Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
LukaS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2010, 15:42

- Totti przez całą swoją karierę udowadniał, że jest wielkim zawodnikiem i ma charakter prawdziwego lidera. Chcę go zobaczyć w reprezentacji razem z Antonio Cassano - powiedział Prandelli. - Ten duet błyszczał kiedyś w Romie i teraz może pomóc kadrze.

źródło:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
(ASinfo)

Jeśli to prawda to nie rozumiem czemu niby więcej by wniósł do kadry niż Alex?

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2010, 16:29

LukaS pisze:- Totti przez całą swoją karierę udowadniał, że jest wielkim zawodnikiem i ma charakter prawdziwego lidera. Chcę go zobaczyć w reprezentacji razem z Antonio Cassano - powiedział Prandelli. - Ten duet błyszczał kiedyś w Romie i teraz może pomóc kadrze.
Totalny idiotyzm. Totti tej kadrze potrzebny w żaden sposób nie jest. Za dwa lata, na Euro, miałby 36 lat, co dla napastnika, nawet wybitnego (vide Alex czy Totti) jest wiekiem śmiertelnym. Po co ciągać takich ludzi po kadrach? Są klubowymi symbolami i swoje siły, których jest coraz mniej, powinni poświęcać dla "macierzy". Poza tym - swego czasu Totti wypiął się na reprezentację dupą - nie wiem dlaczego teraz miałby być reaktywowany. Stary jest, a formą nie błyszczy. Naturalnymi liderami tej kadry są Pirlo i Cassano i to, w połączeniu ze świeżością Quagliarelli/Rossiego powinno wystarczyć w 100%.

Prandelli został selekcjonerem w atmosferze powszechnej krytyki Lippiego, który za późno skreślił Cannavaro, a teraz, takimi słowami jak wyżej oraz choćby nominacją dla Zambrotty powiela błędy poprzednika. Zambrotta? Zawsze bazował na wydolności, wybieganiu. To profesjonalista, ale za dwa lata będzie - tak jak Totti - 36-latkiem. Fakt, gra w Milanie, klubie piłkarskiej długowieczności (Milanello powinno być wzorem dla Vinovo), ale gdzie w hierarchii piłkarskiej będzie za dwa lata - nie wiemy, być może wypali się, tak jak Canna. Na pewno nie będzie lepszy. A gdzie Balzaretti? Facet kiedyś miał tylko szybkość i wrzutkę, teraz nabrał masy i siły. Z Krasiciem radził sobie wzorcowo, co wcale nie jest łatwe, jak pokazał ostatnio Chivu, który przecież jest mimo wszystko jednym z lepszych lewych obrońców w lidze...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2010, 17:22

LukaS pisze:- Totti przez całą swoją karierę udowadniał, że jest wielkim zawodnikiem i ma charakter prawdziwego lidera. Chcę go zobaczyć w reprezentacji razem z Antonio Cassano - powiedział Prandelli. - Ten duet błyszczał kiedyś w Romie i teraz może pomóc kadrze.

źródło:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
(ASinfo)

Jeśli to prawda to nie rozumiem czemu niby więcej by wniósł do kadry niż Alex?
Totti zostanie powołany do Italli żeby zagrać ostatni mecz i pożegnać się z Squadra Azzurra nic poza tym

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2010, 20:28

Za 20 minut Wlosi graja z Serbami. Znamy juz jedenastki i Prandelli troche zaskoczyl mnie dzisiejszym ustawieniem.

1-4-4-1-1.

Nasuwa sie pytanie, kto wiec zagra na skrzydlach? Odpowiedz: Marchisio z Maurim. Oby dwaj jak wiadomo nominalnie sa srodkowymi pomocnikami. Partnerem Pirlo w pomocy bedzie Palombo, ale to bylo pewne, po tym jak jakiegos urazu nabawil sie De Rossi. W obronie na bokach Zambrotta z Criscito, a srodek nasz. Bramkarzem ponownie Viviano - Sirigu stracil miejsce w skladzie juz chyba na dobre po bledzie w Estonii. A w ataku Cassano z Pazzinim

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2010, 21:07

Serbowie robią lekką rozrubę :lol:, ale nie wiem dlaczego sędzie nie rozpoczął meczu. W mojej transmisji od początku jeden koleś był na ogrodzeniu, reszta jakoś nie szalała za strasznie. O co kaman ?
Liczę na duet Cassano-Pazzini. Italia potrzebuje tych punktów.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2010, 21:20

RAI UNO (k 229 Cyfra+) ODKODOWANY!
Polecam :)

Obrazek
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2010, 21:35

No właśnie, o co chodzi?

