LE (gr. A) [02]: Manchester City 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Qba123

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 września 2010, 21:46

ja mam dobrego neta i wszystkie sie wieszaja.. jaka lipa że w tv nie można oglądnąć jak człowiek..

098799

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 września 2010, 21:46

Sędzia to palant. Krasic wyraźnie nadepnięty w polu karnym. Komentatorzy na atdhe dno.

:ArchI:

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2010, 21:47

Qba123 pisze:ja mam dobrego neta i wszystkie sie wieszaja.. jaka lipa że w tv nie można oglądnąć jak człowiek..
http://worldfootball.us/channel1.html w HD i nie tnie.

SantaPio

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 września 2010, 21:48

Ktoś już podawał tego linka... działa idealnie... i można skonfrontować zdanie z innymi fanami ;);)

http://worldfootball.us/channel1.html

sorry... ubiegłeś mnie ;)
Ostatnio zmieniony 30 września 2010, 21:49 przez SantaPio, łącznie zmieniany 1 raz.

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2010, 21:48

Pobierzcie sobie sopcasta wybierzcie na rojadirecta kanał sopcast z mniejszym wymaganiem neta np. 400 kbps i śmiga

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 września 2010, 21:49

Piękne pierwsze kilkanaście minut w naszym wykonaniu. Niestety z minuty na minutę City rozpędzało się coraz bardziej, czego wynikiem cudowna bramka po prostopadłym podaniu. Niestety w naszym zespole brakuje JAKOŚCI i to widać po tym meczu - nasi grają siłowo, z kolei City rozgrywa wręcz bajecznie.

Należał się nam karny - fakt, że Krasić go szukał, ale przewinienie zawodnika rywali ewidentne - no szkoda...

Obawiam się dalszego przebiegu tego spotkania... Przewaga rośnie...

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2010, 21:51

City dominuje, ale wynik nie jest zły (brawa dla Iaquinty). Ale sędzia jest prze... dając Krasiciowi żółtą, gdy ten jest faulowany w polu karnym :angry: .

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
SantaPio

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 września 2010, 21:53

mrozzi pisze:...cudowna bramka po prostopadłym podaniu. Niestety w naszym zespole brakuje JAKOŚCI i to widać po tym meczu - nasi grają siłowo, z kolei City rozgrywa wręcz bajecznie.
Cudowne moim zdaniem było podanie... przy bramce został bodaj DC z tyłu, a Kielon zatrzymał się w połowie między strzelcem a kims kto robił mu(strzelcowi) miejsce(umkneło mi kto to byl ;))

Generalnie co do dalszej części się zgadzam...
ale to tylko moje zdanie...
no i z racji niepoprawnego optymizmu mam nadzieje na jeszcze jakaś bramkę dla nas :)
Może Krasic znów błyśnie skutecznością ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 września 2010, 21:56

Fakt - wynik nie jest zły. Nie ma się jednak co oszukiwać - przy podobnym przebiegu spotkania także w drugiej połowie cudem będzie wywiezienie choćby punktu. Druga brama dla City wisi w powietrzu.

Cegła wrócił i zaczyna mnie denerwować...

Dość ładnie Martinez :bravo:

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

nie wiem, czy trener jest takim idiotą, czy nasi chcą strzelić gola i się bronić 80 minut, ale pierwsza połowa była żałosna. Gol dla nas z niczego, potem całkowita inicjatywa dla ManC ( warto dodać, że początek całkowicie dla nas, mimo fartownego gola, to mi cisneliśmy itd. ) potem tracimy i znowu ciśniemy;/ :rotfl:
1-0 ciśniemy dalej, dostajemy z kontry to ok zdarza się, ale jak ManC w 10 minut 3 razy mógł nam wbić piłkę do siaty, a my dalej to samo gramy? ciśniemy ich i wysoki pressing to mamy przewagę, ciekawe, czy przy 2-1 też oddalibyśmy tak głupio inicjatywę? rok temu było tak z Bayernem i wszyscy wiemy jak się skończyło.

Krasic? teoretycznie mogły być dla nas 2 karne dzięki niemu? 2 ścinki w polu karnym, pierwszej sędzia nie widział?!? druga to Krasic tak poleciał, że aż się śmiać chciało, normalnie by upadł to może by był karny, ale na pewno nie żółtko za symulacje.

Sissoko? lepiej niż Melo! lepiej w defensywie i lepiej niż Marchisio w ofensywie! nie boi się atakować, raz nawet dograł na centymetry daleką piłkę do Martineza?

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ktoś napisał, że brama na konto De Ceglie...ale również Manninger się nie popisał jego ustawienie w polu karnym było marne :| ..jeśli marzymy o remisie to trzeba strzelić..bo dalsze bramki MC wiszą w powietrzu.

ps. będzie karny dla Juve Milos w końcu kogoś upoluje :smile:
Ostatnio zmieniony 30 września 2010, 21:58 przez dp10, łącznie zmieniany 1 raz.

xam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Brakuje Melo. Mam nadzieje, że wejdzie za Marchisio, bo w defensywnie bardzo mało robi.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Gramy naprawdę nieźle. Zwarta obrona i kontra - fajnie to wygląda. Nieźle prezentuje się w środku duet Marchisio-Sissoko (ramadan się skończył, a konkurencja robi swoje) dość pewnie (poza bramką i sytuacją Teveza) gra obrona. Martinez dużo biega, Krasić szarpie, Alex stara się to wszystko kontrolować Iaq... jest i strzelił gola. Dobrze to wyglądało. Szkoda, że sędzia jakiś taki z pupy - najpierw czepia się do podeptanego Marchisio, a potem nie dyktuje ewidentnego karnego (swoją drogą - akcja Krasicia świetna).

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2010, 21:57

No to tak jakie wrażenia po pierwszej połowie...
Hmmm.
Pierwsze 20 min ok.
Potem już dominacja City.
Brawa dla Iaquinty za gola i Martineza za mase odbiorów i chyba tylko dzięki niemu De Ceglie dograł tą połowę do końca.
Środek gra trochę słabo.
Proponuje wpuścić Melo by wyeliminował kilku zawodników City 8)
O dziwo obrona poza golem dobrze.
De Ceglie zawalił bramkę.
Sumą sumarum karny się należał.
Oby druga połowa była lepsza.
Melo na środek, Motta na prawą, a Grygera na lewą.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2010, 21:57

No niestety, to musiało się tak skończyć. Za bardzo oddaliśmy pole graczom Manchesteru.
Ten Johnson to robi z DeCeglie większy wiatrak niż Tevez z Grygery, bo o dziwo Czech gra całkiem poprawnie.
Bramka ewidentnie na konto DeCeglie.
Zaraz po zdobyciu gola należał nam się ewidentny jak dla mnie karny po faulu na Krasiciu.
Liczę, że druga połowę zagramy tak, jak pierwsze 15 minut.

Zablokowany