Serie A (9): Milan 1-2 JUVENTUS
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Oj, ciężko będzie zdobyć jakiekolwiek punkty. My ostatnio gramy w kratkę i o ile zaprezentowaliśmy się bardzo dobrze z City i Interem na San Siro, tak późniejsze "mecze" z Salzburgiem i Bologną nie napawają optymizmem... 0 pomysłu na grę, 0 polotu... U nas zabraknie Amauriego oraz Vicka (dzięki Ci Boże...) i to obliguje do występu Del Piero oraz Fabio. Niby drewno wycięte, ale w takiej sytuacji nie ma mowy o grze na wrzucanie piłki z boku pola karnego, bo nie będzie tam nikogo wysokiego.
Najbardziej martwi mnie brak Krasicia, bo chyba nie wątpicie, że zostanie ukarany? Przymknięcie oka na całą sytuację oznaczałoby pobłażanie w tym konkretnym momencie i grę nie fair wobec innych, wcześniej w ten sposób pokrzywdzonych. Bardzo bym oczywiście chciał zobaczyć Serba na boisku, bo w takim spotkaniu mógłby uczynić różnicę i to głównie on ciągnie grę do przodu.
Martwi prawdopodobny brak Milosa, Motta na prawej stronie (
)... Chyba znowu będziemy musieli oglądać Martineza, który gra, bo musi, ale nie jest w stanie przeprowadzić jakiejś błyskotliwej akcji.
Niestety nasza sytuacja przed tym spotkaniem nie jest wesoła. O 3 oczka będzie niezwykle ciężko, a utrata punktów, choćby i remis nas nie urządzają. Już teraz mamy do Milanu stratę 5 oczek, nie wyobrażam sobie, aby ta przewaga miała się jeszcze powiększyć. Nie zapominajmy o Interze oraz Lazio... Ostatni gwizdek.
Najbardziej martwi mnie brak Krasicia, bo chyba nie wątpicie, że zostanie ukarany? Przymknięcie oka na całą sytuację oznaczałoby pobłażanie w tym konkretnym momencie i grę nie fair wobec innych, wcześniej w ten sposób pokrzywdzonych. Bardzo bym oczywiście chciał zobaczyć Serba na boisku, bo w takim spotkaniu mógłby uczynić różnicę i to głównie on ciągnie grę do przodu.
Martwi prawdopodobny brak Milosa, Motta na prawej stronie (

Niestety nasza sytuacja przed tym spotkaniem nie jest wesoła. O 3 oczka będzie niezwykle ciężko, a utrata punktów, choćby i remis nas nie urządzają. Już teraz mamy do Milanu stratę 5 oczek, nie wyobrażam sobie, aby ta przewaga miała się jeszcze powiększyć. Nie zapominajmy o Interze oraz Lazio... Ostatni gwizdek.
- Donnie
- Juventino
W miejsce Krasicia Martinez, w ataku DP i FQ. Ewentualnie później może wejść Pepe na miejsce Urugwajczyka, który zostanie przeniesiony do ataku.
Jak to dobrze, że o środek pola nie musimy się martwić, bo prezentuje się naprawdę bardzo zacnie. Czuję, że Aquilani może w tym meczu odegrać decydującą rolę.
Forza Juve!
Jak to dobrze, że o środek pola nie musimy się martwić, bo prezentuje się naprawdę bardzo zacnie. Czuję, że Aquilani może w tym meczu odegrać decydującą rolę.
Forza Juve!
- mrozzi
- Juventino
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... A0+ricorso
Info potwierdzone - Milos nie zagra w 2 najbliższych kolejkach - z Milanem oraz Ceseną... Tragedia
Przez niego przechodzą wszystkie akcje ofensywne - nie dość, że teraz występ z Milanem, to jeszcze ciężki pojedynek z Ceseną... Sezon na bis?
Info potwierdzone - Milos nie zagra w 2 najbliższych kolejkach - z Milanem oraz Ceseną... Tragedia

