Analiza prasy

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2010, 11:52

pawel123 pisze:Na pisemnej relacji na tvn24.pl
-4' Na Stadionei Alpejskim ok. 20tys. kibiców
Myślałem że grają na Stadione Olimpijskim.
Możesz podać bezpośredni link?

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2010, 14:20

juveluck pisze:Możesz podać bezpośredni link?
http://www.tvn24.pl/popup_flash.html

Obrazek
http://img29.imageshack.us/img29/1559/dz1709.jpg

W stopce z wynikiem i strzelcami - Aleksandro del Piero
W składzie zamiast Melo jest Felipe

edit: No tak, zapomniałem dodać, że Dziennik Zachodni :wink:
Ostatnio zmieniony 17 września 2010, 21:31 przez tabo89, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2010, 14:30

tabo89 pisze:
juveluck pisze:Możesz podać bezpośredni link?
http://www.tvn24.pl/popup_flash.html
Dziękuję.
tabo89 pisze:Obrazek
http://img29.imageshack.us/img29/1559/dz1709.jpg

W stopce z wynikiem i strzelcami - Aleksandro del Piero
W składzie zamiast Melo jest Felipe

ale co to za gazeta?
EDIT: już mam.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
SimonGoalKepper

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2010, 21:24

Na stronie grze ;] Też jest Juventus Turyn www.footballteam.pl
Ale wątpie czy to było coś ważnego

Kocham JUVENTUS Forza Juve Forza Italia
Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2010, 23:14

http://babol.pl/kat,1025465,title,Lech- ... omosc.html

może tu będziecie chcieli coś poprawić :wink:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2010, 23:30

Nie wiem co to śmieszna stronka, ale takimi ścierwami nie zaprzątałbym sobie głowy... zwłaszcza, że pewnie szukają taniej sensacyjki na rozkręcenie się. A sugestia o wyjaśnienie tego i owego pewnie nic nie da.

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 09:54

http://www.4fanatic.com/firm-pol-119062 ... ntus-.html

Macie na "zaprzyjaźnionej" stronce jak byk napisane JUVENTUS TURYN

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 11:57

Odkąd dowiedziałem się, że nazwa "Juventus Turyn" jest niepoprawna (a było to parę lat temu), to faktycznie coraz bardziej mnie denerwuje gdy ktoś tak nazywa nasz klub. Jednak pragnę zauważyć iż nie tylko Polacy popełniają ten błąd. Pamiętam, mecz Juventusu z 2006 roku w LM, kiedy to podejmowali na wyjeździe Werder Brema. Komentatorzy niemieckiej telewizji DSF, wciąż powtarzali nazwę "Juventus Turin". Także w zapowiedziach meczu wyraźne było napisane "Werder Bremen vs. Juventus Turin". Moim zdaniem ta walka nie ma sensu, bo jak już się coś przyjęło to ludzie będą to tak nazywać.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 12:02

Dokładnie, to nie tylko polskie dziennikarzyny tak mówią. Tak się przyjeło chyba na całym świecie. Próba wyplenienia tego to jak walka z wiatrakami.

#AllegriOut
*Ki$iEL*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 12:03

ewerthon pisze:Moim zdaniem ta walka nie ma sensu, bo jak już się coś przyjęło to ludzie będą to tak nazywać.
Troszku pasuje tutaj stwierdzenie Josef'a Goebbels'a:
"Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą." :D

