Analiza prasy
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
No bez żartów 8) Słaby argument - każdy kto interesuje się piłką wie doskonale jakim klubem jest Juventus i zapewniam, że dodawanie cząstki "Turyn" jest całkowicie zbędne, bo wszyscy są świadomi, skąd jest ta drużyna.Kimi pisze:Juventus F.C. vs Juventus Turyn
Instnieje też co prawda szwajcarski Juventus, ale ja sądzę, że pisanie Juventus Turyn nie jest złe, bo dociera to wtedy do szerszego grona czytelników. W zasadzie po "Turyn" łatwiej zlokalizować skąd ów klub pochodzi
Ps. zarówno we włoskim jak i szwajcarskim Juventusie kiedyś w składzie był jeden Polak
- Peter
- Juventino
Ja zauważyłem, akurat to nie jest błąd tylko pomijanie, ale w radiowej Trójce w sobotę koło 8.20, zawsze jest przegląd wydarzeń sportowych na weekend. Często pomijany jest mecz Juventusu, nawet jeśli jest transmisja w telewizji. Inne mecze w innych ligach są zapowiadane, a np. w ostatni weekend nie powiedziano o meczu Juve-Sampa, w tamtym sezonie chyba nie mówili o meczu Juve-Roma itd.
Sytuacja często się powtarza.
Sytuacja często się powtarza.
Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
- juveluck
- Juventino
Przyjęliśmy, na pewno wyślemy im odpowiednie sprostowanie. Dodam, że Juventus wydał w letnim okienku na nowych piłkarzy 56.450.000 zarobił na sprzedaży graczy 24.475.000 co daje - 31.975.000 w letnim mercato.furiaceca11 pisze:http://wielkopolska.naszemiasto.pl/arty ... 696cbb1264
"...a tuż za "Królewskimi" Juventus, który wydał aż 70 milionów euro. "Kłamstwo czy kaczka dziennikarska
Osobiście mnie to razi- ponieważ wypisują głupoty o miliardach wydanych w okienku i potem padają teksty : "pieniądze nie grają..." itp itd
Wg mnie jest to nieścisłość i szerzenie herezji o naszym mercrato

