Lech gromi
- Peja48
- Juventino
Lech Poznań rozgromił lidera tabeli, Górnika Łęczna 5:1 (2:0) w pierwszym meczu 9. kolejki ekstraklasy. Trzy bramki zdobył Piotr Reiss.
Lech Poznań - Górnik Łęczna 5:1 (2:0)
Bramki: Reiss (13 min. - karny), Reiss (37 min.), Reiss (61 min.), Ślusarski (89 min.), Piskuła (90 min.) - Budka (85 min.)
Żółte kartki: Mariusz Mowlik, Piotr Świerczewski, Maciej Scherfchen (Lech); Maciej Pastuszka, Artur Kościuk (Górnik).
Sędziował Jacek Granat (Warszawa).
Widzów: 10.000
Lech: Piątek - Kaczorowski, Mowlik, Bosacki, Lasocki - Grzelak, Scherfchen, Świerczewski (75 min. - Piskuła), Madej (81 min. - Zakrzewski) - Reiss, Nawrocik (69 min. - Ślusarski)
Górnik: Mioduszewski (63 min. - Rachowski) - Jaroszyński, Kościuk, Boguś - Pastuszka (46 min. - Szymanek), Soczewka, Budka, Bugała, G. Bronowicki - Skwara, Czereszewski (64 min. - Griszczenko)
żródło: onet.pl
woow Brawo Reiss powinien ale Górnik się niepopisał! :shock:
Lech Poznań - Górnik Łęczna 5:1 (2:0)
Bramki: Reiss (13 min. - karny), Reiss (37 min.), Reiss (61 min.), Ślusarski (89 min.), Piskuła (90 min.) - Budka (85 min.)
Żółte kartki: Mariusz Mowlik, Piotr Świerczewski, Maciej Scherfchen (Lech); Maciej Pastuszka, Artur Kościuk (Górnik).
Sędziował Jacek Granat (Warszawa).
Widzów: 10.000
Lech: Piątek - Kaczorowski, Mowlik, Bosacki, Lasocki - Grzelak, Scherfchen, Świerczewski (75 min. - Piskuła), Madej (81 min. - Zakrzewski) - Reiss, Nawrocik (69 min. - Ślusarski)
Górnik: Mioduszewski (63 min. - Rachowski) - Jaroszyński, Kościuk, Boguś - Pastuszka (46 min. - Szymanek), Soczewka, Budka, Bugała, G. Bronowicki - Skwara, Czereszewski (64 min. - Griszczenko)
żródło: onet.pl
woow Brawo Reiss powinien ale Górnik się niepopisał! :shock:
Solo Grazie Grande Forza Juve
:8

- gregor_g4
- Juventino
to bylo pewne ze w koncu ktos pokarze beniaminkowi miejsce w szeregu, trafili na Lech ktory w wysokiej formie nie byl ale moze po tym meczu poznaniacy nabiora wiary w siebie
- BIGGI
- Qualità Juventino
Dobra dobra...Ciężko utrzymywać ciągle wysoką forme przez Górniczka (szcegolnie ze to beniaminek). To był wypadek przy pracy 8)gregor_g4 pisze:to bylo pewne ze w koncu ktos pokarze beniaminkowi miejsce w szeregu, trafili na Lech ktory w wysokiej formie nie byl ale moze po tym meczu poznaniacy nabiora wiary w siebie
I tak bedą walczyć o puchary.
- Ironek
- Juventino
wiśle już LEGIA pokazała i groclinowi też niedługo pokaże. A co do meczu to było do przewidzenia, że Łęczna wkońcu przega, a lech wcale nie jest taki dobry.Seiru pisze:No czyżby to był koniec Górnika??
A szkoda może ktoś by jeszcze pokazał Wiśle że nie jest taka najlepsza......pozastaje jeszcze Groclin
- Yari
- Juventino
hmmm coś mi sie wydaje że to koniec niespodzianek ze strony górnika . Zrobili niewielką furore na początku ligi. Ale doświadczenie innych klubów bierze górę. Kto wie może za rok górnik będzie walczył o mistrzostwo. Teraz im niue daje zbyt dużych szans. Ale w lidze na pewno sie utrzymają :-D :-D
- Alexxxxx
- Juventino
Wreszcie Kolejorz pokazał klase. Tak ma byc ztakim składem conajmniej 5 miejsce, a nie na dnie. Teraz widac siłe Kolejorza. Szkoda tylko gornika Łeczna, lubie bardzo ten klub. Reiss Brawo :shock: Wreszcie pokazał na co go stać. Bravo dla Kolejorza, nwego trenera i Reisa :!: Oby tak dalej, maja takich kibców, więc zasługują...
Ps. Reiss komentował mecz Groclinu , może się czegoś nauczył
Ps. Reiss komentował mecz Groclinu , może się czegoś nauczył
Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- kouba
- Qualità Juventino
ja sie ciesze że przegrał Górnik, brawo Lech, ale to było do przewidzenia, bo łęczna nie umie grać na wyjazdach, coś jak szczakowianka, u siebie wszystko wygrali, a na wyjeździe tylko 1 :!: mecz od początku sezonu :!:
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
No no wynik dosyć zaskakujący. Wysoka porażka. Czyżby koniec dobrej passy beniaminka? Po dobrym starcie przyszły dla nich trudniejsze chwile, mimo to z Lechem nie wypadało przegrać aż tak wysoko
A tak na marginesie to ja za Górnikiem nie przepadam. Powód jest prosty, mnie osobiście przychodzi się z nimi zmierzyć, oczywiście odpowiednio rocznikowo
A tak na marginesie to ja za Górnikiem nie przepadam. Powód jest prosty, mnie osobiście przychodzi się z nimi zmierzyć, oczywiście odpowiednio rocznikowo

- Johnny777
- Juventino
Ech...ja jestem zwolennikiem "spiskowej teorii dziejów" bo jakoś ciężko mi jest sobie wyobrazić zupełnie czyste zwycięstwo zespołu z dna tabeli z liderem... Ale poczekam na kolejne mecze aby się przekonać czy to tylko "wypadek przy pracy" z obu stron czy też Lech się obudził a Łęcznej skończyła dobra passa.. :?
- Olszan
- Juventino
Górnik Łęczna się już rostrzelał i myśle że zbiegem czsu wygląd tabeli ekstraklasy wróci do normy a Górnik zajmie miejsce pod koniec pierwszej "8" a dla Lecha było to zwycięstwo bardzo potrzebne i myśle że zbiegiem czsu będzie się piął w góre po pierwszych niepowodzeniach w lidze 8)
Zawsze Wierni ! ! !
- JuveQL
- Juventino
No wynik na pewno zaskakujący, szczegolnie jego rozmiary. Spodziewałem sie bardziej remisu, ewentulanie minimalnego zwyciestwa Lecha. A tu taki pogrpm :shock: :shock: :shock:
Jednak wczoraj ten mecz nie mial dla mnie zadnego znaczenia...
POGOŃ - Cracovia 3:0
Echhhh...18 - 19 tysiecy kibiców to jest klimacik
Jednak wczoraj ten mecz nie mial dla mnie zadnego znaczenia...
POGOŃ - Cracovia 3:0

Echhhh...18 - 19 tysiecy kibiców to jest klimacik