Serie A (3): Udinese 0-4 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 17:38

Marco Buffon pisze:uhu, starcie tytanów nam się szykuję.
Dobrze, że urwaliśmy punkt Mistrzowi Polski. Teraz piłkarze naładowani pozytywną energią, że udało im się wywalczyć tak świetny rezultat, powinni również powalczyć o punkty z Udine. Nie będzie łatwo, bo zagramy w wyjazdowych strojach. To może źle wpłynąć na psychikę naszych chłopców. Mogą czuć się nieswojo i obco.
Jednak liczę na naszego najlepszego napastnika, zdobywcy dwóch bramek w meczu z utytułowanym czwartkowym rywalem.
Może coś uda się znów wepchnąć do bramki rywala.
W każdym razie, liczę również na Lanzafame. Liczę na to, że nie zagra.
Grygera na lewej obronie... Mam nadzieję, że zachowa chociaż uzębienie po tym meczu.

tak czy siak: FORZA JUVE!
Miałem cichą nadzieję, że z tego posta po meczu będę się śmiać :)
Oby zawsze takie miłe niespodzianki.
Wszyscy zagrali dobry mecz. Nawet Grygera sobie radził.
Naprawdę, wszyscy równo.
Takie mecze chce się oglądać. BRAVI RAGAZZI!

przez chwilę jako Marco Buffon
artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 17:41

Jak tak będzie grała obrona przez cały sezon, to jestem spokojny, no i pięknie bronił Storari, brawa dla niego :) Grygera gra lepiej niż DC :rotfl:

Krasic 2 asysty :bravo:

Brawo :dance:

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 17:41

dawid91 pisze:Czemu zszedł Motta?

Chyba chcieli przetestować ustawienie z Chiellinim na lewej obronie, Zdenkiem na prawej a Legro i Bonucci w środku. Chyba Deczelie traci zaufanie.

Obrazek
ManiekJuve91

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 17:42

Aż miło na takie mecze popatrzec ;]
Quagliarella-rozkręca się chłopak na prawdę dobre spotkanie.Udine dziś na prawdę mocno go skopało mam nadzieję że nie będzie po meczu żadnego urazu.dobry mecz!
Krasic znowu dobrze szarpał 2 asysty mówią same za siebie dajmy mu czas widac że jeszcze nie jest w pełnej formie.A na pewno będzie:D
Bonucci
również dobre spotkanie dobrze czyścił Udine miało z nim sporo problemów
Marchisio ładna bramka do tego asysta bardzo piękna zresztą ale widac że powraca do formy!
Iaquinta co prawda miał dużo sytuacji jedną wykorzystał ale nie wymagajmy od niego od razu cudów czekamy na jego rozwój oby tylko znowu nie przeszkodziła kontuzja..
Ogólnie wszyscy na WIELKI PLUS,dobry mecz Inter męczył się z nimi 2-1 co prawda mecz meczowi nie równy ale jakieś tam światełko w tunelu jest,gra już wyglądała lepiej było dużo okazji mogliśmy tam im nawet 7 wrzucic no ale najważniejsze że 3pkt i na zero z tyłu!!!
Pozdrawiam!!

_Nothing_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 17:47

Noo mam wrażenie, że wróciliśmy się w czasie do starego dobrego Juve z 2003-2006 roku :D Piękny mecz, Krasić jest znakomity :O, tylko szkoda, że sam jeszcze bramki nie trafił, Alexowi chyba łezka w oku zakręciła po golu Quagliarelly. Szkoda tej sety Vicka ;f

Tu macie te dwie znakomite bramki (włoski komentarz - bezcenny!!)

Forza

Obrazek
nowik92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 17:48

wie ktoś za co w tym meczu VI dostał żółtą kartkę, bo nie mogłem tego ogarnać

Obrazek
Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 17:50

Jestem przeogromnie szczęśliwy! Nareszcie pewne, przekonywujące zwycięstwo. Oby tak dalej :-D Powoli kształtuje się niezły kolektyw.

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 17:52

ciężko kogoś konkretnie pochwalić za ten mecz :think:
dla mnie MVP dla Milosa! zapier... jak mały robot! jest nie do zatrzymania i nie do doścignięcia :twisted:

Brawo dla Juventinich! w końcu zagrali tak pięknie jak chcemy! FORZA!
uśmiech Alexa w drugiej połowie BEZCENNY!

:allegri: na śmietnik
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 17:56

No i wreszcie się udało.

Napiszę po raz piętnasty że Storari to bardzo dobre posunięcie Marotty. Chwyta wszystko co powinien.

Zanosi się na to że Kielon i Bonucci będą najbardziej bramkostrzelną parą środkowych obrońców w Europie 8) A jaki rajdzik lewym skrzydłem zaserwował Giorgio...

Motta chyba się niczym nie wyróżnił. Nic nie zawalił i tyle. Zauważyliście jaki on jest szybki? Czasem jak wystrzeli sprintem...

Zdenek zadziwiająco poprawnie, choć zawalił jedną pułapkę offsajdową w wyniku czego Sanchez strzelił w Storariego [mogę się mylić ale to zdaje się był Zdenuś bo stał na lewym boku obrony].

Marchisio przestał uciekać od piłki i zagrał kilka ładnych podań [przy jednym do Alexa niesłuszny spalony - liniowy zabrał nam bramkę]. Jego gol świetny. Zarobił żółtą za faul, który musiał być wykonany żeby przerwać groźnie wyglądającą kontrę.

