Serie A (4): JUVENTUS 1-3 Palermo
- Fączek
- Juventino
No i co z tego, że raz na kwadrans Palermo robiło akcje? Robili to z głową i wygrali, a nasza drużyna była wielce przekonana, że po wygranej z Udinese, łatwo przyjdzie wygrana z Palermo, a tu zonk. PS. Już się przyzwyczaiłem do przegrywania tych pajacySirRose pisze:Wszyscy jadą na Fabio a on zagrał słabo bo nie jest ustawiony na swojej pozycji. On powinien grać cofniętego napastnika. Przy świetnej obronie Palermo nie miał prawa sobie poradzić.
Palermo zdecydowanie lepsze ?? Zdecydowanie jest się lepszym jak się prowadzi grę przez całe 90 min i wygrywa 3:1 a nie gdy zagląda się pod pole karne rywala raz na kwadrans. Indywidualne błędy naszych obrońców i nienajlepsze interwencje Storariego zadecydowały.Pluto pisze:Przyjechalo Palermo i wygralo swoj pierwszy mecz ;].
Zeby bylo smieszniej, byla to druzyna zdecydowanie lepsza, lepiej zorganizowana no i z lepszymi wykonawcami.
Nie bylo dzisiaj zawodnika w bialo-czarnej koszulce,ktory potrafilby zatrzymac Pastore, nawet Chiellini dostal od niego "siatke".
Mamy wielki problem gdy przeciwnik się zamyka i nas punktuje w kontratakach. Cagliari będzie z nami grało tak samo i albo nauczymy się sobie z tym radzić albo będziemy przegrywać z takimi zespołami.
"Zimą boczni obrońcy albo środek tabeli" - zgadzam się w 100%
- Arbuzini
- Juventino
Spodziewałem się, że ten mecz będzie ciężko wygrać, ale rozmiar porażki jest naprawdę smutny.
Nie ma kogo pochwalić. Krasic dla mnie nie zagrał nic za co mógłby być gloryfikowany oprócz pełnego zaangażowania. Jego przeciwnik - Balzaretti - był przynajmniej o dwie klasy lepszy. Del Piero w sumie całkiem nieźle, ale Sirigu jak się zepnie to potrafi świetnie bronić.
Nie ma kogo pochwalić. Krasic dla mnie nie zagrał nic za co mógłby być gloryfikowany oprócz pełnego zaangażowania. Jego przeciwnik - Balzaretti - był przynajmniej o dwie klasy lepszy. Del Piero w sumie całkiem nieźle, ale Sirigu jak się zepnie to potrafi świetnie bronić.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Tak, w mojej opinii jesli prowadzisz na wyjezdzie 3:0 a przeciwnik jest bezradny to jestes zdecydowanie lepszy. Ile jeszcze meczy musi minac zanim przestaniecie zaklinac rzeczywistosc?
- Feeps
- Juventino
Niby coś gramy w tej ofensywie ale brakuję tego super snajpera gwarantującego bramki.
Zgadzam się z wypowiedzią SirRose odnośnie tych kontrataków.
Jeśli Cagliari tak pogra to mamy przechlapane - to co, że strzelamy niecelnie jak szaleni na bramkę i mamy z 2 razy więcej strzałów oddanych, skoro jeden kontratak i gol przeciwnika.
Grygery na boisku to ja znieść nie mogę jak na niego patrzę
Z nim na pewno nie będziemy budowali historii, z resztą jest brzydki.
Zgadzam się z wypowiedzią SirRose odnośnie tych kontrataków.
Jeśli Cagliari tak pogra to mamy przechlapane - to co, że strzelamy niecelnie jak szaleni na bramkę i mamy z 2 razy więcej strzałów oddanych, skoro jeden kontratak i gol przeciwnika.
Grygery na boisku to ja znieść nie mogę jak na niego patrzę

Co do naszego trenera - co ugra to zobaczymy ale nie pasuję mi do Juve i nigdy nie pasował."Zimą boczni obrońcy albo środek tabeli"
Z nim na pewno nie będziemy budowali historii, z resztą jest brzydki.
Nie ma nic piękniejszego niż Juve
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
LUDZIE, niech ktoś mi powie, kto wynalazł i na siłę kreuje jako gwiazdy te goowna jak marchisio, grygera i inne badziewie? kto wymyślił sobie pepe i kto wysrau sobie motte, odpadka z romy jako naszego prawego obrońcę? tak samo z traore... nie chce wiedziec jak on gra, bo skoro cienias clichy jest tam królem, to kim musiał być nasz zawodnik...
a teraz poważnie: GDZIE JEST KTOŚ Z JAJAMI, KTO ZŁAPIE ZA FRAKI TYCH FRAJERÓW, ROZWIĄŻE Z NIMI KONTRAKTY I SPROWADZI KOGOŚ KTO MA SERCE I UMIEJĘTNOŚCI?!
a teraz poważnie: GDZIE JEST KTOŚ Z JAJAMI, KTO ZŁAPIE ZA FRAKI TYCH FRAJERÓW, ROZWIĄŻE Z NIMI KONTRAKTY I SPROWADZI KOGOŚ KTO MA SERCE I UMIEJĘTNOŚCI?!
