Serie A (5): JUVENTUS 4-2 Cagliari [JPC na meczu!!!]
- tabo89
- Juventino

mecz 5 kolejki Serie A: JUVENTUS - Cagliari
Czas:
2010-09-26 20:45
Miejsce:
Stadio Olimpico di Torino
O przeciwniku:
Rok założenia: 1920
Barwy: Czerwono-niebieskie
Przydomek: Rossoblu, Isolani
Prezes: Massimo Cellino
Menedżer: Pierpaolo Bisoli
Sukcesy:
Mistrzostwo Włoch (1): 1970
Ostatnie mecze:
22 wrzesień 2010
Cagliari 0-0 Sampdoria
19 wrzesień 2010
Bari 0-0 Cagliari
11 wrzesień 2010
Cagliari 5-1 Roma
Aktualna sytuacja w tabeli:
7. Cagliari
…
15. Juventus
mecz na żywo w TV:

Al Jazeera Sport +1
Al Jazeera Sport +3
Arena Sport 4
C+ Fútbol (Spain)
C+ Sport 1 (Denmark)
C+ Sport 3 (Norway)
Dahlia Calcio 2
Digi Sport (HU)
Digi Sport (Svk)
Digi Sport+ (RO)
ESPN (uk & irl)
Iran TV3
NTV+ Sport On-Line
Raitalia 3 Africa
Setanta Ireland
Sky Calcio 1
Sky Sport 1 (Italy)
Sport 1.1 (Ned)
TV4 Sport
YES Sport 1
~ C+ Fútbol HD (Spain)
~ Sky Calcio HD1
~ Sky Sport HD1 (Italy)
~ Sport 1 HD (Ned)
mecz w Internecie:
http://atdhe.net/
http://rojadirecta.com/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.meczenazywo.pl/
http://www.freefootball.org/
http://www.myp2p.eu/
Przewidywane składy
JUVENTUS
Cagliari
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Na meczu będą także przedstawiciele polskich kibiców z JuvePoland Club.

19 osobowa grupa tifosich z Polski będzie oglądać mecz na trybunie Curva Sud.
Wszelkie błędy proszę kierować na PW lub gg - na pewno wprowadzę poprawki.
Na komentarz nie mam obecnie czasu ale w wolnej chwili uzupełnie to miejsce.
Ostatnio zmieniony 25 września 2010, 15:00 przez tabo89, łącznie zmieniany 2 razy.
- fallweiss
- Juventino
Mamy huśtawkę nastrojów. Dobre spotkanie z Udinese i trochę gorsze z Palermo. Sycylijczycy mieli niemal 100 % skuteczność, Juve brakuje jednak nieco organizacji, w dalszym ciągu główny problem to kulejąca obrona. Pozytyw jest taki, że istotnie poprawiła się sfera fizyczna zespołu, Del Neri musiał tu wykonać dużą pracę, bo drużyna z poprzedniego sezonu miała ogromne braki. Być może ten element treningu był ćwiczony głównie, mam nadzieję, że być może zabrakło czasu na pewną organizację taktyczną.
Co do składu, liczę na dwójkę Amauri- Del Piero.
Co do składu, liczę na dwójkę Amauri- Del Piero.
- Peter
- Juventino
Jeśli nie wygramy w tym meczu to znaczy, że jesteśmy na dnie.
Musimy wygrać, nieważne w jakim stylu, ale wygrać!
Musimy wygrać, nieważne w jakim stylu, ale wygrać!
Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
- Monte Cristo
- Juventino
Nie obhodzi mnie jak wygramy, musimy wygrac. O meczu z Palermo sie nie wypowiadam, bo to nie jest warte komentarza. Mowilem tylko ze bedzie to bardzo ciezki mecz i taki byl.
Ten z Cagliari tez nie bedzie latwy - ale to jest mecz ktory Juventus MUSI wygrac. Nie ma innej opcji. Musimy sie odbic od dna, a mecz z takim przeciwnikiem, na wlasnym stadionie to jest swietna okazja (tak, wiem ze z Cagliari, tak samo jak z Palermo, nam sie ostatnio trudno gra a nasz stadion w tym sezonie to wcale nie taki atut).
Ten z Cagliari tez nie bedzie latwy - ale to jest mecz ktory Juventus MUSI wygrac. Nie ma innej opcji. Musimy sie odbic od dna, a mecz z takim przeciwnikiem, na wlasnym stadionie to jest swietna okazja (tak, wiem ze z Cagliari, tak samo jak z Palermo, nam sie ostatnio trudno gra a nasz stadion w tym sezonie to wcale nie taki atut).
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Wystarczy, że przestaniesz pisać swoje lamenty. Lepiej - potnij się na zapas, bo to może być jeszcze gorszy sezon.thor21 pisze:Ale co zrobić skoro szykuje się kolejny sezon na dnie
Nie wiem czego się spodziewać po tym meczu. Wynik jest sprawą otwarta i to potwierdzone info.
- deszczowy
- Juventino
Nawet nie zdajesz sobie sprawy, gościu, jak mnie pienisz swoją osobą. Idź się kufa powieś, potnij, tylko przestań wypisywać te swoje idiotyzmy.thor21 pisze:Penwnie znów przegramy wysoko.Sam Aquafresca walnie nam 3 bramy pewnie.
Tak wiem jestem pesymistą.Ale co zrobić skoro szykuje się kolejny sezon na dnie
MUSIMY wygrać z Cagliari. Bo inaczej kryzys z zeszłego sezonu to będzie małe miki.

