Serie A (7): JUVENTUS 4-0 Lecce

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 16:03

Amauri? Ten, który tak cudnie rozegrał piłkę na 3:0? Ten który prawie strzelił bramkę(minimalny spalony)? Przecież, choć gra jak zawsze drewno, to i tak sporo daje dziś drużynie. Ale jednak powinien poprawić grę w 2 połowie, bo strasznie dużo powietrznych pojedynków przegrywa.

Do zmiany nadaje się De Ceglie, co chwila niedokładne zagranie, co chwila błąd w ustawieniu. Ale niestety nie ma kogo za niego wpuścić:/ No i średnio Alberto, za dużo miejsca zostawiał w środku pola, ale piękna bramka zupełnie to rekompensuje.

I jeszcze- PASTORE DO JUVE!

IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 16:04

YachO_ pisze:Bardzo fajnie wykorzystany karny przez Melo (moim zdaniem, oczywiście faul na Krasiciu był)
Moim zdanym karnego nie mialo prawa byc, a uklonem w strone Lecce bylo chyba to, ze wykonywal go... Melo (chociaz dobych egzekutorow 11 u nas w takim skladzie ze swieca szukac). A odnosnie wykonania, moim zdaniem bylo slabe. Powinien wyzej podniesc te pilke.

Gramy fajnie. Marchisio na lewej na pewno w destrukcji gra bardzo dobrze, a w ataku tez tragedii nie ma.

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 16:06

Fajnie, ze prowadzimy 3:0 ale... bramka przypadkowa i poza golem Albercik jest kompletnie niewidoczny. Karny rowniez watpliwy, no ale jest.
W obronie znowu gra tylko Chiellini. Bonucciego nie ma, Grygera jest w meczu jedynie statysta, a na De Ceglie to sie patrzec nie da, co ten synek wywija :/ Powoduje u mnie odruch wymiotny.
W pomocy znowu jakies udziwnienie z Marchisio na skrzydle (WTF?); Albert jak juz napisalem malo widoczny; Krasic jak zwykle napedza akcje, szkoda ze nie ma lewej nogi; Melo tez dzisiaj fajnie.
W ataku Amałri jest sakramencko bezproduktywny. Jego jedyne dobre zagranie to, to na 1-2 z Krasiciem, przy bramce Fabio. No a Mr Dreamgoal - dream goal to moze nie byl, ale dosc niecodziennej urody.

No ale widze, ze kilka nastolatek powyzej mnie bardzo sie podjaralo tym, ze gonimy ligowego ogóra i juz sa piski, siki, zachwyty itd... Juz tak nisko obnizylyscie poprzeczke wymagan moje drogie Panie?
Aha, ogladam w HD :D

EDIT: no, poprawilem juz.
Ostatnio zmieniony 18 października 2010, 02:18 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Murzin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 16:07

Nie rozumiem czemu jedziecie po Amaurim. Dzisiaj moim zdaniem gra dobre spotkanie, świetnie odegrał Krasiciowi gdy padła 3 bramka.

Aquilani i Krasić - świetnie :D

bianConrado

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 16:07

Mecz póki co świetny...
Wielkie brawa dla Milosa - gra znakomicie (ciekawe co na to Pavel siedzący na trybunach :smile: )
Qua - świetny szczupak :)

ale Amauri ? wydaje mi się ,że nie powinien już zagrać... no to panowie i panie ... second half :dance:

"Inter jest świetny tylko dzięki Calciopoli" - Marcello Lippi

Obrazek
Gathafi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 16:08

fajny meczyk :P
Fabio Q. - 1 gol w Juve pietka, 2 gol szczupakiem az strach pomyslec jaka bedzie cudowna bramka nr 3 :wink:
Aquilani - kapitalna bomba zza pola karnego po zgraniu Claudio
Marchisio - bardzo bobry mjecz w jego wykonaniu, czesto podlancza sie do akcji ofensywnych i tak trzymac
Krasic i Melo - standardowo w swietnej formie :bravo:

