Serie A (2): JUVENTUS 3-3 Sampdoria

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 16:34

Obrazek Obrazek Obrazek

mecz 2 kolejki Serie A: JUVENTUS - Sampdoria

Czas:

2010-09-12 (niedziela)
godzina 15:00

Miejsce:

Stadio Olimpico di Torino

O przeciwniku:

Rok założenia: 1946
Barwy: Niebiesko-biało-czerwono-czarne
Przydomek: Blucerchiati
Prezes: Riccardo Garrone
Menedżer: Domenico Di Carlo

Sukcesy:

Mistrzostwo Włoch (1): 1991
Puchar Włoch (4): 1985, 1988, 1989, 1994
Superpuchar Włoch (1): 1991
Puchar Zdobywców Pucharów (1): 1990

Ostatnie mecze:

29 sierpień 2010
Sampdoria - Lazio 2 : 0

Aktualna sytuacja w tabeli:

3. Sampdoria
...
16. Juventus

mecz na żywo w TV:

Obrazek
Al Jazeera Sport +1
Arena Sport 3
C+ Fotball (Norway)
C+ Fútbol (Spain)
C+ Sport (France)
C+ Sport 1 (Denmark)
C+ Sport 1 (Finland)
Dahlia Sport
Digi Sport (HU)
Digi Sport (RO)
Fox Sports Espanyol **
Hi Soccer
Iran TV3
NTV+ Football
Setanta Sports 1
Sky Calcio 1
Sport 1.1 (Ned)
Sport TV1
YES Sport 1
~ C+ Sport HD (D/F/N/S)
~ Sky Calcio HD1
~ Sport 1 HD (Ned)

mecz w Internecie:

http://atdhe.net/
http://rojadirecta.com/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.meczenazywo.pl/
http://www.freefootball.org/
http://www.myp2p.eu/

Przewidywane składy

JUVENTUS
Sampdoria

źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net

Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE

Wszelkie błędy proszę kierować na PW lub gg - na pewno wprowadzę poprawki.

Przed kolejnym meczem ligowym mamy sporą przerwę, która mam nadzieje przez Juventus zostanie dobrze wykorzystana w celu dopracowania taktyki, przygotowania fizycznego oraz przede wszystkim poprawienia zgrania pierwszej jedenastki jako, że mamy w niej sporo nowych zawodników. Przeciwnik będzie bardziej wymagający niż w pierwszej kolejce więc nie możemy sobie pozwolić na żadne błędy. Piłkarze na pewno będą chcieli udowodnić że mecz z Bari to tylko wypadek przy pracy, motywacji nie powinno zabraknąć. Jak zwykle wszystko zweryfikuje boisko.
Ostatnio zmieniony 12 września 2010, 18:28 przez tabo89, łącznie zmieniany 12 razy.

Obrazek
thor21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 16:52

Będę ogladał ten mecz ,ale bez żadnych emocji bo wiem że ten mecz prawie napewno Juve przegra.A dlaczego?
Gramy starodawną taktyką 4-4-2 którą używaja tylko trenerzy amatorzy lub trenerzy z demencją starczą(Ferguson).
Mamy słaby skład pościagaliśmy za grube miliony drewniaków i szklanych piłkarzyków ala Martinez czy Q(nie pamiętam jak się piszę jego nazwisko),Aquilani,Motta itp.
A za taką kwotę jaką na nich wydaliśmy mogło by Juve mieć Robinho,Ozila,Rafihnę,Paziiniego/Benzeme,VDV itp.
Juventus sprzedał swoich najlepszych zawodników jak Diego cze Govinco.Którzy by ten klub napewno podnieśli .Tak samo ściągnoł wiecznych nieudaczników jak Marotta czy Del Neri którzy nic w swojej karierze nie osiągneli oprócz wstydu i poniżenia.
Dlatego marzy mi się że gdyby Juventus zostawił Govinco i Diego i ściagnoł dobrego trenera ala Benitez czy Pelegrini(nie wiem jak się pisało jego nazwisko ),który by poustawiał Juve w formacji 4-2-3-1 lub 4-3-3 w której Diego i Govinco nepewno by się odnależli i ściągnoł zmienników ala Khedira i ozil plus Krasic i Elia by Juve szybciej wyszło by na szczyt.Ale tak niestety nie będzie dopóki zarząd nie zacznie myśleć.Dlatego czasem mam wrażenie żeby lepiej było by gdyby fiat sprzedał Juventus dla jakiegoś bogatego szejka.No cóż mam nadzieje że kiedys do Juventusus wróci Moggi i Lippi/trap i wszystko poukładają.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 16:55

