LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2003, 21:21

wina jest chyba po obu stronach. Powinni dostać kary pieniężne , ale napewno nie dyskwalifikacje , to dla piłkarza jak wyrok.

El_chico_a_Coruna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Juz informuje!

"Europejska Unia Piłkarska (UEFA) przejrzy zapis telewizji tureckiej z bójki, w którą się wdali w tunelu stadionu gracze Anglii i Turcji, w przerwie sobotniego meczu eliminacji ME-2004 w Stambule (0:0).

Dochodzenie dotyczyć będzie kilku piłkarzy, w tym napastnika reprezentacji Anglii Emile'a Heskeya, który jest zawieszony za bardzo nieodpowiednie zachowanie.

Jednakże UEFA zaprzeczyła doniesieniom, jakoby jedna z reprezentacji lub dwie zostały ukarane odsunięciem od udziału w przyszłorocznych finałach mistrzostw Europy w Portugalii.

Rzecznik UEFA, Mike Lee poinformował we wtorek, że Unia poprosi o oświadczenia obu federacji krajowych w tej sprawie, którą Komisja Dyscyplinarna UEFA zajmie się na najbliższym posiedzeniu, 30 października. UEFA już jednak obarczyła winą turecką federację piłkarską "za brak porządku i dyscypliny" podczas meczu w Stambule. Tureccy kibice rzucali race i inne przedmioty na boisko.

Incydenty, kontynuowane w tunelu, rozpoczęły się, gdy turecki obrońca, Alpay Ozalan "szturchnął" kapitana jedenastki angielskiej Davida Beckhama w twarz, gdy schodzili z boiska, na przerwę. Wcześniej Alpay wyśmiewał się z Beckhama, gdy ten pośliznął się i spudłował strzelając karnego.

Brytyjskie gazety podały, że inny z tureckich zawodników, rezerwowy Sas wywołał konflikt w tunelu, czyniąc rasistowskie uwagi wobec angielskiego piłkarza, czarnoskórego Ashleya Cole'a. Heskey zareagował na to gwałtownie. Sędzia włoski, Pierluigi Collina próbował zaprowadzić porządek, a potem poprosił Beckhama i Alpaya do swego pokoju, mówiąc im, by uspokoili się przed rozpoczęciem gry w drugiej połowie.

Alpay nie zjawił się na wtorkowym treningu swego angielskiego klubu, Aston Villa. Fani zespołu z Birmingham już w poniedziałek powiesili jego podobiznę na szubienicy, a jego przyszłość w tym zespole jest bardzo niepewna. Prawdziwą karę - wykluczenie z reprezentacji na mecze playoff - zapowiedział trener Senol Gunes. - W tych okolicznościach Alpay nie może grać w reprezentacji narodowej - powiedział Gunes w telewizji CNN-Turk."

El_chico_a_Coruna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

I jeszcze to!

"Obrońca reprezentacji Anglii, John Terry powiedział The Sun, że Turek Alpay zasłużył na cielesną karę, za swoje zachowanie podczas meczu w Stambule w ramach eliminacji Euro'2004 .

Defensor Aston Villa rzucał wulgarne obelgi w stronę Davida Beckhama, po tym jak gwiazdor Realu przestrzelił rzut karny.

- Powinien dostać kilka tęgich kijów! Zasłużył na to swym całkowicie nieprofesjonalnym zachowaniem. Przed meczem ciągle nam powtarzał, że przywitają nas "po turecku" i będziemy przerażeni - mówił w pierwszych słowach Terry.

- Potem jeszcze powiedział te świństwa w stronę Davida (p.... twoją matkę - przyp. red.). Angielscy fani nie zapomną mu tego! Gdziekolwiek by grał - zapowiada obrońca Chelsea.

Alpay Ozalan jest aktualnie piłkarzem Aston Villa. Jakie przyjęcie zgotują mu kibice w Birmingham? Możemy się tylko domyślać..."