Obrazek
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 16:58

brakowało mi takiej gry, dzisiaj było widać chęci do gry, był ciąg na bramkę, piękna bramka Del Piero przypieczętowała zwycięstwo :)

w okienku zimowym wzmacniamy lewe skrzydło, kupujemy napastnika i jesteśmy mocniejsi

Amauri - katastrofa :/

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 16:59

No to jak dzieciaki, wyrzucamy Melo?
Krasić przeszedł dziś sam siebie - zdecydowanie najlepszy transfer ostatnich lat. Marotta jeszcze dłużej powinien czekać na Dżeko.
Mam nadzieję, że w czwartek od 1 minuty na boisku zobaczę Martineza.
Odbijcie od Amauriego

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 17:01

Bardzo dobre zmiany DP i Momo. Pierwszy wchodząc jako Joker chyba młodnieje o 10 lat, a drugi w końcu skończył z okropnie niedokładnymi podaniami.

Ktoś napisał, że nie ma co się cieszyć, ze zwycięstwa z ogórami z Lecce. Fakt, nie otwierajmy szampana, ale ani Ranieri, ani Ferrara nie potrafili wygrywać seryjnie z drużynami z dna tabeli. A Scudetto wygrywa się dwudziestoma zwycięstwami z takim Lecce, a nie jednym z Interem.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 17:06

Piękna wygrana.

A co do Amauriego, to nie zagrał wcale takiego słabego meczu.

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 17:15

IGI pisze:Moim zdanym karnego nie mialo prawa byc, a uklonem w strone Lecce bylo chyba to, ze wykonywal go... Melo (chociaz dobych egzekutorow 11 u nas w takim skladzie ze swieca szukac). A odnosnie wykonania, moim zdaniem bylo slabe. Powinien wyzej podniesc te pilke.
1.Karny strzelony wzorowo nie wiem o co Ci chodzi... Melo ośmieszył bramkarza idealnie go myląc i strzelając w środek.

2.Karny przyznany słusznie.

kamix86

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 17:18

Co do tych którzy wątpią w słuszność karnego, obrońca Lecce zostawił nogę a Milos to pięknie wykorzystał, karny jak najbardziej zasłużony. Piłka go już minęła a on "zaczepił" Krasica i wszystko, żadnych wątpliwości.

A Czy lecce to ogórki i nie ma się co szczycić tym zwycięstwem? No nie sami malkontenci. Po pierwsze lecce miało 8 pkt przed tym meczem tyle co my więc nie wiem czy takie ogóry. Po drugie dzisiaj Inter wymęczył z innymi ogórami 0-1 więc jest się z czego cieszyć bo w końcu Juve potrafi zdominować słabszego rywala i roznieść go w pył!!!! I tak ma być bo drużyny mają się bać podróży do Turyno a po zezłym sezonie na porządku dziennym były wypowiedzi trenerów że jadą do nas po 3 punkty!
Dziękuje dobranoc.

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 17:19

ma ktos z bramki z meczu ? niestety nie mogłem ogladac widowiska
Ostatnio zmieniony 17 października 2010, 17:20 przez aras191, łącznie zmieniany 1 raz.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 17:19

Mimo iż Amauri nie zagrał tak źle jak się spodziewałem to i tak facet nie potrafi się ustawić i wybiec na wolną pozycję, częściej nawet się chowa za przeciwnikiem. Wiem że najfajniej dostawać perfekcyjne piłki na głowę stojąc 2 kroki od bramki, ale czasem trzeba powalczyć i wykazać się cwaniactwem, a tego nasze egzotyczne drzewo nie potrafi. Po Deczelie chyba najsłabszy na boisku.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2010, 17:21

Jacky pisze: Grygera jest w meczu jedynie statysta,
To chyba oglądałeś inny mecz, bo Zdenek zagrał dzisiaj dobrze.
Jacky pisze: No ale widze, ze kilka nastolatek powyzej mnie bardzo sie podjaralo tym, ze gonimy ligowego ogóra i juz sa piski, siki, zachwyty itd... Juz tak inisko obnizylyscie poprzeczke wymagan moje drogie Panie?
Ahh, jakież to zabawne :|
Lypsky pisze:No to jak dzieciaki, wyrzucamy Melo?
Zapytaj Małego

Zablokowany