Sampdoria to wiele bardziej wymagający rywal niż Bari...

Można zrozumieć że Juve nie miało zgrania ale teraz DN ma półtorej tygodnia na przygotowanie ich do tego meczu! Tylko paru Włochów i Krasic jadą na zgrupowania.
Gramy u siebie i musimy ten mecz wygrać!! FORZA!!

rafal-1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 17:01

Będzie bardzo ciężko. Sampdoria to dobra drużyna, która spokojnie może walczyć o miejsce w LM. To już inny poziom niż Bari... Jeśli Del Neri nie wymyśli czegoś specjalnego to będzie ciężko... Mam nadzieję, że będzie chociaż 1:0 dla Juve...

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 17:13

@thor: nie kazdy zawodnik chcial do klubu, ktory nie gra w LM wiec nie mow, ze JUVE moglo miec kazdego w tym roku.
Formacja to tylko formacja, Ferrara pokazal ze nawet 4-5-1 da sie wygrywac. 4-4-2 nie jest wcale taka przestarzała i jesli ma sie dobrych skrzydlowych to bedzie to lepiej wygladac niz przy tym waszym 4-3-2-1 czy 4-3-3.
Agnelli raczej byle kogo by nie zatrudnil, ten koles jest w zarzadzie miedzynarodowego konsorcjum, wiec skoro sobie radzi z takim kalibrem to tym bardziej jego decyzja zw. z Marotta jest w 100% przemyslana i madra.
Najwiekszym jego minusem byla sprzedaz Diego, ale skoro to zrobil, to cos w tym musialo byc, zwlaszcza ze Moggi nawet radzil, by to uczynic. Martinez przeplacona sprawa, ale coz, kazdy ma swoje grymasy i jesli ma ten czlowiek odbudowac Juve to niech sobie nawet wydaje 30 baniek na Krzynowka, byle bysmy tylko wygrywali.
Wiec skonczcie tak po nim jechac, tylko dajcie troche czasu na zgranie sie nowych graczy w juve, bo to nie jest normalne i dobre dla klubu, ze przychodzi 6 nowych zawodnikow do podstawowej 11, ale czasem konieczne. My mamy powalczyc o LE, scudetto oraz zakwalifikowac sie do LM, wiec jesli w ataku nie bedzie zadnych kontuzji, to te cele mozna zrealizowac bo sklad jest akurat ODPOWIEDNI. Bedziemy grac w LM to bedziemy sciagac gwiazdy pokroju Fabregasa.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 17:17

Zastanawia mnie teraz co DN wykombinuje ze składem
Ja bym wyszedł czymś takim:
Storari-Motta-Bonucci/ Rinaudo-Chiellini-Traore/the Cegłas-Melo-Aquilani-Pepe-Krasić-Del Piero-Quagliarella
Będą exprymenty typu Rinaudo?? Czy zostanie przy Bonuccim :think:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 17:18

Thor, Q. ani Motta nie są drewniakami. Pierwszy to jeden z lepszych włoskich napastników a drugi to utalentowany obrońca po niskiej cenie.