- Vojtimar
- Juventino
Jak mamy tak grać że co 4 mecze będziemy wygrywać 3:0 a potem raz 2:1 z Interem to ja mam gdzieś coś takiego. Albo oni sie zabiorą do roboty i sięgną głęboko po oszczędności albo niech sobie robią średniaka tabeli, tylko niech mają odwagę powiedzieć to kibicom że nigdy już Juve nie zarządzi na świecie.
Z Juve na dobre i złe!
- Vincitore
- Juventino
O meczu pisać mi się nie chcę, wszyscy widzieli. Mimo, że gramy całkiem nieźle to niewiele z tego wynika.
Chciałem natomiast nawiązać po raz kolejny do osoby Federico Balzarettiego. Gościa wszyscy znają, zdobył w naszych barwach Scudetto mając pewne miejsce na lewym bloku naszej defensywy, później w Serie B na pewno był w TOP 5 naszych najlepszych zawodników i wywalono go bez żalu. Nie dość, że chłopak rozwinął się piłkarsko to jeszcze fizycznie. Pamiętałem go jako skromnego chłopaka wypruwającego sobie żyły za swój klub. Niewiele się w tej kwestii zmieniło, poza tym, że strasznie zmężniał. Groźny zarost, fryzura "na kozaka", szeroki w barach, a gra nadal świetnie. Takiego kogoś... szukamy? Nie. Mamy Zdenka i Asztona. Ole.
Chciałem natomiast nawiązać po raz kolejny do osoby Federico Balzarettiego. Gościa wszyscy znają, zdobył w naszych barwach Scudetto mając pewne miejsce na lewym bloku naszej defensywy, później w Serie B na pewno był w TOP 5 naszych najlepszych zawodników i wywalono go bez żalu. Nie dość, że chłopak rozwinął się piłkarsko to jeszcze fizycznie. Pamiętałem go jako skromnego chłopaka wypruwającego sobie żyły za swój klub. Niewiele się w tej kwestii zmieniło, poza tym, że strasznie zmężniał. Groźny zarost, fryzura "na kozaka", szeroki w barach, a gra nadal świetnie. Takiego kogoś... szukamy? Nie. Mamy Zdenka i Asztona. Ole.
- SirRose
- Juventino
Sugerujesz, że zagraliśmy bez ambicji i woli walki ?? Na prawdę o Juve w tym meczu można powiedzieć wszystko co najgorsze ale nie "brak zaangażowania" (poza MarchisoFączek pisze: No i co z tego, że raz na kwadrans Palermo robiło akcje? Robili to z głową i wygrali, a nasza drużyna była wielce przekonana, że po wygranej z Udinese, łatwo przyjdzie wygrana z Palermo, a tu zonk. PS. Już się przyzwyczaiłem do przegrywania tych pajacy

Pluto : nie zaklinam rzeczywistości tylko dostrzegam pozytywy w tej drużynie.
Zmiana trenera to pomysł poroniony, 5 zmiana na tym stanowisku w 3 sezonie to byłaby katastrofa. Juve gra jak gra ale tworzy sytuacje i wierzę, że w tym sezonie jeszcze odpali. Nie liczę na walkę o Scudetto ale góra tabeli jest jak najbardziej osiągalna.
- Vojtimar
- Juventino
Gdzie Juve tworzy sytuacje? Wrzutki w pole karne wrzuca się z głową a nie z każdej odległości bo ktoś może strąci..SirRose pisze:Sugerujesz, że zagraliśmy bez ambicji i woli walki ?? Na prawdę o Juve w tym meczu można powiedzieć wszystko co najgorsze ale nie "brak zaangażowania" (poza MarchisoFączek pisze: No i co z tego, że raz na kwadrans Palermo robiło akcje? Robili to z głową i wygrali, a nasza drużyna była wielce przekonana, że po wygranej z Udinese, łatwo przyjdzie wygrana z Palermo, a tu zonk. PS. Już się przyzwyczaiłem do przegrywania tych pajacy)
Pluto : nie zaklinam rzeczywistości tylko dostrzegam pozytywy w tej drużynie.
Zmiana trenera to pomysł poroniony, 5 zmiana na tym stanowisku w 3 sezonie to byłaby katastrofa. Juve gra jak gra ale tworzy sytuacje i wierzę, że w tym sezonie jeszcze odpali. Nie liczę na walkę o Scudetto ale góra tabeli jest jak najbardziej osiągalna.
Skrzydłowi są nie tylko od wrzutek tak w ogóle, czemu Krasic nie schodził do środka? Czemu ciągle się ścigał, cały czas próbował tego samego?!
Z Juve na dobre i złe!