Melo nie czarował, kilka odbiorów zauważyłem. Dziś nie musiał wyprowadzać piłki i dobrze. Zmieniający go Sissoko też zagrał nieźle te swoje..20 minut.

Pepe zaskakuje mnie . Wirtuozem nie jest ale mimo to lewe skrzydło nie wygląda tak kiepsko jak mogło się niedawno wydawać. I bardzo dobrze broni, chyba przez całą drugą połowę biegał non stop od pola karnego do pola karnego.

Krasic jest naszym jasnowłosym pociskiem. W drugiej połowie chyba kondycja mu trochę padła.

Kłaljarella to dobry napastnik, zawsze tak twierdziłem. Dziś bardzo aktywny, piękna bramka i sytuacja z domniemanym faulem, którego nie było [znów liniowy odebrał bramkę].

Alex jak młody Bóg. A jaki wybuch radości przy golu Q. Zadziwiające. Tyle że Ci dwaj Panowie chyba nie powinni grać jednocześnie bo najlepiej im się gra z wieżą.

O setkach Vicka już nie ma sensu pisać. Prawdopodobnie po uderzeniu meteorytu w Ziemię zostanie wielki krater a w nim Vicek, bramka i strzelanie jednej setki na trzy. Aczkolwiek jego bramka cieszy.

Amauri i Aqua nie byli potrzebni. Kolejny powód do szerokiego uśmiechu.

A w przerwie wyobraziłem sobie Del Neriego wchodzącego do szatni z uśmiechem na twarzy a'la Gmoch "Jedziemy Panowie, jedziemy! He he he"

nowik92 pisze:wie ktoś za co w tym meczu VI dostał żółtą kartkę, bo nie mogłem tego ogarnać

Zdaje się że za prowokowanie kibiców Udine gestem z nadstawianiem uszu w ich kierunku.
Ostatnio zmieniony 19 września 2010, 17:57 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 17:57

Znakomite spotkanie w naszym wykonaniu. Cieszę się niezmiernie. Jeden taki mecz wiosny nie czyni, ale może to być zapowiedzią czegoś wielkiego. Oby! Abstrahując od wyniku cieszy sposób, w jaki wygraliśmy - jechaliśmy przeciwnika aż miło było popatrzeć. Trochę szczęścia, a mogliśmy wygrać i 7-0, a i tak byłby to wynik w pełni zasłużony.

Krasić zagrał fantastycznie. Biorąc pod uwagę fakt, że Pavel na początku grał w Turynie słabiutko... :-D

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 17:59

To był super mecz, piękne bramki, miła dla oka gra i co najważniejsze wynik. Mam nadzieję, że to spotkanie nie będzie tylko i wyłącznie odpowiednikiem zeszłosezonowej potyczki z Sampdorią, na która się powoływaliśmy po kolejnych niepowodzeniach i nie będziemy pisać "Czemu nie grajo tak jak z Udine!?"

Brawo.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 18:05

Podoba mi się to, że Juve strzelając kolejne bramki nie zmienia stylu gr na kompletną obronę. Zaskoczeniem była obecność Marchisio na boisku.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 18:11

Nie zamierzam kopiować ocen po tym spotkaniu więc skopiuje co innego. :smile: Zaczynam skłaniać się ku temu, by Pepe został przekwalifikowany na obrońce. Facet bardzo angażuje się w grę obronną i co trzeba dodać robi to nadzwyczaj dobrze(biorąc pod uwagę pozycje na których dotąd grywał); jest agresywny na obu połowach; jest szybki, technikę użytkową też ma dobrą; potrafi dośrodkować i strzelić z dystansu. Jeśli nie ściągniemy naprawdę klasowego obrońcy na lewą stronę to szkoda jego sił na szarpanie z przodu i pomaganie Kutcherowi czy innemu średniakowi. Jeśli ma grać na tej lewej pomocy to w lato musi przyjść ktoś formatu Taiwo/Bastos/Vargas - gościa lewonożnego który ma bardzo mocne uderzenie i nie kaleczy się grając z tyłu. Na samą myśl o zgranym duecie Pepe-Taiwo/Bastos/Vargas morda mi się cieszy. :lol:

Obrazek
ManiekJuve91

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 18:12

I będziemy coraz lepsi zobaczycie
Juve grało słabo bo gra opierała się o środek czyli diego a teraz gramy więcej skrzydłami jak za dawnych lat i to przynosi efekty teraz czekamy na palermo!!

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 18:15

bajbek17 pisze:Podoba mi się to, że Juve strzelając kolejne bramki nie zmienia stylu gr na kompletną obronę. Zaskoczeniem była obecność Marchisio na boisku.
oby tak już zostało. Dla mnie najlepszą drużyną póki co tego sezonu jest Chelsea. Mega ofensywa i mnóstwo goli + mało straconych xd
Chciałbym, aby Juve strzelając gola nie cofało się do obrony i liczyło na dociągnięcie wyniku!

Ps. pierwszy nie obejrzany mecz i pierwsze zwycięstwo xd chyba zacznę oglądać tylko powtórki spotkań :D

oglądałem kawałem spotkania Live-ManU i powiem, że Poulsen daje radę xd
podaje, zabiera, widać, że jak ma więcej miejsca to potrafi

Zablokowany