Wszystko o AS Roma
- furiaceca11
- Juventino
"Siwy's touch " i klub z wiecznego miasta tonie.
Teraz mamy jak na dłoni całą sytuacje. Roma miała szukać po zakończeniu sezonu jakieś trenejro który miałby do dyspozycji "mentalnie odrodzonych" piłkarzy. Stało się tak że Sensi zaufała Ranieriemu, jego pomysłom, i niestety chorym schematom.
Ranieri pokazał na przykładzie Parmy, Chelsea, czy nawet naszego Juve że jest tylko trenerem który potrafi odbudować, postawić na nogi wrak drużyny, ale nie powinien bawić się w 3 lub 4 letnie kontrakty.
Teraz mamy jak na dłoni całą sytuacje. Roma miała szukać po zakończeniu sezonu jakieś trenejro który miałby do dyspozycji "mentalnie odrodzonych" piłkarzy. Stało się tak że Sensi zaufała Ranieriemu, jego pomysłom, i niestety chorym schematom.
Ranieri pokazał na przykładzie Parmy, Chelsea, czy nawet naszego Juve że jest tylko trenerem który potrafi odbudować, postawić na nogi wrak drużyny, ale nie powinien bawić się w 3 lub 4 letnie kontrakty.
- deszczowy
- Juventino
Gdzieś rzuciła mi się w oczy informacja, że po Siwym Romę miałby objąć Leonardo, ale nie pamiętam gdzie, dlatego nie podam źródła.
- luks_wgs
- Juventino
http://www.pilka.pl/leonardo-poprowadzi-romedeszczowy pisze:Gdzieś rzuciła mi się w oczy informacja, że po Siwym Romę miałby objąć Leonardo, ale nie pamiętam gdzie, dlatego nie podam źródła.
http://www.asroma.pl/index.php?id=5076
- Klasyczna 10
- Juventino
A w zeszłym sezonie też mu nie szło, a jak przyszła seria to 13 zwycięstw z rzędu i niewiele zabrakło, a zdobył by Scudetto....jareckik pisze:Prawie jak Beenhakker on tez robi cuda, a po jakimś czasie totalna klapa. Może to wynika z monotonności? Ranieri dziś pokazuje jaki z niego kozak na ławce. Właśnie jego drużyna dostaje baty od drugiego beniaminka w lidzeSwego czasu nazwałem siwego "Pan Remis" i może w tym roku uda mu sie pobic jego wlasny rekord w ilosci remisów w lidze ...
- Vincitore
- Juventino
Nie wydaje mi się by istniał jakiś schemat, według którego Ranieri odbuduje drużynę, podniesie ją z kolan i wyprowadzi na prostą, a od następnego sezonu gdy zaczyna sam od zera z tym wszystkim co sam sobie zbudował to zaczyna kompletnie iść nie po jego myśli. To bardzo dobry trener, ale jego ogromnym mankamentem jest to, że chemia pomiędzy nim a drużyną szybko się wyczerpuje. W tym sezonie z Romy i Ranieriego raczej już nic nie będzie.
- fallweiss
- Juventino
Może nie oceniałbym tego aż w taki sposób, ale weźmy pod uwagę, że Roma ma poważny problem z wystawieniem solidnej jedenastki meczowej. Dokładnie jak Juve 2 czy sezon temu. W ostatnim meczu nie grał Totti, De Rossi, Risse, wypadł Burdisso, za czerwień poleciał Mexes a Sergio kontuzja.
Na tle wątłej drugiej linii oraz obrony Rzymian to straty ogromne. A bez Il Capitano Roma ma wielki problem również w organizacji ataku. Ranieri ma kłopot, ale w mojej ocenie w dużej mierze niezależny od niego.
Na tle wątłej drugiej linii oraz obrony Rzymian to straty ogromne. A bez Il Capitano Roma ma wielki problem również w organizacji ataku. Ranieri ma kłopot, ale w mojej ocenie w dużej mierze niezależny od niego.
- Kubba
- Juventino
Czy to będzie punkt zwrotny to się jeszcze okaże. Nie od dziś wiadomo, że piłkarze szczególnie się mobilizują na takie mecze, a z "gorszymi" przeciwnikami grają padake.Pontius21 pisze:wymarzony punkt zwrotny w sezonie , piękna akcja i "szczupak" Vucinicia , brawo Roma
Roma wygrywa z Interem - jestem zadowolony.
- Pontius21
- Milanista
oj czepiacie się , nazwijcie to jak chcecie , punkt zwrotny , odbicie się od dna , w każdym razie ładnie to zrobili , po czterech fatalnych meczach pierwsze zwycięstwo z Interem w doliczonym czasie po pięknej akcji , to jest jeden z tych momentów dla których się ogląda piłkę
- Wojtek
- Juventino
Na ten mecz Roma była dodatkowo zmobilizowana...
Mecz na równym poziomie, jeśli chodzi o I połowe zdecydowanie Inter miał przewage , druga dla Romy najbardziej chyba szkoda tego co Totti zrobił wykonując rzut wolny pośredni...Ciesze się że Roma zdobyła 3 pkt!!
Mecz na równym poziomie, jeśli chodzi o I połowe zdecydowanie Inter miał przewage , druga dla Romy najbardziej chyba szkoda tego co Totti zrobił wykonując rzut wolny pośredni...Ciesze się że Roma zdobyła 3 pkt!!
- deszczowy
- Juventino
- jareckik
- Juventino
deszczowy pisze:No, to kto po Siwym?
Ciro dostanie druga szanse w serie A

- stahoo
- Juventino
Boże ratuj Romęjareckik pisze:deszczowy pisze:No, to kto po Siwym?
Ciro dostanie druga szanse w serie A

Ranieri udowodnił mi, że powinien miec w kontrakcie zapis: "rozwiązanie kontraktu po wyprowadzeniu druzyny będącej w dołku na 4-3 miejsce".