.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 21:29

deszczowy pisze:
Vimes pisze: Wymówki, ciągle wymówki. Skoro tak Cię oburzają ci "faszyści" to idź na kontrmanifestację. Wyraź swój obywatelski sprzeciw zamiast wyręczać się innymi. Towarszystwo miałbyś doprawdy "zacne" :lol:.
Przypuszczam, że jednak mądrzejsze. Kult tępej siły, idiotycznie pojętej męskości i "dumy narodowej" to nie jest to, co mnie kręci. Ale jeśli Ciebie tak - proszę bardzo. Na pewno będziesz się dobrze czuł w towarzystwie równo maszerujących i wykrzykujących dumne hasła kolegów.

Wasz honor to wierność.
Młodzież Wszechpolska i Obóz Narodowo Radykalny to zdecydowanie nie moja bajka, ale być może pójdę na ten marsz, bo różowo-czerwonej koalicji nie lubię o wiele bardziej.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 21:42

Vimes pisze:
deszczowy pisze:

Wasz honor to wierność.
Młodzież Wszechpolska i Obóz Narodowo Radykalny to zdecydowanie nie moja bajka, ale być może pójdę na ten marsz, bo różowo-czerwonej koalicji nie lubię o wiele bardziej.
Czekaj czekaj.... TUTAJ stoi wyraźnie napisane, że Młodzi Wieśniacy jednak współorganizują marsz? To jak to jest? Oni ten marsz (współ)organizują, Ty twierdzisz, że to nie Twoja bajka, ale idziesz na imprezę pod ich auspicjami? Coś mi tu dziwnie pachnie i to nie moje gacie. :think:

Swoją drogą - fajnych macie patronów. Maciej Giertych, specjalista od fizjologii drzew, rozprawiający o sensie ewolucji i Rysiu Bender, który oskarżał, że pokojówka z hotelu poselskiego nasączyła mu pościel trucizną.

Pokaż mi, kto za tobą stoi, a powiem ci kim jesteś. :lol:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2010, 22:02

deszczowy pisze:Czekaj czekaj.... TUTAJ stoi wyraźnie napisane, że Młodzi Wieśniacy jednak współorganizują marsz? To jak to jest? Oni ten marsz (współ)organizują, Ty twierdzisz, że to nie Twoja bajka, ale idziesz na imprezę pod ich auspicjami? Coś mi tu dziwnie pachnie i to nie moje gacie. :think:
Deszczowy, chyba umiesz czytać ze zrozumieniem, więc odpuść sobie tanie chwyty. Za MW i ONR nie przepadam, ale różowo-czerwoną koalicją po prostu się brzydzę. Zatem postępuje zgodnie z logiką "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem".
deszczowy pisze:Swoją drogą - fajnych macie patronów. Maciej Giertych, specjalista od fizjologii drzew, rozprawiający o sensie ewolucji i Rysiu Bender, który oskarżał, że pokojówka z hotelu poselskiego nasączyła mu pościel trucizną.
Skoro marszałkiem Sejmu może być specjalista od meszki rzek Widawki i Grabi to wszystko jest możliwe :prochno:. Poza tym ja nie czuję się cześcią tej grupy, której patronuje Maciej Giertych.
deszczowy pisze:Pokaż mi, kto za tobą stoi, a powiem ci kim jesteś. :lol:
Wiesz, skoro Ty wolisz mieć za plecami panów z KPH, to Twój wybór :lol:.

Obrazek
ODPOWIEDZ