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2003, 21:22

Ja jestem za Turkami, bo Anglików nie lubie, chociaż jak było na prawde tego nie wiem, jak sie okarze ze to wina turków to w tym wypadku nie bede ich bronił.

oto co powiedział Aplay :

"Beckham kopnął mnie w głowie i opluł mnie," powiedział Alpay. "Gdyby splunął mi na głowę, nie wściekłbym się, ale on trafił w godło Turcji na mojej koszulce. Chciałem mu się odwzajemnić tym samym, ale nie zrobiłem tego. Niech Beckham przeprosi turecki naród i koszulkę, na którą napluł, a wtedy ja przeproszę jego."

"Kiedy schodziłem na przerwę do szatni powiedziałem Beckhamowi, by uważał co robi, a wówczas on popchnął mnie. Nie zareagowałem i wszedłem do szatni. Ponieważ nikt się tam nie zjawiał, wyjrzałem na zewnątrz. Może bili się z powodu tego, co zaszło między mną i Beckhamem w polu karnym, ale nie mogę uwierzyć, że sprawy zaszły tak daleko."

Beckham mówi ze Alpay zwyzywał jego matke.......

Alpay Ozalan jest aktualnie piłkarzem Aston Villa. Jakie przyjęcie zgotują mu kibice w Birmingham? Możemy się tylko domyślać..."
Spalili jego kukłe, obrażali go....policja musiała zapewnić mu eskorte i ochrone...z klubu chcą go wywalić.... :?
Ostatnio zmieniony 16 października 2003, 21:25 przez BIGGI, łącznie zmieniany 2 razy.

El_chico_a_Coruna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2003, 21:23

Yari pisze:wina jest chyba po obu stronach. Powinni dostać kary pieniężne , ale napewno nie dyskwalifikacje , to dla piłkarza jak wyrok.
Sadzisz ze tak zachowuje sie pilkarz? Reprezentant kraju?

El_chico_a_Coruna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2003, 21:25

BIGGI pisze:Ja jestem za Turkami, bo Anglików nie lubie, chociaż jak było na prawde tego nie wiem, jak sie okarze ze to wina turków to w tym wypadku nie bede ich bronił.

oto co powiedział Aplay :

"Beckham kopnął mnie w głowie i opluł mnie," powiedział Alpay. "Gdyby splunął mi na głowę, nie wściekłbym się, ale on trafił w godło Turcji na mojej koszulce. Chciałem mu się odwzajemnić tym samym, ale nie zrobiłem tego. Niech Beckham przeprosi turecki naród i koszulkę, na którą napluł, a wtedy ja przeproszę jego."

"Kiedy schodziłem na przerwę do szatni powiedziałem Beckhamowi, by uważał co robi, a wówczas on popchnął mnie. Nie zareagowałem i wszedłem do szatni. Ponieważ nikt się tam nie zjawiał, wyjrzałem na zewnątrz. Może bili się z powodu tego, co zaszło między mną i Beckhamem w polu karnym, ale nie mogę uwierzyć, że sprawy zaszły tak daleko."

Beckham mówi ze Alpay zwyzywał jego matke.......
Porownujac to jak zachowywali sie angielscy kibice podczas meczu w Anglii a jak zachowywali sie kibice tureccy podczas meczu w Turcji raczej wierzylbym Davidowi! Poza tym mecz w Anglii nie mial tak "goracej" opracy...

Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2003, 21:37

Dla mnie tureccy kibice to dzicz, na wielu meczach w Turcji z trybun leca rozne przedmioty, a kibice sa wiekszymi fanatykami niz islamcy terrorysci samobojcy:D rzucaja sie w tych sektorach jak ******* zamiast po ludzku kibicowac. Tureccy pilkarze tez powinni troche panowac nad soba ale widac azjatycki temperament im nie pozwala :P

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2003, 21:49

dal mnie to obojętne, ale chyba sie nie wyjaśni kto co gadał tak na serio, podobna sparawa była w polskiej lidze pod koniec roku, z Zieńczukiem i kimś jeszcze, nie pamiętam kim, i sprawa też sie niewyjaśniła

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2003, 22:18

El_chico_a_Coruna pisze:
Yari pisze:wina jest chyba po obu stronach. Powinni dostać kary pieniężne , ale napewno nie dyskwalifikacje , to dla piłkarza jak wyrok.
Sadzisz ze tak zachowuje sie pilkarz? Reprezentant kraju?

ja nie wierze żadnemu z nich. Wiadomo że anglia i turcja to dwa nienawidzące siebie kraje. Na boisku sie to potwierdza. Jeden z drugim chcą jak najbardziej sobie dogryźć. Daliby sobie na wstrzymanie. Energia ich chyba za bardzo rozpiera.