- stahoo
- Juventino
Nie wiem dlaczego ale nadal jestem spokojny. Pamiętacie start Milanu w zeszłym sezonie? Albo Romy? Pamiętacie Barcę w pierwszym sezonie 'zdobywania wszytskiego" na początku?
Może patrzę zbyt optymistycznie, ale widzę sporo dobrych prognostyków- grę Melo, Alexa i Krasića; zdecydowanie Del Nerego (zmiany z Palermo- podjęcie ryzyka). To Juve jeszcze pokaże na co je stać
Skład na niedzielę wystawiłbym taki:
---------------storari---------------
motta--bonucci----chiellini--grygera
krasić------melo---aqua------pepe
-----------amauri---vi--------------
Po przerwie Alex i jazda
edit. albo 4-3-3 (podkreślam ostatnie zdanie tego posta)
-----aqua---melo---pepe-----
-----krasić---VI---quaglia----
Może patrzę zbyt optymistycznie, ale widzę sporo dobrych prognostyków- grę Melo, Alexa i Krasića; zdecydowanie Del Nerego (zmiany z Palermo- podjęcie ryzyka). To Juve jeszcze pokaże na co je stać

Skład na niedzielę wystawiłbym taki:
---------------storari---------------
motta--bonucci----chiellini--grygera
krasić------melo---aqua------pepe
-----------amauri---vi--------------
Po przerwie Alex i jazda

edit. albo 4-3-3 (podkreślam ostatnie zdanie tego posta)
-----aqua---melo---pepe-----
-----krasić---VI---quaglia----
- marek.siedlce
- Juventino
Oby ten silnik się tylko szybko nie zatarł... A tak poważnie z całego serca wierzę w zwycięstwo. Pewnie że drużyna ma potencjał. W końcu może się jakoś to wszystko poukłada. Aby tylko do zimowego mercato straty nie były duże to może wtedy coś się jeszcze polepszyKiper69 pisze:@up
Ja mam dokładnie takie samo wrażenie. Potwierdzają to też słowa Marotty i Del Neriego ' Nasz silnik dopiero się rozkręca'. W brew temu co widzimy, ta drużyna na prawdę ma potencjał.
FORZA JUVE !!!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie ma co panikować. W ostatnim sezonie zarówno Milan, jak i Roma również zaczęły fatalnie. Rzymianie, jeśli się nie mylę, wystartowali z dwiema porażkami. Nie ma też co porównywać naszej obecnej sytuacji do tej, jaka obecnie panuje w Mediolanie. Przeliczanie naszych strat mija się z celem - aby o takowych myśleć trzeba mieć w pierwszej kolejności zgrany zespół.<<W@jTEk>> pisze:Straram się myśleć optymistycznie ale...
Dopiero mamy 4 kolejki Serie A nowgo sezonu a już tracimy 6 pkt do Interu![]()
Ten mecz trzeba wygrać podobnie jak mecz z Interm...
Ja przed spotkaniem z Cagliari pozostaję niepoprawnym optymistą. Łatwo nie będzie, w końcu wynik w spotkaniu z Romą robi spore wrażenie, ale... Trzeba patrzeć z nadzieją w przyszłość. Powiedziałbym, że to spotkanie o podobnym stopniu trudności, co te z Palermo, nawet pomimo braku w Cagliari tak utalentowanych graczy, co w zespole Zampariniego. Trzeba się jednak przełamać, zwłaszcza że w przyszłym tygodniu pojedynek z Interem.
- Kubba
- Juventino
Po porażce z Palermo u siebie(!) ponownie gramy w domu, w którym jeszcze nie wygraliśmy w tym sezonie! Cagliari to średni, żeby nie powiedzieć słaby zespół, więc o zwycięstwo nie powinno być trudno. A jednak. Mecz z Bari pokazał, że nawet ogórek może przyjechać do Turynu i wywieźć komplet punktów.
Na Palermo, Juve okazało się za słabe... Mam nadzieje, że tym razem to my będziemy siłą wiodącą i się nie skompromitujemy.
Chciałbym zobaczyć atak Del Piero - Iaquinta.
Na obronie zrobiłbym zmianę Bonucciego za Legro... W ostanim meczu Leo nie zagrał za "dobrze", a nawet słabo. Może niech trochę ochłonie i odpocznie?
Na Palermo, Juve okazało się za słabe... Mam nadzieje, że tym razem to my będziemy siłą wiodącą i się nie skompromitujemy.
Chciałbym zobaczyć atak Del Piero - Iaquinta.
Na obronie zrobiłbym zmianę Bonucciego za Legro... W ostanim meczu Leo nie zagrał za "dobrze", a nawet słabo. Może niech trochę ochłonie i odpocznie?
- thor21
- Juventino
thor21 pisze:deszczowy pisze:Nawet nie zdajesz sobie sprawy, gościu, jak mnie pienisz swoją osobą. Idź się kufa powieś, potnij, tylko przestań wypisywać te swoje idiotyzmy.thor21 pisze:Penwnie znów przegramy wysoko.Sam Aquafresca walnie nam 3 bramy pewnie.
Tak wiem jestem pesymistą.Ale co zrobić skoro szykuje się kolejny sezon na dnie
MUSIMY wygrać z Cagliari. Bo inaczej kryzys z zeszłego sezonu to będzie małe miki.
No to podaj z historii Juventusu jakiś sezon który tak jak ten katastrofalnie się zaczoł a mimo to ten klub cos w lidze ugrał?
Zreszta obstwiałem i słusznie porażke w meczu Juve ,i co?Moje słowa się sprawdziły.W tym meczy będzie podobnie.Ach szkoda ze nie ma Diego,on jak jedyny pociagnoł by ten klub