Serie A (2): JUVENTUS 3-3 Sampdoria

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2010, 21:35

Kubba pisze:Nie potrafimy zremisować z drużyną z południa, ba! Staramy bronić wyniki 1-0 w plecy! Można to podpiąć pod brak zgrania, ale z takimi drużynami Juventus powinien rezerwami wygrywać bez większych problemów.
Zgadzam się w 99%. Ten jeden to różnica w tym gdzie graliśmy, kto wie jak by sprzyjała nam atmosfera na Olimpico, doping naszych... :whistle:

BTW. Niewątpliwie takie mecze mamy wygrywać :stop:

rafal-1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 września 2010, 21:51

Krasic zapowiada, że będzie lepiej już w tym meczu, więc mam nadzieję, że nie rzuca słów na wiatr... Liczę na zwycięstwo, bo to nadal Juventus (chociaż ostatnio mało ma to wspólnego z tak wielkim klubem...). Będzie ciężko, ale powinni coś ugrać. Trzeba wierzyć. Mają dużo czasu na zgranie i pokazanie czegoś dobrego...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2010, 23:14

Liczę, że Wielka Sampdoria nie przyjedzie do Turynu pałając żądzą wywarcia srogiej pomsty ze zniewagę doznaną w poprzednim sezonie i wspaniałomyślnie okaże litość maluczkiemu Juve, które z pewnością nie wiedziało co czyni strzelając jej pięć bramek w poprzednim spotkaniu na Olimpico. W przeciwnym przypadku naszej biednej drużynie przyjdzie prosić o jak najmniejszy wymiar kary, bo Pazzini może rozpocząć swoją drogę ku koronie króla strzelców Serie A od pobrania sporej zaliczki bramkowej w Piemoncie. Mam wielką nadzieję, że zdołamy uszczknąć chociaż jeden malutki punkcik potężnej genuańskiej drużynie. Wypowiedziawszy te słowa Alojzy Del Neri spojrzał w kierunku Marotty i zapytał - Jak było Beppe? - Dobrze, ale dla pewnośći powtórz jeszcze raz, żebyś nie zapomniał na konferencji prasowej - odpowiedział najlepszy dyrektor sportowy na Półwyspie Apenińskim. - Na Półwyspie Apenińskim?! - krzyknął nie na żarty wkurzony Marotta. - Te narrator odbiło ci?! Masz napisać, że jestem najlepszy w Europie! - powiedział już nieco spokojniej najlepszy dyrektor sportowy w Europie. - Tak już lepiej - rzekł Beppe z delikatnym uśmiechem na twarzy. - Albo nie, poczekaj! - w ostaniej chwili zatrzymał narratora, który już chciał kliknąć "Wyślij". - Napisz, że jestem najlepszy na świecie! - powiedział najlepszy dyrektor sportowy na świecie. Tym razem na twarzy Marotty zagościł już szeroki, błogi uśmiech od ucha do ucha. - I nie zapominaj o tym ty durniu przy klawiaturze - powiedział dla pewnośći NAJLEPSZY DYREKTOR SPORTOWY WE WSZECHŚWIECIE.

Obrazek
TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 03:34

W pierwszym meczy widać było, że Juventus nie jest jeszcze drużyną. Trudno by nią w pełni był skoro dokładnie połowa zawodników pola to nowe twarze..Nie zmienia to jednak faktu, że w oczy rzucała się bardzo słaba forma Marchisio, braki w defensywie De Ceglie czy też brak wszechstronności Pepe, który kolejny raz pokazał, że na lewym skrzydle nie czuje się najlepiej. Nie może się dobrze czuć na tej pozycji głównie przez jego niezbyt dobrą lewą nogę. Niestety lewy pomocnik w taktyce 4-4-2 musi umieć wygrać pojedynek i dokładnie dośrodkować. Pepe na lewym skrzydle tego robić nie będzie i nie jest na tyle kreatywnym, sprytnym i pomysłowym graczem by tak operować na lewej flance,że stwarzałby zagrożenie, schodził do środka, klepał z napastnikami i jednocześnie robił miejsce na ofensywne szarże lewemu obrońcy. Pomocnik reprezentacji Włoch jest skrzydłowym zbyt ograniczonym technicznie żeby poradzić sobie na przeciwległej do jego ulubionej stronie boiska..
Niestety Del Neri wraz z Marottą nie stworzyli sobie w Mercato praktycznie żadnej poważnej dla Pepe alternatywy na lewą stronę pomocy. Trudno bowiem Lanzafame brać za piłkarza rokującego lepszą jakość na lewym skrzydle..Naprawdę nie rozumiem jak można wiedzieć, że będzie się grało taktyką 4-4-2 i nie sprowadzić do drużyny ani jednego naturalnego lewego pomocnika, najlepiej lewonożnego...
Żeby nie było off topu - z Sampdorią Del Neri musi wymyślić coś co zatrybi lepiej niż w 1 spotkaniu. Wobec kontuzji Martineza jedyną alternatywą na jego ukochane skrzydła jest Lanzafame, więc chyba znowu będzie musiał męczyć nas Pepe z lewej strony boiska..Marchisio będzie świeżo po kontuzji więc nie wydaje się żeby miał szansę zagrać w 1 składzie ( na całe szczęście 8) ). Para Melo-Sissoko wydaje się zbyt defensywna, ciekawe zatem jak fizycznie przygotowany jest Aquilani, który mógłby dostać szansę w tym spotkaniu.. Atak to brak wyboru i dwaj nie potrafiący grać w powietrzu i lepiej czujący się atakując z głębi pola zawodnicy - Del Piero i Quagliarella...Defensywa to znak zapytania na lewej obronie, bo De Ceglie zagrał ostatnio fatalny mecz..Szczerze mówiąc już w tym spotkaniu zaryzykowałbym i spróbował małej rewolucji na lewym skrzydle i na spotkanie z Sampdorią wyszedł tak:
Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, Traore - Krasic, Aquilani, Melo, De Ceglie - Quagliarella, Del Piero...