Nie mogliśmy kupić Ozila bo on chciał iść do Realu albo Barcy. Nie mogliśmy kupić Benzemy bo Real go nie chciał sprzedać. Robinho nie chciałby raczej u nas grać mając propozycje klubów grających w LM a zwłaszcza Milanu płacącego kokosy. Khedira to wcale nie jest wybitny gracz, zwłaszcza że akurat defensywnych pomocników mamy dobrych. VdV nie pasuje do taktyki. Pazzini kosztowałby ze 20 baniek jak nic. Czyli nieadekwatnie do prawdziwych umiejętności. Zresztą nie chcieli go sprzedać i tyle.

Myślę że chaos będzie troszkę ogarnięty już i Juve wygra 2:0.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 17:20

A ja mam nadzieję, że już w meczu z Sampą z mgły wyłoni się to Juve na które wszyscy czekamy. No i oczywiście nasze zwycięstwo :happy:

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 17:48

Mocno wierzę ,że czas do meczu dobrze wykorzysta Del Neri i w meczu z Sampą obejrzymy zupełnie inne Juve niż w meczu z Bari. Obstawiam 1-0 i bramkę Quagliarelli :wink:

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 18:32

poza tym DN zna Sampę od podszewki, zna ich słabe strony i mam nadzieję, że będzie potrafił wyłączyć te dobre

hubijuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 20:26

Chciałbym żeby Juve wygrało, ale niestety z żadnej mgły się nie wyłoni,również magia Delle Alpi nic nie da.W Juve potrzeba zmian w rozegraniu piłki (ciągłe górne podania-szybka strata piłki,brak szybkich zawodników), wystarcza im minimalnie korzystny wynik aby okopać się w polu karnym.Mam takie dziwne przeczucie,że gra Juve jest słaba,ponieważ sprowadzili zbyt wielu zawodników którzy rozczarowali na tegorocznym Mundialu (reprezentanci Włoch).obstawiam 2:0 dla gości.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 22:24

hubijuve pisze:Chciałbym żeby Juve wygrało, ale niestety z żadnej mgły się nie wyłoni,również magia Delle Alpi nic nie da.
:ok:
hubijuve pisze:Mam takie dziwne przeczucie,że gra Juve jest słaba,ponieważ sprowadzili zbyt wielu zawodników którzy rozczarowali na tegorocznym Mundialu (reprezentanci Włoch).obstawiam 2:0 dla gości.
A ile to my ich sprowadzilismy? Bonucci, ktory wogole nie gral, Pepe ktory na tle slabych Wlochow przyzwoicie sie pokazal i Quagiarella ktory zagral pol meczu i strzelil w nim gola? No tak, to musi byc to!

Obawiam sie tego meczu. Nie powiem o nim nic, bo wiem ze moze byc pogrom ze strony Sampdorii, rownie dobrze jak moze byc nasze wielkie przebudzenie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2010, 22:42

MALKONTENCI

Ja wierzę w Juve i wierzę w to, że te 2 tygodnie odstępu od pojedynku z Bari wniesie sporo dobrego do gry Juventinich. Z dnia na dzień chłopaki rozumieją się coraz lepiej na treningach. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo, ale Juve to Juve, nawet z Marottą!

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2010, 00:05

Monte Cristo pisze: Pepe ktory na tle slabych Wlochow przyzwoicie sie pokazal.
:lol:
nie wiem, co rozumiesz pod słowem: "przyzwoicie".
Pepe to piłkarz, który lewą nogę ma do podpierania się, a prawą wsiada do tramwaju.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2010, 00:50

pan Zambrotta pisze:
Monte Cristo pisze: Pepe ktory na tle slabych Wlochow przyzwoicie sie pokazal.
:lol:
nie wiem, co rozumiesz pod słowem: "przyzwoicie".
Pepe to piłkarz, który lewą nogę ma do podpierania się, a prawą wsiada do tramwaju.
Jeszcze wyplujesz te slowa, a Jak wyplujesz to stawiasz piwo ;]

Zablokowany