Sky is the limit!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2010, 21:37

O to, że serbscy kibice są nienormalni, taka bałkańska mentalność. Wymyślili sobie, żeby zemścić się na kiepsko ostatnio grającej reprezentacji. Sędzia powinien przerwać ten mecz i dać Włochom walkowera.

PS. Skład do dupy, na bokach środkowi pomocnicy.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2010, 21:40

Łukasz pisze:O to, że serbscy kibice są nienormalni, taka bałkańska mentalność. Wymyślili sobie, żeby zemścić się na kiepsko ostatnio grającej reprezentacji.
Możesz przybliżyć sytuację? Dopiero włączyłem.

Odnoszę wrażenie, że Włosi dostali walkowera. Piłkarze rzucają koszulki.

Sky is the limit!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2010, 21:44

Pawełek pisze:
Łukasz pisze:O to, że serbscy kibice są nienormalni, taka bałkańska mentalność. Wymyślili sobie, żeby zemścić się na kiepsko ostatnio grającej reprezentacji.

Serbowie kiepsko ostatnio grają, a gorącokrwiści i tempogłowi kibole tego nie potrafią znieść. Przed meczem obrzucili autobus własnej kadry racami, po czym zaczęli demolować stadion. Po - o ile dobrze słyszałem (słaba transmisja, ale tak to brzmiało) - wygwizdaniu własnego hymnu i rozpoczęciu meczu obrzucili racami Viviano...

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 12 października 2010, 22:45

to co opisywali koledzy. Komentarz zbędny.

Przynajmniej nasi będą wypoczęci na niedzielę :roll:

Obrazek
nowik92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 października 2010, 23:29

Łukasz pisze:
Pawełek pisze:

Serbowie kiepsko ostatnio grają, a gorącokrwiści i tempogłowi kibole tego nie potrafią znieść. Przed meczem obrzucili autobus własnej kadry racami, po czym zaczęli demolować stadion. Po - o ile dobrze słyszałem (słaba transmisja, ale tak to brzmiało) - wygwizdaniu własnego hymnu i rozpoczęciu meczu obrzucili racami Viviano...
I co teraz? Włosi będą płacić za de'2'2 i stracą punkty?
Troszkę nie ogarniam takich sytuacji...

Obrazek
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2010, 14:13

tutaj trochę obszerniejsza wersja.

Sky is the limit!
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2010, 16:28

nowik92 pisze:I co teraz? Włosi będą płacić za de'2'2 i stracą punkty?
Troszkę nie ogarniam takich sytuacji...
raczej to Serbia ucierpi na tym zajściu. I to bardzo dotkliwie.

Swoją drogą wstyd mi za nich jako za, bądź co bądź, Słowian.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2010, 20:14

W związku z towarzyskim meczem między Rumunią a Italią Prandelli powołał :
Bramkarze: Mirante (Parma), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna);
Obrońcy: Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Bonucci (Juventus), Cassani (Palermo), Criscito (Genoa), Gastaldello (Sampdoria), Ranocchia (Genoa), Santon (Inter);
Pomocnicy: Aquilani (Juventus), De Rossi (Roma), Diamanti (Brescia), Ledesma (Lazio), Marchisio (Juventus), Mauri (Lazio), Pirlo (Milan);
Napastnicy: barwuach (Manchester City) (:doh:), Gilardino (Fiorentina), Pazzini (Sampdoria), Quagliarella (Juventus), Rossi (Villarreal).
4 Juventino powołanych, ciekawe czemu brakuje Giorgio :think: .

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
ODPOWIEDZ