- nowik92
- Juventino
- jakku1
- Juventino
Zenujace.szczypek pisze:Zapowiada się, że to kolejny mecz, w którym Marchisio zagra na lewym skrzydle. Rzygać się już chce jak się na to patrzy.
Trudno, nie bedzie mogl wystapic Krasic, zagra Martinez. Bedzie to bardzo ciezki mecz, ale nie nalezy tracic nadziei na korzystny rezultat. Bardziej martwi mnie zreszta brak solidnego napastnika, niz absencja Krasicia w tym spotkaniu. Gdybysmy dysponowali kims pokroju Dzeko, czy nawet Gilardino, zamiast VI i Amauriego, bylbym nastawiony duzo bardziej optymistycznie w kontekscie tego pojedynku, a takze calego sezonu.
A tak, nie dosc, ze ciezko bedzie nie stracic gola, to jeszcze ciezej bedzie strzelic.
Ostatnio zmieniony 26 października 2010, 14:41 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
Niby jeden Krasic to nie cały Juventus, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i uświadomić sobie, że Milos to nasze największe żądło w tym sezonie, ze strony którego jest największe zagrożenie praktycznie w każdym meczu.
Trochę to wszystko podcina nam skrzydła, teraz pojawia się pytanie kto za niego. Wydaje mi się, że zobaczymy Pepe. To będzie mecz na "noże", dużo walki a Włoch wydaje się być w tym aspekcie piłkarskiego rzemiosła lepszy od Martineza, który jest bardziej zawodnikiem technicznym. Ja osobiście wolałbym byłego gracza Catanii, ale próbuję patrzeć przez pryzmat Del Neriego.
Typuję 0:0, albo 1:1.
Trochę to wszystko podcina nam skrzydła, teraz pojawia się pytanie kto za niego. Wydaje mi się, że zobaczymy Pepe. To będzie mecz na "noże", dużo walki a Włoch wydaje się być w tym aspekcie piłkarskiego rzemiosła lepszy od Martineza, który jest bardziej zawodnikiem technicznym. Ja osobiście wolałbym byłego gracza Catanii, ale próbuję patrzeć przez pryzmat Del Neriego.
Typuję 0:0, albo 1:1.
- mrozzi
- Juventino
To tylko unaocznia nam idiotyczną politykę transferową Marotty. Na chwilę obecną brakuje skrzydeł, brakuje też konkretnego ataku, bo Alex nie jest w stanie grać na 100% przez całe spotkanie, zwłaszcza z Milanem, a Martinez w napadzie to jakaś pomyłka - skoro ten koleżka sobie z rozegraniem na swojej pozycji nie radzi, więc o czym tu w ogóle dyskutować... To jest żałosne. Piłkarze Interu symulują co spotkanie, wymuszając rzuty wolne, a żaden z nich zawieszany nie jest... Utrata kolejnych oczek i to w 2 spotkaniach jest niestety wielce prawdopodobna - sezon się dopiero co rozpoczął, a my już lecimy na pysk.
- Łukasz
- Juventino
O, tu jest właśnie magia polityki Marotty. Bo co znaczy "na swojej pozycji"? Martinez w dotychczasowej swej karierze był napastnikiem...mrozzi pisze:Martinez w napadzie to jakaś pomyłka - skoro ten koleżka sobie z rozegraniem na swojej pozycji nie radzi, więc o czym tu w ogóle dyskutować...
Niedobrze - w ostatnich dwóch meczach widzieliśmy ile zależy od Krasicia. Mam nadzieję, że z prawej strony zobaczymy Pepe. I mam nadzieję, że Milan nie wyjdzie w 4-3-3 z Ronaldinho i Robinho na skrzydłach, bo Motta i De Ceglie by tego nie przeżyli...
- mrozzi
- Juventino
Otóż to. Marotta z kolei na siłę chciał go przypasować do naszego systemu, na skrzydło... Teraz z pewnością ciężko byłoby go tak nagle przestawić na grę w naszym ataku.Łukasz pisze:O, tu jest właśnie magia polityki Marotty. Bo co znaczy "na swojej pozycji"? Martinez w dotychczasowej swej karierze był napastnikiem...mrozzi pisze:Martinez w napadzie to jakaś pomyłka - skoro ten koleżka sobie z rozegraniem na swojej pozycji nie radzi, więc o czym tu w ogóle dyskutować...
- Wojtek
- Juventino
Niestety! Zagramy bez naszego najlepszego zawodnika Milosa a to już wielka stara ale przynajmniej też są plusy nie zagra VI i Amauri więc nie powinno być kalectwa w ataku
No i pewnie skrzydła Martinez-Pepe :doh:
Na remis nie będę narzekać ale po cichu licze na 3 pkt FORZA!!

