Serie A (3): Udinese 0-4 JUVENTUS
- nowik92
- Juventino
Racja, a mecz z Palermo na c+ hdManiekJuve91 pisze:I będziemy coraz lepsi zobaczycie
Juve grało słabo bo gra opierała się o środek czyli diego a teraz gramy więcej skrzydłami jak za dawnych lat i to przynosi efekty teraz czekamy na palermo!!

Oby Juve dobrze grało, to będzie więcej meczy na c+.
Też mi się wydawało, że za prowokacje kibiców, ale nie byłem pewny.
A wracając do meczu, Krasic-Pepe, w 1 połowie Krasic pokazał klasę, za to w 2 połowie Pepe ciągnął akcje(Krasic chyba nie ma jeszcze siły na 90 min na pełnych obrotach).
Ciekawe jak teraz nasz atak będzie wyglądał, bo i Alex, Q i VI pokazali, że są w niezłej formie, a przed kontuzja wszyscy chyba na tym forum wiedzą co prezentował Amauri ; )
Coż, teraz może być tylko lepiej.
FORZA JUVE

- Spykee
- Juventino
Jedyne co mnie martwi to to, że cieszymy się z tego zwycięstwa jak przez kilkoma laty zwycięstwa w półfinale CL. Pomyślcie, czy kilka lat temu cieszylibyśmy się aż tak ze zwycięstwa z ostatnią drużyną Serie A? No chyba nie, a poza tym jest genialnie! : D
- Szilgu
- Juventino
Pierwszy dobry mecz w tym sezonie i pierwszy, któy mnie ominął
A miałem przed tym meczem pisać, że komu bym nie kibicował, zawsze dostaje po tyłku
Chyba przestanę oglądać mecze
Co do Pepe, nie widziałem tego spotkania, ale w poprzednich spotkaniach rzucało się w oczy, że facet jest lepszy w obronie, niż w ofensywie. Do tego cholernie pracowity. Jeśli ma grać na tej pomocy, to na obronę chciałbym kogoś kto jest naprawdę ofensywnie grającym zawodnikiem np. Bastos. Wtedy mogliby się uzupełniać. No ale zobaczymy co Marotta wymyśli.
Co do Pepe, nie widziałem tego spotkania, ale w poprzednich spotkaniach rzucało się w oczy, że facet jest lepszy w obronie, niż w ofensywie. Do tego cholernie pracowity. Jeśli ma grać na tej pomocy, to na obronę chciałbym kogoś kto jest naprawdę ofensywnie grającym zawodnikiem np. Bastos. Wtedy mogliby się uzupełniać. No ale zobaczymy co Marotta wymyśli.
- delarudii
- Juventino
Dobry mecz w naszym wykonaniu. Cieszy wysokie zwycięstwo. Miejmy nadzieje, że Marchisio wraca do formy. Jednak nie popadajmy w hurra optymizm. Za kadencji Ciro też były takie przebłyski, a jak się skończyło.. wszyscy wiemy.
- jakku1
- Juventino
Pepe mnie dzisiaj bardzo zaskoczyl. Okazalo sie, ze potrafi tez wrzucic lewa noga! A po ostatnich meczach myslalem, ze zawsze gdy gra na lewym skrzydle bedzie scinal na prawa noge. No prosze ; )
Bardzo dobry mecz Krasicia i Marchisio. Ten pierwszy mial dwie asysty, wyjatkowo czesto nekal obrone Udine, a jego rajdy byly Nasza najgrozniejsza bronia; ten drugi strzelil piekna bramke, zaliczyl asyste, popisal sie spora iloscia kluczowych odbiorow, no i przede wszystkim w koncu byl pod gra i wiele razy swietnie dogral do przodu (szkoda, ze sedzia nieslusznie odgwizdal spalonego gdy Del Piero wychodzil na sam na sam).
Melo dzisiaj byl mniej widoczny, ale takze trzeba powiedziec, ze mial duzo mniej strat. W zasadzie to nie przypominam sobie, aby stracil futbolowke w jakims waznym momencie. Pepe nie jest tak szybki jak Krasic, ale ma serce do gry, walczy przez 90 minut i w zwiazku z tym jest przydatny.
Chiellini dzisiaj poprawnie, Bonucci moim zdaniem zaprezentowal sie lepiej. Grygera w pierwszej polowie takze dobrze gral, w drugiej bylo juz troche gorzej. Motta calkiem niezle, moim zdaniem dzisiaj po Bunuccim pokazal sie z najlepszej strony. Storari juz przyzwczyail Nas do swoich solidnych i niemal bezblednych wystepow. Qualiarella faktycznie gra zbyt egoistycznie momentami i Del Neri musi mu koniecznie na to zwrocic uwage. Nie zgadzam sie tez z opiniami, ze Del Piero zagral slaby mecz. Zagral dobrze, naprawde. To on rozpoczal akcje, w ktorej gola strzelal Marchisio. Przypominam sobie takze bardzo grozny strzal z duzej odleglosci, ktory Handanovic ledwo wyciagnal.