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
1. Należałoby przede wszystkim wyplewić błędne informacje o Calciopoli. Każdy z komentatorów twierdzi, że Juve kupowało spotkania, a nikt tak naprawdę nie zna tej sytuacji od podszewki. Trzeba bucom wyjaśnić, na czym to wszystko polega.
2. Wymawianie nazwisk też razi nieziemsko. Takie wynalazki jaki "Legrotalii", "Guagliarella" (czytany typowo po polsku z pominięciem zasad dotyczących cząstki "gli" czy "gn"), "Iakinta", "De Czeglie" bądź "De Celie" czy też "Del Pierrrro" (To nie Hiszpania Sergiuszu Ryczel...).
3. Wielu komentatorów w dalszym ciągu myśli, że gramy na Delle Alpi. Niektórzy wiedzą doskonale, że występujemy na Olimpico, ale jednocześnie podkreślają (w tym tkwi szkopuł..), że w przyszłym roku wracamy na zmodernizowane Delle Alpi... Modernizowane to były Olimpico w Rzymie czy też Olimpiastadion w Berlinie... W naszym przypadku można mówić jedynie o niewielu elementach konstrukcyjnych czy fundamentach starego stadionu będących podwalinami nowego obiektu.
4. Czepianie się włoskiego stylu gry. Gdy gracz Juventusu popełni jakiś faul, zaraz mówi się o "typowym włoskim chamstwie", natomiast podczas gdy jeden z naszych piłkarzy zwija się z bólu komentator rzuca bez ogródek - "ach ci włoscy symulanci". W Juve występuje to na taką samą skalę, jak w prawie każdym innym klubie europejskim i zjawisko to nie wykracza poza normę. Podkreślę, że gracze Interu to "świetni aktorzy", ale w ich przypadku nie ma mowy o kąśliwych uwagach.
5. Bardzo częste przekręcanie kwot transferów, zasad, na jakich przybyli do Turynu, ale nie jestem pewien, czy to dotyczy jedynie naszego klubu...
EDIT:
Wszystkie powyższe zjawiska występują podczas spotkań na Canal + czy Polsacie, sporadycznie także N Sport.
2. Wymawianie nazwisk też razi nieziemsko. Takie wynalazki jaki "Legrotalii", "Guagliarella" (czytany typowo po polsku z pominięciem zasad dotyczących cząstki "gli" czy "gn"), "Iakinta", "De Czeglie" bądź "De Celie" czy też "Del Pierrrro" (To nie Hiszpania Sergiuszu Ryczel...).
3. Wielu komentatorów w dalszym ciągu myśli, że gramy na Delle Alpi. Niektórzy wiedzą doskonale, że występujemy na Olimpico, ale jednocześnie podkreślają (w tym tkwi szkopuł..), że w przyszłym roku wracamy na zmodernizowane Delle Alpi... Modernizowane to były Olimpico w Rzymie czy też Olimpiastadion w Berlinie... W naszym przypadku można mówić jedynie o niewielu elementach konstrukcyjnych czy fundamentach starego stadionu będących podwalinami nowego obiektu.
4. Czepianie się włoskiego stylu gry. Gdy gracz Juventusu popełni jakiś faul, zaraz mówi się o "typowym włoskim chamstwie", natomiast podczas gdy jeden z naszych piłkarzy zwija się z bólu komentator rzuca bez ogródek - "ach ci włoscy symulanci". W Juve występuje to na taką samą skalę, jak w prawie każdym innym klubie europejskim i zjawisko to nie wykracza poza normę. Podkreślę, że gracze Interu to "świetni aktorzy", ale w ich przypadku nie ma mowy o kąśliwych uwagach.
5. Bardzo częste przekręcanie kwot transferów, zasad, na jakich przybyli do Turynu, ale nie jestem pewien, czy to dotyczy jedynie naszego klubu...
EDIT:
Wszystkie powyższe zjawiska występują podczas spotkań na Canal + czy Polsacie, sporadycznie także N Sport.
- Olek1987
- Juventino
Spotkałeś się kiedykolwiek z czymś takim, żeby podawane w mediach wydatki na transfery były pomniejszane o dochód ze sprzedanych zawodników ? Serio pytam.juveluck pisze:Przyjęliśmy, na pewno wyślemy im odpowiednie sprostowanie. Dodam, że Juventus wydał w letnim okienku na nowych piłkarzy 56.450.000 zarobił na sprzedaży graczy 24.475.000 co daje - 31.975.000 w letnim mercato.furiaceca11 pisze:http://wielkopolska.naszemiasto.pl/arty ... 696cbb1264
"...a tuż za "Królewskimi" Juventus, który wydał aż 70 milionów euro. "Kłamstwo czy kaczka dziennikarska
Osobiście mnie to razi- ponieważ wypisują głupoty o miliardach wydanych w okienku i potem padają teksty : "pieniądze nie grają..." itp itd
Zero szacunku dla Pogby
- juveluck
- Juventino
Tak. Poza tym zarówno kwota wydana jak i ta pomniejszona o zysk odbiegają od tej podanej w tekście. Przy okazji prostowania tego błędu warto autorom przedstawić dokładny bilans.Olek1987 pisze:Spotkałeś się kiedykolwiek z czymś takim, żeby podawane w mediach wydatki na transfery były pomniejszane o dochód ze sprzedanych zawodników ? Serio pytam.juveluck pisze:Przyjęliśmy, na pewno wyślemy im odpowiednie sprostowanie. Dodam, że Juventus wydał w letnim okienku na nowych piłkarzy 56.450.000 zarobił na sprzedaży graczy 24.475.000 co daje - 31.975.000 w letnim mercato.furiaceca11 pisze:http://wielkopolska.naszemiasto.pl/arty ... 696cbb1264

- tabo89
- Juventino
Jedyne co przychodzi mi teraz do głowy to Skarb Kibica Serie A z Przeglądu Sportowego:

http://img688.imageshack.us/img688/2913 ... 0001aa.jpg
I rubryka "Ligowe rekordy" żywcem skopiowane ze strony poprzedniej o Interze... Ponadto Zebina nadal widnieje w składzie
Brakuje Traore i Rinaudo.
Jutro pojawi się Skarb "Lech w LE", zapewne szykują się podobne kwiatki o Juve..
Dobrym motywem byłoby moim zdaniem także zwracanie uwagi na liczbę Scudetto, które nam przypisują bo jak wiadomo mamy 29 a piszą 27.. ale to zapewne walka z wiatrakami.

I rubryka "Ligowe rekordy" żywcem skopiowane ze strony poprzedniej o Interze... Ponadto Zebina nadal widnieje w składzie

Jutro pojawi się Skarb "Lech w LE", zapewne szykują się podobne kwiatki o Juve..
Dobrym motywem byłoby moim zdaniem także zwracanie uwagi na liczbę Scudetto, które nam przypisują bo jak wiadomo mamy 29 a piszą 27.. ale to zapewne walka z wiatrakami.
Ostatnio zmieniony 15 września 2010, 14:16 przez tabo89, łącznie zmieniany 2 razy.
- Olek1987
- Juventino
Tak, co do tego ze obie kwoty odbiegaja od tej podanej w tekscie to nie ma watpliwosci, ale jednak jakbyś mógł to prosiłbym o podanie takiego przykladu gdzie jakas gazeta albo serwis podał kwotę wydaną na transfery która jest pomniejszona o zysk ze sprzedaży zawodnikówjuveluck pisze:Tak. Poza tym zarówno kwota wydana jak i ta pomniejszona o zysk odbiegają od tej podanej w tekście. Przy okazji prostowania tego błędu warto autorom przedstawić dokładny bilans.Olek1987 pisze:Spotkałeś się kiedykolwiek z czymś takim, żeby podawane w mediach wydatki na transfery były pomniejszane o dochód ze sprzedanych zawodników ? Serio pytam.juveluck pisze:
Przyjęliśmy, na pewno wyślemy im odpowiednie sprostowanie. Dodam, że Juventus wydał w letnim okienku na nowych piłkarzy 56.450.000 zarobił na sprzedaży graczy 24.475.000 co daje - 31.975.000 w letnim mercato.