- marek.siedlce
- Juventino
Ciężki mecz przed nami. Trzeba wierzyć z dobry wynik, jakim byłby remis. Boli strata Krasicia.
Ale jeszcze bardziej boli nieudolność okna transferowego. Jak to jest możliwe że włodarze naszego Klubu są głupsi od przeciętnego obserwatora czy kibica. Jak można założyć że wymienienie ponad połowy drużyny ma przynieść jakieś znaczące sukcesy? Może ktoś powiedzieć, że trzeba czasu na zgranie... To samo powie za miesiąc a potem za dwa. A ja uważam że zawodnicy tacy jak Martinez, Pepe, , Motta, Rinaudo, Lanzafame, Quagliarella, De Ceglie, Amauri i Iaquinta nie są kimś nadającym się do Juventusu. Bogu dziękować że część z nich jest tylko wypożyczona. Ze wszystkich zawodników ściągniętych latem Krasić i Aquilani grają narazie na poziomie. Jest jeszcze Bonucci, do którego można mieć różne odczucia.
Powiedzcie teraz, ilu z Was typowało że ta właśnie trójka nadaje się do Juve, a reszta to nie ten poziom?
Wielkiego klubu nie można budować na małych zawodnikach...
Ale jeszcze bardziej boli nieudolność okna transferowego. Jak to jest możliwe że włodarze naszego Klubu są głupsi od przeciętnego obserwatora czy kibica. Jak można założyć że wymienienie ponad połowy drużyny ma przynieść jakieś znaczące sukcesy? Może ktoś powiedzieć, że trzeba czasu na zgranie... To samo powie za miesiąc a potem za dwa. A ja uważam że zawodnicy tacy jak Martinez, Pepe, , Motta, Rinaudo, Lanzafame, Quagliarella, De Ceglie, Amauri i Iaquinta nie są kimś nadającym się do Juventusu. Bogu dziękować że część z nich jest tylko wypożyczona. Ze wszystkich zawodników ściągniętych latem Krasić i Aquilani grają narazie na poziomie. Jest jeszcze Bonucci, do którego można mieć różne odczucia.
Powiedzcie teraz, ilu z Was typowało że ta właśnie trójka nadaje się do Juve, a reszta to nie ten poziom?
Wielkiego klubu nie można budować na małych zawodnikach...
FORZA JUVE !!!
- Brutalo
- Juventino
A w ataku kto ? Del Piero-Del Piero ? Malaka 12 mln Martinez musi zagrać w napadzie :doh:<<W@jTEk>> pisze:Niestety! Zagramy bez naszego najlepszego zawodnika Milosa a to już wielka stara ale przynajmniej też są plusy nie zagra VI i Amauri więc nie powinno być kalectwa w ataku![]()
Jestem oburzony wykluczeniem Krasicia. W tym samym meczu nie został podyktowany prawidłowy karny po faulu na Vincenzo, ale temu się nie raczyli przyjrzeć ?
--Malaka-ADP----
-Marchisio-Aqua-Melo-Sissoko
-De Ceglie :doh:-Kielon-Bonus-Motta :doh:
----------Myszka------
Skoro nie mamy skrzydeł, grajmy środkiem

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Po tym zawieszeniu Krasica odechciało mi się tego meczu. Zadowoleni wszyscy sprawiedliwi Juventini? Tracimy ok. 20% naszego potencjału ofensywnego, boki z Marchisio i Pepe/Martinezem wyglądają wybornie :lol:
Ręce mi poprostu opadają...co mamy potencjał w ofensywie :roll: Szkoda gadać. Żebyśmy jeszcze 3 pkt. po tym karnym zdobyli, pieprzona sprawiedliwość
Ręce mi poprostu opadają...co mamy potencjał w ofensywie :roll: Szkoda gadać. Żebyśmy jeszcze 3 pkt. po tym karnym zdobyli, pieprzona sprawiedliwość

- Wojtek
- Juventino
A nie zapomiałeś o Quagliarelli ? To raczej on zagra w ataku a pomoc będzie takaBrutalo pisze:A w ataku kto ? Del Piero-Del Piero ? Malaka 12 mln Martinez musi zagrać w napadzie :doh:<<W@jTEk>> pisze:Niestety! Zagramy bez naszego najlepszego zawodnika Milosa a to już wielka stara ale przynajmniej też są plusy nie zagra VI i Amauri więc nie powinno być kalectwa w ataku![]()
Jestem oburzony wykluczeniem Krasicia. W tym samym meczu nie został podyktowany prawidłowy karny po faulu na Vincenzo, ale temu się nie raczyli przyjrzeć ?
--Malaka-ADP----
-Marchisio-Aqua-Melo-Sissoko
-De Ceglie :doh:-Kielon-Bonus-Motta :doh:
----------Myszka------
Skoro nie mamy skrzydeł, grajmy środkiem
--Pepe--Melo-Aqua-Marchisio