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 12:24

ewerthon pisze:Odkąd dowiedziałem się, że nazwa "Juventus Turyn" jest niepoprawna (a było to parę lat temu), to faktycznie coraz bardziej mnie denerwuje gdy ktoś tak nazywa nasz klub. Jednak pragnę zauważyć iż nie tylko Polacy popełniają ten błąd. Pamiętam, mecz Juventusu z 2006 roku w LM, kiedy to podejmowali na wyjeździe Werder Brema. Komentatorzy niemieckiej telewizji DSF, wciąż powtarzali nazwę "Juventus Turin". Także w zapowiedziach meczu wyraźne było napisane "Werder Bremen vs. Juventus Turin". Moim zdaniem ta walka nie ma sensu, bo jak już się coś przyjęło to ludzie będą to tak nazywać.
Dokładnie. To nazewnictwo nie trawa od 5-10 lat tylko od lat kilkudziesięciu - tego nie da się wyplenić. Przykład z mojego "podwórka": w Bydgoszczy jest klub Zawisza Bydgoszcz. Stadion "należący" do tego klubu(lekkoatletyka + piłka nożna) nosił taką samą nazwę. Kiedy stadion został kilka lat temu gruntownie zmodernizowany prezydent Bydgoszczy bez jakiejkolwiek konsultacji z radą miasta(a tym bardziej z mieszkańcami, kibicami) nazwał obiekt Stadion Miejski w Bydgoszczy. Decyzja ta wywołała wojnę na linii otoczenie prezydenta-kibice, która trwała przeszło 2 lata - jaśnie pan prezydent w końcu przyznał się do błędu(bo zbliżają się wybory). Jednak napis "Stadion Miejski w Bydgoszczy" nadal widniej pod dachem. Taki stan rzeczy trwa już 3 lata i przez ten okres nie zdarzyło się żebym usłyszał gdziekolwiek "idziemy na Stadion Miejski", "mecz będzie na Stadionie Miejskim", "dostałem wejściówki na miting lekkoatletyczny na Stadionie Miejskim". Wszyscy mieszkańcy(nie ważne czy mają cokolwiek wspólnego ze sportem) mówili, mówią i będą mówić "idziemy na Zawiszę ", "mecz będzie na stadionie Zawiszy", "dostałem wejściówki na miting lekkoatletyczny na Zawiszy". Dwa lata "wpajania" przez prezydenta nazwy "Stadion Miejski" i taki sam napis do dziś "zdobiący" świątynie bydgoskiego Zawiszy nie sprawiły, że ludzie w Bydgoszczy, województwie i kibicowskiej części Polski zaczęli mówić "Stadion Miejski". Większość kwitowała to zdaniem: "Miejski to jest na Bułgarskiej, a u nas jest Zawisza!". Tak więc dajcie sobie spokój z tym "Turynem", bo jesteście bez szans.

Obrazek
Amaurozaurus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 12:55

identyczna sytuacja jak w przypadku Chelsea, gdzie formalnie nie istnieje taki klub jak Chelsea Londyn, tylko FC Chelsea (podobnie jest chyba z Arsenalem). Także ciekawa sytuacja ma miejsce w przypadku Realu Madryt - w Hiszpanii nikt o tym klubie nie powie Real, jak już to Real Madrid, El Madrid itd.

inna sprawa że nazywanie klubów w ten sposób wszedł w nawyk także dziennikarzy sportowych a także innych osób wypowiadających się publicznie na ten temat.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 13:03

Ludzie dalibyście już spokój z tym "Juventus Turyn", przecież to jest jak walka z wiatrakami, poza tym nie jest to w żaden sposób obraźliwe.

Obrazek
juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 13:06

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2010, 13:15

Do jasnej cholery, organizatorzy akcji wyraźnie dali do zrozumienia, że sprawa przydomka "Juventus Turyn" jest zamknięta. Informacje wysłano tam gdzie tylko się da, i więcej nie jest planowanie wysyłanie kolejnych maili. Po co cały czas wałkujecie ten temat?
Wydaje mi się, że wysłanie pojedynczej informacji jest świetnym pomysłem, a teraz należy się skupić na błędach merytorycznych.

Wszyscy którzy nieustannie piszą o Turynie w nazwie klubu zrobili jednak w tym temacie taki syf, że ciężko to wszystko ogarnąć. Zajmijcie się czymś pożytecznym, zamiast zaśmiecać to miejsce.

ODPOWIEDZ