Z taktycznego punktu widzenia, bardzo sie ciesze, ze Nasz trener dokonal (tak!), lekkich zmian w Naszym ustawieniu. Wyglada to teraz mniej wiecej tak, ze zawsze jeden z srodkowych pomocnikow gra duzo nizej, niz ten drugi, ktory stara sie odebrac pilke. Tak samo wyglada ustawienie w defensywie - kiedy Chiellini wychodzi do pojedynku glowkowego, Bonucci zawsze go asekuruje z tylu, a nie z boku. Bardzo sie z tego ciesze ; ) Mniej wiecej, mozna to zobrazowac tak:
1) Przy wyjsciu jednego z obroncow do glowki:
------------Bonucci-----------------
---Motta---Chiellini---Grygera----
2) Przy probie odebrania pilki, przez jednego z pomocnikow:
------------Marchisio------------
Krasic-------Melo----------Pepe
Oby tak dalej ; )
Bardzo dobry mecz Krasicia i Marchisio. Ten pierwszy mial dwie asysty, wyjatkowo czesto nekal obrone Udine, a jego rajdy byly Nasza najgrozniejsza bronia; ten drugi strzelil piekna bramke, zaliczyl asyste, popisal sie spora iloscia kluczowych odbiorow, no i przede wszystkim w koncu byl pod gra i wiele razy swietnie dogral do przodu (szkoda, ze sedzia nieslusznie odgwizdal spalonego gdy Del Piero wychodzil na sam na sam).
Melo dzisiaj byl mniej widoczny, ale takze trzeba powiedziec, ze mial duzo mniej strat. W zasadzie to nie przypominam sobie, aby stracil futbolowke w jakims waznym momencie. Pepe nie jest tak szybki jak Krasic, ale ma serce do gry, walczy przez 90 minut i w zwiazku z tym jest przydatny.
Chiellini dzisiaj poprawnie, Bonucci moim zdaniem zaprezentowal sie lepiej. Grygera w pierwszej polowie takze dobrze gral, w drugiej bylo juz troche gorzej. Motta calkiem niezle, moim zdaniem dzisiaj po Bunuccim pokazal sie z najlepszej strony. Storari juz przyzwczyail Nas do swoich solidnych i niemal bezblednych wystepow. Qualiarella faktycznie gra zbyt egoistycznie momentami i Del Neri musi mu koniecznie na to zwrocic uwage. Nie zgadzam sie tez z opiniami, ze Del Piero zagral slaby mecz. Zagral dobrze, naprawde. To on rozpoczal akcje, w ktorej gola strzelal Marchisio. Przypominam sobie takze bardzo grozny strzal z duzej odleglosci, ktory Handanovic ledwo wyciagnal.
Z taktycznego punktu widzenia, bardzo sie ciesze, ze Nasz trener dokonal (tak!), lekkich zmian w Naszym ustawieniu. Wyglada to teraz mniej wiecej tak, ze zawsze jeden z srodkowych pomocnikow gra duzo nizej, niz ten drugi, ktory stara sie odebrac pilke. Tak samo wyglada ustawienie w defensywie - kiedy Chiellini wychodzi do pojedynku glowkowego, Bonucci zawsze go asekuruje z tylu, a nie z boku. Bardzo sie z tego ciesze ; ) Mniej wiecej, mozna to zobrazowac tak:
1) Przy wyjsciu jednego z obroncow do glowki:
Oby tak dalej ; )
- Zawidowianin
- Juventino
Akurat tę akcję to rozpoczął Melo kapitalnym odbiorem. Nie chodzi mi o czepianie się a o podkreślenie roli Brazylijczyka przy tej bramce.jakku1 pisze: Nie zgadzam sie tez z opiniami, ze Del Piero zagral slaby mecz. Zagral dobrze, naprawde. To on rozpoczal akcje, w ktorej gola strzelal Marchisio.
- jareckik
- Juventino
Ma ktos moze obszerny skrót meczu badz caly mecz pod jakims linkiem ?
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To są akurat elemetarne zasady ustawiania i przesuwania się zawodników w linii obrony, tak więc nie wiem skąd u Ciebie taki entuzjazm, tak to właśnie POWINNO wyglądać u defensorów.jakku1 pisze: 1) Przy wyjsciu jednego z obroncow do glowki:
Co do meczu, krótko i na temat - w końcu! Ileż można było czekać

- jakku1
- Juventino
Moze dlatego, ze wczesniej tego nie bylo?; )Negri pisze:To są akurat elemetarne zasady ustawiania i przesuwania się zawodników w linii obrony, tak więc nie wiem skąd u Ciebie taki entuzjazm, tak to właśnie POWINNO wyglądać u defensorów.jakku1 pisze: 1) Przy wyjsciu jednego z obroncow do glowki:
Co do meczu, krótko i na temat - w końcu! Ileż można było czekać
- juventusprzemek
- Juventino
Na taki Juventus czekałem!