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
mateuz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 09:52

TURINIO pisze:Szczerze mówiąc już w tym spotkaniu zaryzykowałbym i spróbował małej rewolucji na lewym skrzydle i na spotkanie z Sampdorią wyszedł tak:
Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, Traore - Krasic, Aquilani, Melo, De Ceglie - Quagliarella, Del Piero...
wiec.. tez pokuszę się o ustalenie wyjściówki na Sampe.
Zaczynając od bramkarza tu nie ma dużo polemiki Marco pewniak..
Obrona hmm .. Motta wydaje się być lepszy zdecydowanie od Zdenka aczkolwiek jeszcze musi więcej pokazać wysilić się abym był z niego zadowolony.Środek to nasi pewniacy Bonucci Chiellini i nie powinno się to zmienić .. sądzę że oni się zaczynają coraz lepiej rozumieć..
Teraz najcięższa sprawa lewej strony defensywy. Każdy z naszych "lewych" to zawodnicy o dobrych predyspozycjach ofensywnych i o słabszych defensywnych umiejętnościach. Tak jak kolega powyżej przedstawił De Ceglie na lewej pomocy. Traore czy De Ceglie ? ciężki wybór postawiłbym na Armanda .. bo lepiej aby pokazał swoje umiejętności jak najszybciej abyśmy wiedzieli czego można się po nim mniej więcej spodziewać.
Pomoc. Def.midlfield Momo to pewniak jak dla mnie. Ofensywny pomocnik. Marchisio? chłopak musi ochłonąć Reprezentacja, pierwszy skład Juve trochę za bardzo jest pewny że grając słabiej to i tak ma pierwszy skład niech posiedzi mecz czy dwa na ławce, dobrze mu to zrobi,a wtedy wróci dużo lepszy. Aquilani ? Nie wiem jak z jego zdrowiem niby zdrowy trenuje ale to duże ryzyko go wystawiać .. jeśli coś się stanie .. to póżniej możemy go stracić na dłużej. To wszystko zależy jak on sam się czuję chociaż nie powiem chciałbym zobaczyć byłego romaniste w akcji. Skrzydła prawa strona tzn. mój wybór raczej nikogo nie zdziwi Milos pewniak przynajmniej jak na razie. Lewa strona to znowu ciężki wybór, niby Pepe pewniak bo kto inny aczkolwiek Lanza depta mu już po piętach. Postawiłbym na Lanzafame więcej w nim widzę chęci do gry nie wiem może się mylę ale takie moje zdanie.
Atak. Tu wydaje mi się Fabio Q. pewniak a kto u jego boku? najpewniej Alex gdyż Iaquinta zdrowieje, a z nim trzeba ostrożnie, Amauri tez nie wiadomo jak będzie wyglądać za te kilka dni .. pod koniec meczu może wskoczyć jakiś młodzik jeśli wynik na to będzie pozwalać.
storari - motta,bonucci,chiellini,traore - krasić,sissoko,aquilani,lanzafame - quagiarella,alex

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 10:19

Mateuz,

pominąłeś najlepiej obecnie grającego środkowego pomocnika - Melo.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 10:36

Ouh_yeah pisze: pominąłeś najlepiej obecnie grającego środkowego pomocnika - Melo.
No co Ty! Melo jest słaby, wolny, stary, beznadziejny, głupi, brzydki, i śmierdzący. I nie nadaje się do Juve. Podobnie jak Amauri, który też jest najgorszy, najsłabszy, itd :lol:

----
Mecz to wielka niewiadoma. Może wydarzyc się wiele niespodzianek- np. nasza wygrana.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 10:56

Szczerze mówiąc już w tym spotkaniu zaryzykowałbym i spróbował małej rewolucji na lewym skrzydle i na spotkanie z Sampdorią wyszedł tak:
Koncepcja ustawienia De Ceglie na skrzydle bardzo ciekawa, acz wątpię żeby Traore był gotowy do gry od pierwszej minut spotkania -> może mu brakować zarówno kondycji, jak i zgrania...