El_chico_a_Coruna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2003, 07:11

Bosiontko pisze:Dla mnie tureccy kibice to dzicz, na wielu meczach w Turcji z trybun leca rozne przedmioty, a kibice sa wiekszymi fanatykami niz islamcy terrorysci samobojcy:D rzucaja sie w tych sektorach jak ******* zamiast po ludzku kibicowac. Tureccy pilkarze tez powinni troche panowac nad soba ale widac azjatycki temperament im nie pozwala :P
Hehe... Podoba mi sie ten post :-D

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 października 2003, 14:25

Ohho nieźle nieźle. Nawet niewiedziałem, że sprawy zaszły tak daleko :? To już kolejny nieciekawy incydent, który dzieje się w ,,Świecie piłki'' :? Nieweim komu wierzyć? Prasa pisze swoje piłkarze wiedzą swoje...Ciekawe czy znajdzie się koniec tej sprawy a jak tak to jaki...

Obrazek
Peja48

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2003, 14:42

Bosiontko pisze:Dla mnie tureccy kibice to dzicz, na wielu meczach w Turcji z trybun leca rozne przedmioty, a kibice sa wiekszymi fanatykami niz islamcy terrorysci samobojcy:D rzucaja sie w tych sektorach jak ******* zamiast po ludzku kibicowac. Tureccy pilkarze tez powinni troche panowac nad soba ale widac azjatycki temperament im nie pozwala :P
Dokładnie 2 lata temu byłem na wakacjach w Turcjii w wybrałem się na sparingowy mecz Galatasaray-z jakąś z drugiej ligi nie pamiętam zasiadłem na sektorze bardzo spokojnym a na sektorze dla najwierniejszych fanów co się działo jeden gości Rzucił telefonem komórkowym pałami i nic ich to nie obchodziłem że Galata będzie płacić karę po pierwszej połowi miałem wycodzić ale tata powiedział że nie bo nie poto kupował bilet za 90 zł na polskie ( 90 zyla za mecz sparingowy!!!! :shock: ) powiedziałem że wiecej już niepojade do Turcji.

Solo Grazie Grande Forza Juve :D :8
Peja48

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2003, 14:43

Dokładnie 2 lata temu byłem na wakacjach w Turcjii w wybrałem się na sparingowy mecz Galatasaray-z jakąś z drugiej ligi nie pamiętam zasiadłem na sektorze bardzo spokojnym a na sektorze dla najwierniejszych fanów co się działo jeden gości Rzucił telefonem komórkowym pałami i nic ich to nie obchodziłem że Galata będzie płacić karę po pierwszej połowie miałem wycodzić ale tata powiedział że nie bo nie poto kupował bilet za 90 zł na polskie ( 90 zyla za mecz sparingowy!!!! :shock: ) powiedziałem że wiecej już niepojade do Turcji.[/quote]

Solo Grazie Grande Forza Juve :D :8
Hybryd

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2003, 14:53

Alpay twierdzi że Beckham go opluł i kopnął więc jeżeli to prawda to powinni zdyskwalifikować oby dwóch

Maggie Del Piero

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2003, 15:03

o całym tym incydencie czytałam tylko z waszych postów i kurde sama nie wiem co się stało Turcy swoje Angole swoje........... Nie chce mi się na 100% wierzyć opowieści Turka ale też na pewno cała wina nie leży po jego stronie....... Znając również temperament Beckhama..... nie można go traktować jak biednego poszkodowanego na bank dołączył swoje par groszy :evil: :evil: :evil:

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
ODPOWIEDZ