Krasić nie ma włosów jak Nedved bo używa Clear, a Pavel używał Pantene z efektem Push-UP ale to jest szczegół.
Nareszcie gra skrzydłami, dużo dośrodkowań i proszę gole Marchisio i FQ piękne.
Melo jak Melo bez kartki się nie obejdzie, ale walczył przynajmniej i wspomógł akcję na gola.
Grygera, Pepe, Storari wszyscy bardzo pozytywnie oby tak dalej :-D
A kto będzie grał ataku w następnych meczach? Wszyscy zdrowi, grają na poziomie co nie...rywalizacja dobrze im zrobi, przynajmniej będą się starać o bramki a nie stać jak tyczki na boisku.
Marchisio z Krasićiem będą powoli wyrastać na rozgrywających.
Dziś widziałem dobre widowisko, bo przez cały mecz to my rozgrywaliśmy piłkę a nie broniliśmy wyniku. I o takie Juve mi chodziło.
Całą atmosferę spotkania popsuli mi sędziowie w tych swoich różowych czy purpurowych strojach :rotfl:
A za co Vicek dostał ŻK bo nic nie dostrzegłem...
Krasić nie ma włosów jak Nedved bo używa Clear, a Pavel używał Pantene z efektem Push-UP ale to jest szczegół.
Nareszcie gra skrzydłami, dużo dośrodkowań i proszę gole Marchisio i FQ piękne.
Melo jak Melo bez kartki się nie obejdzie, ale walczył przynajmniej i wspomógł akcję na gola.
Grygera, Pepe, Storari wszyscy bardzo pozytywnie oby tak dalej :-D
A kto będzie grał ataku w następnych meczach? Wszyscy zdrowi, grają na poziomie co nie...rywalizacja dobrze im zrobi, przynajmniej będą się starać o bramki a nie stać jak tyczki na boisku.
Marchisio z Krasićiem będą powoli wyrastać na rozgrywających.
Dziś widziałem dobre widowisko, bo przez cały mecz to my rozgrywaliśmy piłkę a nie broniliśmy wyniku. I o takie Juve mi chodziło.
Całą atmosferę spotkania popsuli mi sędziowie w tych swoich różowych czy purpurowych strojach :rotfl:
A za co Vicek dostał ŻK bo nic nie dostrzegłem...
- Meraviglioso
- Juventino
Ja tylko jestem ciekaw gdzie są ci nasi forumowi pesymiści, którzy spuszczali Juve do Serie B.
Sam meczyk świetny. Takiej wygranej to ja nie pamiętam od bodaj czasów Capello. Ale nie łudźmy się. Milan też wygrał 4-0 i w dwóch kolejnych meczach z kelnerami zdobył 1 pkt. Nie będzie łatwo. Wciąż czeka nas ciężka praca. Ale wierzę, tak jak wierzyłem od początku sezonu, że z tą ekipą można osiągnać sukces.
FORZA JUVE!

FORZA JUVE!
- francois
- Juventino
W końcu można napisać o samych pozytywach gry:
1) mamy świetnie wyszkolonych technicznie stoperów, którzy w dodatku mają instynkt strzelecki lepszy niż nie jeden napastnik
2) Krasić zapowiada się jako "the king of assist" tego sezonu
3) woleje Marchisio na długo zapadną w mojej pamięci
4) Iaquinta potwierdził, że jest znakomitym jokerem
1) mamy świetnie wyszkolonych technicznie stoperów, którzy w dodatku mają instynkt strzelecki lepszy niż nie jeden napastnik
2) Krasić zapowiada się jako "the king of assist" tego sezonu
3) woleje Marchisio na długo zapadną w mojej pamięci
4) Iaquinta potwierdził, że jest znakomitym jokerem
- nad gopłem
- Juventino
Panowie rozumiem radość po pięknym zwycięstwie, ale mówienie o wielkim Juve to falstart.
Udinese - kandydat do spadku...
Jakby nie było to jednak nie ma co narzekać, a należy się cieszyć, bo zwycięstwo w takim stylu być może pozwoli nam się odnaleźć i doda wiatru w żagle.
Dziś bez wątpienia zagraliśmy dobrze niemal na każdej pozycji. Na wyróżnienie zasługują Krasić oraz Marchisio (ten drugi musi zacząć tak grać w każdym meczu).
Udinese - kandydat do spadku...
Jakby nie było to jednak nie ma co narzekać, a należy się cieszyć, bo zwycięstwo w takim stylu być może pozwoli nam się odnaleźć i doda wiatru w żagle.
Dziś bez wątpienia zagraliśmy dobrze niemal na każdej pozycji. Na wyróżnienie zasługują Krasić oraz Marchisio (ten drugi musi zacząć tak grać w każdym meczu).