Natomiast co do wizji Mateuz'a:
Pomoc. Def.midlfield Momo to pewniak jak dla mnie.
To dla mnie jakaś pomyłka. Melo pokazał się w ostatnim meczu z bardzo dobrej strony, należy mu umożliwić powtórzenie tego wyczynu.

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 11:01

A gdyby tak zaryzykować i wystawić 4-3-3 ( tak jak rok temu Milan)?

-------------------Storari----------------------
Motta----Bonucci-------Chiellini--------Traore
Sissoko---------Aqualiani----------Felipe Melo
Pepe-------------Amauri----------------Krasic

Aqualiani może swobodnie rozgrywać mając defensywnych Melo i Sissoko, którzy powinni zdominować srodek pola. Pepe i Krasić powinni czuć się lepiej bliżej bramki, a ten system dla napastnika typu Amauri powinien być komfortowy (tak jak dla Borriello). Jedyny problem to boki obrony, ale imho nie macie dużo do stracenia.

Zapomniałem, że macie jeszcze Q, no i Lanzafame też powinien lepiej czuć się na skrzydle w ataku, a nie pomocy przy 4-4-2

FORZA MILAN!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 11:09

mateuz pisze: Pomoc. Def.midlfield Momo to pewniak jak dla mnie.
Chyba miałeś na myśli Melo? Momo jest bez formy...

@Paolo - nasz trener "umie" tylko 4-4-2, a Amauri jest kontuzjwany. No i sadzasz na ławkę naszą największą ofensywną nadzieję - Quagliarellę...

PS. Aquilani

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 11:20

Aquilani
zawsze miałem problem z pisownią tego nazwiska 8)

Fakt zapomniałem o Quagliarelli. W takim razie Q za Pepe, a w miejsce kontuzjowanego Amauriego Lanzafame. Gość ma 180 cm więc powinien sobie poradzić na srodku, a końcówkę w Parmie miał bardzo fajną. Nie przekreślałbym tak od razu chłopaka.

FORZA MILAN!
Notch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 11:47

Mi sie wydaje ze Del Neri powinien na samym poczatku pokazac kto tu jest gosciem. I nie wystawiac zawodnikow last minute, czyli bez Traore. Z Fabio Quagliarella jest problem bo nie mamy nikogo innego w tej chwili gwarantujacego jakosc w ataku. Wied

Obrona to nasz stary standard wloski Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie

Pomoc tez spokojnie Krasic, Marchisio, Melo, Pepe. Przyczym warto rozpatrzyc wprowadzenie Aquilaniego gdzies od 65 minuty

Atak tutaj zastosowalbym cos zaskakujacego i nie wprowadzilbym Alexa. Po tym co pokazal do tej pory to mysle ze idealnie bylo by dla niego wejsc w 70 minucie. Dlatego w ataku para Fabio Quagliarella i Davide Lanzafame. Ewentualnie Fausto Rossi ktory chyba nie zostal wyporzyczony. Sorry, ale ja Alexa w podstawie nie widze i uwazam ze trzeba mu to dobitnie wytlumaczyc.

stahoo pisze: To naprawdę mądra wypowiedź!
No baa
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 11:56

Paolo#3 pisze:W takim razie Q za Pepe, a w miejsce kontuzjowanego Amauriego Lanzafame.
Raczej odwrotnie.
:)

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mateuz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 12:57

Macie racje ze Melo zagrał lepiej ale ja cenie wysoko Momo poprostu, aczkolwiek skład wybiera się na podstawie aktualnej formy, a nie kto kogo lubi. wiec Melo za Momo :) poprawka :P ii podoba mi się atak Fabio Q plus Lanza :)

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 15:52

mateuz pisze:podoba mi się atak Fabio Q plus Lanza :)
Również uważam, że atak Del Piero - Quagliarella nie ma sensu. Alex nie jest przygotowany kondycyjnie na cały mecz, a myślę, że warto dać szansę Lanzafame lub Pepe obok Fabio.

Zablokowany