- piotrinho1234...
- Juventino
Ten mecz przypominał mi spotkanie z Udine, z tą drobną różnicą, iż dziś towarzyszył nam pech, trzeba też oddać piłkarzom Palermo to że byli bardziej konsekwentni niż zawodnicy Udinese.To że w niedziele nie straciliśmy żadnej bramki wcale nie oznacza, że nasza obrona grała wyjątkowo dobrze, to przeciwnicy byli słabi, czego konsekwencją było czyste konto na na korzyść Juve. Marotta w lecie zapomniał chyba wzmocnić obronę bo to co nasi piłkarze na tej pozycji wydziwiają to przechodzi ludzkie pojęcie, przecież nie od dziś wiadomo że drużynę buduje się właśnie od obrony.
Nie wiem czemu ADP został zmieniony, przynajmniej ja nie zauważyłem aby Alex był jakoś strasznie zmęczony.
Reasumując szkoda straconych trzech punktów, bo mimo przeciętnej gry to Juventus bardziej zasłużył na ich komplet.
Nie wiem czemu ADP został zmieniony, przynajmniej ja nie zauważyłem aby Alex był jakoś strasznie zmęczony.
Reasumując szkoda straconych trzech punktów, bo mimo przeciętnej gry to Juventus bardziej zasłużył na ich komplet.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Dostosujcie sobie do obecnego "Nowego Juve" i macie komentarz jak się patrzy :lol:
Piach i 3 metry mułu...
Forza Nedved
Piach i 3 metry mułu...
Forza Nedved

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- strong return
- Juventino
No i cóż "poklepowcy"-wszelakich działań zarządu? Quagliarella nie strzela z tego co widzę więcej bramek niż zrobiłby to Diego. W jego grze nie widzę też nic lepszego niż w grze Brazylijczyka. Co było absolutnie do przewidzenia. Ale to jest szczegół. Otóż nawet nasza obrona jest do bani-czego kwintesencją są "umjętności w tej materii" niejakiego Marco Motty. Okazuje się, że gdy Krasic zrobi tylko dwie niezłe akcje w meczu, a DP nie ma swojego dnia to nie ma też planu gry. Jest dużo wrzutek-wybijanych, trochę główek Amauriusa(nie był taki zły), a reszta to kwestia tego jak się piłka odbije i do kogo trafi. W porównaniu z pierwszą połową na plus pozostaje fakt, że graliśmy dużo szybciej. Natomiast nie zmienia to faktu, że Pepe to nie jest piłkarz, który może pociągnąć Juve do wygranych, a Marchisio nie zasłużył na ocenę dwa za ten dzisiejszy mecz. Kilka rzeczy, które ratują nas przed powiedzeniem otwartym tekstem, że po 4 kolejkach jest naprawdę żle wiąże się nie z naszą dobrą grą, ale wyłącznie tym co dzieje się we Wioli, Romie Siwego i Milanie z żółtodziobem za sterem.
Moggi ma rację staliśmy się drugą Sampą, wygranie co drugiego meczu to dla nas ogromny problem, ale nie mamy z przodu chociażby Pazziniego,. że o Cassano nie wspomnę. A co mamy-wszystko na to wskazuje-a przynajmniej wiele, że mamy gorszą wersję trenera Ranierego. Tyle.
Moggi ma rację staliśmy się drugą Sampą, wygranie co drugiego meczu to dla nas ogromny problem, ale nie mamy z przodu chociażby Pazziniego,. że o Cassano nie wspomnę. A co mamy-wszystko na to wskazuje-a przynajmniej wiele, że mamy gorszą wersję trenera Ranierego. Tyle.
Ostatnio zmieniony 23 września 2010, 23:34 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
- karpiu
- Juventino
ludzie po meczu z Udine pisaliscie ze idziemy powoli na mistrza, ja pisalem nie popadajmy w skrajonosci, tak tez mowie po dzisiejszym meczu, poczekajmy z ocena zarzadu, trenera, pilkarzy chociarz do konca rundy !
ale faktycznie dzis bolalo...
ale faktycznie dzis bolalo...

WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!
- me7a7ron
- Juventino
Jedyny komentarz do naszej obrony
heh obrona każdy widzi jaka jest ... poza tym denerwujące jest to , że Alojzy nie spróbował zamienić Krasica z Pepe stronami. Ciekawe co teraz powie DN i jaki będzie cel Marotty . Mam nadzieję , że już dojrzał problem z obroną .
heh obrona każdy widzi jaka jest ... poza tym denerwujące jest to , że Alojzy nie spróbował zamienić Krasica z Pepe stronami. Ciekawe co teraz powie DN i jaki będzie cel Marotty . Mam nadzieję , że już dojrzał problem z obroną .
- Eric6666
- Juventino
dziękuję Ci! po meczu nie myślałem, że będzie coś co mnie tak zbije z krzesła xd 10/10me7a7ron pisze:Jedyny komentarz do naszej obrony