Zero szacunku dla Pogby
- juveluck
- Juventino
Posłuchaj sobie włoskich komentatorów w najbliższej kolejce, usłyszysz to pewnie nie raz w kontekście nie tylko Juventusu.Olek1987 pisze:Tak, co do tego ze obie kwoty odbiegaja od tej podanej w tekscie to nie ma watpliwosci, ale jednak jakbyś mógł to prosiłbym o podanie takiego przykladu gdzie jakas gazeta albo serwis podał kwotę wydaną na transfery która jest pomniejszona o zysk ze sprzedaży zawodnikówjuveluck pisze:Tak. Poza tym zarówno kwota wydana jak i ta pomniejszona o zysk odbiegają od tej podanej w tekście. Przy okazji prostowania tego błędu warto autorom przedstawić dokładny bilans.Olek1987 pisze:
Spotkałeś się kiedykolwiek z czymś takim, żeby podawane w mediach wydatki na transfery były pomniejszane o dochód ze sprzedanych zawodników ? Serio pytam.Dzieki

- Olek1987
- Juventino
Uważam, że nie masz racji, uważam, że nigdzie nikt z poza otoczenia Juventusu nigdy nie podawał kwoty pomniejszonej o zysk ze sprzedaży, i to nie chodzi tylko o Juventus ale o wszystkie inne kluby 
Żeby zaraz nie było ataków na mnie (do czego już zdążyłem sie przyzwyczaić
) to powtórzę raz jeszcze. To MOJE zdanie 
Pozdrawiam
Zgłaszam:
http://www.iss-sport.pl/shop,team,39
Juventus TURYN piszą :!:
profanacja klubu :evil:

Żeby zaraz nie było ataków na mnie (do czego już zdążyłem sie przyzwyczaić

Pozdrawiam
Zgłaszam:
http://www.iss-sport.pl/shop,team,39
Juventus TURYN piszą :!:

Zero szacunku dla Pogby
- *Ki$iEL*
- Juventino
Potwierdzam juveluck'a słyszałem nie raz.juveluck pisze:Posłuchaj sobie włoskich komentatorów w najbliższej kolejce, usłyszysz to pewnie nie raz w kontekście nie tylko Juventusu.Olek1987 pisze:Tak, co do tego ze obie kwoty odbiegaja od tej podanej w tekscie to nie ma watpliwosci, ale jednak jakbyś mógł to prosiłbym o podanie takiego przykladu gdzie jakas gazeta albo serwis podał kwotę wydaną na transfery która jest pomniejszona o zysk ze sprzedaży zawodnikówjuveluck pisze:
Tak. Poza tym zarówno kwota wydana jak i ta pomniejszona o zysk odbiegają od tej podanej w tekście. Przy okazji prostowania tego błędu warto autorom przedstawić dokładny bilans.Dzieki

- stahoo
- Juventino
Skoro było wymienione ISS pod kątem Juventusu Turyn, to należy też wymienic Sklepik JuvePoland 8)
http://sklep.juvepoland.com/search.php?text=juventus
- Kamex22
- Juventino
http://www.sport.pl/pilka/1,93854,83795 ... nzeme.html
Jeden wielki stek bzdur... Aż szkoda komentować
Najbardziej rozwaliło mnie, że Diego odszedł do... Werderu 
Jeden wielki stek bzdur... Aż szkoda komentować

- Olek1987
- Juventino
I właśnie to pokazuje absurd akurat tej akcji zwiazanej z "usunięciem" Turynu. :rotfl:stahoo pisze:Skoro było wymienione ISS pod kątem Juventusu Turyn, to należy też wymienic Sklepik JuvePoland 8)
Zero szacunku dla Pogby
- furiaceca11
- Juventino
Mało tego , ludzie albo są tak leniwi , albo szkoda im tuszu żeby nie napisać narodowości piłkarza. Amauri - Brazyliatabo89 pisze:Jedyne co przychodzi mi teraz do głowy to Skarb Kibica Serie A z Przeglądu Sportowego:
I rubryka "Ligowe rekordy" żywcem skopiowane ze strony poprzedniej o Interze...

Brazylia/WŁochy

To tak jak pisano o Camoranesim Argentyna, i tyle.
EDIT:
Takie newsy są wstawiane chyba jedynie ze względu na fajną jakość zdjęcia które je poprzedza :rotfl: i mus uzupełnienia dziennej dawki wiadomości "pseudo transferowych"Kamex22 pisze:http://www.sport.pl/pilka/1,93854,83795 ... nzeme.html
Jeden wielki stek bzdur... Aż szkoda komentowaćNajbardziej rozwaliło mnie, że Diego odszedł do... Werderu